• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemik gözlüğün burnumu kemerli yapması!

sarangee

Güvenme kimseye...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
633
36
53
Merhaba bayanlar , benim drdim de bu :/ Gözlerim 3 derece miyop ve 1 senedir kemik gözlük kullanıyorum ama gözlük burnumun şeklini bozuyor.Ama gözlüğe muhtacım en azından bir kaç sene için.Lens kullanmama ailem izin vermiyor.Yeterince titiz olmayıp gözlerime zarar vermemden korkuyorlar.Endişelerini anlıyorum ama burnumda sonradan olan kemer sinirimi bozuyor :( Gözlerimi çizdirmem de şu an için imkansız çünkü yaşım 15 ve gözlük numaram ilerliyor.Ben de en azından evdeyken gözlük kullanmamaya karar verdim(zararı olur mu acaba?) ama bu çok zorladı beni.Gözlerimin numarası yüksek ve bu da görmemi epey zorluyor.Hanımlar benim size danışmak istediğim konu şu ; gözlük numaramın gerilemesini nasıl sağlayabilirim? Yada en azından ilerlemesini nasıl durdurabilirim?Bana bir akıl verin lütfen.Gòzlerinin numarasını düşürmeyi başarabilen var mı?Şimdiden teşekkür ederim ...

Merhaba bayanlar , benim drdim de bu :/ Gözlerim 3 derece miyop ve 1 senedir kemik gözlük kullanıyorum ama gözlük burnumun şeklini bozuyor.Ama gözlüğe muhtacım en azından bir kaç sene için.Lens kullanmama ailem izin vermiyor.Yeterince titiz olmayıp gözlerime zarar vermemden korkuyorlar.Endişelerini anlıyorum ama burnumda sonradan olan kemer sinirimi bozuyor :( Gözlerimi çizdirmem de şu an için imkansız çünkü yaşım 15 ve gözlük numaram ilerliyor.Ben de en azından evdeyken gözlük kullanmamaya karar verdim(zararı olur mu acaba?) ama bu çok zorladı beni.Gözlerimin numarası yüksek ve bu da görmemi epey zorluyor.Hanımlar benim size danışmak istediğim konu şu ; gözlük numaramın gerilemesini nasıl sağlayabilirim? Yada en azından ilerlemesini nasıl durdurabilirim?Bana bir akıl verin lütfen.Gòzlerinin numarasını düşürmeyi başarabilen var mı?Şimdiden teşekkür ederim ...

Goz numarasi gerilemez sadece durur gozlugunun cercevesini degistir cercevesiz gozluk kullan mesela ben sigortanin cercevesinden aldim gayette hos hatta belli bile olmuyor ama gozluk kullanmayi birakirsan daha cabuk ilerler numaran cizdirmek gecici bir cozum zaten goz tekrar bozulabiliyor kesin cozum demiyor hekimler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

daha düşük numaralı ince çerçevesiz bir gözlük yazdırsan ( tabi ben mantıken yazıyorum olurmu olmazmı emin değilim yine doktoruna danış)

Goz numarasi gerilemez sadece durur gozlugunun cercevesini degistir cercevesiz gozluk kullan mesela ben sigortanin cercevesinden aldim gayette hos hatta belli bile olmuyor ama gozluk kullanmayi birakirsan daha cabuk ilerler numaran cizdirmek gecici bir cozum zaten goz tekrar bozulabiliyor kesin cozum demiyor hekimler

Daha önce kullandım hiç yakışmıyor bana :(( Yine de teşekkür ederim ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

daha düşük numaralı ince çerçevesiz bir gözlük yazdırsan ( tabi ben mantıken yazıyorum olurmu olmazmı emin değilim yine doktoruna danış)

Aslında evde eski gözlüğüm hala var kullanabilir ama etkisi olur mu ki :rolleyes::confused:

çerçevesiz kullan, ben senelerdir kullanıyorum burnumda bir gariplik olmadı.. lens'den ben de tırsıyorum ama burada kullanan çok.. sanırım titiz kullanırsan mikrop kapmıyor kolay kolay gözlerin..

çerçevesiz kullan, ben senelerdir kullanıyorum burnumda bir gariplik olmadı.. lens'den ben de tırsıyorum ama burada kullanan çok.. sanırım titiz kullanırsan mikrop kapmıyor kolay kolay gözlerin..

