Mutfak Püf Noktaları Kekim Neden Kabarmıyor ?

Yumurtayı ve şekeri ayrı olarak beyazlayana kadar 5-10 dk.blenderla çırpmalısınız bakın nasıl kabarıyor...

yaa ununu fazla kaçırıyorsun... içi hamur kalıyor..kabarmıyor..ya az koyuyorsun unu..yada fırının ayarı falan bozuk... bütün malzemelerden sonra unu en son kabartma tozuyla beraber çırpıp koy içine bakalım bide 180 200 derecede pişirmelisin..keki...

aynı dert bende de vardı:14:
6 ay falan ne yapsam keklerim tutmuyordu ,
ya içi hamur olurdu ,yada sert olurdu ,
birde ben öle ölçüyle falan yapmam keklerimi ,herşey göz kararı,
ama her gören tarifini isterdi ,benim tarifim şöyle,
bir kap alırım içine ,kek malzemelerini koyup karıştırırdım dökerdim tepsiye ,tamam oldu bitti:9:
ama hala çözemedim o dönem neden kek yapamıyordum :31:hastakılmıydı neydi ,:53:
çok şükür atlattım, şimdi aynen devam :27:

Kızlar ben eskiden harika kekler yapardım. Eskiden dediğim bundan 1 ay öncesıne kadar süper olurdu pamuk gibi kocaman kabarırdı herkes çok beğenirdi...
tarif aynı tarif ister borcam da yapayım ister teflon kalıp da ister tepsi de aynı ölçülerle üzeri ve altı harika kızarıyor tam kıvamında soğutuyorum iyce soğutup öyle dilimliyorum bakıyorm içi birzck pişmiş resmen hamur...ç çok moralim bozuluyor ya :( hayır yanı ne değişti anlamıyorum aynı sıcaklık aynı tarif neden olmuyor sizce ?????

bende aynı dertten muzdariptim.birincisi fırınımı değiştirdim ikincisi ve önemli ayrıntı kek kalıbımı değiştirdim.:kek kalıbı ne kadar genişse kek okadar yassı oluyor.
bide bizim bi arkadaş 2 tane kabartma tozu koyuyormuş ben tasvip etmiyorum ama misafir falaan gelicekse bi kaçamak yapabilirsin:21:

Merhaba,

Çok çektim ben de bundan, şimdi şaşmadığım şeyler şunlar, çırpma süresini olabildiğince uzun tutuyorum ve unu ve kabartma tozunu eliyorum.

Bi de komik gelecek ama, çiçeklerle konuşu gibi konuşuyorum, hanimiş benim güzel kekim falan diye :)

yumurtalar oda sıcaklığında olmalı buzdolabından alıp direk kırnca fazla kabarmıyor biraz önce çıkarır bekletirsen gerçekten daha iyi kabarır.

un ile alakası olduğunu düşünmüyorum sana benim kek tarifimi veriyim bide bunu dene
3 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardağı un
bu şekildede dene bence kıvamı tam tutuyor..kabartma tozunu en son koy ve kaşıkla karıştır

valla bu ölçülerle güzel oldu, kabartma tozunu 2 tane koydum:56:

benim püflerim

1.yumurta ve sütü kek yapmadan 30 dk önce buzdolabından çıkartki ılısın
2.yum ve şeker kar gibi olana kadar karıştır
3.unu mutlaka eleyerek koy ve çok un koyma ekmek gibi olmasın

4. limon yada portakall rendele lezzet katıyor
5. fırın mutlaka önceden ısınmış olsun
6.fırına koyarken kekin üzerinde kabarcıklar varsa korkma %100 kabarır
7.ilk 30 dk fırını açma kek çöker

Eğer önceden kabarıyor şimdi kabarmıyorsa fırından ya da un kalitesindendir . . .
Sodayla nasıl kabarıyormuş ki kek ?

kızlar kalıp olarak borcamım var acaba borcamda pişen kekler daha az mı kabarıyor????????

Back
X