Kelebekolacam'ın Diyet Günlüğü

kelebekolacam

b:1.65 bşl:82.8 gncl:73.8 k.hf:72 hdf:69
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
10.928
32.458
598
uzun süredir formu takipteyim niyahet karar verdim..bu kilolardan ve ne giyeceğim stresinden kurtulmalıyım.evliyim 2 cocuğum var.evlendiğimde 61 kiloydum kızıma hamile kaldım 82 oldum 69a indim emzirmek iştahımı açtı 80lere çıktım tam veriyorum derken2. cocuk ve ben 88 oldum.en son tartıda 88di gördüğüm.aylar oldu 2.çocugum oğluşum 11 aylık öyle bol bol sütüm hiç bir zaman olmadı.yediğim yanıma kar kaldı.şimdi karar verdim düzenli ve sağlıklı beslenerek bol su içerek vereceğim.
yarın sabah aç karna tartılıp katılıyorum aranıza..niyet ettim kelebek olmaya..

bu sabah itibariyle 89.7 kiloyum.ilk hedefim bu cumaya 89 olmak.
sabah 1 avuç badem kuru dut(işe erken gitmem gerekti ancak bunları buldum)
öğle:2 tabak çorba
ara:1 bardak kefir
kücücük bir dilim börek(ikramdı ancak onunla kurtuldum)
1 portakal
akaşama haşlama tavuk
salata
1 kase yogurt(henüz yemedim düşünüyorum)

en büyük hatam su içmemek iş yerinde wc çok zor oluyo ama kararlıyım içecem..umarım tatlısız atlatabilirim.

akşam yemeğinden sonra taze zencefil ve kabuk tarcın demledim 1.5 adet minik dietbisküvile içtim.. ilerleyen zamanlarda da 1 çay kaşığı zencefillibal 1 tatlı kaşığı elma sirkesini 1 bardak suyla içtim. veeeeeeee tatlı krizine girmedim..ama suyu istediğim kadar içemedim.
eşim 4-5 aylığına yurtdışında o gelmeden vermek istiyorum.gecen hafta gitti o burdayken her akşam baklavalar künefeler offf offf..üstelik eşim 75 kilo en azından bu farkı kapatmam lazım..

Allah nazarlardan saklasın iştahım kapandı ne yesem ne yesem diyen ben daha yeni yedim gibi oluyorum umarım bütün fazlalıklardan kurtuluncaya kadar devam eder.cumayı iple çekiyorum.
sabah:2 dilim tam bugday ekmeğiyle tost
ara:ne yazıkki yok
öğle:1 tabak çorba
mor lahana dereotundan salata yaptım elma sirkesiyle tadlandırıp üstüne yogurt döktüm küçük biparcada akşamdan tavuk kalmıştı cok küçük bi parça onu yedim suyumu içiyorum
yanıma meyve alacaktım arada öğün yapacaktım olmadı çalışıyorum öğle arasında eve gidiyorum şimdi işteyim yanımda kefir ve badem var onlarla yapacagım ara öğünü..

akşama bol salata bi tabak kıymalı yogurtlu makarna yedim.işten geldiğimde cok yorgundum annemde cocuklara bakarken ancak bunu yapabilmiş.yemekten sonra şekersiz az sütlü nescafe içtim 2 bardakta çay.yeşil çay içmek istedim ama oğluşuma sütle fazla uyaran geçmesin dedim.yoksa uyutmuyo beni..
bugün meyve yemege vaktım olmadı belki birazdan ayva yerim bol lifli..kendime inanamıyorum tatlı yemedim.canımda istemiyor.bi fincanda tarcınlı zencefil demledim.onuda içecegim..hayatımda hiç bu kadar kilo almaıştım insan kilo aldıkca off bu kadarı artık veremem ben 50lileri göremem diyor.işte burda bu site devreye giriyor,başarı öyküleri gruplar yarışmalar..motive oluyor insan.ne zamanki bunları okumaya vaktim oldu artık bende inanıyorumve buda pozitif enerji oluyor

bu sabah dayanadım basküle çıktım veeeee ptesi sabahı 89.7 olan ben bu sabah 88.8 olmuşumm..bana moral oldu bundan sonra tartılmakta acele etmememye çalışacağım..:32:

