- 11 Şubat 2018
- 536
- 848
- 23
- Konu Sahibi nedesembilemedimsimdi
-
Pes ..
Yılda 2 defa tırnak mı kesilir ya ..
Ayda 2 kere falan kesmeniz lazım .
Bu size ders olsun lütfen bir daha böyle birşey yapmayın ..
Tırlama tahtası bir nevi törpü görevi görür..
Kediniz asiyse bir havluya sarın ve zorla kesin .
arkda ayak tırnakları daha geç uzar onları ayda 1 kesebilirsin ama önleri 15 20 günde bir kes.
Ben genellikle uyurken keserim .
Ama dişi olan kedimi havluyla sarıp kesiyoruz
Yilda 2 kez tirnak kesilmesi cok az. Tirmalama tahtasi tirnak kisaltmaz. Ben uzadigini gordukçe kesiyorum.
Kesinlikle değiştir veterinerini kesinlikle .Yalnız ben 5 senedir yılda 2 defa kestiriyorum hiç böyle bir şey olmamıştı ve hatta veterineri dahi hiç uyarmadı. E veteriner uyarmayınca ben de bunun normal olduğunu düşündüm. Hatta geçen gün gittiğimizde bile "daha sık gelin, çok uzamış" vs bir şey demedi. "Gayet normal arasıra olur" dedi. Açıkçası veterineri değiştirmeyi düşünüyorum. Cesaret edebilirsem ben de kesmeyi deneyebilirim bana alışkın olduğu için çok sorun çikartcağını sanmıyorum, uysaldır benim oğlum.
Evet öyleymiş veterinet 5 senedir hiç uyarmayınca ben normali bu diye düşünmüştüm. Daha önce tırnak dönmesi de olmadığı için hiç araştırmadım ne kadar zamanda kesilmeli diye... bundan sonra ben kesmeyi deneyeceğim uysal zaten benimki
benim anlamadığım nasıl takılmıyor halıya, battaniyeye? bizim ki 1 ayı geçtiği an takılmaya başlıyor halılara bile.. mutlaka ayda bir kestirin yazık eziyet çeker..
Sokak kedileri icin dediginiz doğru olabilir ev kedileri için değilKedilerin tırnakları kesilmez. Yüksek bir yerden düşerse tutunamayıp sakatlanmasına sebep olabilir.
Sokak kedileri icin dediginiz doğru olabilir ev kedileri için değil
Ama evde yokken perdeye koltuğa oraya buraya takılıp tırnağıda kopabilirEv içinde de kazalar olabiliyor. Pencere veya balkondan düşebilirler. Çok dikkatli olmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?