Kek Kabarması İçin Ne Yapılır?

Igvess

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
42
1
6
35
İstanbul
Keki çok severim ama bi gün kabartamadıö gitti arkadaş. Hamurunu yapıyorm fırına atıyorum, bi güzel kabarıp pişiyo. Ne zamnki ffırından çıkartim puuuufffffff:37::37: sönüyo. Bazı püf noktalarına dikkat ediyorm aynı aynı sönüyo yinede. Siz nasl kabartıysnuz, önerinizi bekliyorum:56:

Son düzenleyen: Moderatör:
Keki çok severim ama bi gün kabartamadıö gitti arkadaş. Hamurunu yapıyorm fırına atıyorum, bi güzel kabarıp pişiyo. Ne zamnki ffırından çıkartim puuuufffffff:37::37: sönüyo. Bazı püf noktalarına dikkat ediyorm aynı aynı sönüyo yinede. Siz nasl kabartıysnuz, önerinizi bekliyorum:56:

Sana önerebileceğim ilk şey kek malzemelerinin hepsini oda sıcaklığına getirmen. Yani kek yapmaya başlamadan önce yumurta, yağ vs. hepsini 1 saat önceden dolaptan çıkarman. Sonrasında şeker ve yumurtayı çok iyi çırpmak gerekiyor hatta yumurta ve şeker krema gibi olana kadar çırpıyorum. Sıvı malzeme ve kuru malzemeleri de ayırmak çok işe yarıyor. Örneğin yumurta ve şekeri çırptıktan sonra yağ, yoğurt vs eklediysen unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırmalı ve eleyerek hamura eklemelisin. Bir de son önerim şu olabilir keki fırına koyduğunda kapağını sık sık açıp kapatma ve piştikten sonra fırında çekmesi için beklet.

Benim söyleyeceklerim bu kadar umarım işine yarar. :34:

iyi kabarması için hepsinin oda sıcaklığında olması gerekiyor bende kabartma tozunu ekledikten sonra üstüne limon suyu ekle daha çok kabarır :)

Biricik & Selim
06.07.2013

Back
X