kahvaltı 2 dilim tam buğday ekmeği
üzerine penir
1 ymurta
1 kupa rezene

slm canım hikayeni okudum bir an ben mi yazdım diye şaşırdım bana o kadar benziyorsun ki bende iki çocuk annesiyim 89,300 kiloyum eşimde benden zayıf sinir oluyorum.o birşey demiyor sözde nebi kırmamak için bende pek takmıyor gibi görünüyordum ama hiç bir şey olmuyor kıyafet bulamıyorum 50-60 yaşındaki kadınların giymeyeceği kıyafetleri getiriyorlar çıldırıyorum resmen.ve dört ay sonra kardeşimin düğünü olacak ve alışverişte ben birşey bulamayacağım ve çıldıracağım.kilolu bir anne olmak istemiyorum eşim benden zayıf 78 kilo eşimden kilolu olmak istemiyorum.ve pazar günü yediklerime dikkat etmeye başladım başladığımda 92 idim en son 89,300 gördüm pazar günü ve adetim oldu pazar gününden sonrada tartılmadım fazla çıkarım bu dönem malum vücüt su topluyor bende cuma ancak tartılırım.dün annem börek yapmış yemedim ama akşam misafirlikteki ikramlardan çok kaçırmadan aldım sabahta biraz börek yedim anneme dedim birdaha börek yapma diyetimi sabote ediyorsun diye:)))ama iradeli olmaya çalışıyorum.işte kolay yemiyorsun ama evde zor ikide çocuk var.onlarla beraber ister istemez atıyorsun ağzına birşeyler.ama bu sefer çok ama çok kararlıyom bu sefer olacak birbirimize destek olalım.ben kafamda bitirdim elimden geldiğincede atıştırmamaya çalışıyorum haydi bakalım kolay gelsin bize:)))

slm canım hikayeni okudum bir an ben mi yazdım diye şaşırdım bana o kadar benziyorsun ki bende iki çocuk annesiyim 89,300 kiloyum eşimde benden zayıf sinir oluyorum.o birşey demiyor sözde nebi kırmamak için bende pek takmıyor gibi görünüyordum ama hiç bir şey olmuyor kıyafet bulamıyorum 50-60 yaşındaki kadınların giymeyeceği kıyafetleri getiriyorlar çıldırıyorum resmen.ve dört ay sonra kardeşimin düğünü olacak ve alışverişte ben birşey bulamayacağım ve çıldıracağım.kilolu bir anne olmak istemiyorum eşim benden zayıf 78 kilo eşimden kilolu olmak istemiyorum.ve pazar günü yediklerime dikkat etmeye başladım başladığımda 92 idim en son 89,300 gördüm pazar günü ve adetim oldu pazar gününden sonrada tartılmadım fazla çıkarım bu dönem malum vücüt su topluyor bende cuma ancak tartılırım.dün annem börek yapmış yemedim ama akşam misafirlikteki ikramlardan çok kaçırmadan aldım sabahta biraz börek yedim anneme dedim birdaha börek yapma diyetimi sabote ediyorsun diye:)))ama iradeli olmaya çalışıyorum.işte kolay yemiyorsun ama evde zor ikide çocuk var.onlarla beraber ister istemez atıyorsun ağzına birşeyler.ama bu sefer çok ama çok kararlıyom bu sefer olacak birbirimize destek olalım.ben kafamda bitirdim elimden geldiğincede atıştırmamaya çalışıyorum haydi bakalım kolay gelsin bize:)))

bana katılabilirsin canım birbirmize yoldaş oluruz.sende çalışıyormusun.ben çalışıyorum eve geldiğimde 11 aylık oğlum 4 yaşında kızım tepeme atlıyorlar eşimde yanımda değil kendime hiççç vakit ayıramaz oldum.inanırmısın wcye gitmeyi ihmal ettiğimden bazen kabız oluyorum..ne bulursam yemek zorunda kalıyorum sütüde bahane ediyorum baktım onca kilo almaya süt müt olmuyo bende karar verdim..önce başarı öykülerinden sonra günlüklerden okudum motive oldum..

