Kedimin poşet yeme sorunu.

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
35
Diğer konu bi saçma oldu yazamadım cevap gitmedi falan neyse.

Kedim poşet yiyor ve onun adına korkuyorum normal bişey değil ve akciğer kanseri yapıyormuş.

minik kusuma bunu nasıl engelletebilirim çok korkuyorum kusarken bogazına falan takılsa Allah korusun.

Kedi nanesi almayı düşünüyorum baska ne yapılabilir? poşet bide heryerde bulabileceği bişey

Normalde kediler pek sevmez ama benimkisi maydonoz delisi :) Et yer gibi maydonoz yiyo manyak
Maydonoz midesini temizler diye biliyorum ben etrafta poşet bulundurma ve maydonoz ver kediciğine .
Kedi maması falan da vermiyorsanız verebilrsinz belki takır tukur onu yerken unutur poşeti .

Yo kuru maması var da işte buna taktı :)

maydanoza dikkat et bogazına falan takılmasın minnoşun:)

poşet bağımlısı kedi ilk defa duyuyorum o kadar hayvanlarla haşır neşir bir insan evladısı olaraktan feysbukta kedi delileri, kedi manyakları adlı gruplar var oraya bir danış derim bence ama en önemlisi veterinerine danışmak şüphelendiğinde muayeneye falan götürmek ciddi ölçüde zarar verebilir poşet kedine

Benimki karbonhidrat delisi annesi gibi :) Ekmek, poaça, makarna falan yiyor. Ama kilo almaması lazım o yüzden her şeyi ondan uzak tutuyoruz. Bütün ekmekler buzdolabının üzerinde. O yüzden hediye poşetidir, alışveriş poşetidir bunları ortada bulundurmamaya çalışın. Ben inanılmaz dağınık bir insanım ama kedim söz konusu olunca gecenin 3ünde ev süpürdüğümü biliyorum. Misal şu an düşündüm bizim evde ulaşabileceği tek poşet çöpün içindeki onu da içeri doğru kıvırırsam ulaşamaz sanırım.
Kediye laf geçirmek diye bir şey söz konusu değil bence. Kendi dünyalarında yaşayan ve hayatlarına canları çekerse ortak olabileceğiniz mükemmel yaratıklar. O size değil siz ona göre evinizi şekillendireceksiniz artık.

ben poşete şalgam sürmüştüm o günden beri parçalamıyor en fazla içine girip saklanıyo şapşal
şalgamın tadını begenmedi heralde

hehe benmk cikolata hastasi:) peynir falanda seviyor ama catalin ucuyla tirnak kadar veriyorum maksat soyle tadini alsin sussun yoksa cok bagiriyor :))

hehe aslnda evet oyle seyler yapabilirm ama etkiycegini sanmam:) bitanem benim ya posete dayanmis uyuyo esek sipasi:)) asikmi oldu ne:))

ortalığa bikaç poşet koy üstüne kolanya dök alkol koksun yaklaşmaz belki böylelikle poşetlerden uzak durmaya başlar aklıma başka bi öneri gelmedi :)

Poşetleri saklayın. Benim kedimde poşetlerle oynamayı çok seviyor ama poşetlerin tutulcak yerine kafasını sokuyor boğulcak diye korkuyorum ondan oralarını yırtıyorum vereceğim zaman. Sakla bence dokunabilir. Geçen annem kendi kedilerinin kumunu temizlereken kumun içinde kocaman pembe kurdele bulmuş. Kedilerden biri o kurdeleyle oynuyordu yutmuş. Sonrada doğal yollardan çıkarmış ama ya çıkaramasaydı çok tehlikeli her ihtimale karşı ortada poşet bırakmayın. Veterinerede götürün isterseniz arkadaşların dediği gibi vitamin mineral eksikliği olabilir.

olabilir kolonya kedilerin ortak düşmanı mı yaaaa

evet sanırsam öyle :)
kolonya aseton deterjan kokuları çamaşır suyu gibi, bazı keskin şurup kokuları :)
mesela yapmasını istemediğin biseyi yaptıgı anda üstüne su serp veya boş temiz bi şişeye su koyup uzaktan ona sık :)) kedim yavruyken mutfak masasına ve tezgahına cıkmaması gerektiiğini bu şekilde öğrettim seneler geçti hala daha çıkmaz :)
sen de kedin poseti yerken bunu yapabilirsin ona zarar vermeden uzaktan su serper veya su sıkabilirsin bence. yaptıgı seyin yanlıs oldugunu anlıyorlar bu sekilde sanırım

Kediler iyi dost gerçekten benimkide kafasını vücuduna gömmüş vaziyette ışıktan rahatsz oldu herhalde uyuyo koltuğun üstünde şuan
Benimkde salçayı çok seviyo cips bile yiyo kek börek herşeyi yiyo hele bezelyeyi tanelerini nasl yiyo görsen

Eger bu durum sonradan gelişti ise bir şeye tepki olabilir yada psikolojik bir sorun yada davranış bozuklugu .. sanırım en kesin çözüm tüüm poşetlri ortadan kaldırmak olur ..

Çeşitli nedenlere bağlı olabilir;

Davranış bozukluğu
Nadir gözlenen bir olgu olsa da poşetlere karşı geliştirilmiş bir takıntı olabilir. Ciddi sorunsa veteriner hekiminize ya da bir uzmana danışın

Oyun olarak görme
Aşırı derecede sıkılma, ilgisini çekecek şeylerin azlığı ya da naylonu oyuncak olarak görmesi olabilir. Çevresinde ilgisini çekebilecek şeylerin sayısını artırın. İlgisini çekmek için kedi nanesi adı verilen bir bitkinin taze ya da kurutulmuş yapraklarını kullanabilirsiniz.

Mineral eksikliği
Besin olmayan şeylerin tüketilmesi çoğu zaman mineral eksikliğine bağlı gelişmektedir. Pika dediğimiz bu hastalığın tedavisi profesyonel mamalar ve gerekirse takviye ürünlerle yapılmaktadır. Ancak kronik olgular alışkanlığa ve davranış bozukluğuna dönüşebilir. Mineral eksikliğinin önemli bir sebebi parazitlerdir. Dolayısıyla paraziter tedavileri düzenli olarak yaptırmayı unutmayın.

ya da evdeki bazı olaylara ya da kişilere karşı tepki..
Size bir tepki olarak da naylon yeme hareketini yapıyor olabilir. Ev içersindeki durum, yalnız kalma süresi, eşyaların yerleri gibi bir çok etken buna neden olabilir.

Çim konusuna gelince. Her kedi çim tüketecek diye bir kaide yok. Hatta son araştırmalar kedi çimine karşı oluşan ilginin genetik kaynağının da olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Sonuç olarak; Evde olabildiğince naylon poşeti kedinizden uzak tutun. Erişemeyeceği yerlerde saklayın. Ayrıca naylon poşet kemirme sırasında yapacağınız kızma, sinirlenme gibi cezalandırıcı hareketlerle hareketinin yanlış olduğunu anlatabilirsiniz. Tabi ki oturmuş davranışları kırmak zordur. Dolayısı ile sabır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…