Kendi degerini bilmek

Ay okurken daral geldi fazla.empati kurdum.sanirim dellendim
Açıkçası küsen insanlara zerre tahammülüm yok
Arkadaş olsa aman banane dersin de aynı evde olunca tam cinnetlik!
Ben sanırım tek bir konusma yapardım ilk ve son olurdu. Ya küsme huyundan vazgec hoslanmiyorum/sana saygi duymuyorum bendeki saygini bitiriyorsun/sana erkek gözüyle bakamiyorum tarzı net bir konusma ya asamiyorsan terapi secenegi ya da defol git kuslugunu ananin evinde devam ettir derdim.
Cidden küsen insana zerre saygı duyamam, bu cocukluktan gelen ailede öğrenilen bir durummus, kayinvalide veya kayınpederde var mi öyle kusme huyu?

Yüz vermeyin. Alttan almayın. Güçlü durun. Mesela ayağına gitmeyin. Ömür boyu küs kalacak haliniz yok di mi? Sabredin ve ilk adımı atmayın. Siz üstüne gittikçe daha da alışacak. Kadın her zaman daha üstündür bunun farkında olun daima.

Geç değil tavrınızı koyun hatta YouTubeda adil Yıldırımı dinleyin faydası olacaktır.

Yemek konusunda bende takılmam hiç yiyorsa yesin yemiyorsa zıkkımın pekini yesin ama tartışıp onca lafı birbirimize sayıp sövüp sonra odaya kendini kapatıp günlerce küsünce tahammül.edemiyorum
Aynı durumdaydık biraz sabret ve yüzüne bakma tartıştığınız zaman. İnan egolarını okşuyoruz zannediyorlar ki peşlerinden koşuyoruz

14senelik evliyim ilk senelerde eşimde öyleydi kuserdi yatak ayirirdi aman sıkıntı olmasın huzur olsun diye hep ilk adımı ben atardım sakince konusurdum duzelirdi ,birazda etrafımdaki insanlar bana aman alttan al anan ses etme tartışma diye diye beni zaten adamı simartma moduna sokuyorlardi,
Uzun zamandır umrumda bile değil isterse kussun ister terketsin ister aç kalsın isterse yatak ayirsin ben böyle yaptıkça kendi yapamaz oldu,
Sizde konusmuyorsa konuşmayın ilgilenmeyin yiyin için gezin yatın adamın gram işini yapmayın bekar hayatinda gibi düşünün kendinizi bakalım böyle yapınca ne yapacak ,hep ilk siz uğraştığıniz icin alıştı nasıl olsa gelir diye devam ediyor,karşında ayna olun ona karşı kendini görsün sizde.

kusen adamin ilk gun belki gonlunu almaya calisirim,
hadi cok hataliysam 2. 3. gunu de cabalarim,
4. gunu iki ihtimal var, ya sinirden bagirip cagirmaya baslarim, ya da cok komik gelir dalga gecmeye baslarim. Kafasina silgi atarim mesela, bakalim konusacak mi, veya ev islerini kitlerim nasilsa konusmuyor itiraz edemez gibisinden.

yani takribi 4. gunu arkadas bir sekilde cozulur.
cozulmedi mi, su noktada gercekten cocuk buyutmekten farki kalmiyor, neden cabalayasiniz ki daha.

Ben de ciddi bir konusma yapilmali diye dusunuyorum, insan boyle birine yetiskin muamelesi yapamaz ki.

Ben eşimin ailesini toplamda 3 4 kez anca gördüm . O yüzden bilmiyorum ki var mi yok mu ? Kimden öğrendiyse artık...
Güya tartışma kapansın diue susuyormuş bende konuştuğumda açıklaması bu

