Kendi ellerimle onu başkasına mı vermeliyim..

sen artik kafanda bu iliskiyi bitirmissin. yani uzatmanin bi anlami yok bence.. kafa kalp savas versede. bak bugune kadar kalbini dinlemissin. yani birazda mantigini dusun.. herseyin ilaci zaman.... aglasanda, sizlasanda hersey zamanla geciyor. yani gozden dusen, kalptende duser... benim dusuncem bu.. :5:

seni anlıyorum birebir aynısı olmasa da benzer şeyleri ben de yasadım..sizin hatanız aranızda gecen olumsuz şeyler tartısmalarınızı kavgalarınızı ailelerinize yansıtmanız..bunu en çok da biz bayanlar yapıyoruz sende sanırım aranızın kotu oldugu zamanlarda ayrılıgı dusundugun anlarda bu duşuncenı ve aranızda gecenlerı aılene anlatmıssın tabii onlarda haklı olarak kızlarının uzulmemesi için tavırlarını koymuşlar..anlatıklarına baktıgımda birbirini çok seven bir çift görüyorum birbirine artık çok ıyı tanıyan etle tırnak olmuş gibisiniz sanki..ve arkadasım boylesıne butunleştıgın bi insandan kopmak anca acı verır sana son karar elbettekı senın sen cok daha iyi biliyosun yasadıklarını v.s ama bence bir şans daha vermelisin..bende çok inişli çıkışlı bir ilişkiden bugunlere geldim ve ailem benimde kavgalarımıza sahıt oldugu için benim yüzümden tabii istememişlerdi ben üzülmiyim diye..ama şimdi evliyim o insanla ve annem damadını içine sokucak nerdeyse o kadar cok seviyo..NEDEN Mİ çünkü damadı beni çok mutlu ediyo..ve şimdi diyorum ki iyiki o fırtınalarda kopmamaışız birbirimizden ve evlenmişim bu adamla..umarım alıcagın karar sende de böylesine mutluluk yaratır olumlu veya olumsuz ama çok ıyı dusun derim ben..sevgi kolay bulunmuyo çünkü hele ki bu zamanda...

inşallah canım benim:71:

her gece dua ediyorum,sürünsemde acı çeksemde hayırlısı olsun diye.ama olmuyor ne tam bitirebildik,ne herşeyi bi kenara koyup gerçek anlamda bi çift olabildik,bu belirsizlik sürerken araya eda girdi,ailelerimiz kavga etti,o askere gitti mesafe girdi.

bunlar bana göre bir işaret ayrılmam gerektiğine dair,tanere göreyse büyük aşklar büyük sınavlarla sınanır.

eda konusu çok muallakta.kızla henüz konuşmamış taner.konuşsun görüşsün karşı değilim.belki o da kabullenir ayrılığı her ne kadar aksini istesem de..ona da söyledim ama ona sahip çıkmadığımı onu edaya ittiğimi düşünüyor.

bende anlamıyorum.
hangi ilişki dört dörtlük sürer..yıllar geçmişken biçok şey yaşanıp paylaşılmışken.tartışmalar neden yaşanmasın ki...şimdi kötü anlar kadar yaşadıgınız güzel anlarda gelsin aklına.bence kesinlikle izin verme gitmesine.ki bi başkasıda var. onun senden daha güzel daha uzun olması hiç bişeyi ifade etmiyo.seninle yaşadı onca mutlulugu onca seneyi güzel şeyyleri..cok kırılmış olsanızda bi şansı daha hak ediyosunuz bence.birbirinize yaşatmayın bunları.kendi ilişkimi düşünerek yazdm bunları ve cidden üzüldüm...

seviyorsan asla bırakma bence hele bir de eda varmıs arada. senden tam olarak umudu keserse alesinin de etkisiyle evlenebılır o zaman iste son pismanlık fayda etmez. belki ileride tekrar ayrılmaya karar verebılırsın ama onu simdi bırakma bence. bir sans daha verin birbirinize olmazsa zaten olmaz ama ileride içinde keske kalmamıs olur hiç olmazsa... ask kolay bulunmuyor..ayrıca kendine haksızlık etme yok eda soyle güzelmis daha çok yakısırmıs falan diye düsünerek, ne demiş aşık veysel: güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa...

