Kek yapabılmek

Merhaba,
size pratik bir tarifte ben vereyim.
2 yumurta
1,5 çay bardağı süt,
1,5 çay bardağı sıvıyağ,
2,5 çay bardağı şeker,
4,5 çay bardağı un,
1 paket kabartma tozu
(yalnız çay bardağı ajda modeli tarzında olmalı, küçük çay bardağı değil:34:)
yumurtaları, sütü, sıvıyağı ve şekeri derince bir kaba boşaltın, blenderla iyice çırpın, şekerin eridiğine emin olunca kabartma tozunu koyun, yine çırpın, karışım sizce özdeşleştiyse unu ilave edip tekrar çırpın, işin püf noktası kek karışımını çok iyi çırpmaktır.
Karışım hazırsa blender'la işiniz bitti, şimdi isterseniz içine üzüm koyun, isterseniz küp küp doğranmış meyveler ekleyin, ister sade ister kakao ilave edin, kek kalıbınızı sıvıyağla iyice yağlayın, fırınınız turboysa ve zaman ayarlıysa 180 derece getirip 35 dakikada turbo fonksiyonda çalıştırın, fırına 5 dakika ısınma süresi tanıyıp kalıba boşalttığınız keki fırınınızın 1. katına yerleştirin.
Kek 30 dakika sonra yenmeye hazır olur.
Ben bu tarifle muhteşem kekler pişiriyorum, unu asla elemem, yumurta, süt gibi ürünlerin buzdolabından çıkar çıkmaz keke karıştırılmayacağı söylenir ama ben hep dolaptan çıkarır çıkarmaz kullanırım, keklerim hep güzel oldu.

Merhaba,
size pratik bir tarifte ben vereyim.
2 yumurta
1,5 çay bardağı süt,
1,5 çay bardağı sıvıyağ,
2,5 çay bardağı şeker,
4,5 çay bardağı un,
1 paket kabartma tozu
(yalnız çay bardağı ajda modeli tarzında olmalı, küçük çay bardağı değil:34:)
yumurtaları, sütü, sıvıyağı ve şekeri derince bir kaba boşaltın, blenderla iyice çırpın, şekerin eridiğine emin olunca kabartma tozunu koyun, yine çırpın, karışım sizce özdeşleştiyse unu ilave edip tekrar çırpın, işin püf noktası kek karışımını çok iyi çırpmaktır.
Karışım hazırsa blender'la işiniz bitti, şimdi isterseniz içine üzüm koyun, isterseniz küp küp doğranmış meyveler ekleyin, ister sade ister kakao ilave edin, kek kalıbınızı sıvıyağla iyice yağlayın, fırınınız turboysa ve zaman ayarlıysa 180 derece getirip 35 dakikada turbo fonksiyonda çalıştırın, fırına 5 dakika ısınma süresi tanıyıp kalıba boşalttığınız keki fırınınızın 1. katına yerleştirin.
Kek 30 dakika sonra yenmeye hazır olur.
Ben bu tarifle muhteşem kekler pişiriyorum, unu asla elemem, yumurta, süt gibi ürünlerin buzdolabından çıkar çıkmaz keke karıştırılmayacağı söylenir ama ben hep dolaptan çıkarır çıkarmaz kullanırım, keklerim hep güzel oldu.

Vanilya yok mu?vanilyasız kek pişirmem vanilyam yoksa tarçın koyarım,unsu tadı hissederim yoksa :))
munecim bu keki bugün yapacağım bakalım nasıl olacak,ellerine sağlık :16:

bende bir tane kektarifi vereyim ben o keki pasta yapıyorum siz ister pasta yapın ister kek :) çok güzel oluyor benden söylemesi :16::16:

bir su bardaği süt
bir su bardağı şeker,
bir su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
bir kabartma tozu
bir vanilya
az kakao
yeteri kadar un
evet arkadaşlar sadece bu kadar çırprp frına atıyorsunuz fırınım davul fırın piştikten sonra kek sıcakken bir bardak süt ile ıslıyorum.....