Çerçevesiz yakışmıyor yaa :(( Lense izin vermiyor bizimkiler ya

Aslında evde eski gözlüğüm hala var kullanabilir ama etkisi olur mu ki :rolleyes::confused:

doktora sor olumu olmazmı bilmiyorum hiç gidemezsen ara sor falan
çerçevesiz yakışsada yakışmasada burun gelişimin tamamlanana kadar bence çerçevesiz kullan

Benimde senin yaşında bir kızım var ve gözlük kullanıyor.Göz numaranızda neredeyse aynı.
Öncelikle; gözlük taksanda takmasanda göz numaran ilerler, gözlük takman senin görmeni kolaylaştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.Televizyon izlerken, ders çalışırken ve pc ile ilgilenirken tak gerisi çok önemli değil.
Göz numaranın ilerlemesi gözün yapısı ile ilgili belli bir yaşa kadar ilerleyip duracak.Bunun zamanını doktorlarda bilmiyor.

Daha önce kullandım hiç yakışmıyor bana :(( Yine de teşekkür ederim ...

Tatli kiz sana oyle geliyordur aliskin degilsin. İnce camlardan al gercek camlar burnuna agirlik veriyor ve dusuyor olmayan numarayi kullanma numaranin ilerlemesine yardimci olursun

20den sonra goz ilerlemesi dururmus bana doktorum ole soylemisti.Ben 24 yasimdayim daha yeni durdu gerci.Biri 4.75 biri 5.25di.Miyopum ben de bu arada.Son kontrolumde 5.25 olanda gerilemis 4.75 olmustu.Lens guzel ama ozel gunlerde veya arada takmak icin daha iyi.Gozluk rahatligini vermiyor.Bir de hassassa gozlerin batma yanma filan yapabilir.

1) Canım burnunda çıkan kemiğin gözlükten olduğuna emin misin? Çünkü burun kulakla beraber ölene kadar büyüyen organımızdır, zamanla kemer kısmı belirginleşebilir, genişleyebilir hele ki ergenlikte. Ergenliğe küçük burunlu giren birçok insan burnu büyüyerek çıkıyor. Benim de burnum minnacıktı çocukken çok hafif bir çıkıntı vardı burnumun köprüsünde ergenlikte burnum hafif genişledi o çıkıntı da biraz daha genişledi ha büyük mü değil ama eskisi gibi minik de değil :25::1: Yani o kemer gözlükten olmayabilir, çünkü ilk kez senden duydum böylesini.

2)Canım ne yazık ki göz numaraları gerilemez gözlük takmayla, özellikle ergenlik döneminde fiziksel gelişimle beraber göz numarası hızlıca büyür ama sakın korkma 1 2 seneye numaran ya sabitlenir ya da çok yavaş yavaş artar, yani ölene kadar sürekli her sene 1-2 numara büyümez ergenlikteki gibi. Sıkma canını o yüzden:34: Ne yazık ki numara ilerlemesini durduracak bir çare yok.

3)Gözlük takmamak ya da takmak numara artmasına etki etmez, ama gözlük takmaman gözlerini zorlar, farkında olmadan gözlerini sıkarak nesnelere bakmaya başlarsın bu da alnında kırışıklık yapar, bir de gözlüksüzlük baş ağrısı ve halsizlik de yapar birçok insanda hele ki bir de alıştıktan sonra.:1:

Son düzenleme:
doktora sor olumu olmazmı bilmiyorum hiç gidemezsen ara sor falan
çerçevesiz yakışsada yakışmasada burun gelişimin tamamlanana kadar bence çerçevesiz kullan

Galiba en iyisi bu olucak :) teşekkürler..