ailen niye onay vermıyor...sen su an ona aşıksın belkı dışardan gören biri olaraktan karsındakı kişinin eksi yönlerını daha net anlıyorlardır.Sürekli şiddetli kavga varsa canm evlendiğinizde bu aşk alışkanlığa dönüşünce daha uzun süren kavgalarınız olacaktır.demek anlaşamadığınız noktalar çok.sevgi herşeyide çözmüyor malisef...süreklı kavga edersenız evlendiğinizded aynı bu şekilde sevgi felan kalmaz...sevdiğiniz insanla anlaşmanızda cok önemlı..hatta ailelerın anlaşması bile önemlı sizi geç...

anlaşamıyorsunuz ama sevıyorsunuz... zor işin ama yıpratıcı bir aşk... ne kadar mutlusnuz peki bu ilşkide... Evlilik öyle bir şey ki canm zamanla en basit bir şey bile yemeği şapur şupr yemesı size flört dönemınde sorun değilmiş gibi gelsede ...bir zaman sonra herşeyi batar. anlaşmak çok önemliiiiii

anlaşamadın insanla aynı çatı altında sırf sevıyoruz diye bir ilişki sürdüremezsın .....

sevgi de önemli ama... aynı yöne bakmakta önemli...

ailelerin karşı olması durumu hariç benim eski ilişkime benziyor bizde cok yıpranmıştık ve hep o benim peşimden koşan durumundaydı zaten yapı olarak ben koşamam bir erkeğin peşinden..ancak ayrıldım yalnızım ve pişman değilim çünkü bu tarz gelgitli yıpranmış iliskilerin sonu evlilik oldugunda asla mutlu olunmuyor genelde ailelerde haklı cıkıyor ben ikinizin birbirinize göre olmadıgınızı düsünüyorum yani aslında anlaşamıyorsunuz ama arada yılların vermiş oldugu alıskanlk sevgi vs adı herneyse bişeyler var ama kesinlikle mutlu olmanız icin yeterli değil bence kangren olmuş ilişkiyi kesip atmak en güzeli.

Taneri hala çok seviyorsun.yazdıklarından apaçık ortada.Çok zor bir durum.Bi ilişkide çok kavga gürültü varsa ilerde de öyle devam eder gibi geliyor bana.Ailelerin fikirleri de çok önemli.Anne babanın rızası olmadan yapılan evlilikten kimseye hayır gelmez.İyice düşün taşın.Taner gerçekten hayatının aşkıysa,evlendikten sonra seni çok mutlu edeceğine inanıyorsan aşkın için mücadele et.Ailen de aranızın iyi olduğunu anlayıp birbirinizi çok sevdiğinize inanırlarsa size destek olacaklardır.

siz içinizdeki sevgiyi bitiremezseniz,istediğiniz kadar ayrılın döner dolaşır yine birbirnizi bulursunuz...
ama aranızdaki saygıyı kaybettiyseniz işte geri dönüşümsüz yok olur gider ilişkiniz...bizde eskiden kavgalarımızı ailelerimize sezdirirdik bazen,içinden çıkamadığımız durumlarda akıl danışırdık ancak öyle orta yolu bulurduk..şimdi ise mümkün olduğunca problemlerimiz varsa aramızda halletmeye çalışıyoruz çünkü artık iş ciddiyede bindi...

bence bir adım atmanız gerekiyor tabi bu hayatınızı değiştirecek bir adım olmalı ya ileri yada geri...

yurtdışında akrabaları var.benim eğitim durumum da yurtdışında okumama uygun.

gidelim buralardan,sen kendini yanlız hissetme diye ben kendi ailemle bile görüşmem istersen,orda herşeyimiz hazır olcak,birkaç yıl sonra sizinkilerin öfkesi geçince affettiririz kendimizi,öldürecek değiller ya diyor.

işte ütopik şeyler bunlar bana göre.ben aileme çok bağlıyım çünkü ve vaadlerle karnım doymuyor..hem o zamana kim öle kim kala,annem babam ölse allah korusun bana öfkeli mi gidecekler,asla affetmem kendimi,ya da benim yüzümden sağlık durumları kötüye giderse...

kendi mutluluğum için kimseyi mutsuz etmeyi göze alamam,buna fedakarlık da demem..

