Sizin bebekliğiniz, çocukluğunuz zor mu geçmiş? Yalnız mı bakmış, maddi veya manevi başka bir zorluk mu çekmiş? Benzer bir şey benim de başıma geldi. Bebeğim doğunca aynı şehirde yaşayan annem bize kalmaya geldi. Bebeğe elini süremezdi, bakımı bendeydi. Sık sık uzun yürüyüşlere giderdi, ben of desem dakikalarca kendi çektiği zorlukları anlatır (seni anlıyorum demek için güya) beni iyice çökertirdi. Kendimi onu teselli ederken bulurdum. Çocuk uyurken eczaneye gitmem gerekince stresten ağlayacak gibi olurdu. 1 ay olmamıştı ne zaman döneceğim evime derdi. 32. günde döndü ve sonrasında haftada 2-3 saat görüştük. Eşim göreve şehir dışına giderdi ben 6 aylık bebekle günlerce tek kalırdım çünkü annem bana iyi gelmiyordu. Sonra sonra ben aslında bakardım da siz benim yöntemlerimi beğenmiyordunuz, emzik vermiyordunuz (ilk 6 gün vermedik) vs dedi... Ben bu tavrının kendi çocuklarına tek bakarken yaşadığı zorlukların bıraktığı iz olduğunu düşünüyorum. Yenidoğan bebeği görünce adeta baştan yaşadı her şeyi ve kaldıramadı. Sizinki gibi aramız bozulmasın diye ben ilk aydan sonra ilişkiyi haftada bir birkaç saat görüşme seviyesine indirdim. Sizin böyle bir imkanınız yok ve aylardır çatışıyorsunuz. Bunlar dezavantaj tabi ama çocuk bakımı konusunda hiçbir beklentiniz olmasın ve olmadığını da açıkça söyleyin. Diğer kardeşlerinizde daha uzun kalma imkanı olamaz mı? Benim oğlum artık 2 buçuk yaşında. Şimdi her şey daha normal. O zamana kadar aranızın temelli bozulmaması için araya mesafe koyacak bir yok deneyebilirsiniz.