Nar suyundaki antioksidan miktarı, kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre 3 kat daha fazla. 1 bardak nar suyu, 2 kadeh kırmızı şarap, 10 bardak yeşil çay ve 4 bardak kızılcık suyu ile aynı seviyede antioksidan madde içerdiği, Narda ayrıca C vitamini, demir ve potasyum var. Narın 100 gr.da 20 mgr. C vitamini bulunduğu Vücuda enerji veren meyvalardan biri olan narın 100 gr.ında 62 kalori var olduğu ayrıca bol miktarda şeker, mineral içerdiği ve potasyum bakımından da zengin olduğu bilim adamları tarafından söylenir.Ağaçın gövde, kök ve dal kabukları; nişasta, mannit, reçineli maddeler, asitler, tanen, punicin ve olkoloidler taşır. Nar kabuğundan yapılan ilaçlar tenya düşürmek için kullanılıyor..Narın vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunduğu söylenir. Ancak içerdiği bazı kimyevi maddeler yüzünden mide ve bağırsak hastalığı olanların, küçük çocukların ve hamilelerin fazla kullanmamaları tavsiye edilir. Tatlı nar midede çabuk çözüldüğü için hazmı kolaydır. Ancak zaman zaman midede şişkinlik ve gaz meydana getirdiği için ateşli hastalığı olanlara iyi gelmeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca tatlı nar mideyi kuvvetlendirdiği, boğaza ve akciğerlere faydalı olduğu, öksürüğe iyi geldiği, Ekşi nar ise mide yanmalarına karşı faydalı olduğu idrar söktürdüğü ishali kusmayı kabızlığı kalp ve mide ağzındaki ağrılara iyi geldiği yazılır.
Suyu zarıyla birlikte çıkarılıp bal ile merhem kıvamına gelinceye kadar pişirilip diş etlerine sürüldüğünde diş eti tahrişine iyi gelir. Dolama / tırnak iltihabı ve cerahatli yaraların tedavisinde nar çekirdeğinin balla birlikte karıştırılarak merhem halinde tatbik edilmesi tavsiye edilir. Nar çiçeği de yaralar için kullanıldığı söylenir.

NOT: Zaman zaman midede şişkinlik ve gaz meydana getirdiği için ateşli hastalığı olanlara iyi gelmeyeceği belirtilmiştir.
Ancak içerdiği bazı kimyevi maddeler yüzünden mide ve bağırsak hastalığı olanların, küçük çocukların ve hamilelerin fazla kullanmamaları tavsiye edilir.Tabiki her şeyin fazlası zarar olduğuda unutulmamalıdır

Burada yer alan hertürlü bilgi ALINTIDIR

??

Son düzenleme:
Benimde senin yaşında bir kızım var ve gözlük kullanıyor.Göz numaranızda neredeyse aynı.
Öncelikle; gözlük taksanda takmasanda göz numaran ilerler, gözlük takman senin görmeni kolaylaştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.Televizyon izlerken, ders çalışırken ve pc ile ilgilenirken tak gerisi çok önemli değil.
Göz numaranın ilerlemesi gözün yapısı ile ilgili belli bir yaşa kadar ilerleyip duracak.Bunun zamanını doktorlarda bilmiyor.

Yani gözlük kullanmam bir ise yaramaz diyorsunuz :( teşekkürler ...

Tatli kiz sana oyle geliyordur aliskin degilsin. İnce camlardan al gercek camlar burnuna agirlik veriyor ve dusuyor olmayan numarayi kullanma numaranin ilerlemesine yardimci olursun

Burnum için bi kaç sene katlansam mı ki

kemik çerçeve değil de ince metal çerçeveli gözlüklerden kullanın. en iyi ise çerçevesiz titanyum metalli gözlükler, en hafifleri çünkü, ama çerçevesiz olmaz demişsiniz. o halde dediğim gibi ince çerçeveli gözlükler çözüm. benim bir tanıdığımın da gözlük kullanmaktan burnunda hafif bir kemer oluşmuştu.

kemik çerçeve değil de ince metal çerçeveli gözlüklerden kullanın. en iyi ise çerçevesiz titanyum metalli gözlükler, en hafifleri çünkü, ama çerçevesiz olmaz demişsiniz. o halde dediğim gibi ince çerçeveli gözlükler çözüm. benim bir tanıdığımın da gözlük kullanmaktan burnunda hafif bir kemer oluşmuştu.

Bu da olabilir :) ve demek ki tek gözlük mağduru ben değilim.teşekkürler...

Bu da olabilir :) ve demek ki tek gözlük mağduru ben değilim.teşekkürler...

$1000x1000_Fotor_Collagenvbmo%u002525CC%u00252588c%u002525CC%u002525A7.webp
gözlükte buruna mesafeyi ayarlayan şeffaf şeylerden var mı yoksa hiçbir destek olmayanlardan mı? çerçevesizleri beğenmiyorsan eklediğim resimdeki gibi gözlükler hoşuna gidebilir.

Back
X