Son düzenleyen: Moderatör:
bence sonu ne olursa olsun yani sonradan tekrar barışacağınıza emin de olsan, bir saniye bile sırtını dönme ailene. çok acı çekersin sonra canım..

ailemin onayı olmadan bir ilişki yaşamak istemiyorum.eğer karşı çıkacaklarsa bi ilişkime,ilişkime tamamen güvenmeliyim ki onlara karşı rahatça savunabileyim..

kavgalarımız şiddetli oluyor ama çabuk atlatıyoruz,halbuki bu dengesiz bi ilişkinin simgesi bana göre.büyük bi kavganın ortasında birbirimize zarar verdiğimizi hissettiğimizde aniden sarılıp ağlaşıp karşılıklı özür diliyoruz.

evlilikte aşk yerini sevgiye alışkanlığa bırakır.aşk bittiğinde,o şiddetli kavgayı öpücükle sonlandıracak kadar tahammülümüz kalacak mı birbirimize?

bundan emin değilim işte..çünkü ben her zaman her konuda ayağımı sağlam yere basmadan adım atmam.

oysa haritadan gözünü kapat,yer seç,gelirim senle diyor.

'evlendiğimde,bir gün beni onla görürsen için acımayacak mı?' diyor,cevap veremiyorum..

eğer o 'tamam madem anlaşamıyoruz bitsin' dese herşey daha kolay olcak,bu karar içime sinecek seviyor olsamda,ama o beni ikna etmek için bu kadar uğraşmışken ve ben reddetmişken pişman olmak koyar.

biz bugüne kadar hiç ayrı kalmadık,hiç birbirimizden vazgeçmedik o yüzden ayrılınca ne hissedeceğimi kestiremiyorum.hani büyük bi ayrılık yaşasak dayanma sınırımı ölçebilirdim.

ayrılırsak eğer pişman olup ömür boyu kimseyle beraber olmadan yaşayabilirim belki de,ya da bi zaman sonra ben de 'iyiki olmamış' diyip evlenebilirim.hangisi olur bilmiyorum.

şu anlattıklarını ben onlarca yüzlerce defa yaşadım 6 sene birlikte olduk ve evlendik.
şimdimi? 1 yıllık evliyim çekmediğim eziyet, çekmediğim dert kalmadı ve aldatılıyorum. ikikere iki dört eder arkadaşım. ailenin istemediği adamla evlenmeyeceksin bu 1.
dengesizse hiç evlenmeyeceksin buda 2.
sana tecrübe tavsiyesi olsun...

yine beni haklı çıkaracak şeyler yaptı sanırım...

bu eda meselesini bana şöyle açtı,

taner: ben senin peşinde koşuyorum beni kaybetmekten korkmuyorsun,sana göre ben hep varım istediğin zaman bırakıp dönebilirsin çok rahat davranıyosun,eskiden etrafımda kızlar dönerken asla ayrılık konularını açmıyordun.

ben: o zamanlar küçüktüm daha zaman geçtikçe olaylara farklı açılardan bakmaya başladım,etrafında kızların dönmesi durumu değiştirmez artık.

taner: ne yani şimdi sana kızların benle ilgilendiğini söylesem kıskanmycak mısın? (burda gülüyor,nabzımı ölçüyor,çok rahat..)

