Kendi abim böyleyse, elin oğlunda suç aramak boşa..

Dou_You_Wanna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
1.632
8
116
Ankara
Moralim öyle bozukki arkadaşlar.. Konu abim... Abim kronik böbrek yetmezliği hastası. Nakil olmuştuk. Ama 13 senedir yeniden diyalize giriyoruz. Bu süre zarfında içine kapandı, kız arkadaşı hiç olmadı. Evden dışarıya çıkmadı çıkarkende çok ağır panik atalar yaşadı vs.. Öyle zorlu bi süreçten geçtikki.. Hep abimle omuz omuzaydım hepde öyle olucam Allahın izniyle.. Ama şimdi.. Evet şimdi erşey değişti. Abim panik atağını yendi. Artık çok rahat dışarı çıkıyor. İçine kapanık değil ve BİR KIZ ARKADAŞI VAR :46: :46: :46: Bunu bana söylemeye çok çekindi. Ben de hiç üstelemedim. Ama 1 aydır çok mutlu bir ilişkisi var. Ama abimin kafasında kurduğu şeyler onuda o kızıdayiyip bitiriyor. Kızla beni tanıştırmadı. Tanışmış olsak çok destek olucam o kıza ama işte.. Abim sağlık problemlerinden dolayı dün gece o kızdan ayrılmış!!! Ben zaten o üzülmesin diye çıkıyorum vs diyerek.. VE KIZ ABİME KÖR KÜTÜK AŞIK!!!! Abimin bugün bana söylediği şey.. " O gözü kör aşık, ben manttıklı ayağı yere basan adam" Bu olay çok koydu bana. Kendi abim böyle yapıyosa, elin oğlu niye yapmasın ki?

Başlığınız ve konu içeriğiniz birbirinden bağımsız ve anlamsız olmuş. Daha doğrusu sorunuz ve sorununuz......
Abiniz kötü günler yaşamış ve yaşıyor. Hiç kolay olmamıştır.Sağlık sorunları devam edecekmi
tamamen geçtimi bilemiyorum,Ama kendince bir mantık kurmuş ve sağlık sorunlarım devam ederse
buna bir kişiyi daha ortak etmiyeyim düşünmüş ..Yani El oğlunda suç aramak boşa nedemek anlamadım.
Keşke her eloğlu böyle olsa..Anlam veremedim gerçekten ..
Kızın abininiz rahatsızlığından haberi varmı yokmu. Aralarında konuşup buna mı karar verdiler.
belkide abiniz yaşanabilecek olanları göze alamadı.İş ciddiye binerse belki kızın ailesi karşı çıkacaktı vs
Körü körüne aşık olup bir yola girmemeye çalışmış kendince mantıklı düşünmeye çalışmış ne var bunda...
Yapacağnız kıza gerçek ayrılma nedenini söylemediyse söylemesnı sağlamanız ve kıza destek olmanız gerekiyor ise
destek olacığnızı söylemeniz sonrasına siz karışamazsınız ilişkileri için mücadele edecek olan kişi kendileri..

Iyide siz neden abinize kiziyorsunuz?

Belli ki abiniz yasagidi saglik sorunlari nedeniyle ciddi bir iliski yasayacak gücü bulamiyor kendinde.
Bu nedenlede fazla uzatmadan ayrilmis kizdan.
Ne kadar yakininda olursaniz olun, abinizin kendi icinde ne yasadigini bilemezsiniz.

Ne düsünüyorsunuz?
Karsimizda ki bize kör kütük asiksa, ne olursa olsun, kendi icimizde ne yasarsak yasayalim, onun yaninda mi olmaliyiz?
Kiz asik diye abiniz kendini rahat hissetmedigi bir duruma neden devam etsin.

arkadaşlar anlamamış ne demek istediğini ama ben gayet iyi anladım. demek istiyor ki kızın çok sevmesini bahane ederek ayrılmış abisi. erkek milleti çok değer verince kaçacak yer arıyor yani, hepsi böyle bunların :ssz:

arkadaşlar anlamamış ne demek istediğini ama ben gayet iyi anladım. demek istiyor ki kızın çok sevmesini bahane ederek ayrılmış abisi. erkek milleti çok değer verince kaçacak yer arıyor yani, hepsi böyle bunların :ssz:

haa biz anlamadık sen anladın :ssz:

ben abisinde hiç öyle bi hava sezmedim nitekim biz bilemeyiz iki kişinin ilişkisinde neler oldu neler bitti, abisi yeterince zor günler geçirmiş belkide dediği gibi karşısında kör bi aşık değil sağlam bir kadın görmek istiyordu, çünkü hastalığı nüks edebilir, insanların tercihleri kendilerini bağlar

üzülmesin diye çıkmak diye bişi yok, bu erkeklerin klasik yalanlarındandır.
bence abin net olmamış sana, ayrıca da olmak zorunda değil.

kimseyi kimseyle kıyaslamamak lazım :ssz:

haa biz anlamadık sen anladın :ssz:

ben abisinde hiç öyle bi hava sezmedim nitekim biz bilemeyiz iki kişinin ilişkisinde neler oldu neler bitti, abisi yeterince zor günler geçirmiş belkide dediği gibi karşısında kör bi aşık değil sağlam bir kadın görmek istiyordu, çünkü hastalığı nüks edebilir, insanların tercihleri kendilerini bağlar

terslenecek bişey yazdığımı düşünmüyorum.

daha önce başıma geldiği için biliyorum demek istedim, kör kütük aşığım diye peşimden koşan kişi ben ona aşık olunca toz oldu ortadan, nasıl can yaktığını bilirim yani.

