• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi kendime kendimleyim...

Günaydın,

Cuma günleri oldukça rahatım. Dersim yok, genelde de evden çıkmıyorum yada yakın yerlere gidiyorum çay kahve içmeye. Cumartesi pazar gününe hiç iş bırakmamaya çalışıyorum. Hafta sonu ailemle olmayı çok seviyorum. Telaşsız vakitler oluşturmaya gayret ediyorum. Bunların hayalini oldukça uzun zaman kurunca, daha değerli oluyor sanki.

Öğlen olmadan duşumu alıp, öğlen arası müsait isem vakıa suresini okuyorum. Bunu her cuma yapmaya çalışıyorum. Aslında niyetim akşam namazları sonrası okumak ama o rutini henüz oturtamadım.

Artık zorunluluk olmadan istediğim kitapları okumak istiyorum. Biran önce bu dönemin bitmesini istiyorum açıkçası : ) Mesela edebiyat roman-hikaye tarzı kitapları çok özledim.

Herkese keyifli hafta sonları dilerim :KK200:

Selamlar,

Son zamanlarda, hatta uzun zamandır kendimde rahatsız olduğum bir konum vardı. Araştırdım, artık kafamdan atmak istediğim, meşgul etmesinden huzursuz olduğum bir konuyu netleştirmeye karar verdim.

Ben üst kol kalınlığımdan çok rahatsızım, normal kıyafet beden olarak olsa da kollarda hep gerginlik oluyordu, askılı giymiyorum mesela hiçbir zaman. Ya uzun kol yada kısa kol giyerim: ) Spor, pilates yapmama rağmen oralarda incelme kat edemedim.
Bir merkez ile görüştüm, 10 seans EMS, Lenf, GS ve heykel tıraş dedikleri aletlere randevu aldım. Umarım faydası olur.
Yarın sabah ilk seansa başlayacağım. Biraz heyecanlıyım, sonuçlarımı yazarım buraya.
Hazır gitmişken öncesinde cilt bakımı ve karbon peeling yaptıracağım. Senede 3 veya 4 defa cilt bakımına gidiyorum, sorunlu bir cildim olmadığı için bana yeterli oluyor.

Öğleden sonra da iki dersim var, okula geçerim. Ödevler ve Latince öğrenme kısmı beni çok yordu bu dönem. Bahar döneminde sadece bitirme tezim ve iki zorunlu dersim var, bundan dolayı çok mutluyum.

Sevgiler. :KK200:

Ay üst beden sıkıntısı bende de var maalesef, kapalı olduğum için tolere edebiliyorum ama. İnşallah anlaştığınız yer iyi gelir, sonuçlarını yazın buraya da.

Ay üst beden sıkıntısı bende de var maalesef, kapalı olduğum için tolere edebiliyorum ama. İnşallah anlaştığınız yer iyi gelir, sonuçlarını yazın buraya da.

Merhaba, iki seansım bitti, henüz bir fark göremedim bakalım seanslar bitince yazarım tekrar.
Aslında tolere etmek kısmını ben de yapabiliyorum fakat aynada baktıkça rahatsız oluyordum, o psikolojik baskı durumundan biraz kurtulmak istedim biraz.

Selamlar,

Son günlerde beni ne mutlu ediyor, hangi durum içerisindeyken huzurlu ve mutlu hissediyorum üzerinde çalışıyorum. Hangi durumlarda huysuzlaşıyorum, mutsuz oluyorum. Birkaç şey farkettim kendimde.
-Eğer ki evimin temizlik ve düzeni bozuluyor ve bu bozukluk özellikle benden kaynaklı oluşuyor ise oldukça huzursuz oluyorum. Derli toplu ve temiz bir ev isteğim oldukça yüksek ve bu biraz aşağılara iner ise garip bir huzursuzluk hissediyorum.
-Eğer ki ay bitmeden bir miktar kenara yatırım anlamında bir meblağ aktarmamış isem kendimi boşlukta hissediyorum. Bu çok garip bir durum ama bunu bir kaç defa denedim ve hep aynı duygu ile karşılaştım.
-Eğer okul ödevleri kısmında eksik kalıyor, yetiştiremiyor ise komple okula gitmemeyi tercih ediyorum. Düşük not almayı kabullenemiyorum. Geçsem yeterli aslında ama sanki düşük aldığımda yeterli bilgiye sahip değilmişim gibi hissediyorum. Okudukça kendimdeki eksiklikleri fark ediyorum, bunları diğer sorumluluklarımdan dolayı tamamlayamayınca kendimi hırpalarken buluyorum kendimi. Halbu ki en çok şefkate ihtiyacı olan benim, bu şefkati kendimden esirgediğimi fark ettiğimde duvara çarpmış gibi hissettim.
-Farkettim ki eğer evim-masam dağınık ise yaptığım işlerde atlamalar yapıyorum, birini bitirmeden diğerine geçiyorum ve sürekli yapılacaklar dolaşıyor aklımda.
-Sağlıklı beslendiğimde kendimi daha mutlu hissediyorum, bol karbonhidratlı bir günün sonunda kendime yüklenirken buluyorum kendimi.

