Kendi derdimi unuttum..inanamıyorum ablam hamile 4 aylık...

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
herkes biliyor nişanlımda ayrıldım ve depremler yaşadım,yerin dibine çakıldım,yaşadıklarım beni hayata ve insanlara karşı soğuttu..yaşadığım hayal kırıklığı ve gördüğüm haksızlıkları henüz atlatamamışken,bir başka depreme maruz kaldık ailece..2 ablam var ve biri evli diğeri ise,bekar benim gibi..ablam yaklaşık 4 aydır hamileymiş,baba adayını ise tanımıyoruz..sadece kısa dönem flört ettiği biriymiş bu kadarını biliyoruz..ve biz bunu henüz yeni öğrendik..evli olan ablam oturduğumuz başka bir semtten ev tutmuş,ablamı oraya yerleştirdi..tabii herkese ablamın evlendiğini söyledik..aldırmak istemediği için ablam bunca zaman saklamış bizden..abime ise ablamın gizliden evlendiğini,evi onun tuttuğunu,bebeğin babasının ise şu an yurtdışında olduğunu söyledik ama tabiki inanmadı..yalnızca ablam hamile olduğundan üzerine gelemiyor.bebeğin babası ise asla kabul etmiyor çocuğu..yaa kızlar inanın yaşadıklarıma ve yaşadıklarımıza inanamıyorum..yaa şaka gibi..alamın hatası çok çok büyük ama bünyesi zayıf,ve doktor masada kalır riskli hamileliği iyi bakın diyor..kimse bişeyde soramıyor üzerinede gidemiyor..ben ise şu an yaşadığı eve gitmiyorum çünkü,hazmedemiyorum yaptığını..annem ise bana sitem ediyor sende insanlık yokmu neden yanında olmuyorsun ablanın diye..diyorum yaa şaka gibi,film gibi yaşananlar..isyan etmiyorum asla. teyze olucam ancak bu şekildemi olacaktı..buraya bu konuyu açıp açmamak konusundada çok düşündüm ama,paylaşmak istedim sizinle..tek isteğim sonuçta ablamdır,lütfen yorum yaparken dikkat edin lütfen çünkü bu beni dahada olumsuz etkiler..

çok şaşırdım gercekten:53:adam nıye kabul etmıyo oh be ne guzel memleket cocugu yap sonra kaç gerekırse dna testı yaptırtın mecbur ablanaın yanında olması lazım ,pekı abınız gercegı anlayınca neler olucak off cok karısık bı durum gercekten uzuldum,ablanz keske aldırsaydı cocugu adam kabul etmezse kaçarsa bebgıyle yalnız kalcak ne kotu bı durum

canım cok zor bır durum oncelıkle allah yardımcınız olsun.
bence ablan senın canın kanın. yapmıs bır hata arkadasım. bu hatayla beraber ortada mınıcık bır can var. su an kızgınsın kırgınsın ama ınan ablanda cok saskındır emın ol. belkı guvendı adama cok sevdı. buyuk bır hata yapmıs. emınım oda olayların boyle olmasını ıstemezdı.
bence ablanla bır gorus derım. evet zor kolay degıl ama yınede ablan senın..

böyle bir olayın olmaması gerekirdi ama olan olmuş..
artık sizin yapmanız gereken tek şey küsmek yerine ailece ablanıza destek olmak...
sonuçta ablanız atsan atılmaz satsan satılmaz..

çok şaşırdım gercekten:53:adam nıye kabul etmıyo oh be ne guzel memleket cocugu yap sonra kaç gerekırse dna testı yaptırtın mecbur ablanaın yanında olması lazım ,pekı abınız gercegı anlayınca neler olucak off cok karısık bı durum gercekten uzuldum,ablanz keske aldırsaydı cocugu adam kabul etmezse kaçarsa bebgıyle yalnız kalcak ne kotu bı durum

cnm abim zaten farkında,biz evlendi dedik ama ortada adam yok..hamile olduğundan ses çıkarmıyor abim çok merhametlidir..alam aldırmak istemediği için saklamış bizden..çocuk doğunca dna testi istemiş bebeğin babası ..........siz inanmıyormuş..şu an ben ablamla limoniyim,ister istemez tavır aldım ve anneme benden için hain demiş onu aramadığım için..ir taraftan üzülüyorum..çok kötüyüm inan..yapayalnız ve hamile şu an ama içimdende gelmiyor bazen çünkü hala ukala ve eziklik yok yaa..şimdi bişeyler yapıp göndersemmi diye düşünüyorum..dolma çok sever..inan ağlıyorum bunları yazarken

