Kefillik !!

Kmkmkm

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2014
290
68
32
Kızlar şuan o kadar sinirliyim ki :KK43: daha 1yılımız dolmadı evleneli.kredi borcumuz var.bedelli askerlik parası ödedik.toparlanmaya çalişiyoruz.Derken eşimin amcası dün aramış kardeşleriyle sorun yaşamışlar mallarını ayırmışlar.Amca bey traktör varmış ortak mal onu veremezmiş onun yerine 70 milyar gibi bi para vermesi gerekiyormuş.kredi çekecek kendisi çiftçi.eşimin kefil olmasını istiyor.eşim resmen telefon kapattı üstüne istemiyorum diye.adam ha bire arıyor düşmüyorlar yakamızdan bizden başka kimseleri yokmuş her şey bize bağliymiş.ya biz zar zor geçiniyorz yarın ödeyemezsen biz nerden getircez o kadar meblağ. derdimizi anlatmaya çalişiyrz anlamiyr.eşimin babası abisi öbür taraftan baskı yapyr sanki bi sorun çıksa onlr ödeyecek.şurda kalmış sınavıma bir hafta moralimizi alt üst ettiler telefonlarımızı engelledik eşimle bize ulaşamasınlar diye.zavallı eşim de sağlam adamdır amcam ama bu riski alamam diyor.evimize gelirlerse hiç şaşırmam.Ne yapabiliriz anlamadık gitti ya bu insanlar neden anlamiyor 

Kızlar şuan o kadar sinirliyim ki :KK43: daha 1yılımız dolmadı evleneli.kredi borcumuz var.bedelli askerlik parası ödedik.toparlanmaya çalişiyoruz.Derken eşimin amcası dün aramış kardeşleriyle sorun yaşamışlar mallarını ayırmışlar.Amca bey traktör varmış ortak mal onu veremezmiş onun yerine 70 milyar gibi bi para vermesi gerekiyormuş.kredi çekecek kendisi çiftçi.eşimin kefil olmasını istiyor.eşim resmen telefon kapattı üstüne istemiyorum diye.adam ha bire arıyor düşmüyorlar yakamızdan bizden başka kimseleri yokmuş her şey bize bağliymiş.ya biz zar zor geçiniyorz yarın ödeyemezsen biz nerden getircez o kadar meblağ. derdimizi anlatmaya çalişiyrz anlamiyr.eşimin babası abisi öbür taraftan baskı yapyr sanki bi sorun çıksa onlr ödeyecek.şurda kalmış sınavıma bir hafta moralimizi alt üst ettiler telefonlarımızı engelledik eşimle bize ulaşamasınlar diye.zavallı eşim de sağlam adamdır amcam ama bu riski alamam diyor.evimize gelirlerse hiç şaşırmam.Ne yapabiliriz anlamadık gitti ya bu insanlar neden anlamiyor 
adamlar sülük gibiymiş yapabileceğiniz bir şey yok,geldiklerinde de aynı kararlılıkla biz kefil olmayacağız diyip kesin atın..küserlerse küssünlerde adamlar küsmüyor daha çok yapışıyorlar baksana..o zaman kayınbaban kefil olsun illede neden senin kocan?

kardesin kardese kefilligini kabul etmedigi bi donmemde yasiyoruz hangi akla hizmet diretiliyor bu kadar? anlamak istemedikleri icin anlamiyorlar , siz fikrinizden taviz vermediginiz takdirde isrardan vazgececeklerini umuyorum

Israrla kefil olmayacağınızı söyleyeceksiniz, onlar sizi ikna etmeye çalışıyor.

İşin içine para girince en sağlam adama bile bir şeyler oluyor. Babam kardeşlerinden bile kazık yemiştir şu para konusunda. Neyse ki eşiniz en azından bilinçliymiş de onlar benim akrabam tabi kefil olup, yardım edicem diye tutturmamış aksi halde işiniz daha zordu. Kaç kişinin başı yanmıştır şu kefil olma olayı yüzünden. Siz hayır demeye devam edin, insan olan utanır zaten artık bir aşamadan sonra sormaya devam etmez.

sakın ola kabul etmeyin
eşimin amcası bi iş kurdu
benden de kefil olmamı istediler (bu sırada eşim askerdeydi ve ben tek başına geçim mücadelesi veriyodum)
ben de eşime söyledim.
söylediğim gibi de iletişimi anında kesti eşim.
1 senedir görüşmüyoruz. tamamen koparttık bağı

bi süre sonra amcası kurduğu işi batırdı.
şu an ben borç ödüyor olabilirdim!

Abisi çok biliyorsa kendi kefil olsun !!
sakın olmayın.. yeni evlisiniz bir ödeyemezlerse evliliğinizi oturtmadan sıkıntılar stresler bunalımlar derken hayatınızı mahfedersiniz.

İnsan bu devir de ailesine, babasına güvenemezken; amcasına nasıl güvensin. Sakın kabul etmeyin. Eşinin babası da çok meraklıysa kendi kefil olsun. Bu devir de kimseye güven olmaz.. Zaten insanın başına ne gelirse; aileden, akrabadan geliyor.. Resmen kazıklayacak enayi arıyorlar..

Kayınbabam ve abisi memur olmadığı için kefil olamıyorlar iki memur imzası gerekiyormuş birini bulmuşlar diğeri için eşim olsun istiyorlar başka tanıdıkları ve gidecekleri kimse yokmuş.maalesef dediğiniz gibi anlayış kıtlığı var ama o kadar sinirlendim ki evime gelirlerse kendim diyeceğim ben kesinlikle müsaade etmiyorum diye insanların laf anlamamazlığı yüzünden resmen dedik gidip bankadan kendimize kredi çekelim de banka onlara olmuyor desin kurtulalım ama insanlar yüzünden neden borç altına girelim ki dedik

Ya ne güzel eskiden eş rızası aranıyordu rş imza vermeden kefil olunmuyordu ama 2013'te yeni düzenlemeyle kaldırıldı. Var mi hâlâ öyle bi şey bilemiyorum

sakın ola kabul etmeyin
eşimin amcası bi iş kurdu
benden de kefil olmamı istediler (bu sırada eşim askerdeydi ve ben tek başına geçim mücadelesi veriyodum)
ben de eşime söyledim.
söylediğim gibi de iletişimi anında kesti eşim.
1 senedir görüşmüyoruz. tamamen koparttık bağı

bi süre sonra amcası kurduğu işi batırdı.
şu an ben borç ödüyor olabilirdim!

Üff çok kötü ya. Haklısın gerekirse bari koparmak en iyisi bizim hayatımızdan hayallerimizden daha mı kıymetliler sanki

Valla eşinin abisi ve babası çok meraklıysa kendileri kefil olsunlar.
Risk almak istememekte çok haklısınız.

Amman diyeyim, sakın ha. Allahtan kocanız akraba meraklısı çıkıp sizi ezmemiş. Gerekirse kapıdan kovun. Tarım bu bir kuraklığa, bir sele, bir kımıl zararlısına bakar. Ödeyemeyince hemen canımı mı vereyim diye sıyrılırlar.

Son düzenleme:
bizğimde kredimiz var deyin kredi çıkmıyor diye söyleseniz.

birde bir üyenin eşinin abisi bana kredi çekecen diye taciz ediyordu ne günlere kaldık..

X