Kedisi olanlar acil yardımmm

sweetlyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012
1.536
242
113
Kızlar kedim derisindeki bir yaraya mudahale edilmesi icin anestezi olacakti. Almisken traşini da yaptiralim dedik. Operasyondan sonra ayilmadan tras ettiler ek narkoz almadi yani. Ama tras olunca sarilik oldugunu farketti veterinerimiz. Koltuk altinda kulak iclerinde ve gozlerinde( ben farketmesemde) sarilik varmis. Universite hastanesine yonlendirdi pazartesi goturucez ins.
Internette hep kotu tablolar, kotu sonuclarla karsilastim. Daha once kedisi sarilik geciren var mi cok korkuyorum kedime bisey olacak diye.
Bir de dun aksam eve geldiginden beri titriyor. Traştan mi yoksa hastaligindan mi bilmiyorum. Veteriner karacigerden olabilir diyor ama oyle olsa 2 gun once de titremezmiydi. Sizin kedileriniz tras sonrasi nasil oluyor?

Sarılık konusunda fikrim yok malesef, daha önce başıma gelmedi.

Titremesi muhtemelen anestezi sebebiyledir. Çok mecbur kalmadıkça anestezi vermelerine izin vermeyin evcillerinize.

Evde 4 kedim var şuan. Sarılığı ben de korkutucu bir tabloyla ilerliyor diye biliyorum. Umarım iyileşir uygun bir tedaviyle. Merak ettiğim için soruyorum, mama ne veriyorsunuz? Mama değişimi yaptınız mı son zamanlarda?
Bir de kış mevsiminde traş etmeyi hiç doğru bulmuyorum, benimkiler traş olmadıkları halde kalorifer peteklerinin üstünde uyuyorlar bütün gün, keşke traş ettirmeseydiniz...

Sarılık konusunda fikrim yok malesef, daha önce başıma gelmedi.

Titremesi muhtemelen anestezi sebebiyledir. Çok mecbur kalmadıkça anestezi vermelerine izin vermeyin evcillerinize.
Etiketlemistim sizi. Benden once gelmissiniz bile cok tesekkur ederim. Anestezi yapmak istemiyolardi ama yarasini ayrintili kontrol edebilmek icin mecbur kaldilar. En azindan titremesi gecse cok mutlu olucam. Dunden beri agliyorum, nasil bagliyolar bizi bu kadar kendilerine.

Etiketlemistim sizi. Benden once gelmissiniz bile cok tesekkur ederim. Anestezi yapmak istemiyolardi ama yarasini ayrintili kontrol edebilmek icin mecbur kaldilar. En azindan titremesi gecse cok mutlu olucam. Dunden beri agliyorum, nasil bagliyolar bizi bu kadar kendilerine.

Üşümüş de olabilir. Altına üstüne polar battaniye falan koy. Kış günü traş ettirmeseydin keske.

Evde 4 kedim var şuan. Sarılığı ben de korkutucu bir tabloyla ilerliyor diye biliyorum. Umarım iyileşir uygun bir tedaviyle. Merak ettiğim için soruyorum, mama ne veriyorsunuz? Mama değişimi yaptınız mı son zamanlarda?
Bir de kış mevsiminde traş etmeyi hiç doğru bulmuyorum, benimkiler traş olmadıkları halde kalorifer peteklerinin üstünde uyuyorlar bütün gün, keşke traş ettirmeseydiniz...
Su an proplan dermaplus mama kullaniyoruz. Agustos gibi basladik bu mamaya. Ondan once nd kullaniyorduk. Ama tuy dokumu cok ciddi boyuttaydi o yuzden bu mamayi denemek istedik. Sarilikla ilgili hic iyi seyler okumadim bende. Daha 1.5 yasinda benim minigim, evimize geldiginden beri herseyi iyi olsun diye ugrastik. Dunden beri dusunuyorum kedisini goody whiskas ile besleyen asilarini yaptirmayan insanlarin kedisine hicbirsey olmuyor, benim kuzum neden boyle oldu :(

Ben veteriner hekimim.anestezi aldıktan sonra uyanana kadar titreme olabilir fakat uuzn sürüyorsa mutlaka götürün sarılık durumu varsa titreme oluşabilir

Merhaba, çok geçmiş olsun çok üzüldüm minik adına. Arkadaşlar da söylemiş kış mevsimi traş için hiç uygun değil keşke yaptırmasaydınız ama olan olmuş. Titremesi anestezi sebebiyledir diye düşünüyorum ama siz vererinerinizle irtibatta kalmaya devam edin. Benim kedilerim Allah'a şükür sarılık yaşamadı ama veterinerde gördüğüm bir manzara beni çok üzmüştü. Sarılık olan kediye evdeki kardeşinden kan nakli yapılıyordu inşallah iyileşmiştir.

Kedinizi sarın polara ya da sizin yün kazaklarınıza üşümesin. Sarılık tedavisi için veterineriniz ne önerdi bilmiyorum ama kan naklini de konuşun mümkünse. Tekrar geçmiş olsun miniğe.

Titremesi üşümesindendir diye düşünüyorum o_O ama sarılık hakkında bir bilgim yok maalesef :cry: geçmiş olsun canım :(

Merhaba, çok geçmiş olsun çok üzüldüm minik adına. Arkadaşlar da söylemiş kış mevsimi traş için hiç uygun değil keşke yaptırmasaydınız ama olan olmuş. Titremesi anestezi sebebiyledir diye düşünüyorum ama siz vererinerinizle irtibatta kalmaya devam edin. Benim kedilerim Allah'a şükür sarılık yaşamadı ama veterinerde gördüğüm bir manzara beni çok üzmüştü. Sarılık olan kediye evdeki kardeşinden kan nakli yapılıyordu inşallah iyileşmiştir.

Kedinizi sarın polara ya da sizin yün kazaklarınıza üşümesin. Sarılık tedavisi için veterineriniz ne önerdi bilmiyorum ama kan naklini de konuşun mümkünse. Tekrar geçmiş olsun miniğe.
Cok tesekkur ederim. Veterinerimiz universite hastanesine yonlendirdi tam tetkiklerin yapilabilmesi icin. Polar battaniyeye sariyorum. Ins ilk safhalarindadir da atlatabiliriz sariligi

Kilo kaybı var mı ? İlerlemiş sarılıkta kediler çok zayıflıyor diye biliyorum.
Kilo kaybimiz cok az o da veteriner kontrolunde bilincli bir zayiflamaydi. Halsizlik var. Onun disinda bir belirtimiz yok. Yani şansa teşhis edildi başka birseyin kontrolu yapilirken, ileri boyutta olsaydi farkederdik oyle degil mi

Konu evcil hayvanlar bölümüne açılmalıydı..

Şimdi biraz google amcaya sordum, genellikle yaşlı kedilerde görülüyormuş, sizin minik daha 1,5 yaşında,çok erken gerçekten... Umalım ki veteriner yanlış teşhis koymuş olsun da sarılık olmasın sizin minikte.

Ben veteriner hekimim.anestezi aldıktan sonra uyanana kadar titreme olabilir fakat uuzn sürüyorsa mutlaka götürün sarılık durumu varsa titreme oluşabilir
Dun aksam 7 gibi aldi anesteziyi almaya gittgmzde 9a geliyordu uyanmisti. Eve getirdigmzden beri titriyor. Ara ara duruyo. Patileri biraz soguk hala. Sariligin titremeye sebep oldugunu okudum bende ama dune kadar bir tireme yoktu sadece halsizlik vardi. Az da olsa istahsizlik vardi. Bu belirtiler cok ilerledigini gosterir mi?

Back
X