Kemik gözlüğün burnumu kemerli yapması!

ilk defa senden duydum burnun yapısının değiştiğini
Benim burnum da yamuk geliyor yıllardır gözlk kullanıyorum kemik ama zaten bizim ailede de burun yapıları hep öyle.
Burun yapınız genetiktir belki takma kafaya fazla

1) Canım burnunda çıkan kemiğin gözlükten olduğuna emin misin? Çünkü burun kulakla beraber ölene kadar büyüyen organımızdır, zamanla kemer kısmı belirginleşebilir, genişleyebilir hele ki ergenlikte. Ergenliğe küçük burunlu giren birçok insan burnu büyüyerek çıkıyor. Benim de burnum minnacıktı çocukken çok hafif bir çıkıntı vardı burnumun köprüsünde ergenlikte burnum hafif genişledi o çıkıntı da biraz daha genişledi ha büyük mü değil ama eskisi gibi minik de değil :25::1: Yani o kemer gözlükten olmayabilir, çünkü ilk kez senden duydum böylesini.

2)Canım ne yazık ki göz numaraları gerilemez gözlük takmayla, özellikle ergenlik döneminde fiziksel gelişimle beraber göz numarası hızlıca büyür ama sakın korkma 1 2 seneye numaran ya sabitlenir ya da çok yavaş yavaş artar, yani ölene kadar sürekli her sene 1-2 numara büyümez ergenlikteki gibi. Sıkma canını o yüzden:34: Ne yazık ki numara ilerlemesini durduracak bir çare yok.

3)Gözlük takmamak ya da takmak numara artmasına etki etmez, ama gözlük takmaman gözlerini zorlar, farkında olmadan gözlerini sıkarak nesnelere bakmaya başlarsın bu da alnında kırışıklık yapar, bir de gözlüksüzlük baş ağrısı ve halsizlik de yapar birçok insanda hele ki bir de alıştıktan sonra.:1:

Òncelikle ilgin ve yorumun için teşekkür ederim.Canım burun yapım anneme benziyor ve annemin burnu kemerli değil ama babamın burnu kemerli mi bilmiyorum.Eğer kemerliyse bile o da gözlükten kaynaklanıyor olabilir çünkü o da çok uzun süredir gözlük kullanıyor.. Ve evet gözlük numaram çok hIzlı büyüyor.Gözlük numaram değişeli 1 yıl olmasına rağmen göz numaram yine büyüdü :(Fakat keşke bunu geri çekemesemde en azından durdurabilsem.Gözlük kullanmamak işe yaramaz demişsin ama bir arkadaşımda da küçük yaştan beri gözlerinde problem varmış.Numarası büyükmüS ve doktor bir zamandan sonra gözlük numarasını düşürmüş şimdi gözleri sadece 1 numara ama ben bunu daha önce doktara sorunca şehir efsanesi diye ciddiye almamıştı ayrıca bu arkadaşım gözlüğü sadece derste kullanıyor, ders aralarında ve sivil hayatında kullanmıyor.Yanı başımda böyle bir örnek olunca acaba işe yarar mı ki dedim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

gözlükle burun kemerleniyormuymuşş, benimki niye olmadı o zaman:P

Eki Görüntüle 1173855
gözlükte buruna mesafeyi ayarlayan şeffaf şeylerden var mı yoksa hiçbir destek olmayanlardan mı? çerçevesizleri beğenmiyorsan eklediğim resimdeki gibi gözlükler hoşuna gidebilir.

Var ama bu resimde ki gibi değil.Bu da bir seçenek olabilir :) teşekkürler...

ilk defa senden duydum burnun yapısının değiştiğini
Benim burnum da yamuk geliyor yıllardır gözlk kullanıyorum kemik ama zaten bizim ailede de burun yapıları hep öyle.
Burun yapınız genetiktir belki takma kafaya fazla

Bilmiyorum bende kemer oluştu ve anneme benziyor burnum ama onda yok...teşekkürler

Merhaba bayanlar , benim drdim de bu :/ Gözlerim 3 derece miyop ve 1 senedir kemik gözlük kullanıyorum ama gözlük burnumun şeklini bozuyor.Ama gözlüğe muhtacım en azından bir kaç sene için.Lens kullanmama ailem izin vermiyor.Yeterince titiz olmayıp gözlerime zarar vermemden korkuyorlar.Endişelerini anlıyorum ama burnumda sonradan olan kemer sinirimi bozuyor :( Gözlerimi çizdirmem de şu an için imkansız çünkü yaşım 15 ve gözlük numaram ilerliyor.Ben de en azından evdeyken gözlük kullanmamaya karar verdim(zararı olur mu acaba?) ama bu çok zorladı beni.Gözlerimin numarası yüksek ve bu da görmemi epey zorluyor.Hanımlar benim size danışmak istediğim konu şu ; gözlük numaramın gerilemesini nasıl sağlayabilirim? Yada en azından ilerlemesini nasıl durdurabilirim?Bana bir akıl verin lütfen.Gòzlerinin numarasını düşürmeyi başarabilen var mı?Şimdiden teşekkür ederim ...

