• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem ve eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz

bence çokta takma bu konuyu derim :) çünkü sen eşine gidelim demene rağmen o gitmiyorsa,sonuçta kayınvaldenin düşüncesi hep aynı olacaktır.gelin izin vermiyor.....bu düşünceyi değiştiremezsin,değiştirmeye çalıştıkçada daha çok yanlış anlaşılırsın.bence o eşinin ailesi ve bir sorun varsa bırak eşin kendi düşünsün.sana bişey derlersede duyma derim.ben bugün gittim kayınvaldlere :) biz ayrı şehirlerdeyiz ama evliliğimizin ilk yıllarında tüm tatillerde hatta hafta sonlarında hep oradaydık,ama kayınvaldem birkere dahi olsun beni yüceltmedi bu konuda oysa ben eşimden daha önce düşünürdüm annenlere gidelim özlemşlerdir seni derdim.ama kayınvaldem her gittiğimizde oğlum çok sağol geldin derdi.bana ise hiçbişey yoktu..bebeğim olduğundan beri uzun aralıklarla ve günü birlik gidiyoruz ayrı şehirlerdeyiz ama yakın şehirler.şimdi eşim gitmeyi istemiyor ne zaman gitsek dertleri bitmiyo kaprisleriyle uğraşıyoruz.gittiğimize bin pişman ediyolar,görümcelerim aynı şehirde onların kocalarının ilgilenmeleri gereken şeyleri bile bize atıyolar,işin birde maddi boyutu var .her gittiğimizde görümceler için onların çocukları için para istiyolar,siz iki maaşsınız deyip duruyolar.bende restti çektim önceden çook yaptık ama bebeğim olduğunda yüzüme bakmadılar doğum yaptım aylar sonra geldiler bir ihtiyacım varmı diye sormadılar...bende dedim bizimde kendimize göre masraflarımız var veremeyiz diye,eee kötü gelin oldum..heleki birde yurtdışına tatile gittik geçen sene demediklerini bırakmadılar hani paranız yoktu diye ...ben duymazdan geldim,sanki bizimle kazanıyolar..işte o gün bugündür arada giderim oturup geri dönerim.eşimin ailesinin durumu olmasa anlayacağım kayınpederim bulunduğu yerin eski belediye başkanydı düşünün artık...ve düğünüzde eşya alırken bile gına getirdiler,neyi beğensem o bütmezi aşar dediler,bizde kendimiz aldıkvs...sen gelinsin unutma ve eşinin kendi ailesiyle ilgili problemlerin arasında kalma,arabulucu hiç olma,sonuçta onlar ana oğul..oğlu ne dese ne yapsa unutulur .ama seninki unutulmaz..oğlu gitmek istemiyosa aralıklı gidersiniz.sana yakınırsada yorum yapma sessiz kal
gerçekten çok yardımcı oldun ve beni çok iyi anlamışsın:)çok da benzer şeyler yaşamıssın..

neden esiniz gitmek istemiyor kayınvalideniz kendisine bir rahatsızlık mı veriyor değilse evlat sonucta yani en azından iki haftada bir de olsa ziyaret edilip bir kahve icilmeli.anne baba hakkı var.arada kalmayın siz bence sizlik br durum değil ailesiyle onun arasında.sizde esinizle bu yüzden kötü olmayın sorsanız oğlu neden gelmiyor diye belki gelin yüzünden derler yani insanoğlu nankör...

arkadaşa katılıyorum en azından siz gidin bir çayını için benim yengem öyle yapardı amcam pek gelmezdi de bize yengem hep gelirdi.Ben canım kayınvalideme her akşam uğrarım çok yakınız çayını içerim bazen yemeğinide yerim öyle geçerim eve :))

Sorun ne ya da kim haklı bilememekle beraber..

İkimizde çalıştığımızdan bi hafta sonu anneme bi sonraki hafta kaynanama gideriz eşimle..