Olan olmuş artık. Tepkinizi kesin ablanıza karşı bence. O da istemezdi eminim böyle olmasını. Sanırım inanmış. İnşallah hakkında hayırlısı ne ise o olur. O baba müsvettesi de insafa gelir inşallah

bebeğini aldırmak istemediyse saygı duymalısınız cnm, çünkü aldırmak yada aldırmamak ancak onun tercihi olabilir. yaptığının o da farkındadır. ve emin ol hepinizden çok yara almıştır.. ve mahçupdurda. yaptığı hataya mı yansın, kandığı adamın onu yarı yolda bırakmasına mı, yoksa babasız bebeğine mi.. emin ol bu karar aşaması da onun için yeterince zor geçmiştir.. kimse istemez bu şekilde baba evinden ayrılmayı, bu şekilde bebek beklemeyi.. çok özel bir dönemden geçiyor bebek bekliyor, hormonları altüst, yaşadıkları yeterli, kendini uzak tutarak onu cezalandırmamalısın canım... yanında olmalısın. hata yapabiliriz, ama eğer aileysek birbirimizi yalnız bırakma lüksümüz yok.. eminim sana ihtiyacı vardır.

Ablan hata yapmış olabilir ama bebeği doğurup doğurmamak ona kalmış bir karar ve siz buna saygı duymalısınız. Ne olursa olsun ablamın yanında olurdum. Onu yargılamayın.

evet zor bir durum belki ama bana kalırsa size düşen verdiği karara saygı duyup ablanızın yanında olmanız...
sonuçta abla kardeş de olsalar insanların doğruları farklıdır , ablanız da kendince doğru olanı yapmış...onu takdir edin demiyorum elbette ama ne karar verirse versin yanında olduğunuzu bilmesini sağlayın , ve hem aileniz hem de ablanız için zaten zor olan bu süreci birbirinize destek olarak daha kolay atlatın

evet zor bir durum belki ama bana kalırsa size düşen verdiği karara saygı duyup ablanızın yanında olmanız...
sonuçta abla kardeş de olsalar insanların doğruları farklıdır , ablanız da kendince doğru olanı yapmış...onu takdir edin demiyorum elbette ama ne karar verirse versin yanında olduğunuzu bilmesini sağlayın , ve hem aileniz hem de ablanız için zaten zor olan bu süreci birbirinize destek olarak daha kolay atlatın

o senin ablan bence yanında olmalısın.Yoksa onu terkeden adamda daha büyük kötülük yapmış olursun...Hem zaman ne gösterir bilinmez.Benim bi tanıdığım aynı seyi yasamıştı adam terk etmekle kalmadı bi de tehdit etti...Kız ben senden bişey beklemiyorum dediği halde..6 aylıkken aradı kızı dön diye şimdi 3,5 yasında dunya tatlısı kızları var ve adam çocuğuna çok düşkün.Bence o adamın aldırır diye umudu var hala 4 aylık alan insanlar var karnı çıksın buyusun bence o da döner biraz Allah korkusu varsa..Et tırnaktan ayrılmaz ablanı yanlız bırakıp düşmanı sevindirme.Ablanın kararı bu gün gelir hersey unutulur.Sen de üzülürsün al dolmanı sen kendin git bence.