Kiz abinizin hastaligini biliyormu? Belki abiniz kendi kendine "ben hastayim, kiz benimlemi ugrasicak, daha fazla baglanmadan birakayim" tarzinda düsünmüs olabilir

terslenecek bişey yazdığımı düşünmüyorum.

daha önce başıma geldiği için biliyorum demek istedim, kör kütük aşığım diye peşimden koşan kişi ben ona aşık olunca toz oldu ortadan, nasıl can yaktığını bilirim yani.
Sizin adınıza üzüldüm kim bilir nasıl canınız yanmıştır ama konu sahibi arkadaşımızın abisinin yaşadıgı durum farklı,konu sahibinin abisi böbrek nakli olmuş ve şuan yeniden diyalize giriyormuş belkide sağlık problemleri yüzünden karşı tarafı üzmemek adına yada onun psikolojisi bozulmasın diye ayrılmak istemiştir.Bu sağlık ne olacagı belli olmaz benim başımda böyle bir olay olsa yani sevdigim insan hasta olmuş olsa hayatta ayrılmam ona her türlü destegi çıkarım.

​Konu sahibinin yazmış oldugu konu başlıgıyla konu içerigini pek bağdaştıramadım nedense.

Sizin adınıza üzüldüm kim bilir nasıl canınız yanmıştır ama konu sahibi arkadaşımızın abisinin yaşadıgı durum farklı,konu sahibinin abisi böbrek nakli olmuş ve şuan yeniden diyalize giriyormuş belkide sağlık problemleri yüzünden karşı tarafı üzmemek adına yada onun psikolojisi bozulmasın diye ayrılmak istemiştir.Bu sağlık ne olacagı belli olmaz benim başımda böyle bir olay olsa yani sevdigim insan hasta olmuş olsa hayatta ayrılmam ona her türlü destegi çıkarım.

​Konu sahibinin yazmış oldugu konu başlıgıyla konu içerigini pek bağdaştıramadım nedense.

tamam haklısınız yanlış anlamış olabilirim, başıma böyle bişey geldiği için oraya odaklandım belki de, ama bu yüzden terslenmeyi hakettiğimi düşünmüyorum. aklına yatmayan yorum yapıldığında tersleyen insanları hiç bi zaman anlamıycam sanırım. bu arada teşekkür ederim

konu başlığı ve konu ayrı telden serenad yapmış gibi.
sorununuza gelince belki de abiniz daha zor günler yaşayacağını ve onu gözü kör olarak seven kızın o duruma gelince abinizi yarı yolda bırakabileceği gerçeğini düşünmüş olamaz mı?

çevremizde öyle insanlar yok mu?
aşkından ölüp biten ama işler zorlaşınca ve ağırlaşınca bırakıp giden...

belki de bu yüzden mantıklı ve ayağı yere sağlam basan birini istemiştir abiniz.. pembe gözlüklerini atmış herşeyi kestirip yola çıkmış birini..

abiniz de olsa yakınız da deseniz onun iç dünyasındaki kasırgaları asla bilemezsiniz.:19:

tamam haklısınız yanlış anlamış olabilirim, başıma böyle bişey geldiği için oraya odaklandım belki de, ama bu yüzden terslenmeyi hakettiğimi düşünmüyorum. aklına yatmayan yorum yapıldığında tersleyen insanları hiç bi zaman anlamıycam sanırım. bu arada teşekkür ederim

ben seni terslemedim, sen ilk yorumunda kimse anlamamış ben gayet iyi anladım diyince sinirim bozuldu, bak anlamamışsın

Arkadaşlar. Abimin hasta olduğunu kız öğrendi. Ve herşeye rağmen yanındayım diyo. Ben abimin bunca yıldan sonra önüne gelen mutluluğu istemsne kızıyorum. üzlüyorum. Kızın desteğine rağmen bunu görmezden gelmesinede..Demişsiniz bu seni ilgilendirmez bunu abin bilir diye. Onun iyiliğini en çok isteyenlerden biride benim bu dünyada.. O nasıl benim için iyiyiy güzeli görebiliyosa ben de onun için iyi olanı görebiliyorum tarafsız gözle.. Yani herşeye rağmen yanında olan bir kıza bunu yapmamalıydı

başlıktaki elin oğlu kim??? elin oğlunun suçu ne??? şaka bi tarafada başlık çok anlamsız olmuş.

abinizin ilişkisi abinizi ilgilendirir.kardeşi bile olsanız özel hayat denilen bişey var.ilişkisi ile ilgili herşeyi,her detayı size anlatamazki.... belki işin özü göründüğü gibi değildir. bence bırakın herkesin kendi hayatı. o kız olmadan abiniz mutlu olamayacak mı?

