Çok önceden bir araştırma sonucu sınava girecek bir öğrencinin ameliyata girecek hastadan daha kaygılı olduğu okumuştum.
Çalışmayan bir öğrenci bile sınava girerken ama az ama çok heyecanlı, kaygılı, stresli olabiliyor. Hele de bu kadar çalışıp emek verip o istediklerin olmuyorsa nasıl bir hayal kırıklığı yaşandığının da az çok farkındayım. Sizi anlayabiliyorum emin olun.
Tekrardan sil baştanmış gibi sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi sınava hazırlanmanın, o sınav heyecanının tekrar tekrar yaşanmasının ne türlü bir sıkıntı olduğunu tahmin edebiliyorum. Hele bir de bu defa da mı olmayacak korkusunu, sıkıntısını düşünmek beter bir şey bir insan için..
Her şeyin hayırlısı tabi.. Bu kadar kendinizi harap etmeyin derim ama içinizdeki bu isteğinizin bir amaca ulaşması içinde zor olsa da, sıkıntılı olsa da bu süreç, çalışıp çabalamaktan geçtiğini siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Bu sebeple sana tavsiyem, bir yıl ara ver bu sınav olayına. Stresini atacak hobiler bul. Kendini yenileyip o zihinsel huzurla, rahatlamışlıkla tekrardan sınava hazırlan.
İnşaAllah Allah gönlündekini hakkında hayırlı olacak şekilde nasip eder. Allah emeklerinin karşılığını sana ve tüm çalışıp çabalayan kardeşlerimize haklarında hayırlı olacak şekilde versin.
Allah'tan umudunu kesme. Güzel düşün, güzel olsun hakkında her şey inşaAllah.
Allah'a emanet ol!