Kedisi olanlar acil yardımmm

Kilo kaybimiz cok az o da veteriner kontrolunde bilincli bir zayiflamaydi. Halsizlik var. Onun disinda bir belirtimiz yok. Yani şansa teşhis edildi başka birseyin kontrolu yapilirken, ileri boyutta olsaydi farkederdik oyle degil mi

Evet veteriner uyarırdı sizi zaten. Benim klinikte gördüğüm kedicik el kadar kalmıştı. Annemlerin kedisi var 15 i bitiyor veterinerde kötü muamele gördüğü için götüremiyorlar ve hayvan yıllardır aşısız ve mama olarak da çok bilinçli değil amnemler hayvan tosun gibi bu yaşa geldi. Ben üstlerine titriyorum benimkilerin bir şey olacak diye. Kediden kediye değilebilir %99 u çok sağlam bünyeli ama özellikle cins kediler daha hassas oluyor. Sizinki cins ırk mı ?

Şimdi biraz google amcaya sordum, genellikle yaşlı kedilerde görülüyormuş, sizin minik daha 1,5 yaşında,çok erken gerçekten... Umalım ki veteriner yanlış teşhis koymuş olsun da sarılık olmasın sizin minikte.
Insallah yanlis bakmislardir. Test yapmadilar zaten. Veterinerimiz isini seven maddiyat on planda olmayan biri. Ayni testleri universite hastnesi de isteyecek burda yapmamiz size ekstra masraf olur dedi. Test sonuclarinin iyi cikmasini umuyorum bende.

Evet veteriner uyarırdı sizi zaten. Benim klinikte gördüğüm kedicik el kadar kalmıştı. Annemlerin kedisi var 15 i bitiyor veterinerde kötü muamele gördüğü için götüremiyorlar ve hayvan yıllardır aşısız ve mama olarak da çok bilinçli değil amnemler hayvan tosun gibi bu yaşa geldi. Ben üstlerine titriyorum benimkilerin bir şey olacak diye. Kediden kediye değilebilir %99 u çok sağlam bünyeli ama özellikle cins kediler daha hassas oluyor. Sizinki cins ırk mı ?
Kesinlikle katiliyorum, sakinilan goze cop batar misali bunlar. Kedim turkish van denilen bi cins. Normal van kedisinden biraz daha farkli. Bana kalsa tekir van karmasi :)

Şimdi biraz google amcaya sordum, genellikle yaşlı kedilerde görülüyormuş, sizin minik daha 1,5 yaşında,çok erken gerçekten... Umalım ki veteriner yanlış teşhis koymuş olsun da sarılık olmasın sizin minikte.

Benim klinikte gördüğüm genç bir kediydi ama. Böbrek hastalığı da yaşlı kedilerde görülüyor ama gençlerde de yaşanıyor. İnşallah dediğiniz gibidir ama.

Kesinlikle katiliyorum, sakinilan goze cop batar misali bunlar. Kedim turkish van denilen bi cins. Normal van kedisinden biraz daha farkli. Bana kalsa tekir van karmasi :)

İnşallah uzun ömürlü olsun kuzucuk. İlk kedimi sahiplendiğimde bir sürü hastalık geçirdi ama şimdi naşallah tosun gibi. Kediler güçlü varlıklar moralinizi bozmayın , bolca şefkat gösterin ona.

Benim klinikte gördüğüm genç bir kediydi ama. Böbrek hastalığı da yaşlı kedilerde görülüyor ama gençlerde de yaşanıyor. İnşallah dediğiniz gibidir ama.
Daha hiç test yapılmamış, sadece gözlerde vs sarı renk görüp sarılık denmiş... Pozitif düşünelim pozitif olsun :)

İştahsızlık titreme anestezi etkisiyle olur zaten çok normal. lab. Sonuçları olmadan kesin bişey söylenemez.

İnşallah uzun ömürlü olsun kuzucuk. İlk kedimi sahiplendiğimde bir sürü hastalık geçirdi ama şimdi naşallah tosun gibi. Kediler güçlü varlıklar moralinizi bozmayın , bolca şefkat gösterin ona.
Cok tesekkur ederim moral oldunuz bana. Hepimize evimizdeki dostlarimizla uzun ömürler diliyorum bende.

Kusura bakmayin, acil cevap alabilmek icin buraya acmak zorunda kaldim. Cunku su an gercekten cok buyuk bir derdim var :KK43:
Işte tam da bu sebeple konu olması gereken bölümde olmalı.
Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar,orayı takip ederler. Burayı farketmezler..

İştahsızlık titreme anestezi etkisiyle olur zaten çok normal. lab. Sonuçları olmadan kesin bişey söylenemez.
Başini dik tutup ileri bakmiyo aksamdan beri başi da titriyo. Bir de dikkatimi cekti yan yatmiyo geldignden beri usudugu icin mi acaba.

