Kefir yapımı /Tarif papaty üyemize aittir

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.166
1.123
61
Konya
kefiri bu cam kavanoza koyuyorum üzerine pastorize sütü (sıcak olmaz)döküyorum.plastik bir kaşıkla nazikçe bir çeviriyorum.ve oda sıçaklığında ışık almayan karanlık bir bölüme koyuyorum.mutfak dolabı (tabak koyduğumuz)olabilir.kefir 24 ila 48 saat içinde mayalanıyor.bu mayalanma süresi sıcaklığa bağlı.kefiri ara sıra nazikçe karıştırmak içindeki gazların dışarı çıkarılacağından faydalı.peki kefirin oldunu nasıl anlarız::kavanoza baktığımızda sütsel ürün yukarı çıktıysa ve kavonozun dibinde peynir suyu biriktiyse olmuş demektir.hemen plastik bir süzgeç yardımı ile kefir süzülür.kefir taneleri tekrar mayalanır.süzülen kefir dolaba konur ve tüketilir.kefiri tekrar mayalamıcaksak suya koyarak buzdolabında 1 hafta bekletebiliriz.daha fazla kalırsa ölür.
Kefirin sayılamayacak kadar çok yararı vardır .ve hiç bir yan etkisi yoktur.yeni doğmuş bebeğe bile içirebilinicek kadar saf bir içeçektir.herkesin tüketmesini tavsiye ederim.

çok teşekkürler ben google da ararken kk da buldum.bende deneyeceğim.hem kendimiz hem 3 yaşındaki kızım için

:içelim: baş içeceğimdir kendisi...

kefiri akşam yatmadan önce içerim beni inanılmaz serinletir..

bardağın dibindekini de ihmal etmeyin

alın bir pamuk cildinize sürün pamuk gibi yapsın...vereliniortak

ne kadar doğru bilmiyorum ama karaciğer rahatsızlığı olanların tüketmesi çok ciddi sağlık problemlerine neden oluyor diye duymuştum karaciğer rahatsızlığı olmayan kişiler için çok faydalı olduğunu özellikle kalp, şeker, kolestrol, damar tıkanıklıkları vb. bu içeceğin faydaları saymakla bitmez toksinleride atıyormuş enerjide verdiği söyleniyor benim iki arkadaşım bunu mutlaka hergün içerler sadece iki ayda bir hafta ara verip içmezler sonra tekrar içerler karaciğerli kısmı ben sadece onlardan duydum sizlerle paylaşmak istedim ne kadar doğru bilmiyorum

tatile çıkarkende kefir mayasını sudan geçirip poşete sarıp depfrize atıyorum
döndükden sonra normal şekilde yine mayalamaya bırakıyorum :)
süper faydalı bir içecek özellikle sigara kullananların tüketmesi gerekiyor

Çook teşekkur ederim işte aradığım buydu ne kadar güzel anlatmışsın. Sütü ısıttım soğumasını bekliyorum cam bir kavanoza döktüm. İlk defa kefir yapacağım, taneleri yıkadım biraz kuruladım bekliyorum şimdi :)

bende evde kefir yapıyorum ve benım kı öyle yukarda yazdığı gibi su falan bırakmıyor. daha çok ayranımsı bir koyulaşma oluyor sütte. mafoldumben

kusura bakmayın ben yanlış anlamışım :) sanırım olmuyor öyle.Aslında aktarlarda var mıdır bi araştırıp sormak lazım cewapladığınız için teşekkür ederim :1:

Ankara üniversitesi ziraat fakültesinin dışkapıdaki satış yerinde var kefir mayası. küçücük bir parçası 20 küsür lira. Kefir kardeşliği diye bir mail grubu vardı internette, kefiri büyüyenler ( zamanla büyüyor çünkü o hayvan -bakteri, neyse ) paylaşmak istiyorlar.Benimki de büyüyünce paylaşmak isterim.Ankara'da oturanlara duyurulur.

Kızlar yardım edin bana.
2 seferdir deniyorum, yapamadım kefiri.
Birinde bozuldu, diğerinde süt hala duruyordu.
Mısır çarşısından alındı benim mayam.
Napıcam ya? Şimdi kavonozda öylece duruyor.
Acaba üreme yeteneğini mi kaybetti, anlamadım ki.

Ankara üniversitesi ziraat fakültesinin dışkapıdaki satış yerinde var kefir mayası. küçücük bir parçası 20 küsür lira. Kefir kardeşliği diye bir mail grubu vardı internette, kefiri büyüyenler ( zamanla büyüyor çünkü o hayvan -bakteri, neyse ) paylaşmak istiyorlar.Benimki de büyüyünce paylaşmak isterim.Ankara'da oturanlara duyurulur.

limonagacı özel msj hakkım olmadığı için burdan yazıyorum. hala kefir yapıyormusun. ben ankaradayım. yenimahalle pamuklar mah. de. eğer hala kefir verebilecek durumdayan senden temin etmek istiyorum tabi birbirimizze yakınsak. bana oturduğun muhiti özelden yazabilirsin

merhaba. ben dun aksam ilk kez kefir mayaladım ve su an itibariyle 19 saat gecti ama kefir hala süt biçiminde. 24 saat sonunda tekrar bakacağım. acaba bir terslik mi var. lütfen bilen birisi varsa bana yardımcı olabilir mi? resimlerdeki gibi jöle kıvamına gelmedi...

Back
X