Düğün dernek vs. varsa daha sık görüşülür ya da onlar gelmek isterse buyururlar haftasonu farketmez (:

aynı biz de öyleyiz.bi an ben mi konu açtım diye düşündüm.evlerimiz karşılıklı düşün.baktık mı o bizi görür biz onu.eşimin babasıyla sorunları var.onu anladık ama annesi de anne gibi değil ki ya.bende candan bi sarıldığını görmedim.bi de eşimi küçükken yurda vermişler.ortaokulda lisede hep ailesinden uzak kalmış.onun da etkisiyle kopmuş ailesinden.e babasıyla da sorunları var.bi ara işsiz kalmıştı ne yiyip ne içeriz kirayı nasıl öderiz sormadılar.hadi hepsini geçtim iftara davet ettik ya da yemeğe.zorla geldiler o da misafir gibi.kaynanam misafir gibi zaten benim annem yardım etti önceden gelip.kaynanam herkesle geldi el gibi.daha neler neler.yani çocukları kendilerinden soğutan anne baba biraz da .bi ay sesimiz çıkmasın öldünüz mü demezler.kaynanam bi kere kapımı açmadı o kadar gel oturalım dediğim halde.eşimle uzun zamandır yemeğe falan gitmedik.hiç de davet etmediler bugünde burda yiyelim diye.ben haftada bi gün gidiyorum biraz durup geliyorum yine de annemlere de haftada bi gün gidiyorum böyle iyi bence.ama bazen annelik babalık duyguları olmadığını düşünüyorum ve kafamı çok kurcalıyo bu.bende böyleyim yani.konuyu görünce atladım hemen.

annem ve kayınvalidem aynı semtte oturuyorlar
evimiz 1 saat mesafede oldugu için calısırken 15 günde 1 gidiyorduk
şimdi işten ayrıldım sık gitmeye basladık
cok şükür bir sorunum yok kayınvalidemle
gittiğimizde onda kalıyoruz zaten odamız var orda
en son gittiğimde şampuan duş jeli filanda götürdüm malum yaz mevsimi lazım olur diye
biz gidince ne yapıcagını şaşırır cok mutlu olur benimde hoşuma gidiyor böyle davranması.
:12:

annem ve kayınvalidem aynı semtte oturuyorlar
evimiz 1 saat mesafede oldugu için calısırken 15 günde 1 gidiyorduk
şimdi işten ayrıldım sık gitmeye basladık
cok şükür bir sorunum yok kayınvalidemle
gittiğimizde onda kalıyoruz zaten odamız var orda
en son gittiğimde şampuan duş jeli filanda götürdüm malum yaz mevsimi lazım olur diye
biz gidince ne yapıcagını şaşırır cok mutlu olur benimde hoşuma gidiyor böyle davranması.
:12:

ahhh nerde öle kv.biz gitmeye kalksak ya mevlütte yada gezmede yda başka yerde :1: garibim yavrum yine uyandı sabah anne babaannemi ara belki mevlüde gitmemiştir bugun dio :1: :1: oğlum sölese böle kv gelin öğretiyo der vallaha.anca eşimin içinden gelecekte arayacakta bi akşam öle.onuda babasını ararsa o hemen gelin der.

ya bide ben kv ne zaman arasam,tlf açınca ilk sözü efendim noldu hayrola oluyo :47: sanki ne var niye aradın der gibi ters ters açıyo tlf.hal hatır sormaya bile açamıyorum sırf bu tavırları yüzünden.aman mazallah ben kv kalmaya kalsam kesin kalp krizi geçirir.kv her bayram arefesi yalvarır gelin kalın bayram sabahı hep beraber kahvaltı yapalım die.kv asla oralı olmaz.hatta kaç kez kv kaş göz işareti yaparken bile yakaladım.bi keresindede masada ayağına tekme attı sus die :1: bende zaten evimden başka yerde rahat edemem kalmamda.bana sizin kv gibi davransa öpüp başıma koyarım,bi dediğini iki etmem ama maalesef öle değil.bu durumada üzülüyorum neden böle die.

ahhh nerde öle kv.biz gitmeye kalksak ya mevlütte yada gezmede yda başka yerde :1: garibim yavrum yine uyandı sabah anne babaannemi ara belki mevlüde gitmemiştir bugun dio :1: :1: oğlum sölese böle kv gelin öğretiyo der vallaha.anca eşimin içinden gelecekte arayacakta bi akşam öle.onuda babasını ararsa o hemen gelin der.

