Kendi Evini Yaptırmak İsteyenlere Öneriler

kronick

bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.807
29
43
Kim hayallerindeki evde yaşamak istemez? Maddi olanağınız varsa, bu hiç de düşündüğünüz kadar zor değil. İlk yapmanız gereken uygun bir arsa satın almak. Tabii satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var. Öncelikle arsanın konumu, imar durumu, altyapısı, topoğrafik özellikleri, hisse durumu, civardaki tesislere ve önemli merkezlere olan uzaklığı ve ulaşım koşullarını öğrenmeli ve değerlendirmelisiniz. Daha sonra evinizin yapı ruhsatı işlemlerini, su, elektrik, doğalgaz bağlantılarını tamamlamalısınız. Sırasıyla hangi işlemleri yapmanız gerektiğini, işin uzmanlarından öğrendik.

Arsa seçerken
Her şeyden önce almak istediğiniz yerin tapuda gösterilen yer olduğuna emin olmalısınız. Bunun için tapu dairesine giderek, kadastrodan bir memura arazinin sınırlarını tespit ettirin. Arazinin önceki durumu hakkında bilgi edinin. Kadastronun geçmediği yerler risklidir. Bunu öğrenmek için belediyeye başvurabilirsiniz. Arsanın toprağının inşaat yapımına uygun olup olmadığını araştırın. Buna en iyi yanıtı, evinizi inşaa edecek olan müteahhit ya da mimar verecektir. Unutmayın, arazi eğimli ise sondaj çalışmaları için yüklü miktarlar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Alacağınız arazi hisseli mi, araştırın. Hisseli bir arazi aldığınız takdirde ileride hisse sahiplerini ikna etmekte güçlük çekebilirsiniz. Tapuyu almadan önce kesinlikle ödeme yapmayın. Kırsal kesimden arsa alacaksanız, buralarda köy tapulu, tapu tahsisi belgeli ve hazine arazisi olmak üzere üç tip arazi olduğunu unutmayın. En sağlıklı olanı köy tapulu arazileri satın almaktır. Çünkü şahıs tapulu arazilerde tapu tahsis belgeleri, daha sonra belediye tarafından iptal edilebilir. Hazine arazilerinin ise, bir süre sonra elinizden alınabileceğini bilmelisiniz.

Kaynak: adresdergi.com.tr
 
Öneriler için teşekkürler, birşey sormak istiyorum. Sizce oda kapılarını baştan aşağı camlı yaptırsam çocuklar kırabilir öi
 
X