üstüne de puding yapıp döküyorum... çok güsel bir pasta oluyor kolay ve lezzetli :56::56::36:

bende bir tane kektarifi vereyim ben o keki pasta yapıyorum siz ister pasta yapın ister kek :) çok güzel oluyor benden söylemesi :16::16:

bir su bardaği süt
bir su bardağı şeker,
bir su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
bir kabartma tozu
bir vanilya
az kakao
yeteri kadar un
evet arkadaşlar sadece bu kadar çırprp frına atıyorsunuz fırınım davul fırın piştikten sonra kek sıcakken bir bardak süt ile ıslıyorum.....

üstüne de puding yapıp döküyorum... çok güsel bir pasta oluyor kolay ve lezzetli :56::56::36:

Islak kek :34:pudingden öncede krem şanti olursa ağlayan pasta :34:nefisss:56:

aynı durumdan bende muzdaribim. yeni evliyim. annemin evinde çok güzel pastalar kekler yapardım. ama benm bu fırınım beni deli ediyor. bi türlü anlaşamadık. altını pişirmiyor. kimi tarifte kenarları pişiyor ortası çiğ kalıyor. şu an ıslak kek yaptım pişiyor. ızgarasının yerini değiştirdim bakalım sonuç ne olacak :)

Vanilya yok mu?vanilyasız kek pişirmem vanilyam yoksa tarçın koyarım,unsu tadı hissederim yoksa :))
munecim bu keki bugün yapacağım bakalım nasıl olacak,ellerine sağlık :16:

bende aynen katılıyorum,vanilyasız kek olmaz gibi geliyor pişme esnasındaki etrafı kaplayan o kokusu bile yeter ama zevk meselesi tabi tartışılmaz, sadece tavsiye edilir....

fırınla alakası var canım bunu son günlerde farkettim fırınımız eskisi kadar güzel pişirmiyor eskiden bir kek yapardım kalıptan taşardı yiyen bayılırdı hep ,şimdi yapıyorum sinir krizi geçiriyorum hiç kabarmıyor birde kabarsa bile sönüyor geri sinir oluyorum pasta yapma şevkim gitti ya:53:

bir su bardaği süt
bir su bardağı şeker,
bir su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
bir kabartma tozu
bir vanilya
az kakao
yeteri kadar un

bu akşam bir deneyim bakalım

ya ben ne zaman kabaran bir kek yapabilecğim:(

kekinin kabarması için ufak ayrıntılar var, benim de annemden bana miras kalan bilgilerden bazıları
-malzemelerinin hepsi oda sıcaklığında olmalı özellikle yumurtalar, kek yapmaya başlamadan 1-2 saat önce buzdolabından çıkarmalısın
-yumurta beyazıyla şekeri bembeyaz olana dek çırpmalısın, ne kadar çırparsan o kadar kabarır
-unu karışıma mutlaka eleyerek dökmelisin
-malzeme sırası çok önemli, kabartma tozunu undan sonra ve unun üstüne denk gelecek şekilde ilave etmelisin
-karıştırırken metal cisimler kullanmamalısın, plastik olmalı
-keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika asla fırını açmamalısın hatta yarım saat açma sen
-pişip pişmediğini kürdanla kontrol etmelisin çatal veta bıçak batırmamalısın
-tepsinin veya borcamının kenarlarına yağ değdirmemelisin değerse kenarlar sert olur
daha aklıma gelirse yazarım
:56:

kekinin kabarması için ufak ayrıntılar var, benim de annemden bana miras kalan bilgilerden bazıları
-malzemelerinin hepsi oda sıcaklığında olmalı özellikle yumurtalar, kek yapmaya başlamadan 1-2 saat önce buzdolabından çıkarmalısın
-yumurta beyazıyla şekeri bembeyaz olana dek çırpmalısın, ne kadar çırparsan o kadar kabarır
-unu karışıma mutlaka eleyerek dökmelisin
-malzeme sırası çok önemli, kabartma tozunu undan sonra ve unun üstüne denk gelecek şekilde ilave etmelisin
-karıştırırken metal cisimler kullanmamalısın, plastik olmalı
-keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika asla fırını açmamalısın hatta yarım saat açma sen
-pişip pişmediğini kürdanla kontrol etmelisin çatal veta bıçak batırmamalısın
-tepsinin veya borcamının kenarlarına yağ değdirmemelisin değerse kenarlar sert olur
daha aklıma gelirse yazarım

bir de hamur akışkan olacak katı bir hamur fazla kabarmaz

Back
X