menümüzü topluca yazalım
sabah 2 dilim ekmek
1 ymurta
biraz peynir

badem ve kuru dut toplasan bir avuç etmez sayamadım

öğle:5 kaşık bulgur pilavı
yogurt salata

1 ayva
3-5 kuru dut badem

akşam:balık
salata
1-2 dilim ekmek

akşam biraz abartmış olabilirim ama eskiye oranla cok az yedim

slm evet canım çalışıyorum mali müşavirim muhasebe bürom var.benimde 14 aylık oğlum var anne sütü alıyor bende öyle bereketli bir anne değilim hiç dolu dolu olmadı sütüm.ama bunda inat ettim emzirecem diye çünkü ilk oğlum sadece altı ay emdi sonra mamayı ve biberonu tercih etti.büyük oğlumda üçyaş iki aylık.aralarında iki yaş var.
valla çocuklarıma hep kilolu hamile kaldım.onların bana artısı olmadı pek ama hamileliktede şekerle uğraştım hep bu kilolar yüzünden ama verecem bu sefer çok kararlıyım.yemeği bayabir azalttım ama spor yapacak vaktim yok malum çalışınca eve bisiklet aldım ama ona binecek bile vaktim yok dediğin gibi iki çocuk tepemde eve gidince.hele küçük çok düşkün sürekli kucağımda.ama sporsuzda olurmu bilmiyorum iştede çok hareketli değilim masa başındayım hep.
sen dünkü menünü mü yazdın bende yazayım.

sabah:bir dilim kepek ekmeği
yumurta
peynir
domates

öğlen :bir elma
bir portakal

akşam:bir dilim ekmek(kepek)
kıymalı menemen
yoğurt

günde iki litre su içiyorum.işte olduğum için pek ara öğün yapamıyorum.evde yapıyorum ama.

slm evet canım çalışıyorum mali müşavirim muhasebe bürom var.benimde 14 aylık oğlum var anne sütü alıyor bende öyle bereketli bir anne değilim hiç dolu dolu olmadı sütüm.ama bunda inat ettim emzirecem diye çünkü ilk oğlum sadece altı ay emdi sonra mamayı ve biberonu tercih etti.büyük oğlumda üçyaş iki aylık.aralarında iki yaş var.
valla çocuklarıma hep kilolu hamile kaldım.onların bana artısı olmadı pek ama hamileliktede şekerle uğraştım hep bu kilolar yüzünden ama verecem bu sefer çok kararlıyım.yemeği bayabir azalttım ama spor yapacak vaktim yok malum çalışınca eve bisiklet aldım ama ona binecek bile vaktim yok dediğin gibi iki çocuk tepemde eve gidince.hele küçük çok düşkün sürekli kucağımda.ama sporsuzda olurmu bilmiyorum iştede çok hareketli değilim masa başındayım hep.

yumurta
peynir
domates

bir portakal

kıymalı menemen
yoğurt

günde iki litre su içiyorum.işte olduğum için pek ara öğün yapamıyorum.evde yapıyorum ama.
çalışırken emzirme meselesini ne yapıyorsun?ben eve geliyorum süt iznimde var..son aylarda cok sıkıntılı stresli bir hayatım oldu bu sütüme çok yansıdı.meyveleri ara öğün olarak yesende öğleyin yemek yesen yapamıyormusun?
benim büyük kız 3.5 küçük oğlan 11 aylık.kızımı 13 ay emzirebildim kendiliğinden kesildi.
yeşil çay vs içerken çekiniyorum açıkcası oğluşuma etkisi olacak diye..emzirirken diet yapmakta zor..spor bende yapamıyorum..son 3 gündür sabah 5:30larda kalkıyorum.önce oglumu doyurup yatırıyorumkızımı kreşe hazırlıyorum işe gidiyorum eve gelince onu emzir bunu doyur mutfagı topla spora ne enerji nede vakit var:25:

sabah :1dilim ekmek
biraz peynir
5 zeytin
2 cerry domates
1 salatalık

ara:15dut kurusu
2 badem

öğle:kocaman 1 kase salata
içine evde ancak nohut yemegi buldum ondan 5 kaşık
1kasede yogurt

