Kelebeklerden bıktımmmmmmmmm !

Meldya

Aktif üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
227
193
Merhaba hanımlar hani şu yaz aylarında ortaya çıkan şu minik kelebekler yani güveler evin hertarafını altüst etmiş durumda , korkumdan değilde tiksiniyorum yatak odasina gelince gidiyorum başka odada yatıyorum yanima gelince hemen kaciyorum yani biktim artiik !! Bu seylerin bir cozumu yokmu yada basina gelen birisi felan nasil durdurucam ben bunlari :KK61::mad: neden olur ki bunlar

Bizde de var onlardan ama neden tiksiniyorsunuz ki :/ Gri gibi kelebeklerdem bahsediyorsunuz dimi sanki bocek gibi ama kelebek

Benim evde de mutfaktaki tahillara dadanmisti namussuzlar. Omru 2 gun diye bastan pek onemsemedim ama sonra baktim onune gecemiyorum. Cam kavanozlara doldurdum hepsini. Lavabonun alt kismina da bolca kurutulmus lavanta keseciklerinden koydum. Annem corek otu tohumu serp ya da sabun rendesi koy demisti sanirim yatak odani bu yontemlerle kurtarabilirsin. Ben naftalin kullanmamak icin bu yollara girmistim. Kolayliklar dilerim.

Ha bir de nemden oluyor onlar disardan girmiyorlar eve kendi kendine olusuyorlar. Tum esyalarinizi havalandirin ve yunlulerin cebine falan bolca lavanta kesesi ya da biberiye koyun derim ben. Kokulari keskin oldugundan bocukler sevmiyor sanirim.

Merhaba hanımlar hani şu yaz aylarında ortaya çıkan şu minik kelebekler yani güveler evin hertarafını altüst etmiş durumda , korkumdan değilde tiksiniyorum yatak odasina gelince gidiyorum başka odada yatıyorum yanima gelince hemen kaciyorum yani biktim artiik !! Bu seylerin bir cozumu yokmu yada basina gelen birisi felan nasil durdurucam ben bunlari :KK61::mad: neden olur ki bunlar
Pencereye tül yapistir

Eğer söz ettikleriniz güveyse çamaşır suyuyla gitmez.
Marketlerde güve engelleyici tabletler var bunlardan elbise dolaplarınıza asabilirsiniz. Lavanta ve sabunla destekleyerek.

Nohut, ceviz , buğday en çok guve yapanlar. Cam kavanozlarda saklamalısınız.
Elbiseleriniz delik delik olmaya başladığında bilinki kurtulmanız zorlaşır.

Eğer söz ettikleriniz güveyse çamaşır suyuyla gitmez.
Marketlerde güve engelleyici tabletler var bunlardan elbise dolaplarınıza asabilirsiniz. Lavanta ve sabunla destekleyerek.

Nohut, ceviz , buğday en çok guve yapanlar. Cam kavanozlarda saklamalısınız.
Elbiseleriniz delik delik olmaya başladığında bilinki kurtulmanız zorlaşır.
Bakliyatlarım zaten balkonumda orayida hic acmiyorum dolapta duruyorlar bunlar elbiselride isirmiyor ooyle dolaniyo etafta

Canim onlarin kaynagi mutfak.
Benim de gecen sene oldu boyle bi sorunum.
Tum bakliyatlari buzdolabinda sakliyorum artik. Sicakta kurtlaniyor, o da kelebek oluyor iste.:KK51:

Bakliyatlarım zaten balkonumda orayida hic acmiyorum dolapta duruyorlar bunlar elbiselride isirmiyor ooyle dolaniyo etafta
Canim ister ac ister acma balkonunu,bakliyatlarin icinde olusuyor bende de vardi gecen gun butun bakliyatlari tepsiye dokup guneslendirdim elekten gecirdim,kurtlananlari attim o kurtlar zaten sonra kelebek oluyorlar evde cirit atiyorlar,hatta tavanda koza bile yapmislar makinayla cekeyim dedim nasil saglan yapismissa tavana makina bile cekmedi

Ya bizde de var güvelerden
Bizde birşey kurtlandı sanıp aksam sabah dolap dokuyoduk annemle
Demek herkesde varmış şaşırdım valla

Sıcak havada ve bakliyatların içinde oluşuyorlar ama yazık yaa ben çok üzülüyorum, yiyecek için geliyorlar zaten iki günde ölüyorlar
Su birikintisi yada agzı açık sıvı falan bırakmıyorum mutfakta, yoksa hemen içine düşüp ölüyorlar içim parçalanıyor
Çözümü bakliyatları ya tupper kaplarda saklamak ya da cam şişelerde buzdolabında saklamak
Zararları da yok çok tatlı geliyorlar bana kelebekler

Sıcak havada ve bakliyatların içinde oluşuyorlar ama yazık yaa ben çok üzülüyorum, yiyecek için geliyorlar zaten iki günde ölüyorlar
Su birikintisi yada agzı açık sıvı falan bırakmıyorum mutfakta, yoksa hemen içine düşüp ölüyorlar içim parçalanıyor
Çözümü bakliyatları ya tupper kaplarda saklamak ya da cam şişelerde buzdolabında saklamak
Zararları da yok çok tatlı geliyorlar bana kelebekler
2 gunluk omurlri yokki 2 yil ac ve susuz yasayabiliyor bu hayvan

Aynı durum bendede oldu. Ama suan kesildi. Seninde unuttuğun kontrol etmediğin bir bakliyat olabilir. Yoksa kesilmez o. Fındık vardı sıcaktan bozulmuş attım çöpe. Kuru domates varmış onada dadanmis attım çöpe. Pirinç bulgur ne varsa dök tepsiye havalandir ve buzdolabında sakla. Yazın malesef güveleniyor :KK43:

benim evdede oldu bu sene aradim taradim bulamadim bi türlü her seyimi cam kavanozda sakliyorum cünkü. sonra aklima un geldi bi baktim kii koloni kurmus mübarekler. onu attim dolaplarimi elma sirkesiyle sildim ve kurtuldum cok sükür. kolay gelsin sanada

X