kekinizi pastahane keki gibi olmasınımı istiyorsunuz?

Beren

<3
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
11.067
197
413
Ankara
kızlar ben bunu yeni öğrendim yıllardır keklerimin pastahanedeki hani o sade kekler varya onlar gibi olmasını isterdim sonunda sırrını öğredim ovaleksmiş adı
şimdi ovaleks nedir diceksiniz? ovaleks pastacıların kullandıgı pasta katkı maddesi keklerin ve pandispanyaların süngerimsi ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor deneyin derim çünkü bütün pastahaneler kullanıyor bende deniyip kekimin resmini koycam ay çok heycanlandım ovaleksi tüm pastahanelerde bulabilirsiniz zaten bir kek için bir çay kaşığı ovaleks yeterliymiş isteyin pastahenelerden verirler size böyle beyaz köpük gibi bişi

Son düzenleme:
Ama o zaman evlerimizde yaptığımız o mis gibi katıksız keklerimize haksızlık etmiş olmazmıyız?..

Son düzenleme:
ona hiç gerek yok 4 yumurta , 1 bardak seker , 1,5 bardak un ,vanilya kabartma tozu çırpın atın fırına alın siz sungerimsi pastane keki denenmiş dugun pastası yapılmıştır

ona hiç gerek yok 4 yumurta , 1 bardak seker , 1,5 bardak un ,vanilya kabartma tozu çırpın atın fırına alın siz sungerimsi pastane keki denenmiş dugun pastası yapılmıştır

kız senin tarifi yapcam eğer bir olmasın bittin sen

yok rejim keki bu yok yagda sütte yogurtta yok hemde dikkat edin 5 6 dk da pişio valla yanar düğün pastalarının hamurunu böle yapıolardı kekini valla gördm bende yapıyorum zaten krema yaglı oldugu için kek sunger gibi oluyor mmmmmmm cok gzl

bencede katkı maddesine hiç gerek yok zaten sağlıklı değil kimyasal içeriyor

pastane kekini zaten almam sadece özel günler dışında yaş pasta hariç onu da evde yapmazsak...

evde yapılan keklerin doğal halini hiçbir şey tutmaz ben marketlerde satılan kek unlarına

bile karşıyım hazır kremalara...hepsinde katkı maddesi var!!!

bende katkı malzemesi kullanmam
ayrıca kızlar kekyaparken;
yumurta sarısı ve beyazını ayırarak çırpıyorum.
önce beyazını azbı tutam tuzla cırpıyorum bembeyaz oluyor ters cevırıyorum eğer karısım dokulmuyorsa :82:kıvam oldu demek
sarısını ayrı cırpıp içine sırayla malzemelerimi katıp.son olarak ayırdıgım beyaz yumurta karısımımı ekleyipf ırına veriyorum.sonuc yumusacık kekım,ohoh misler gibi afiyet olsun
ayırın yumurta sarı beyazı farkı görceksiniz

ya tarif güzelde en azında yağ yok, ama ne bileyim yumurta kokusu ağır basar gibi geliyo.yumurtayı sevmeyen birisi olarak denerken düşünürüm ya.

ya tarif güzelde en azında yağ yok, ama ne bileyim yumurta kokusu ağır basar gibi geliyo.yumurtayı sevmeyen birisi olarak denerken düşünürüm ya.

ben onun için içine tarçın atıyorum az ama yumurtayla sorunum yok sadede yerim gnellikle krema fln girince içine fazla sorun olmuyor

ben kullanıyorum renksiz şeffaf bir madde gerçekten güzel oluyor pamuk gibi olmasını sağlıyor ama sonuçta katkı maddesi kullanmamız sağlık açısından ne kadar doğru bilmiyorum.

ben kullanıyorum renksiz şeffaf bir madde gerçekten güzel oluyor pamuk gibi olmasını sağlıyor ama sonuçta katkı maddesi kullanmamız sağlık açısından ne kadar doğru bilmiyorum.

canım ne kadar koyuyorsun keke ölçü verirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…