ara:1 ayva

akşam:
öğleyle aynı ne yazıkki

annem çorba yapmıs ama unlu pirincli tavuk corbasıydı içmedim

3bardak tarcınlı zencefilli yeşil çay

yumurta
peynir
domates

bir portakal

kıymalı menemen
yoğurt

meyve içindeki şeker yuzundn kilo yapıyor diyorlar. bende korktum o yuzden yemiyorum hiç. anladıgım kadarıyla meyve olarak sadece kuru kayısı ve kuru incir yiyebiliyoruz gönül rahatlıgıyla. ayrıca yeşil caydan hiç hoşlanmıyorum. 1 yudum bile alamıyorum cok kotu geliyor tadı. bende yazıyım bugunku yediklerimi
sabah: 1 bardak çorba
öğlen: yeşil fasulye ve zeytin yağlı, sirkeli, nar ekşili salata 2 dilim çavdar ekmegi
akşam: 4 dilim çavdar ekmeği ve 2 adet haşlanmış patates

bugün diyetisyene randevu aldım..sütüm cok azaladı.onuda korumam lazım oğluşum daha küçük bir uzmandan destek alacagım..

slm ben gündüzleri emziremiyorum malesef canım akşam ve gece emiyor gündüz çorba meyze yoğurt ve bir öğün kaşık mama veriyorlar.iki güne bir muzlu süt yapıyorum süt alsın diye kaşık mamayıda sütle yapıyorum.benimki bir yaşını geçti ya süt alsın istiyorum anne sütü ancak gece alabiliyor bebeğim.ben yeşil çayı kesinlikle içemiyorum midemi bulandırıyor onun yerine doğadan beşi bir yerde aldım günlük onu içmeye çalışıyorum birde bir karışım var evde kendin hazırlıyorsun diyetisyen kardeşime vermişti burdada gördüm bayabir faydası varmış.metobolizmayı çalıştırıyormuş.istersen tarifini veririm.bugün onu hazırladım yemeklerden sonra bir bardak içecem arkasındanda bir bardak su içiyorsun bakalım deneyecem.
diyetisyene gitmen iyi olmuş bilinçli yaparsın en azından.süt artırıcı şeyler yesen içsen belki faydası olsu rezene anason çayı ayva kompostosu ben tam bir yıl içtim.benimde az ama oğlum bir yaşını geçtiği için takmıyorum ben.
sen öğlen yemeklerini evdenmi getiriyorsun.ben getirmiyorum çantama ancak bir elma bir portakal atıyorum.ama bugün öğlen simit yiyecem bir tane çok canım çekti.meyve getirmedim.

dünkü menüm
sabah:bir dilim kepek ekmek
az menemen
peynir
şekersiz çay

öğlen:bir elma
bir portakal

akşam:bir tabak kuru fasülye(ço severim)
bir dilim ekmek
iki salatalık turşusu
bir küçük turşu domates
acı biber

akşam biraz fazla kaçırdım:)) ama eskiye göre yinede az yedim.

meyve içindeki şeker yuzundn kilo yapıyor diyorlar. bende korktum o yuzden yemiyorum hiç. anladıgım kadarıyla meyve olarak sadece kuru kayısı ve kuru incir yiyebiliyoruz gönül rahatlıgıyla. ayrıca yeşil caydan hiç hoşlanmıyorum. 1 yudum bile alamıyorum cok kotu geliyor tadı. bende yazıyım bugunku yediklerimi
sabah: 1 bardak çorba
öğlen: yeşil fasulye ve zeytin yağlı, sirkeli, nar ekşili salata 2 dilim çavdar ekmegi
akşam: 4 dilim çavdar ekmeği ve 2 adet haşlanmış patates

aramıza hoşgeldin canım.meyve mutlaka tüketilmeli diye duymuştum ama abartmadan.ara öğünlerde.ben pek kuru meyze yemem kuru inciri severim bir oda kalorili baya ama tatlı niyetine olabilir.çikolatadan masumdur en azından.sen kaç kilosun.diyet maceran nasıl başladı.paylaşırmısın.yeşil çayı bende hiç içemiyorum çok kötü ya.beşibir yerde içiyorum ben.ama genelde su içiyorum.

sabah tartıldım kızlar aç karnına 88.400 geldim.çok sevindim.başlangıçda 92 idim 15 günde vermişim bu kadar.olacak olacak inşallah.

Back
X