Kek yapabılmek

sovalyemm

SAVAŞÇI RUHUM...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
858
0
96
Kocaeli
Herkese ıyı geceler herkesın dertı farklı benımkıde bu ... Burda marka vermeye ızın varmı bılmıyorum fakat benım bır mıdı fırınım bırde davul fırınım var.fakat ıkısındede hıcbır zaman guzel bır kek yapamıyorum defalarca denememe ragmen oglum pastayı cok sevıyor oldugu kadar yapmaya calısıyorum fakat olmuyor ve sıze soruyorum sımdı arkadaslar kekı guzel olanlar fırınınızın markası ne ve guzel yapıyormu...

farkettim ki fırınımın markasını bilmiyormuşum :) gittim baktım markası silverline ama ankastre, evde kendinden vardı biz almadık. ama çok güzel pişiriyor hiç sorun yaşamadım. ben de kek yapmayı da yemeyi de çok seviyorum hatta istersen tarif bile paylaşabilirim :)

farkettim ki fırınımın markasını bilmiyormuşum :) gittim baktım markası silverline ama ankastre, evde kendinden vardı biz almadık. ama çok güzel pişiriyor hiç sorun yaşamadım. ben de kek yapmayı da yemeyi de çok seviyorum hatta istersen tarif bile paylaşabilirim :)

Luxell Börekçi Oktay Usta resmi var dışında kutunun ondan aldım. Bir kere kek yaptım tadan herkes çok güzel dedi. Güzel pişirdi yani. Bir de yaklaşık süreye ayarladım o süre dolunca kapandı ve o sürede pişirmiş. Memnunum başta börek filan yaptıgımda çiğ oluyordu ama pişirmede püf noktaları bilmediğim içinmiş şimdi memnunum :)

evet davul fırınlarda kek güzel olmuyomuş kullanan bi kaç kişiden duydum.
diğer fırının için bi kaç öneride bulunayım sana, fırına keki koymadan önce son ısıda çalıştır fırının içi iyice ısınsın sonra pişireceğin dereceye getirip keki orta kısıma koy.bi kaç dakika kadar ısıyı sadece alttan ver kek daha iyi kabarır ve tabiki kapağını açma ki kek sönmesin..
bide kekin ununu elemek önemli bence.çırptıktan sonra kaşıkta kalan malzemeyi dökmek için kabın kenarına çat çaat diye vurunca :9: kek sönermiş bunu da belirtiyim dedim :3: umarım işine yarar

kek tarıfı olabılır neden olmasın:))

ay bir tarif valla benim içinde iyi olur bi türlü bende kek yapamıorum. valla bence yapılması en zor hamur işi:1:

Luxell Börekçi Oktay Usta resmi var dışında kutunun ondan aldım. Bir kere kek yaptım tadan herkes çok güzel dedi. Güzel pişirdi yani. Bir de yaklaşık süreye ayarladım o süre dolunca kapandı ve o sürede pişirmiş. Memnunum başta börek filan yaptıgımda çiğ oluyordu ama pişirmede püf noktaları bilmediğim içinmiş şimdi memnunum :)

luxelli bkac arkadasımdanda duydum fakat memnun degıllerdı senınkı guzel pişiriyor demekki benımde annemde eskı model bır davul fırın var ıcıne bulamac yapsan kek cıkarıcak oderece guzel pisirıyo sunger gıbı benımkıde yakıyorrr

evet davul fırınlarda kek güzel olmuyomuş kullanan bi kaç kişiden duydum.
diğer fırının için bi kaç öneride bulunayım sana, fırına keki koymadan önce son ısıda çalıştır fırının içi iyice ısınsın sonra pişireceğin dereceye getirip keki orta kısıma koy.bi kaç dakika kadar ısıyı sadece alttan ver kek daha iyi kabarır ve tabiki kapağını açma ki kek sönmesin..
bide kekin ununu elemek önemli bence.çırptıktan sonra kaşıkta kalan malzemeyi dökmek için kabın kenarına çat çaat diye vurunca :9: kek sönermiş bunu da belirtiyim dedim :3: umarım işine yarar

tesekkurler ınankı herturlusunu denedım ve son bı fırın almayı dusunuyorum en sonunda oda pişirmezse sansıma kusucem ortalık fırınn dolacakevde bu gıdısle..

her türlü cetrefilli yemek yaparim sana kazanla sarma bile sararim ama bana kek deme... su kutuda hazir satilanlar varya icine bi tek yumurta kirdigin onu bile yapamiyorum yahu :(

Annem hep davul fırında yapardı keklerini süper olurdu.Bende ,annemde artık normal turbo fırında yapıyoruz.Oda güzel yapıyor.
Benim kek tarifim şöyle;
2 çorba kasesi (82 parça yemek tabağınınki:) yoğurt
2 çorba kasesi sıvı yağ
2 yumurta (ben çok yumurtalı sevmem)
2 çorba kasesi şeker önce bunları karıştır.Çok karıştırmana gerek yok.SOnra unu ve kabartma tozunu koy.Unu elesen daha güzel oluyor.Unu malzemeyi krem kıvamından biraz daha katı olana kadar koy.Az koyarsan içi pişmez.Çok koyarsan kekin çatlar.Çırpma telinle çevirirken seni yormayacak kıvamda olmalı.
Bu malzeme davul fırın tepsisi içindir.Kalıp için yarı yarıya yapmak gerekir.Afiyet olsun..:56:
Birde ben asla fırını ısıtmam.Hamurları fırına verdikten sonra fırını açarım.Hamur işlerimde gayet güzledir.

Son düzenleme:
Annem hep davul fırında yapardı keklerini süper olurdu.Bende ,annemde artık normal turbo fırında yapıyoruz.Oda güzel yapıyor.
Benim kek tarifim şöyle;
2 çorba kasesi (82 parça yemek tabağınınki:) yoğurt
2 çorba kasesi sıvı yağ
2 yumurta (ben çok yumurtalı sevmem)
2 çorba kasesi şeker önce bunları karıştır.Çok karıştırmana gerek yok.SOnra unu ve kabartma tozunu koy.Unu elesen daha güzel oluyor.Unu malzemeyi krem kıvamından biraz daha katı olana kadar koy.Az koyarsan içi pişmez.Çok koyarsan kekin çatlar.Çırpma telinle çevirirken seni yormayacak kıvamda olmalı.
Bu malzeme davul fırın tepsisi içindir.Kalıp için yarı yarıya yapmak gerekir.Afiyet olsun..:56:
Birde ben asla fırını ısıtmam.Hamurları fırına verdikten sonra fırını açarım.Hamur işlerimde gayet güzledir.

bende genelde ısıtmam fakat ıstarakta denedım olmadı pekı turbo fırıınızın markası nedır

Back
X