İlk evlendik eşimin böyle küsüp konuşmama huyu vardı ben hep derdim benim inadım pis beni zorlama diye sonra birgün beni çok kızdırdı bende her defasında barışma taraftarı olurken bu defa hiç umursamadım tek kelime etmedim 5 gün salonda yattım yemek hazır bile demedim o kadar yani sesime hasret kaldı şimdi küsmeye korkuyor o inadımı gördükten sonra kavga etsek hemen gece gelir sarılır yada benim sevdigim şeyleri yapar bu hafta yine tartıştık o suçluydu beni baya üzdü ama yine sorunu çözdü hep kadın çözmeye çalışınca alışıyor lar burnunu bir sürt görsün

bence iletişim şifresini çözerseniz çözülür. küsen insanların genel sorunu iletişimdir. tek sorunu buysa tabi...

bence iletişim şifresini çözerseniz çözülür. küsen insanların genel sorunu iletişimdir. tek sorunu buysa tabi...
Benim de küsme huyum var ama derdimi anlamıyor eşim.haklıysam bile sonuna kadar beni suçluyor, sıkıntı çektiğim şeyleri hiç umursamıyor, gene bende arıyor sorunu. O istiyor ki çocuk, ev işi, yemek her şey bende olsun, kendisi ne çocukla ilgilensin ne benimle iki sohbet etsin. Elinden hiç telefon düşmeden bütün gün yatsın. Benim de artık bi şey anlatmak gelmiyor içimden başka odada oturuyorum, ayrı yatıyorum, yemek yapmıyorum . Küsmeyip ne yapabilirim ki

iletişim şifresini çözemediğiniz sürece yapabileceğiniz fazla bir şey yok evet. şifreyi çözmenin yolu da öncelikle onu gözlemlemek ve dinlemek. ama bunu yaparken kendi tarafınızı tutmamalısınız. hatta içinizden onun tarafını tutmak işi hızlandırabilir.

Benim eşimde öyleydi hele yemeğimi yememesine deli oluyordum cıkdıracak kadar hemde. Sonra erkek adam Küsmez hele insan yemeğe küsermi bu ne aptallık sacmalık diye diye onun yaptığının hiçbir erkeğe yakışmadığını söyledim iğneleye iğneleye. Güzellikten anlamadı hiç. Sonrada yiyeceksin o yemeği yoksa evi basına yıkarım yada tencereyi dökerim basına yada balkondan asagı atarım yada birdaha bu evde yemek yiyemezsin geliyormusun gelmiyor musun karı dedim yavas yavas bu huyunu unuttu. Sonra umursamadım yemekte yapmadım birdaha ve bu huyu tamamen bitti. Şimdi küste olsak o yemeği yer. Eskiden o cok küserdi ben üstüne gidip konısmaya calısırdım şimdi ben umursamıyorum hatta günlerce küs kalırım günlerce barısmaya calısır hayat işte dünya tersine döner döner ama senden de giden gider

Ben bir süre sonra anladım ki cildirmaya gerek yokmuş. Sizde konusmayinca bir süre sonra konuşmak zorunda kalıyorlar. Küslük boyunca sabretmesi bazen zor oluyor ama alıştım artık.

Ben eşimin ailesini toplamda 3 4 kez anca gördüm . O yüzden bilmiyorum ki var mi yok mu ? Kimden öğrendiyse artık...
Güya tartışma kapansın diue susuyormuş bende konuştuğumda açıklaması bu
Kusen insanlar susarak o konu kapandı hersey duzeldi saniyorlar ama öyle değil
Iletişim konusarak kendini ifade ederek yapılan bir seydir. Susmak ve herseyin duzelmesini beklemek bir iletişim degildir.
Ona sen susunca küsünce sorun ortadan kalkmıyor daha çok sorun belirginlesiyor, neyse derdin anlat çözelim ve kapatalim. Ama konuşmadığın sürece o konu yillarca dahi uzar diyerek net bir konusma yapabilirsiniz.
Küsmekten vazgeçmediğini gördünüz ona madem çözemiyorsun terapi alacaksin diye şart koşun, terapiye yanasmazsa da daha sert alternatifler üretin. Siz de onun gibi küserseniz bu huyundan vazgeçmeyebilir. Bilemiyorum yine de...
Daha once yazdigim gibi saygım biter benim, bir erkek olarak bakamam benim.gozumde erkek naz niyaz yapmamalı, trip atmamali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…