(sonra konu başka kızla evlenmesine geldi,ben rahat sakin davrandım)

ben: eğer öyle bir kız varsa o kızın günahını almamak için bile senle görüşmem,2.insan konumuna girerim artık ayıp bişey

o: (blöf yaptığımı düşünüp eteğindeki taşları döktü) o zaman artık konuşma benle çünkü öyle bi kız var.(uzun uzun anlattı...sonra..) aileler söz yaptı ( bu ne demekse,ucu açık..)

sonra mevzuları anlattı bana ucu açık bi şekilde yine,anlattığından edayla görüşmediği,edaya vaad umut vermediği,hatta ailelerin aralarını yaptığından çok sonradan haberi olduğunu anladım ben.

yani anlattığından anladığım kadarıyla kızla en son geçen sene konuşmuş (ki o zaman evlilik mevzuları yoktu,beraberdik biz,kızın hoşlandığını anlayınca samimiyeti kesmiş güya) bir de taner askerdeyken eda aramış bunu gelmek istemiş (askerliği dağın başında yapıyor) ,bu da güya terslemiş (ne konuda terslemiş bu da ucu açık bi anlatım)

orda sorardım aslında ''bi kız durup dururken bir erkeğin peşinden koşmaz,mutlaka ki ortada bişeyler vardır'' diye.

çünkü cidden anlattıklarında çok eksik parça vardı.o kadar güzel kız,standartları iyi,zeki,daha çıkmamışken,sırf ailerden duyduğu kadarıyla bi erkeği bekleyecek de,nişanlanmayı düşünecek de ohoo..

sözden kastı yüzük takılması mı,yoksa öyle aileler kendi aralarında tanerin haberi olmadan evlendirelim bunları diye anlaşmışlar mı,taner kızla bu konuda görüşmüş mü hiçbirini anlatmadı doğru düzgün.

ben de üstüne gitmedim çünkü ağzımızdan hep farklı cümleler çıktı konu dağıldı belki ben yanlış anlamışımdır belki o konuyu açar toparlar,belki cesaret edip anlatamadığı şeyler vardır diye düşündüm.bir de zaman tanımak istedim ona,eğer yalan söylüyorsa gerçeğini anlatsın diye.

anlatmadı.yine gelecekten konuştu çaktırmadan,onla bi gelecek düşünüp düşünmediğimi test etmek için sanırım,ben de ''ohoo daha senin sözlün var,gerçi ne biçim söz belli değil'' diyerek kafamdaki soruları sordum.

bana söylediği ''off açma bu konuları nöbetim var yine bütün gece strese giricem'' geçiştirdi resmen.

tahmin ettiğim kadarıyla,kızı beğendi,telefonda görüştü kızla,ama ne bi ilişkiye başladı,ne de kızı tersledi.çünkü kız tam istediği standartlarda bir kız,tek eksik aşık olması.beni kaybetmekten korktuğu için bana anlatmadı bunları,kızı yedeğe aldı.

günahını almak istemiyorum ama durum öyleyse bile ben buna karşı değilim.sonuçta ayrılığa hazırlanırken onu kıskanıp sıkacak değilim.ama yalan söylemesine katlanamam işte.

bugüne kadar herşeyi vicdan yapıp gelip anlattı bana,hoş ben o anlatana kadar herşeyi gizlice öğrenmiş oluyordum...bu konuda yalan söylerse ciddi anlamda güvenimi kıracak,çünkü askerlik girdi araya,ikimiz de büyüdük ciddileşti herşey,araya başka insanlar girdi bu durumlar artık bi çok insanı ilgilendiriyor.

şu anlattıklarını ben onlarca yüzlerce defa yaşadım 6 sene birlikte olduk ve evlendik.
şimdimi? 1 yıllık evliyim çekmediğim eziyet, çekmediğim dert kalmadı ve aldatılıyorum. ikikere iki dört eder arkadaşım. ailenin istemediği adamla evlenmeyeceksin bu 1.
dengesizse hiç evlenmeyeceksin buda 2.
sana tecrübe tavsiyesi olsun...

peki ne yapmayı düşünüyorsun? neden hala evlisin?

ailen arkanda mı,1 yıllık evliysen çocuk yoktur bence katlanma böyle adama..

Back
X