kefiri bu cam kavanoza koyuyorum üzerine pastorize sütü (sıcak olmaz)döküyorum.plastik bir kaşıkla nazikçe bir çeviriyorum.ve oda sıçaklığında ışık almayan karanlık bir bölüme koyuyorum.mutfak dolabı (tabak koyduğumuz)olabilir.kefir 24 ila 48 saat içinde mayalanıyor.bu mayalanma süresi sıcaklığa bağlı.kefiri ara sıra nazikçe karıştırmak içindeki gazların dışarı çıkarılacağından faydalı.peki kefirin oldunu nasıl anlarız::kavanoza baktığımızda sütsel ürün yukarı çıktıysa ve kavonozun dibinde peynir suyu biriktiyse olmuş demektir.hemen plastik bir süzgeç yardımı ile kefir süzülür.kefir taneleri tekrar mayalanır.süzülen kefir dolaba konur ve tüketilir.kefiri tekrar mayalamıcaksak suya koyarak buzdolabında 1 hafta bekletebiliriz.daha fazla kalırsa ölür.
Kefirin sayılamayacak kadar çok yararı vardır .ve hiç bir yan etkisi yoktur.yeni doğmuş bebeğe bile içirebilinicek kadar saf bir içeçektir.herkesin tüketmesini tavsiye ederim.
Kefirin sayılamayacak kadar çok yararı vardır .ve hiç bir yan etkisi yoktur.yeni doğmuş bebeğe bile içirebilinicek kadar saf bir içeçektir.herkesin tüketmesini tavsiye ederim.