Arkadaşlar. Abimin hasta olduğunu kız öğrendi. Ve herşeye rağmen yanındayım diyo. Ben abimin bunca yıldan sonra önüne gelen mutluluğu istemsne kızıyorum. üzlüyorum. Kızın desteğine rağmen bunu görmezden gelmesinede..Demişsiniz bu seni ilgilendirmez bunu abin bilir diye. Onun iyiliğini en çok isteyenlerden biride benim bu dünyada.. O nasıl benim için iyiyiy güzeli görebiliyosa ben de onun için iyi olanı görebiliyorum tarafsız gözle.. Yani herşeye rağmen yanında olan bir kıza bunu yapmamalıydı

Herkes kendi yaşadığını kendi bilir.Sen nekadar hastalığı süresince abinin yanında olsan da,ona üzülsen de o ne çektiğini kendi daha iyi bilir.Ağır bir hastalıktan çıkmanın verdiği bir geçiş dönemini yaşıyodur.Abini çok seviyor olabilirsin ama onun için iyi olan,sana göre öyle.Kendi iç dünyasını gönlünü bilemezsin.Bir de yeteri kaadr ısınamamıştır kıza.Kafasında soru işaretleri kalmıştır.Kız kör kütük aşık diye napsın yani kızın aşkından dolayı mı evlensin.Bzız kızlar şıpsevdidir,ya da çok fazla bağımlı severler.Erkeklere böyle fazla melankolik aşık kız güçsüz gelebilir.İstemeyebilir.Sonuçta abin de olsa,karar abinin kararı.

ben konu sahibini çok iyi anladım ve adaletinden ve vicdanından ötürü tebrik etmek istiyorum.klasik görümce tavrı takınmadan kendi hemcinsinin de yerine kendini koyabilip haklıyı haksızı ayırt edebildiği için.ben abinize hak vermedim.madem bu kadar mantıklı takılacaktı, o kızın hayatında olmasına en baştan izin vermeyecekti..karşıdaki insanı aşık edip,kendine bağladıktan sonra kaçıp gitmesi(üstelik hastalığını bahane etmesi)bana çok insaflıca gelmedi.tamam sadece bir ay çıkmışlar sanırım ama bazı insanlar çabucak bağlanabilir.o kız da demek ki hastalık mastalık dememiş abinizi sevmiş.böyle mi yapılır seven insana?eğer o insanı düşünüyorsa niye hayatına girdi o zaman?baştan girmeseydi?mantık şimdi mi depreşti_?kız bu kadar kısa sürede aşık olabildiyse abiniz de onu aşık etmek için boş durmamıştır.güzel sözler,güzel duygular geçmiştir aralarında..neler yaşadıklarını bilemeyiz tabiii..ayrılmak için başka nedenleri varsa bilemem.umarım o kız da abinizi sevmekten vazgeçer...

Son düzenleme:
Ben abinize hayranlık duydum, sevdiği kızı düşünmüş, onu zor durumda bırakmamak için, geleceğini düşünmüş. Rahatsızlığı devam ederse onu da ortak etmek istememiş. Kan kusup kızılcık şerbeti içmek diye bir söz var ya bence o misal. Abinizi niye suçluyorsunuz anlamadım.

Ben konuda verilmek istenen mesaji anlamadim diyim oncelikle...
Ama anladigim kadariyla, ben abine hak veremedim. Sevdigi kizi dusunmusse bastan cikmasaydi? Laf olsun diye cikmis diyebilir miyiz o zaman? Hayir alakayi kuramadim, kendine bir kizi sevdirip, asik edip sonradan hastalik bahane edip ayrilmasi garip geldi bana. Ilk defa iliskisi olmussa demek ki boyle olacak diyerek bir karar vermis olabilir. Bir daha iliski yasamak istemiyor olabilir. Ya da anlatmadigi, kendi icinde yasadigi, kendince iliski bitirecek sebepleri vardir.
Uzucu bir durum. Gecmis olsun.

Cevap veren, beni haklı ya da haksız bulan herkese çok teşekkür ederim. Abim çok gel gitli bir insan. Ve evet durumu en başından ortadaydı ve bu ömür boyu sürecek maalesef. Ama hayatında birisi mutlaka olucak. Onu kabullenip sevecek birisi. Ve o kişide var şuan. Çok şükür ki var.. Abimi en az benim kadar anlayan birisi var.. Benim tüm kızgınlığım onu elinin tersiyle itmesinde dolayı. Ben kıza bi şekilde ulaşmaya en azından ona destek olmaya çalıştım ama ulaşamadım. Ve kız herşeye rağmen abime hala sarılıyo ve şükür ki ayrılmadılar. Abim evlilik düşünüyo ama maddi sebepleri ortaya koydu şimdide. Ben gerekirse kendi hayatımı harcayıp genede ona destek olmak için söz verdim. Rabbim utandırmasın inşallah..

Back
X