kek kalıbında kek başarısızlığı

kardln

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
119
2
26
Kahramanmaraş
arkadaşlar kekimi ben hep borcamda yapardım.ama geçen markette ortası delik olan porselen bir kalıp aldım.ve herzaman yaptığım ölçüde yaptım.sonuç tabiki hüsran.fırından taştı resmen kek.yani ölçümü fazla geldi anlamadım.bana yardımcı olursanız çok sevineceğim...:)))

Meraba hamuru kalıba göre fazla koymuşsundur bence. kabartma tozu veya yumurtayıda fazla Koyunca çok kabarıyor ama ölçüm aynı diyorsun demekki kalıbın hamuruna göre küçük.

ayy annemin de geçende öyle olmuş fırın hep kek oldu diyor ben de dedim orda olsam fırındn koparıp yerdim valla :1::1:
onunki çok çırptığından olmuş. sonradan öğrendik ne kadar çok çırparsan o kadar çok kabarırmış. annem de almış kek kabını elinede çırpıcı oturmuş tv izlemiş biraz bi yandan çırpmış sonra atmış fırına normalde çırptığından daha çok çırpmış yani, hoooooop bütün kek fırında :1:

evet haklısınız 3 yumurta koydum.ve de iyi çırptım.bundan sonra yumurtayı 2 koyup kabartma tozunu azaltmayı deneyecem.belki sıvı maddeleri de fazla gelmiş olabilir.aslında bu kalıpta tam ölçü ayarında yapan biri varsa ondan bir tarif alsak iyi olur.çünkü taşan keke çok üzüldüm...

bence fazla gelmistir ya kaliba gore kek miktari :44:

ben hep 3 yumurtayla kalıba yapıyorum benimde kabarmıyor :43: şöyle ii bi kek tarifi olsada yapsak bi beceremedim gitti :1:

Back
X