Kendi başına okumak

Nvbianprincess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2014
180
98
Merhabalar üniversiteyi ailenin olmadığı farklı bir şehirde ve kimseden hiçbir maddi destek olmadan okumak mümkün mü. Devlet yurdu + 300 tl burs ve bulabilinirse part time iş ile tek başına okuyabilmek. Tanıdığınız ya da böyle okuyanız var mı mümkün mü

Merhabalar üniversiteyi ailenin olmadığı farklı bir şehirde ve kimseden hiçbir maddi destek olmadan okumak mümkün mü. Devlet yurdu + 300 tl burs ve bulabilinirse part time iş ile tek başına okuyabilmek. Tanıdığınız ya da böyle okuyanız var mı mümkün mü
arkadasım okuyor bende ünv ogrencisiydim son 1.aya kadar.
Devlet yurdunda değildi aylık 250 tl verdiği bi ev vardı 4 kız beraber yasıyorlardı.
devletten kredi alıyordu geridönüsümlü 330 tl.Ayrıca 3 yerdende 100 tlden burs baglatmıstı kendine durumu kötü diye yardım eden olmus.Öncelikle sunu söyliyim devlet kredisi başvurusu okul başladığında oluyor ocak ayında alıyorsun.Devlet yurtları 140 tl gibi bisey yine para vericeksin yani kantinleride cok pahalı,okulun masraflarıda var gidiceğin mesafeye göre dolmus parası okul esyaları vs...Ben aylık 1000 harcıyordum.

Okuyacağın şehre bağlı, o şekilde kendim de dahil okuyan çok insan tanıdım. Ama part time iş dediğin şeyi bulman gerekiyor, bulamazsan ciddi anlamda sıkıntı çekersin. Benim her daim bi işim vardı, çok açlık çekmeden bitirebilmiştim. :)
Ama işsiz kaldıkları dönemlerde sadece bursuyla geçinmeye çalışırken ciddi zorlanıyordu çoğu arkadaşım.

Yeter ki okuma azminiz olsun.
İstedikten sonra yapılamayacak yok.
Ülkemizde gençlere eğitim için yardım eden bir çok kurum ve aileler var.
Allah sizi iyi insanlarla karşılaştırsın ve hayalleriniz gerçek olsun.

arkadasım okuyor bende ünv ogrencisiydim son 1.aya kadar.
Devlet yurdunda değildi aylık 250 tl verdiği bi ev vardı 4 kız beraber yasıyorlardı.
devletten kredi alıyordu geridönüsümlü 330 tl.Ayrıca 3 yerdende 100 tlden burs baglatmıstı kendine durumu kötü diye yardım eden olmus.Öncelikle sunu söyliyim devlet kredisi başvurusu okul başladığında oluyor ocak ayında alıyorsun.Devlet yurtları 140 tl gibi bisey yine para vericeksin yani kantinleride cok pahalı,okulun masraflarıda var gidiceğin mesafeye göre dolmus parası okul esyaları vs...Ben aylık 1000 harcıyordum.
Yani olmaz mı diyorsunuz

Okunur, neden okunmasın? Küçük bir şehirse iş bulmanıza bile gerek kalmadan okuyabilirsiniz. Devlet 330 tl burs/kredi veriyor, yanı sıra 2.5 TL kahvaltı ve 5.5 TL akşam yemeği yardımı veriyor günlük, yurtta kalanlara. Ben 3 yıldır Ege'nin ufak bir şehrinde bu şekilde okuyorum. Yurt yüksek ücretli değil de genel yurt olursa aylık 130 TL ücreti var, bunu aksatmadan her ay ödemeniz şart elbette. Şansınız varsa genel devlet yurdu çıkar, onlar da genellikle kampüsün içinde yer aldığı için okula gidip gelmek için ulaşım masrafı çıkmaz başınıza. 330-130=200 TL ile geçinemem, yetmez derseniz iş bulmanız gerekir tabi, her insanın ihtiyacına göre değişiyor.
Ama devlet yurdu çıkmazsa özel yurtta ya da apartta ya da evde kalmanız gerekir, bu durumda iş bulmak şart olur sizin için.

