Selamlar,
Son günlerde beni ne mutlu ediyor, hangi durum içerisindeyken huzurlu ve mutlu hissediyorum üzerinde çalışıyorum. Hangi durumlarda huysuzlaşıyorum, mutsuz oluyorum. Birkaç şey farkettim kendimde.
-Eğer ki evimin temizlik ve düzeni bozuluyor ve bu bozukluk özellikle benden kaynaklı oluşuyor ise oldukça huzursuz oluyorum. Derli toplu ve temiz bir ev isteğim oldukça yüksek ve bu biraz aşağılara iner ise garip bir huzursuzluk hissediyorum.
-Eğer ki ay bitmeden bir miktar kenara yatırım anlamında bir meblağ aktarmamış isem kendimi boşlukta hissediyorum. Bu çok garip bir durum ama bunu bir kaç defa denedim ve hep aynı duygu ile karşılaştım.
-Eğer okul ödevleri kısmında eksik kalıyor, yetiştiremiyor ise komple okula gitmemeyi tercih ediyorum. Düşük not almayı kabullenemiyorum. Geçsem yeterli aslında ama sanki düşük aldığımda yeterli bilgiye sahip değilmişim gibi hissediyorum. Okudukça kendimdeki eksiklikleri fark ediyorum, bunları diğer sorumluluklarımdan dolayı tamamlayamayınca kendimi hırpalarken buluyorum kendimi. Halbu ki en çok şefkate ihtiyacı olan benim, bu şefkati kendimden esirgediğimi fark ettiğimde duvara çarpmış gibi hissettim.
-Farkettim ki eğer evim-masam dağınık ise yaptığım işlerde atlamalar yapıyorum, birini bitirmeden diğerine geçiyorum ve sürekli yapılacaklar dolaşıyor aklımda.
-Sağlıklı beslendiğimde kendimi daha mutlu hissediyorum, bol karbonhidratlı bir günün sonunda kendime yüklenirken buluyorum kendimi.
Şimdi bu farkındalıklarım için çalışmalar yapmaya başladım. Kendimi hırpalamadan, hatalarım olduğunda sakince düzeltmeye, kendime alan açmaya çalışıyorum. Cezalandırma yerine şefkatle, aynı çocuklarıma kurduğum iletişimdeki yumuşaklığım ile kendimle iletişim kurmaya çabalıyorum.
En büyük çabam yavaşlayıp, o an ne yapıyorsam onun farkına varmak kısmında oluyor son günlerde. Artık ne yapıyorsam sadece ona odaklanmak istiyorum. Umarım başarabilirim.
Biraz böyle yazmak istedim.
İyi akşamlar herkese