Gecmis olsun. Sakin olun, sicak tutun ve gözlemeye devam edin. fazla tedirgin davranmayin, kendi kizimdan biliyorum hissediyorlar ve daha cok gardini düşüruyorlar.
Hemen kötüyu dusunmeyin, bazi bünyeler anesteziye fazla tepki veriyor, dilerim en kisa zamanda iyilesir. lutfen bizi de bilgilendirin surecten

Bu konuyla ilgili bilgim yok maalesef. Biz kedimizi kendimiz kirpiyoruz sakin bir kedi oldugu icin.

Kızlar kedim derisindeki bir yaraya mudahale edilmesi icin anestezi olacakti. Almisken traşini da yaptiralim dedik. Operasyondan sonra ayilmadan tras ettiler ek narkoz almadi yani. Ama tras olunca sarilik oldugunu farketti veterinerimiz. Koltuk altinda kulak iclerinde ve gozlerinde( ben farketmesemde) sarilik varmis. Universite hastanesine yonlendirdi pazartesi goturucez ins.
Internette hep kotu tablolar, kotu sonuclarla karsilastim. Daha once kedisi sarilik geciren var mi cok korkuyorum kedime bisey olacak diye.
Bir de dun aksam eve geldiginden beri titriyor. Traştan mi yoksa hastaligindan mi bilmiyorum. Veteriner karacigerden olabilir diyor ama oyle olsa 2 gun once de titremezmiydi. Sizin kedileriniz tras sonrasi nasil oluyor?
canım sarılık kötü olabiliyo ya... kış günü traş ettirme kötü olur

Hiç anlamam ki :işsiz:
Zaten geciktim artık sanırım.

Titreme anestezi sonrası olabilir diye düşünüyorum. Geçti mi noldu? Son durum nedir?
Kızlar pazartesi tahlillerini yaptirdik kan degerleri cok iyi cikti sadece enfeksiyon gözüküyo, karaciger enzimlerinde hicbir problem yok cok sukur.
Ama cekilen röntgende karacigerinin fazlasyla büyüdüğü gözüküyo. Ultrasonla da baktilar safra kesesi normal taş da yok ama safra yollarinda iltihap varmiş.
Neye sevinip neye üzüleceğimi şaşırdım artik. Pazartesiden beri günde 2 defa aldigi 2 farkli serum ve 4 ilac var. Hem kedim mahvolduhem ben. Onu oyle gormek icimi acitiyo. Sariligi hala devam ediyo titremesi azaldi ama yine devam ediyo. Veterinerimiz de onemli olan yemek yemeye baslamasi ve hareketlenmesi diyo. Cok sukur kendi mamasindan az da olsa yemeye basladi. Yemedigi zamanlarda a/d ve l/d mama kullaniyoruz. Hareketlerimiz de ilk gunlere gore cok cok iyi. Atlaticak ins benim minnosum

Yaşadigimiz herseyi ozellikle uzun uzun yazicam buraya. Ki umut olsun zor durumda kalanlara. Ben internette günlerce ağlayarak arastirma yaptim. Gördüğüm birtek olumlu yorum bile içimi ferahlatiyordu. Veteriner de cok onemli bu konuda gittigmz ilk 2 veteriner neredeyse ölecek gibi konuşurken 3. Veteriner bu ne ki biz ne vakalar atlatanlari gorduk sizin kediniz daha bebek bünyesi kuvvetli dedi. O gunden sonra bende inanmaya basladim

Kızlar bugun tekrar kan tahlili yaptirdik. Kedimin sariligi biraz daha azaldi. Enfeksiyon orani düşmüş ama hala yeterli degil. Istahi acildi yemek yemeye basladi ama uzun bir sure ozel mama kullanmak zorundayiz. L/d kuru mama kullaniyoruz. Yemek yedigi icin serumlari bitirdi doktor. Ama sabah aksam ignelere devam. Bugun hastanede karaciger hastasi 2 kedi vardi. Ikiside tedaviye olumlu yanit vermis. Demek ki moral bozmaya hic gerek yok.

Kuzunun durumunun iyiye gitmesine çok sevindim.
Ben kendi kuzumu sarılıktan kaybettim ama onunki çok ilerlemişti. Kan değerleri çok kötü çıkmıştı ilk farkettiğimizde.
Benim de hatam var, başlarda çok bilinçsizdim. Kısırlaştırdım ve normal mama vermeye devam ettim. Çok kilo aldı dolayısıyla. 2 ay boyunca tedavi gördü yoğun bir şekilde fakat kurtaramadık. İnşAllah senin bebeğin en kısa sürede düzelir.

Back
X