Kefile gelen icra dosyası

fanaa21

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
1.380
787
333
Diyarbakır
Selamlar herkese. Sabah sabah gözümü icra dosyası ile açtım canım çok sıkıldı. Kefili olduğum kişi beraber iş yaptığım bi arkadaşımdı. Kapaticam demisti ödememiş iyice faize binmiş. Avm icrası bu, avukatta beni sıkıştırıyor 3 gün içinde kefil ödemeli, yoksa haciz gelir diye. Pandemide neyin haczi Allah askina zaten insanlar iş bulamıyor bu nasıl psikolojik baskıdır . Ailemle aram açılacak. Arkadasimi arayıp sert bi sekilde konuştum o da gayet rahat ve sakin ben 1 ay içerisinde öderim diyor Halâ. Sizce ne yapmalıyım ? Kefile haciz memurları gelir mi??

Selamlar herkese. Sabah sabah gözümü icra dosyası ile açtım canım çok sıkıldı. Kefili olduğum kişi beraber iş yaptığım bi arkadaşımdı. Kapaticam demisti ödememiş iyice faize binmiş. Avm icrası bu, avukatta beni sıkıştırıyor 3 gün içinde kefil ödemeli, yoksa haciz gelir diye. Pandemide neyin haczi Allah askina zaten insanlar iş bulamıyor bu nasıl psikolojik baskıdır . Ailemle aram açılacak. Arkadasimi arayıp sert bi sekilde konuştum o da gayet rahat ve sakin ben 1 ay içerisinde öderim diyor Halâ. Sizce ne yapmalıyım ? Kefile haciz memurları gelir mi??

kefil, borçtan müteselsilen, yani aynı borçlu gibi ve borçlu kadar sorumludur. dolayısıyla yasal prosedür ne ise o yürütülecektir.
borçlu olan kişi ile iletişime geçip, haciz memurlarına fırsat vermeden borcun ödenmesini sağlayın veya çok çok büyük bir meblağ değilse siz ödeyin. zira icra kaydı sizin kişisel sicilinize kadar işlenir.

Kefile de geliyor icra dosyası diye biliyorum. Benim eşim arkadaşının taahhüdüne kefil olmustu , arkadaşı ödemeyince eşime 3 ay tazyik hapis cezası çıkmıştı. Siz taahhüd falan imzalamayın sakın. Evinize gelse icra memuru ancak 2 adet olan eşyalardan alabilir . Örneğin 2 televizyon varsa bir tanesini alabilir.

kefil, borçtan müteselsilen, yani aynı borçlu gibi ve borçlu kadar sorumludur. dolayısıyla yasal prosedür ne ise o yürütülecektir.
borçlu olan kişi ile iletişime geçip, haciz memurlarına fırsat vermeden borcun ödenmesini sağlayın veya çok çok büyük bir meblağ değilse siz ödeyin. zira icra kaydı sizin kişisel sicilinize kadar işlenir.
11 milyar olmuş benim ödemem mümkün değil maalesef. Arkadaşımda cok rahat ben bunalıma girdim

tebligat geldi mi size?

Kefile de geliyor icra dosyası diye biliyorum. Benim eşim arkadaşının taahhüdüne kefil olmustu , arkadaşı ödemeyince eşime 3 ay tazyik hapis cezası çıkmıştı. Siz taahhüd falan imzalamayın sakın. Evinize gelse icra memuru ancak 2 adet olan eşyalardan alabilir . Örneğin 2 televizyon varsa bir tanesini alabilir.
Bu süreçte gelmemeleri gerekiyor mu okadar kolay mı yani

geliyor canim. hatta kefile daha baski yapilir ki asil borclu kisi nin odemesi de saglanir. cunku sana yapilacak sende asil borcluya yapacaksin dosya kapatilacak

Geldi ama şu tarihte ödenmezse diye bir ibare yok
ihtarname gibi olmadığı için yazmaz ama 7 gün içinde itiraz edilirse dosya durdurulur ... Tabii o da çözüm değil , süreç uzar sadece , karşı taraf bu kez itirazın iptali davası açar. Sizdeki ödeme emrinde takip çıkış rakamı nedir ? Bir de ne iş yapıyorsunuz?

Bu süreçte gelmemeleri gerekiyor mu okadar kolay mı yani
Sizce pandemi surecini onemsiyorlwr mi? Onemseseler hayat bu kadar pahalannaz herhalde dimi?
Kefile gelir, kefilligin amaci bu zaten. Keske kefil olmasaydiniz. Neden oldunuz ki zaten

Once kagit geldi bana.Kagit elimizr ulastigi anfan itibaren isliyor.Sonra okuluma yazi gitti.Tam bir rezillikti🤦‍♀️ odenmedigi takdirde maasimdan kesinti oluxakti.Binbir ricayla bir sekilde avukata arayi buldurtup odemeyi yapti kefil oldugum kisi.Gerci dosya kapama ucretini sanirim yatirmadi.Olasi bir kredi cekmem olursa kabak gibi basima patlayabilir bu.Bir daha kefillik mi aslaa.

Ne olursa olsun orjinal borçlunun ödemesi için baskı yapmanız lazım.
Mesela kendi üstünde tapulu yeri var mı, geliri nedir, pahalı eşyaları var mı gibi.

Mutlaka avukatla ilerleyin, orjinal borçludan alamazlarsa size gelmeleri lazım.

Geldi ama şu tarihte ödenmezse diye bir ibare yok

tebligat mı yani X ili ya da X ilçesi icra dairesinden mi avukattan yazı mı

yani tebligat geldi ise altında kocaman yazı olur

itiraz süresi olur

ne şekilde dava açılır buna dair açıklama olur vs vs

aynı zamanda hem sizin hem asıl borçlunun adı olur

icra müdürünün imzası olur

borcun dayanağı yazar

11000 TL ne borcu telefon falan mı aldı

senet var mı

Eski bankacı olarak cevap vereyim.. kanuna göre önce borçluya gider haciz ..borçludan tahsil edilemezse size yani kefile gelir.

tebligat mı yani X ili ya da X ilçesi icra dairesinden mi avukattan yazı mı

yani tebligat geldi ise altında kocaman yazı olur

itiraz süresi olur

ne şekilde dava açılır buna dair açıklama olur vs vs

aynı zamanda hem sizin hem asıl borçlunun adı olur

icra müdürünün imzası olur

borcun dayanağı yazar

11000 TL ne borcu telefon falan mı aldı

senet var mı
Avukattan geldi görüşmeye çağırma tebligatı yani parayı ödeyin diye baskı tebligatı. Telefon borcu degil beyaz eşya

Gelir. Bu sebeple boşanan bi tanıdığım var. Adam birine kefil olmuş. O da borcunu ödememiş. Borç kefile kalmıştı. Karısı yüklü bir borç olduğu için boşadı. Adam hala ödüyor.

Avukattan geldi görüşmeye çağırma tebligatı yani parayı ödeyin diye baskı tebligatı. Telefon borcu degil beyaz eşya

tamam git görüşmeye

biraz zaman kazanmaya çalış ödeyeceğiz vs vs de asla bir şey imzalama

arkadaşı da sıkıştır

beyaz eşyayı ne yapmış

satsın o zaman

senet var mı yani ne aldı da hiç borcunu ödemedi

Back
X