ya bide ben kv ne zaman arasam,tlf açınca ilk sözü efendim noldu hayrola oluyo :47: sanki ne var niye aradın der gibi ters ters açıyo tlf.hal hatır sormaya bile açamıyorum sırf bu tavırları yüzünden.aman mazallah ben kv kalmaya kalsam kesin kalp krizi geçirir.kv her bayram arefesi yalvarır gelin kalın bayram sabahı hep beraber kahvaltı yapalım die.kv asla oralı olmaz.hatta kaç kez kv kaş göz işareti yaparken bile yakaladım.bi keresindede masada ayağına tekme attı sus die :1: bende zaten evimden başka yerde rahat edemem kalmamda.bana sizin kv gibi davransa öpüp başıma koyarım,bi dediğini iki etmem ama maalesef öle değil.bu durumada üzülüyorum neden böle die.

kesinlikle yapı ve kişilik meselesi siz böyle anlatırken hep k.validem aklıma gelir oda tam tersi..gidince ne yapacağını şaşırır..yiyin için gelin uzan yat ne bileyimm ben aramadımı kızım beni unuttunmu niye aramıyorsun diyor..biz çok yakın oturduğumuzdan dolayı haftada 1-2 kere gideriz..bence sizin k.validenizin yapııs öyle diğer çocuklarına da mı tavırları öyle..

kesinlikle yapı ve kişilik meselesi siz böyle anlatırken hep k.validem aklıma gelir oda tam tersi..gidince ne yapacağını şaşırır..yiyin için gelin uzan yat ne bileyimm ben aramadımı kızım beni unuttunmu niye aramıyorsun diyor..biz çok yakın oturduğumuzdan dolayı haftada 1-2 kere gideriz..bence sizin k.validenizin yapııs öyle diğer çocuklarına da mı tavırları öyle..

görünüşte güler yüzlüdür ama yapmacık.mesela toplum içinde benle dalga geçmeye bayılır.biraz kilom var.asla düşünmez kırarmıyım üzermiyim die.yapısı soğuk.evlatlarınada görmedim 16 yıldır candan sarıldığını.huysuz sinirli asabi sürekli söylenen mutsuz birisi.kaynımlarla şakalaşalım biraz gülelim hemen gerer ortamı.ortalık buz gibi olur hemen.kp kızar bırak çocukları sana ne zararı var die ama gerekksiz ve saçma bahanelerle onuda susturur.bizde yakınız gel dedimi koşa koşa gelir gezme olsun ama gitmeye kalktımı asla evde olmaz.konuşurken ne dediğini bilmez sohbet etmekten zevk alamazsın.bişeyi anlattığına pişman olursun derdin sana dert ona zevk olur.mesela dün akşam oğlum çok istedi kv eşim aradı gittik.üst katta ev sahibibn gelini oturuyor.2 çocukta onun evdeydi sanki onlar oralı biz yabancı.çocuğum için üzüldüm ve eşimde farketmiş oda bunu dile getirdi.üsty komşu bişeler anlatıyo ama benim kv dinlemeden sürekli yorum yapıyo kadın anlattığına pişman oldu bende nerdeyse gülme krizine girecektim ama gerginlilk olacak die zor tuttum kendimi.

üst komşu=dün kendime ayakkabı aldım
kv=oh oh kaça aldın
ü. k =5o tl ama çok güzel
kv=oh oh yazlıkktırda şimdi ayakkabın
ü. k.=evet yazlık kışlıkmı alam bu havada
kv=oh oh topukludurda
ü. k=evet topuklu ama rahat
kv=rahatta dikkat et çocuklarla yolda giderken düşer kırarsın bacaklarını
ü. k=nie kırayım bacaklarımı alışığım ben
kv=papataarıda varmı
ü.k=yok kelebekler var ufak ufak
kv=oh oh renk renktir onarda şimdi
ü. k=yok 2 renkli çok güzel ama
kv=hıı yokmuydu papatyalı
ü. k=bilmem ben onları beğendim

bu muhabbet ışık hızıyla 1-2 dk içinde geçti.aslında daha uzunda kısa kestim.çünkü komşu bi ayakkabı daha almış :1: :1: :1: :1: :1: asla karşındakinin ne anlattığını dinlemez ve herşeyi biliyor havasında herşeye gerekli gereksiz yorum yapar.kadın pişman oldu anlattığına :1:

kayınvalidemle yakınız haftada 2 kere gidiyoruz o yüzden demiş bi arkadaşımız ne güzel.biz uzak olsak galiba haftada 2 kere gideriz yakın olsak hergün her dakika :(

aslında iyi değilmi?kocanı kıskanan sürekli sizden beklentisi olan,hergün gelin diye yakanıza yapışan bi kv daha kötü olmazmıydı?

