- 26 Mayıs 2020
- 722
- 1.627
- 113
- Konu Sahibi biranliknefes
-
Nerde kalıyorsun simdi, calısıyor musun?
Allah yardımcınız olsun bundan sonraki hayatınızda huzur eksik olmasınBurada hep kv ve kp'siyle sorun yasayip görüsmeme karari alan gelinlerin konularina sahit oluyoruz.
Peki ayni seyi kendi öz anne-babasiyla yasayaniniz var mi?
Bir hafta önce anne babamla yasadigim evden ayrildim, büyük bir kavga, bizzat öz annemden duydugum bel alti küfürler ve asagilamalar sonucu bir kac esyami alip ciktim.
Kendimi bildim bile hep kavga eden ebeveyenlere sahip oldum, sürekli simdi bir yaygara kopacak mi acaba diye tetikteydim, kalbim güm güm carpardi en ufak bir ses yükselmesinde (ki sagolsunlar bütün mahallenin duyacagi sekilde bagiris cagirisla kavga ederlerdi).
29 yasindayim ve son zamanlarda bir kavga patladigi zaman kendimi refleks olarak pencerelere kosarken yakaliyordum, aciksa eger kapatiyim de disari ses gitmesin, kolu komsuya rezil olmayalim diye. Hayatini el alem ne der zihniyetiyle yasayan ailem, kavgalarini alenen millete sunmakta bir sakinca görmüyorlardi niyeyse, bu ne yaman celiski!
Neyse, tahmin edersiniz ki psikolojik olarak saglikli gelismedim, anksiyete ve depresyon hep hayatimda oldu.
Aileme cok öfkeliyim, kirginim, cünkü sadece cocuklugumu ve bugünümü degil, gelecegimi de caldiklarini düsünüyorum. Müthis bir evlilik fobisi yasiyorum ve ilerde normal insanlar gibi evlenip coluk cocuga karisabilecegime ihtimal vermiyorum.
Benzer seyler yasayanlariniz var mi? Ailenize ne sekilde sınır koydunuz? Yoksa siz de benin gibi bunu yapmaya aslinda cok gec kalanlardan mısınız?
Kimseye muhtac olmaman ev bakacak kadar ayaklarının ustunde durman cok guzel cok sevındım. Arkadasıma geldım calısmıyorum deseydin cok uzulurdum.Kiz kardesimde kaliyorum ve hatır hatır ev ariyorum suan, bi kac hafta icinde bulurum birsey muhtemelen. Evet calisiyorum da.
Bu durum seni tabiki olumsuz etkiler ama hayatinin ipleri senin elinde ve eger sınır koyabilirsen bu cook saglikli olur.Aslinda sınır koyma problemi olan bir kulture sahibiz.Lackalasmis aile iliskileri,kardes kavgalari,kiskancliklari evlenince kayinco,gorumce derdi vs vs bitmeyen bir kuyruk.Paranizi kazaniyorsaniz oh ne guzel bakin keyfinize.Tabi bir de ailelerin musallat olanlari var boyle cocuklarini borca sokan,donuna kadar utanmasa almaya calisan.oyle olmasinlar da.karsidan iyi olmalarini bilmen bile cok iyi olur.Burada hep kv ve kp'siyle sorun yasayip görüsmeme karari alan gelinlerin konularina sahit oluyoruz.
Peki ayni seyi kendi öz anne-babasiyla yasayaniniz var mi?
Bir hafta önce anne babamla yasadigim evden ayrildim, büyük bir kavga, bizzat öz annemden duydugum bel alti küfürler ve asagilamalar sonucu bir kac esyami alip ciktim.
Kendimi bildim bile hep kavga eden ebeveyenlere sahip oldum, sürekli simdi bir yaygara kopacak mi acaba diye tetikteydim, kalbim güm güm carpardi en ufak bir ses yükselmesinde (ki sagolsunlar bütün mahallenin duyacagi sekilde bagiris cagirisla kavga ederlerdi).
29 yasindayim ve son zamanlarda bir kavga patladigi zaman kendimi refleks olarak pencerelere kosarken yakaliyordum, aciksa eger kapatiyim de disari ses gitmesin, kolu komsuya rezil olmayalim diye. Hayatini el alem ne der zihniyetiyle yasayan ailem, kavgalarini alenen millete sunmakta bir sakinca görmüyorlardi niyeyse, bu ne yaman celiski!
Neyse, tahmin edersiniz ki psikolojik olarak saglikli gelismedim, anksiyete ve depresyon hep hayatimda oldu.
Aileme cok öfkeliyim, kirginim, cünkü sadece cocuklugumu ve bugünümü degil, gelecegimi de caldiklarini düsünüyorum. Müthis bir evlilik fobisi yasiyorum ve ilerde normal insanlar gibi evlenip coluk cocuga karisabilecegime ihtimal vermiyorum.
Benzer seyler yasayanlariniz var mi? Ailenize ne sekilde sınır koydunuz? Yoksa siz de benin gibi bunu yapmaya aslinda cok gec kalanlardan mısınız?
Müthis bir evlilik fobisi yasiyorum ve ilerde normal insanlar gibi evlenip coluk cocuga karisabilecegime ihtimal vermiyorum.
Allah yardımcınız olsun bundan sonraki hayatınızda huzur eksik olmasın
Kimseye muhtac olmaman ev bakacak kadar ayaklarının ustunde durman cok guzel cok sevındım. Arkadasıma geldım calısmıyorum deseydin cok uzulurdum.
1+1 evlere bak.
Zaten yasın tek basına yasamak ıcın de cok uygun.. Insan bir yastan sonra bısey yaparken aılesınden ızın almak istemiyor.
Aslında bu bahane ile ozgurlugunu de ilan ettin iste, şer gibi gozuken hayr derım ben buna.
Evlenme meselesine gelince, annenle babana benzemeyip aksı sekılde biride olabilirsin.
Babasından sıddet gorup evladını kulagını cekmeden buyuten ınsanlar var.
Bıkmıssın zaten kavga ve kaostan, aksine huzurlu guzel bır evlilik yapacaginı dusunuyorum senın.
Umarım cok mutlu olursun
Benzer bir aileden geliyorum evlilik fobim var evlenince hayatım bitecek cocuk yapınca maddi sıkınt8larım olacak bataklığa düşecekmişim gibiyim. Ailen senin icin en iyisini bilirciler gelmeden söyleyeyim maddi özerkliğim olsa ana baba kardeş hicbiriyle görüşmek istemem. İyi olsunlar benden uzak olsunlar. Bir şey olsa cok üzülürüm ama şu yaşıma geldim bir kere olsun herhangi bir aile bireyimi özlediğimi eksikligini hissettiğimi bilmem. Ailesiyle benzer sebeolerle görüsmeyen/ cok az görüşen arkadaşlarım var. Hicbiri de pişman/üzgün değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?