Kedimin tırnağı dönüp patisine batmış

nedesembilemedimsimdi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
536
848
23
5 yaşında bir kedim var ilk defa böyle bir şey görüyorum. Yılda 2 defa tüylerini tıraş ettiriyoruz tıraşa gittiğinde de tırnakları kesiliyor. Onun dışında ben hiç kesmiyorum tırnaklarını. Kendisi tırmalama tahtasında bilediği için pek kalınlaşmıyordu da zaten tırnakları.
Ama az önce ön patisindeki 1 tırnağın inanılmaz kalınlaştığını ve dönerek patisine battığını gördüm. Çıkartmaya çalıştım ama resmen tırnak dönüp batiye batmış. Veterineri aradım sabah 9da gideceğiz.
Daha önce böyle bi şey yaşayan var mı?

Düzenleme: sağolun arkadaşlar, sayenizde veterinerin çok ilgisiz olduğunu fark ettim ve değiştirdim artık daha sık kestircez tırnaklarını kedimin

Son düzenleme:
15 günde bir mi?
Çok şaşırdım gercekten arkadaşlar. Biz 5-6ayda bir kestiriyoruz ve veterineri başka hiçbi şey demiyo bu konuda.

5 senedir de hiç tırnak dönmesi gibi bi durumu olmamıştı ilk defa geçen gün başımıza geldi ama çok şükür sadece ucu patiye değmiş içine batmamış hemen kesiverdiler. Ama buna rağmen veterineri tırnakları çok uzamış, daha sık gelin falan demedi. Olur böyle şeyler dedi sadece. Galiba bizim vet. değiştirme vaktimiz gelmiş...
Çok sağolun.

Pes ..
Yılda 2 defa tırnak mı kesilir ya ..
Ayda 2 kere falan kesmeniz lazım .
Bu size ders olsun lütfen bir daha böyle birşey yapmayın ..
Tırlama tahtası bir nevi törpü görevi görür..

Kediniz asiyse bir havluya sarın ve zorla kesin .
arkda ayak tırnakları daha geç uzar onları ayda 1 kesebilirsin ama önleri 15 20 günde bir kes.
Ben genellikle uyurken keserim .
Ama dişi olan kedimi havluyla sarıp kesiyoruz

Pes ..
Yılda 2 defa tırnak mı kesilir ya ..
Ayda 2 kere falan kesmeniz lazım .
Bu size ders olsun lütfen bir daha böyle birşey yapmayın ..
Tırlama tahtası bir nevi törpü görevi görür..

Kediniz asiyse bir havluya sarın ve zorla kesin .
arkda ayak tırnakları daha geç uzar onları ayda 1 kesebilirsin ama önleri 15 20 günde bir kes.
Ben genellikle uyurken keserim .
Ama dişi olan kedimi havluyla sarıp kesiyoruz

Yalnız ben 5 senedir yılda 2 defa kestiriyorum hiç böyle bir şey olmamıştı ve hatta veterineri dahi hiç uyarmadı. E veteriner uyarmayınca ben de bunun normal olduğunu düşündüm. Hatta geçen gün gittiğimizde bile "daha sık gelin, çok uzamış" vs bir şey demedi. "Gayet normal arasıra olur" dedi. Açıkçası veterineri değiştirmeyi düşünüyorum. Cesaret edebilirsem ben de kesmeyi deneyebilirim bana alışkın olduğu için çok sorun çikartcağını sanmıyorum, uysaldır benim oğlum.

Yilda 2 kez tirnak kesilmesi cok az. Tirmalama tahtasi tirnak kisaltmaz. Ben uzadigini gordukçe kesiyorum.

Evet öyleymiş veterinet 5 senedir hiç uyarmayınca ben normali bu diye düşünmüştüm. Daha önce tırnak dönmesi de olmadığı için hiç araştırmadım ne kadar zamanda kesilmeli diye... bundan sonra ben kesmeyi deneyeceğim uysal zaten benimki

Yalnız ben 5 senedir yılda 2 defa kestiriyorum hiç böyle bir şey olmamıştı ve hatta veterineri dahi hiç uyarmadı. E veteriner uyarmayınca ben de bunun normal olduğunu düşündüm. Hatta geçen gün gittiğimizde bile "daha sık gelin, çok uzamış" vs bir şey demedi. "Gayet normal arasıra olur" dedi. Açıkçası veterineri değiştirmeyi düşünüyorum. Cesaret edebilirsem ben de kesmeyi deneyebilirim bana alışkın olduğu için çok sorun çikartcağını sanmıyorum, uysaldır benim oğlum.
Kesinlikle değiştir veterinerini kesinlikle .

Resmen sorumsuz birisiymiş.
Onlara özel tırnak makasları var çok dibe inmeden ucundan ucundan kes

Evet öyleymiş veterinet 5 senedir hiç uyarmayınca ben normali bu diye düşünmüştüm. Daha önce tırnak dönmesi de olmadığı için hiç araştırmadım ne kadar zamanda kesilmeli diye... bundan sonra ben kesmeyi deneyeceğim uysal zaten benimki

Dikkat edin ama canli kısmı keserseniz çok kanar tehlikeli oluyor. Onu iyice öğrenin. Kedi aniden patisini ceker, eliniz kayar filan. Bizim tirnaklarimiz gibi degil onlarin ki

benim anlamadığım nasıl takılmıyor halıya, battaniyeye? bizim ki 1 ayı geçtiği an takılmaya başlıyor halılara bile.. mutlaka ayda bir kestirin yazık eziyet çeker..

benim anlamadığım nasıl takılmıyor halıya, battaniyeye? bizim ki 1 ayı geçtiği an takılmaya başlıyor halılara bile.. mutlaka ayda bir kestirin yazık eziyet çeker..

İnanın hiç takılmıyor. Kedim iran kedi kırması sanırım tüyleri uzun ve pofuduk. Belki patisinin üzeri de çok tüylü diye tırnaklar takılmıyor bir yerlere, hani tüyler kamufle ediyor olabilir.

Veteriner de hiç uyarmayınca normal olduğunu düşünmüştüm ama burda sizlerden duyunca çok sinir oldum veteriner hekimin bizi hic uyarmamasına..

Sanırım cidden farklı bir vet.e gideceğim bundan sonra. Hatta bir sonraki ay yavaştan kendim kesmeyi de deneyebilirim uysal bi oğlum var çünkü.

ay ıcım bır kotu oldu :( tırnak olayının rutınını herkes sylemıs brde ben kafa utulemeyeyım ama tıras neden yaptıryorsunuz hayvanı ? tıras ıyı bısey degıl bızım bır bucuk yasında kedımız var bır kere tras ettırdık ve hala pısmanız ınanılmaz uzuldu moralı cok bozuldu ve yaza gırıyor olmamıza ragmen usudu hayvancık tuylerı uzayana kadar cok mutsuz oldu :( tabı bızde onunla bır uzulduk. vucudunun nem dengesı sıcaklık dengesı ıcın tras onerılmıyor bızım oglan ıkı defa da bıze ceza vermıstı tuylerını kırptırdıgımız ıcınmıs basımıza gelınce ogrendık lutfen sızde yaptrmayın

Back
X