Niye arada kalasın senin yüzünden oglu gelmiyor diye düsünüyor dersen evet öyle düsünür kendi ogullarına toz kondurmazlar bosver kaynananın istedigi gibi olcagına basın agrıcagına esinin istedigi gibi olsun sen hic karsıma..

Kendi ailem ve eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz.Eşim ailesiyle iyi anlaşamıyor.Bu yüzdende onlara pek gitmek istemiyor,evimizede davet etmiyor.Anlaşamaması konusunda Ben eşime hak veriyorum.Kayınvalidemde sürekli bizi yanında istiyor.Sürekli aramamızı gidip gelmemizi istiyor.Eşimde dediğim gibi gitmek istemiyor.Bende arada kalıyorum.napacağımı bilemiyorum.Ve bizde durum böyle olunca geriliyoruz.Bu durumda sizin fikirleriniz nedir:((

Aynı durum ne esım ne de ben esımın ailesi ıle ıyı anlasamıyoruz.Bende esımde görusmemekte haklıyız bunun ıcın yeterlı sebeplerımız var.

annesi eşime sürekli söyleniyor.bi derdi oldumu umursamıyorlar.tersliyorlar..bu hareketlerinden dolayı annesine gitmek istemiyor.bende gelin yaptırıyor demelerini istemiyorum.hatta ben gidelim diyorum ama eşim gitmiyor.ayrıca 2 haftada bir oturmak yetmiyor kayınvalideme.2güne bir yanında istiyor bizi

esımın annesı nıye gelmıyorsun dıye benımde esıme söylenıyor esım onların yanında huzur bulamıyor ve gıtmek ıstemıyor.Aynen öyle sanıyorlar kendı acımdan söylıyım esımın ailesi gelın ıstemıyor bıze gelmesını gibi dusuncedeler emınım ama umrumda değil ne ben ne esım gitmek ıstemıyoruz.ilk evlendığımız bır kac ay ıkı haftada 1 gun 1 saat lık zıyaret ettık bazı nedenlerden dolayı görusmeme kararı aldım ben.Benım ailem baska yerde ancak 2 bucuk ayda bır gıdıp gelıyorum,esımın ailesı arabayla 10 dk mesafede,en son subat sonunda gıttık bırdaha gıtmedım gıtmeyecem de esım bazen gıdıyor zorunlu olarak ama...

aslında iyi değilmi?kocanı kıskanan sürekli sizden beklentisi olan,hergün gelin diye yakanıza yapışan bi kv daha kötü olmazmıydı?

böleyken bile yapabiliyor zaten.ama çokta cesaret edemiyo artık.önceleri çok yaptı ozamanlar ses edemiyodum.bende en sonunda yaptım yapacağımı yapamıyo.
benim istediğim tatlı tatlı gelinsin gidilsin.önceleride aslında çok gezerdik gelirdi.şimdilerde ise hiç oralı değil.soğı solu belli olmuyo kv.kötü diemem asla ama bi acaip işte :1: ne zaman ne yapacağı belli olmuyo.benimki değişik bi tür valla tarifsiz :1:

ne işim war bee başka derdim yokmuş gibi wallahi karşı apartmanda üç geliniyle oturur özel durumlarda giderim...iki haftada 10 günde bir başka işim gücüm yok sanki nekadar uzak okadar iyi

böleyken bile yapabiliyor zaten.ama çokta cesaret edemiyo artık.önceleri çok yaptı ozamanlar ses edemiyodum.bende en sonunda yaptım yapacağımı yapamıyo.
benim istediğim tatlı tatlı gelinsin gidilsin.önceleride aslında çok gezerdik gelirdi.şimdilerde ise hiç oralı değil.soğı solu belli olmuyo kv.kötü diemem asla ama bi acaip işte :1: ne zaman ne yapacağı belli olmuyo.benimki değişik bi tür valla tarifsiz :1:
formülü neymiş bizede bi söylesen:)ne yaptında böyle oldu?

Back
X