Cnm aileni ikna et kens kullan esim numarali kullanir hergunde takar hicte sorun yasamadi bende haftada 4 gun fikan renkli lens takiyorum bende yasamadim yillardirda kullanirz ki herkes kullaniyo neden kullanamayasin nasi mutluysan onu yap kimseye aldrs etme

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

20den sonra goz ilerlemesi dururmus bana doktorum ole soylemisti.Ben 24 yasimdayim daha yeni durdu gerci.Biri 4.75 biri 5.25di.Miyopum ben de bu arada.Son kontrolumde 5.25 olanda gerilemis 4.75 olmustu.Lens guzel ama ozel gunlerde veya arada takmak icin daha iyi.Gozluk rahatligini vermiyor.Bir de hassassa gozlerin batma yanma filan yapabilir.

Keşke daha erken durdurabilsek :( evet gözlük rahat ve yakıştırıyorum kendime ama burnumdan da olmak istemiyorum...

Canım bende kemer oluştu malesef ..

Bilmiyorum , ilk defa duyduğum için şaşırdım açıkçası..
Bende kemik gözlük takıyorum ama öyle çok sık değil..
Bilgisayara, televizyona bakarken, ders çalışırken falan..
Ama benim göz numaram seninkinden küçük tabi.
:40:

Cnm aileni ikna et kens kullan esim numarali kullanir hergunde takar hicte sorun yasamadi bende haftada 4 gun fikan renkli lens takiyorum bende yasamadim yillardirda kullanirz ki herkes kullaniyo neden kullanamayasin nasi mutluysan onu yap kimseye aldrs etme

18 yaşında ablam var ve mezuniyet gecesi için kullanmak istedi ona izin vermeyen bana da vermez canım ya :(

Òncelikle ilgin ve yorumun için teşekkür ederim.Canım burun yapım anneme benziyor ve annemin burnu kemerli değil ama babamın burnu kemerli mi bilmiyorum.Eğer kemerliyse bile o da gözlükten kaynaklanıyor olabilir çünkü o da çok uzun süredir gözlük kullanıyor.. Ve evet gözlük numaram çok hIzlı büyüyor.Gözlük numaram değişeli 1 yıl olmasına rağmen göz numaram yine büyüdü :(Fakat keşke bunu geri çekemesemde en azından durdurabilsem.Gözlük kullanmamak işe yaramaz demişsin ama bir arkadaşımda da küçük yaştan beri gözlerinde problem varmış.Numarası büyükmüS ve doktor bir zamandan sonra gözlük numarasını düşürmüş şimdi gözleri sadece 1 numara ama ben bunu daha önce doktara sorunca şehir efsanesi diye ciddiye almamıştı ayrıca bu arkadaşım gözlüğü sadece derste kullanıyor, ders aralarında ve sivil hayatında kullanmıyor.Yanı başımda böyle bir örnek olunca acaba işe yarar mı ki dedim :)

Rica ederim :21:

Canım ben bu göz numarası büyüme küçülme olayını 2 farklı doktordan duydum ,çok kesin bir dille sana yazdığım şeyi söylediler, bir de bir ara iyice araştırdım güvenilir tıbbi kaynaklar da öyle diyor . Yalnız arkadaşın hipermetrop muydu acaba? Onların yaş büyüdükçe numara küçülüyor deniyor. Ama dediğim gibi bu tamamen ergenlikle ilgili bir durum şöyle 1 2 seneye göz numaran büyümeyi durduracak, 18'inden sonra da ameliyat olursun. Bu arada lens düşünüyorsan annenle bir göz doktoruna git derim o göz doktoru endişelerinizi dindirebilir, annen bir uzmandan duyarsa ikna olur belki. Ya da bir gözlük daha al çerçevesiz onu evde kullan okulda kemik gözlüğü kullanırsın ama ben hala burnundaki kemerin gözlükten kaynaklanmadığını düşünüyorum.Ama bilemedim şimdi:44:

Mesaj tekrarı......

Son düzenleme:
Keşke daha erken durdurabilsek :( evet gözlük rahat ve yakıştırıyorum kendime ama burnumdan da olmak istemiyorum...

Gozluk burunda kemer filan yapma tatlim yapsa bende yapardi ki ben 8 yasimdan beri kullaniyorum araliksiz.Ergenlkktesin ondan burnundaki degismeler :)

18 yaşında ablam var ve mezuniyet gecesi için kullanmak istedi ona izin vermeyen bana da vermez canım ya :(

Niye bu kadar karsilarki kense

5 numara miyop gozlerimi yaklasik 3 ay once cizdirdim.
Sanirim 15 yas civarindan itibaren gozluk ve lens taktim. Simdi nerdeyse 25 oldum.

Ben de kac yil kemik gozluk taktim. Gozlugun burun yapisini bozabilecegini dusunmuyorum. Hic de duymadim boyle birsey. Ergenlikle birlikte burnun esas seklini aliyordur, bunu sana bir doktor soylemediyse, gozluge suc bulma bence. :) Kemik gozlukten hoslanmiyorsan daha hafif gozlukler de var. Ille yakisani bulunur.

