yine beni haklı çıkaracak şeyler yaptı sanırım...
bu eda meselesini bana şöyle açtı,
taner: ben senin peşinde koşuyorum beni kaybetmekten korkmuyorsun,sana göre ben hep varım istediğin zaman bırakıp dönebilirsin çok rahat davranıyosun,eskiden etrafımda kızlar dönerken asla ayrılık konularını açmıyordun.
ben: o zamanlar küçüktüm daha zaman geçtikçe olaylara farklı açılardan bakmaya başladım,etrafında kızların dönmesi durumu değiştirmez artık.
taner: ne yani şimdi sana kızların benle ilgilendiğini söylesem kıskanmycak mısın? (burda gülüyor,nabzımı ölçüyor,çok rahat..)
(sonra konu başka kızla evlenmesine geldi,ben rahat sakin davrandım)
ben: eğer öyle bir kız varsa o kızın günahını almamak için bile senle görüşmem,2.insan konumuna girerim artık ayıp bişey
o: (blöf yaptığımı düşünüp eteğindeki taşları döktü) o zaman artık konuşma benle çünkü öyle bi kız var.(uzun uzun anlattı...sonra..) aileler söz yaptı ( bu ne demekse,ucu açık..)
sonra mevzuları anlattı bana ucu açık bi şekilde yine,anlattığından edayla görüşmediği,edaya vaad umut vermediği,hatta ailelerin aralarını yaptığından çok sonradan haberi olduğunu anladım ben.
yani anlattığından anladığım kadarıyla kızla en son geçen sene konuşmuş (ki o zaman evlilik mevzuları yoktu,beraberdik biz,kızın hoşlandığını anlayınca samimiyeti kesmiş güya) bir de taner askerdeyken eda aramış bunu gelmek istemiş (askerliği dağın başında yapıyor) ,bu da güya terslemiş (ne konuda terslemiş bu da ucu açık bi anlatım)
orda sorardım aslında ''bi kız durup dururken bir erkeğin peşinden koşmaz,mutlaka ki ortada bişeyler vardır'' diye.
çünkü cidden anlattıklarında çok eksik parça vardı.o kadar güzel kız,standartları iyi,zeki,daha çıkmamışken,sırf ailerden duyduğu kadarıyla bi erkeği bekleyecek de,nişanlanmayı düşünecek de ohoo..
sözden kastı yüzük takılması mı,yoksa öyle aileler kendi aralarında tanerin haberi olmadan evlendirelim bunları diye anlaşmışlar mı,taner kızla bu konuda görüşmüş mü hiçbirini anlatmadı doğru düzgün.
ben de üstüne gitmedim çünkü ağzımızdan hep farklı cümleler çıktı konu dağıldı belki ben yanlış anlamışımdır belki o konuyu açar toparlar,belki cesaret edip anlatamadığı şeyler vardır diye düşündüm.bir de zaman tanımak istedim ona,eğer yalan söylüyorsa gerçeğini anlatsın diye.
anlatmadı.yine gelecekten konuştu çaktırmadan,onla bi gelecek düşünüp düşünmediğimi test etmek için sanırım,ben de ''ohoo daha senin sözlün var,gerçi ne biçim söz belli değil'' diyerek kafamdaki soruları sordum.
bana söylediği ''off açma bu konuları nöbetim var yine bütün gece strese giricem'' geçiştirdi resmen.
tahmin ettiğim kadarıyla,kızı beğendi,telefonda görüştü kızla,ama ne bi ilişkiye başladı,ne de kızı tersledi.çünkü kız tam istediği standartlarda bir kız,tek eksik aşık olması.beni kaybetmekten korktuğu için bana anlatmadı bunları,kızı yedeğe aldı.
günahını almak istemiyorum ama durum öyleyse bile ben buna karşı değilim.sonuçta ayrılığa hazırlanırken onu kıskanıp sıkacak değilim.ama yalan söylemesine katlanamam işte.
bugüne kadar herşeyi vicdan yapıp gelip anlattı bana,hoş ben o anlatana kadar herşeyi gizlice öğrenmiş oluyordum...bu konuda yalan söylerse ciddi anlamda güvenimi kıracak,çünkü askerlik girdi araya,ikimiz de büyüdük ciddileşti herşey,araya başka insanlar girdi bu durumlar artık bi çok insanı ilgilendiriyor.