Okunur, neden okunmasın? Küçük bir şehirse iş bulmanıza bile gerek kalmadan okuyabilirsiniz. Devlet 330 tl burs/kredi veriyor, yanı sıra 2.5 TL kahvaltı ve 5.5 TL akşam yemeği yardımı veriyor günlük, yurtta kalanlara. Ben 3 yıldır Ege'nin ufak bir şehrinde bu şekilde okuyorum. Yurt yüksek ücretli değil de genel yurt olursa aylık 130 TL ücreti var, bunu aksatmadan her ay ödemeniz şart elbette. Şansınız varsa genel devlet yurdu çıkar, onlar da genellikle kampüsün içinde yer aldığı için okula gidip gelmek için ulaşım masrafı çıkmaz başınıza. 330-130=200 TL ile geçinemem, yetmez derseniz iş bulmanız gerekir tabi, her insanın ihtiyacına göre değişiyor.
Ama devlet yurdu çıkmazsa özel yurtta ya da apartta ya da evde kalmanız gerekir, bu durumda iş bulmak şart olur sizin için.
Part time işlerde aylık kaç alırım ortalama? Birde derslerle işi bir arada götürmek zor oluyor mu? Babam vefat etti o yüzden çıkar sanırım bana devlet yurdu

sakin ümitsizlige kapilma sen yeterki gercekten iste ben ole okudum sayilir ailemden cok az destek aldim .burs aliyodum hafta sonlari bi lokabtada is buuldum bi zaman bi zaman anket isi yaptim .yaz tatillerinde hemen is ayarliodum magzalarda tezgahtarlik yapip para biriktiriyodum taki okul acilana kadar o parada beni baya idare ediyodu ole boyle bitti okul iyikide gitmisim okumusum insanin basina ne gelecegi belli olmuyor bi meslek sahibi olmak cok onemli cesaretli ol n e kaybedeceksinki sanki.hem baska sehirde okuyup kendi ayaklarinin ustunde durmak cok guzel simdi dusununce en guzel yillarimmis..

Part time işlerde aylık kaç alırım ortalama? Birde derslerle işi bir arada götürmek zor oluyor mu? Babam vefat etti o yüzden çıkar sanırım bana devlet yurdu
Alacağınız para sorusunun cevabı bende yok maalesef çünkü bu çok değişken. Yaptığınız işe, kaç saat çalıştığınıza falan bağlı. Derslerle işi bir arada götürme konusu okuduğunuz bölümün ağırlığıyla ilgili. Ama okuması rahat bir bölüm dahi olsa sınav zamanları sınavlar ve iş, ikisi bir arada sizi zorlayabilir. Onu bir şekilde ayarlayacaksınız. Devlet yurdu umarım çıkar, ne yazık ki kesinlikle çıkar diyemiyorum. Bu devletin depremzede, depremde tüm ailesini kaybetmiş insanı yurda yerleştirmemişliği var, bursları da adil dağıtmıyorlar maalesef. Ama bence çıkar.

sakin ümitsizlige kapilma sen yeterki gercekten iste ben ole okudum sayilir ailemden cok az destek aldim .burs aliyodum hafta sonlari bi lokabtada is buuldum bi zaman bi zaman anket isi yaptim .yaz tatillerinde hemen is ayarliodum magzalarda tezgahtarlik yapip para biriktiriyodum taki okul acilana kadar o parada beni baya idare ediyodu ole boyle bitti okul iyikide gitmisim okumusum insanin basina ne gelecegi belli olmuyor bi meslek sahibi olmak cok onemli cesaretli ol n e kaybedeceksinki sanki.hem baska sehirde okuyup kendi ayaklarinin ustunde durmak cok guzel simdi dusununce en guzel yillarimmis..
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim çok cesaretlendirdiniz beni

iste buna sevindim:KK45::KK45: korkma gercekten basarirsin emin ol.devlet yurdu sana kesin cikar benim babam o zaman yasiyodu emekli diye bana cikmisti ki baban vefat etmis (bu arada basin sagolsun) yuzde besyuz alirlar seni.bu arada ben yurt hayatina bayiliyodum cok guzel arkadasliklar oluyo tabi kavgalarda tam hayatin kendisi..yurtta yemek fisi veriyolar ustune bazen 1-2 tl ekliyoduk yiyoduk yemegimizi ole pahali falan degil.okuldada yemek hane var ordada yemekler cok ucuzdu hatta bana bi donem yemek bursuda cikmisti yemege bile para vermedim.ama iyi takip et burslari kacirma ogrenci islerine falan sor kulagin delik olsun gozunu ac.korkma kardesim bak burda okuyosun kadinlarin basina neler geliyo evlilik cok zor insanin tek basina ayakta durabilmesi sart oku bir meslegin olsunki kimseye eyvallahin olmasin..

Canım tabikide okuyabilirsin bende öyle okudum devlet yurdunda kaldım burs aldım arada sırada da part time çalıştım. Büyük şehir olmadığı müddetçe sorunun olmaz merak etme arkadaşların da dediği gibi kyk yurtları sabah ve akşam yemeğin için sana fiş veriyor okulda da öğlen yemekleri yemekhanede çok uygun oluyor zaten bu öğle yemekleri için okullar ihtiyacı olan belirli sayıdaki öğrenciye yardım ediyorlar onada başvurursun canını sıkma sen okumak istedikten sonra herşey güzel olur. Bu arada başın sağolsun canım.

X