Miyop, dogasi geregi ilerler. Benimki de 1'in altinda baslamisti. Yillar boyu 5'e kadar cikti. Gerilemesi mumkun degil. Durmasi da ancak kendi kendine, ilerleme seyrini tamamlayinca oluyor. Senin yapabilecegin hic bir sey yok. Ancak yillik kontrollerinle birlikte, her yil daha numarasi daha da buymus gozlugu alacaksin, malesef. 20'li yaslarin basinda durur. Benimki 22-23 gibi durdu.

Cok kesin bilemiyorum ama ben bazi goz sorunlarinin geriledigini saniyorum. Mesela sasilik. Benim kardesim dogustan sasiydi, dogdugundan beri gozluk takti. Simdi 22 yasinda, sasilik yok. Gozlugu de sadece astigmattan takiyor ara sira. 7/24 degil Onun gozlukleri gozleri tedavi etmeye yonelikti, miyop gozlugu gibi degil.

Miyop icin takilan gozluk tedavi edici degil, vizyonunu normallestirmek icin. Gozluk takmayi birakayim deme. Kendi gozlerine bosu bosuna iskence cektirmis olursun, hem de hic bir faydasi olmayan bir sey olur bu zaten.

Merhaba bayanlar , benim drdim de bu :/ Gözlerim 3 derece miyop ve 1 senedir kemik gözlük kullanıyorum ama gözlük burnumun şeklini bozuyor.Ama gözlüğe muhtacım en azından bir kaç sene için.Lens kullanmama ailem izin vermiyor.Yeterince titiz olmayıp gözlerime zarar vermemden korkuyorlar.Endişelerini anlıyorum ama burnumda sonradan olan kemer sinirimi bozuyor :( Gözlerimi çizdirmem de şu an için imkansız çünkü yaşım 15 ve gözlük numaram ilerliyor.Ben de en azından evdeyken gözlük kullanmamaya karar verdim(zararı olur mu acaba?) ama bu çok zorladı beni.Gözlerimin numarası yüksek ve bu da görmemi epey zorluyor.Hanımlar benim size danışmak istediğim konu şu ; gözlük numaramın gerilemesini nasıl sağlayabilirim? Yada en azından ilerlemesini nasıl durdurabilirim?Bana bir akıl verin lütfen.Gòzlerinin numarasını düşürmeyi başarabilen var mı?Şimdiden teşekkür ederim ...

gözlük kemer nasıl yapar canım ya.. burnunun anatomisini değiştirecek ağırlıkta vs gözlük olmaz.. ağır çerçeveler iz yapar bazen hafif burnunun üstü ağrır o kadar..

miyop gerileyen durdurulan bir durum değil.. boyun uzadığı sürece göz numarası da artar basit tabirle.. herkeste aynı hızda değil tabi..

ben 7 yaşında gözlük taktım 7 yıl sonra 7 numara oldu.. lens takıyorum 16 senedir.. lens için acele etme.. göz yıllar içinde lensten çok rahatsız olmaya başlıyor.. kuruluk yapıyor.. 3 numara artık inceltilmiş camla vs gözlük için büyük bir numara değil.. tak gözlüğünü.. çıkarman gözünü yorar başını ağrıtır başka işe yaramaz..

Ayni problem bendede var guzelim minak burnumda kemik buyumesi oldu 2 senedir rayban kemik gozlugu kullaniyorum derecem -4.00 gozlugun kendisi zaten agir bide camlar gelince daha kotu ilk aldigimda ilk senesi fazla kullanmadim sonra lensler rahatsiz etmeye basladi enfeksiyon yapti korktum lens kullanmaktan kistan beri surekli gozluk kullaniyorum ve burnumda kemik buyumeye basladi 21 yasindayim ve eger 25 yasima kadar hala buyurse torpuletirmeyi dusunuyorum fotograflarda artik cok belirgin olmaya basladi sinir bozucu bisey :((

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

benim de goz numaram seninle ayni uzun zaman gozluk kullandim.evlenince lense dondum. Ama ugrasmasi agir geldi bana tekrar gozluge donus yaptim. gozlukten nefret ediyorum ama mecbur takiyorum , takmadigim zaman kendimi hic rahat hissetmiyorum cizdirmekten de korkuyorum , benim burnumda sekil olusturmadi gozluk. maleseff takmaya mecburuz, cizdirmekten korkmuyosan belli bi yasta yaptirabilisin

Ya cidden benim burnumda kemer yaptıı.Ayrıca babamın burnunada baktım ve onda da yok kemer.Bilmiyorum sizde neden olmamış.Babamda çok uzun senelerdir kullanıyor ama onda da olmamış.Galiba dediklerinize bakarak anlıyorum ki gözlük kullanmamak bir yarar sağlamaz .Ya bizimkileri lens için ikna edicem ya da çerçevesiz gözlük kullanıcam.Ilginiz için teşekkür ederim bayanlar :)

Back
X