• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kefillik

mitharas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
310
5
96
İzmir
avukat arkadaşlar lütfen bana bir yol gösterin
1 sene önce ev alınması için eşim kayınpederime kefil oldu fakat 4-5 aydır ödenmiyor ödenmedigi için satışını istedik fakat kayınpederin k.k dolayı evin üzerine icra konmuş tabiki evde kayınpederin üzerine ve ayrıca emekli
benim merak edip sormak istedigim
-ev icralık oldugu halde banka evi satabilirmi
-evi satamazsa haciz işlemi ilk önce asılamı gider yoksa kefilemi
-bu sürec ne kadar sürer
-kefilin bu durumdan en az yara alarak nasıl kurtulabilir
-kefil bu borçu ödemeye kalkarsa sadece ana parayımı öder yoksa faizleride kapsarmı
bana yardımcı olursanız çok sevinirim

ben avukat değilim ama tabii ki önce asıl sahibe giderler..hatta evi bile satabilirler..asıl sahipten bişi alamazlarsa o zaman kefile giderler..kefilde tabii ki hem ana parayı hemde faizi öder..kayınpederinin emekli maaşına bişi olmaz.yasa böyle emekli olanların maaşına dokunulmuyor

Merhabalar, öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki tam net bilgi olmadan doğru cevap hiç bir zaman yoktur. Kayınbabanızın evi, ipotekli mi icralı mı? O konuda tam net bir fikre sahip olamadım ancak onun dışında şunu söylemek mümkündür :

Tüketici yasasının 10.maddesi ile aşağıdaki hüküm getirilmiştir.
Kredi veren, taksitlerden birinin veya birkaçının ödenmemesi halinde kalan borcun tümünün ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak; ancak kredi verenin bütün edimlerini ifa etmiş olması durumunda ve tüketicinin birbirini izleyen en az iki taksiti ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilir. Ancak kredi verenin bu hakkını kullanabilmesi için en az bir hafta süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir. Tüketici kredisinin teminatı olarak şahsi teminat verildiği hallerde, kredi veren, asıl borçluya başvurmadan, kefilden borcun ifasını isteyemez.
Bu hükme göre banka, tüketicinin birbirini izleyen en az iki taksiti ödemede temerrüde düşmesi halinde kalan tüm borcun ödenmesini talep edebilir. Kefil açısında ise; banka, asıl borçluya başvurmadan, kefilden borcun ifasını isteyemez, kuralı getirilmiştir.
Kısacası, banka birbirini izleyen iki taksiti ödemeyen asıl borçluya ihtar çekerek temerrüde düşürecek ve ondan tahsil edememesi halinde kefile müracaat edecektir.
Kefil borcu ödediğinde, alacaklının (bankanın) haklarına halef olacağından, ödediği miktar için borçlu aleyhine takibe geçebilir veya bankanın takibine kaldığı yerden borçlu aleyhine devam edebilir.

Ayrıca, ana para üzerinden değil, faiziyle beraber ödersiniz. ıcralı evin satılması da mümkündür.

Son düzenleme:
Back
X