İş işten geçmiş
Ortada masum günahsız bir bebek var yada olacak anne karnında henüz
Madem hamilelik riskli en önemlisi dört aylık olmuş yawrucak
Sizin sırt dönme yerine sahip çıkmanız lazım.
Kimse kimsenin hesabını kesemez.
Hayat ablanızın hayatı ve hata yapmış olabilir
Hamile kalmış olabilir.Ablanız hatasının bedelini kendi başına ödemeli.
Siz sırt dönerek hiç birşeyin günahını ablanızdan çıkartamazsınız.
Bir an önce ablanıza gidin ona ve bebeğine sahip çıkın derim.

canım bebek dogunca babalık davası acılıp dna yoluyla cocugun o adamdan oldugu kanıtlanırsa adam zaten mecburen nüfusuna almak zorunda.onu geçtim bu adamın ailesiyle görüşülür neticede bu hatayı ablan tek basına yapmadı,adamın ailesi belki daha insaflıdır kim bilir,netice kendilerinin öz torunları.yasadıgınız şehir nasıl bir yer bilmiyorum küçük şehirlerin büyük sehirlere oranla daha cok dezavantajı oluyor.bu durumda en azından ablanızın yanında olun,dogacak sizin de yegeniniz.siz ablanızı görmek istemezseniz o adamdan ne farkınız kalır.tabi ki ablanızın yaptıgını destekleyin,sırtını sıvazlayın anlamında deil bu kesinlikle.burda ablanızı yadırgamak ne bana ne de baskasına düşer.normalde bu gibi durumlar cogumuza ters,yanlıs,ayıp,günah vs vs vs.ama yarın öbür gün bizim basımıza da gelmeyeceginin bir garantisi yok.o yüzden yavas yavas aranızı ılıtmaya bakın ki bir daha yanlısa düşecegi zaman karsısında dim dik ona karsı cıkabilesiniz.Öteki türlü ablanızı kendi kaderine bırakmakla daha büyük hatalar yapmasına neden olabilirsiniz.

Herkes aynı şeyi söylemiş ama bende yazmadan geçemiyeceğim. Ablan muhtemelen aldır baskısından korktuğu için gebeliğini gizlemiştir. Hemen şu an ablanızı arayarak destek olmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca hala ukala tavırları var diyorsunuz. Bu durum yüzünden ezik mi olmasını bekliyordunuz. Sonuçta ablanız şu an anne adayı yeteri kadar psikolojisi bozuk bir de üstüne sizler gitmeyin. Küçük bebeklere hiç dayanamam:2:

herkes kendi sorumluluklarından ve hareketlerinden sorumludur.
sonucta ablan hata yaptıysa da onun sonuclarına o katlanıcak.
senin bir kardes olarak sorumlulugun ne olursa olsun ablanın yanında olmak , sen şu an yanında olmazsın. iki gün sonra o adam gelir bebegi de kabul eder evlenirler yegenind e dogar her sey güllük güllistanlık olur ama ablanın sana kırgınlıgı gecmeyebilir.
sen herkesin de dedigi gibi ablanın yanında ol , keşke evlilik icerisinde dogsaydı ama bebek dünyaya geliyor ve bu süreçte onun hiç sucu ve hatası yok.

Bebeğin babası kabul etmek zorunda değil. Ablanıza hamileleiğinde destek olmak zorunda değil.
Bu çocuğu istemek, kabullenmek zorunda da değil. Aldırılmasını istemek de en doğal hakkı.

Bir kadınla cinsellik yaşamak demek, bir erkek için "o kadınla hayat arkadaşı olmak, o kadından bebek sahibi olmak" ile aynı şey dğeil. Belki tek gecelik bir ilişkiydi adam için sadece..

Ha ama doğduktan sonra DNA testi yapılır ve durum kanıtlanırsa, adam paşa paşa mahkemenin öngördüğü nafakayı ödemek ve bebeği nüfusuna aldırmakla yükümlü. Ama hepsi o kadar. Yani eğer içinden gelmiyorsa, bebekle ilgilenmek ve babalık etmek zorunda da değil.

