Kemik grefti yaptıran var mı?

yingyang92

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
121
69
13
Doktorum dişlerimde kemik erimesi olduğunu söylemişti. Diş tozu konması gerekiyordu. Kişisel nedenlerden dolayı vaktim olmadı ameliyatı erteledik. En son görüşmemde ameliyat gerekli değil dedi. Neden fikri değişti? Kendisine soramadım çekindim. Sadece yapsak da sadece dişlerin kullanım ömrü uzar yine aynı sorun olur dedi. Bir başka diş doktoru da bakımına dikkat edin dedi sadece. Ara ipi, diş ipi, ağız gargara her şeyi kullanıyorum. Benzer sorunu yaşayan oldu mu? Diş kaybı yaşadınız mı? Şu an sallanmıyor, diş kaybım yok.

merhabalar bende çocukken bisikletten düştüm 2ön dişim kırıldı sonrasinda kanl tedavsi gördm sonrasnda bi süre sonra önlerin çekilmesi gerektiğni söylediler üstten 7 alttanda 6çekim yapildi ve kaplamam oldu 10sene kullandim şuan 34 yaşndaym ve dişlerm artk rahatsizlk vermeye başladi ünvrste hastanesine gittim ve acil çekilmeleri gerektiğini kemikte erime olduğunu soylediler o an yıkıldm ve çekilmelerim yapildi şuan hiç diş yok 1ay geçti doktorum kalçadan kemik alinip üst çeneye koyulmasi gerektiğni söyledi bu sureçte ben başka doktra daha gittim fakat ordada okadar amelyatlk bi durum olmadiğni hazr toz ile halledebilinceğni söyledi tmgrafi için sra verdi ve şuan hangisine karar vericeğmi bilmiyorum bu süreç benim için çok zordu zor günler geçrdim psklojk olara çok çöküşler yaşadım şuan maske ile geziyorum implant için bekliyorum ama bu süre bayaa uzun benim için her doktra gittiğmde ağlayarak yaptirip dönüyorum bu süreçten yoruldum ve kemik erimem olduğu içinde bu sureç benim için bayaa uzun olduğunu soylediler bi an önce implantlarm takilsin istiyorum ama malesfki çok üzgünm çokk..

Son düzenleme:
Merhaba, implant takılana kadar geçici diş yapabilirler ya da ön bölge için şeffaf plak.özel klinikten bu konuda destek alabilirsiniz. Asıl işlemi üni hastanesi yaparken geçici dişle ya da plakla en azından psikolojik olarak rahat edersiniz.
Kemik erimesi sizin yaşınız için çok erken. Damağınızla ilgili bir erime mi sadece, eğer öyleyse çoğunlukla iltihaba bağlı gelişiyor erime,dikkatli bakımla durdurabilirsiniz.greft konulduğunda enfeksiyon yoksa bölge kendini toparlar. Ancak bu işlem sürecinde kesinlikle sigara içmemeniz gerekiyor, konulacak greftlerin tutmasını engelliyor. Daha önce yaşadım biliyorum.
Beslenme de çok etkili,vitamin değerlerinizi referans aralığında tutmaya çalışın. D vitamini kalsiyum çinko magnezyum iyileşme sürecini hızlandırır. Tabiiki kan tahlili sonuçlarına bakarak almak gerekiyor. kemik suyu da kemik iyileşmesi için iyi gerekiyor.
Benim de şu an implant bekleyen ön dişim var. Enfeksiyona bağlı diş kaybettim. Benzer şeyler yaşıyoruz. Şeffaf plakla bölgenin toparlanmasını bekliyorum.

Evet sadece damakla ilgili erime ve sigara kullanmiyorum zaten
kemik suyu aynen dediğiniz gibi Bende çorbalarda vs tüketmeye çalışıyorum benim dişlerimin hepsi kaybım olduğu için çok zorlandım ve bu sıcaklarda maske ile dolaşmak beni bunaltti iş hayatina ara verdim bu süreçte gerekmedikçe dışarı bile çıkmıyorum çıkarsamda maske ile zaten.
Ve greft uygulamasından endişeliyim bilmiyorum bacaktan alındiğıni soylediler ama yaptıran varmı nasıl olduğu hakkında bi fikrim yok fakat merak ediyorum veya bu hazır kemik tozlarıda etkili oluyomu? Yani sizin bu konu hakkında bi fikriniz varmı mesela açıkcası şu süreci nasıl atlatırım hiç bilmiyorum ben 1ay ı zor geçirdim ve önümde neredeyse bir sene kadar daha uzuun bi yorucu yol ben çocukluğmdan beri dişlerimden çektiğim için bu süreç bana çok fazla ağır geldi. Allah sizinde yardımcınız olsun biran önce sağlıklı gülüşler nasip etsin inşaallh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…