Siz özellikle rica etmiş olduğunuz için ablanızı eleştirmeyeceğim. Ama sadece ablanızın düşüncesizliği yanında, bebeğin babasının sorumsuzluğunun devede kulak kalacağını yazmama izin verin.

canım bebek dogunca babalık davası acılıp dna yoluyla cocugun o adamdan oldugu kanıtlanırsa adam zaten mecburen nüfusuna almak zorunda.onu geçtim bu adamın ailesiyle görüşülür neticede bu hatayı ablan tek basına yapmadı,adamın ailesi belki daha insaflıdır kim bilir,netice kendilerinin öz torunları.yasadıgınız şehir nasıl bir yer bilmiyorum küçük şehirlerin büyük sehirlere oranla daha cok dezavantajı oluyor.bu durumda en azından ablanızın yanında olun,dogacak sizin de yegeniniz.siz ablanızı görmek istemezseniz o adamdan ne farkınız kalır.tabi ki ablanızın yaptıgını destekleyin,sırtını sıvazlayın anlamında deil bu kesinlikle.burda ablanızı yadırgamak ne bana ne de baskasına düşer.normalde bu gibi durumlar cogumuza ters,yanlıs,ayıp,günah vs vs vs.ama yarın öbür gün bizim basımıza da gelmeyeceginin bir garantisi yok.o yüzden yavas yavas aranızı ılıtmaya bakın ki bir daha yanlısa düşecegi zaman karsısında dim dik ona karsı cıkabilesiniz.Öteki türlü ablanızı kendi kaderine bırakmakla daha büyük hatalar yapmasına neden olabilirsiniz.

şehir istanbul cnm..kendiside diğer ablamla beraber,karşıdan ev tuttular ablam orada kalıyor.annem ise ankarada yaşıyor..bugün annemi arayıp benden için çok hain beni aramıyor demiş..oysaki 1 gün önce beraberdik..ancak sürekli benii eleşştiriyor ve üzerime geldiğinden,kırgınım sadece..bundan dolayı aramadım.ama şimdi bişeyler yaptım eniştemle göndereceğim..

vallahi yapılacak tek şey çocuğun doğması ve mahkemeye gidip babalık davası açmanız o şahış adına mahkeme de dna testi isteyecek ve bu ispatlanınca mecburen çocuğu,kimliği altına almak zorunda kalacaktır ablana da bunu anlatıp ikna etmen gerekir sonuçta kimliksiz olamaz öz babasının da adının yazması gerekiyor yükümlülüklerini yerine getirmesi lasım.ayrıca evet ablan hatalar yapmış olabilir çok kırıldın üzüldün aile yıprandınız ama şunu unutma bazen sende öyle hatalar yapıyosundur ki geriye dönüp baktığında ben bu hatayı nasıl yapabilmişim diyebiliyosundur eminim.enpati kurup ablanın yanında yer alsan ve psikologdan da yardım alsanız daha kolay atlatacağınıza inanıyorum ALLAH yardımcınız olsun..

Ablanla eskiden beri anlaşamıyor muydunuz ?
Sırf bu olay yüzünden ona tavır yapıyorsan gerçekten çok üzücü.Böyle bir durumda insanın desteğe ihtiyacı olur.Sen kardeşisin,kanından canından birisin,en çok senin destek olman gerekir.

Yanlış veya doğru,bir karar vermiş ve büyük sorumluluk altına girmiş.Belki yakın olursanız sana çocuğun babasından ve gelecek hakkındaki düşüncelerinden bahseder.Sen de ona yardımcı olursun.

Belki şu an pişmanlık yaşıyordur,paniğe kapılmıştır,gelecek korkusu sarmıştır.Evli ve mutlu kadınlar bile hamile iken gelgitler yaşıyorlar.En zor günleri bunlar ve kardeşler bugünler içindir.

Şöyle düşün,ya Allah korusun ayrıldığın nişanlınla birlikte olmuş olsaydın ? Ayrıldıktan sonra hamile kaldığını öğrenseydin...Ailen seni yapayalnız bıraksaydı,neler hissederdin ? Bunun acısı ve kini ömür boyu geçmezdi eminim.

Back
X