Şimdi bu farkındalıklarım için çalışmalar yapmaya başladım. Kendimi hırpalamadan, hatalarım olduğunda sakince düzeltmeye, kendime alan açmaya çalışıyorum. Cezalandırma yerine şefkatle, aynı çocuklarıma kurduğum iletişimdeki yumuşaklığım ile kendimle iletişim kurmaya çabalıyorum.
En büyük çabam yavaşlayıp, o an ne yapıyorsam onun farkına varmak kısmında oluyor son günlerde. Artık ne yapıyorsam sadece ona odaklanmak istiyorum. Umarım başarabilirim.

Biraz böyle yazmak istedim.

İyi akşamlar herkese :KK200:

Çok güzel farkındalıklr bunlar, yazıya dökmeniz harika olmuş. Üzerinde çalıştıkça eminimki sonuç alacaksınız. Mindfulness bir anlamda yapmaya çalıştığınız, anda kalmak, sonucu harika hissetiriyor, keşke hep anda kalabilsek.

Selamlar,

Son günlerde beni ne mutlu ediyor, hangi durum içerisindeyken huzurlu ve mutlu hissediyorum üzerinde çalışıyorum. Hangi durumlarda huysuzlaşıyorum, mutsuz oluyorum. Birkaç şey farkettim kendimde.
-Eğer ki evimin temizlik ve düzeni bozuluyor ve bu bozukluk özellikle benden kaynaklı oluşuyor ise oldukça huzursuz oluyorum. Derli toplu ve temiz bir ev isteğim oldukça yüksek ve bu biraz aşağılara iner ise garip bir huzursuzluk hissediyorum.
-Eğer ki ay bitmeden bir miktar kenara yatırım anlamında bir meblağ aktarmamış isem kendimi boşlukta hissediyorum. Bu çok garip bir durum ama bunu bir kaç defa denedim ve hep aynı duygu ile karşılaştım.
-Eğer okul ödevleri kısmında eksik kalıyor, yetiştiremiyor ise komple okula gitmemeyi tercih ediyorum. Düşük not almayı kabullenemiyorum. Geçsem yeterli aslında ama sanki düşük aldığımda yeterli bilgiye sahip değilmişim gibi hissediyorum. Okudukça kendimdeki eksiklikleri fark ediyorum, bunları diğer sorumluluklarımdan dolayı tamamlayamayınca kendimi hırpalarken buluyorum kendimi. Halbu ki en çok şefkate ihtiyacı olan benim, bu şefkati kendimden esirgediğimi fark ettiğimde duvara çarpmış gibi hissettim.
-Farkettim ki eğer evim-masam dağınık ise yaptığım işlerde atlamalar yapıyorum, birini bitirmeden diğerine geçiyorum ve sürekli yapılacaklar dolaşıyor aklımda.
-Sağlıklı beslendiğimde kendimi daha mutlu hissediyorum, bol karbonhidratlı bir günün sonunda kendime yüklenirken buluyorum kendimi.

Şimdi bu farkındalıklarım için çalışmalar yapmaya başladım. Kendimi hırpalamadan, hatalarım olduğunda sakince düzeltmeye, kendime alan açmaya çalışıyorum. Cezalandırma yerine şefkatle, aynı çocuklarıma kurduğum iletişimdeki yumuşaklığım ile kendimle iletişim kurmaya çabalıyorum.
En büyük çabam yavaşlayıp, o an ne yapıyorsam onun farkına varmak kısmında oluyor son günlerde. Artık ne yapıyorsam sadece ona odaklanmak istiyorum. Umarım başarabilirim.

Biraz böyle yazmak istedim.

İyi akşamlar herkese :KK200:
Bu dönemde çok benzer düşünceler içindeymişiz. Okuyunca ne kadar benzediğimizi fark ettim. :KK200:
Beni de evdeki kaos çok geriyor. Özellikle akşam saatleri gelip dinlenemediğim ve hala evde iş olan durumlarda ciddi huzursuz oluyorum ve benim enerjim ister istemez evdeki herkese yansıyor.

Gelmemişsiniz, iyisinizdir umarım. Ben bugünlerde Allah a şükür iyi durumdayım. Hayat rutin bir şekilde gidiyor, evde sorumluluklarım azaldı, büyük kızım ve ben olunca, yemek telaşı da olmuyor pek, 1 kap yemek yapsam 2-3 gün bitmiyor.

Selamlar,

Çok şükür iyiyim sadece oldukça koşturmacalı geçiyor günler. Kitap okusam ödevim eksik kalıyor, ödevleri yapsam evin temizliği kalıyor, temizliğe odaklansam yemek işlerim sarpa sarıyor: ) Velhasıl kısır bir döngü ile bu dönem okulun bitmesini bekliyorum. Son iki haftaya giriyorum: )
Önümüzdeki bahar dönemi sadece 2 sorunlu dersim, 1 en kolayında seçmeli dersim: ) ve bitirme tezim olacağı için biraz daha rahat geçecek diye umuyorum.

Edebiyat kitaplarını okumayı çok özledim, instagram üzerinden bir kitap kulübüne katıldım. En azından böylece ayda bir kitap okuyacağım. Bu ayın kitabı Fındık Kabuğu, siparişimi bekliyorum, bakalım nasıl merak ediyorum.

Bu ay daha az harcamaya, önümüzdeki birkaç ayı birikim odaklı geçirmek istiyorum. Zorunlu olmadıkça birşey almayacağım.

Aralık ayında bir Avrupa Şehrine gitmek istiyordum fakat bütçeme uymadı, bilet alamadım ve masraf etmek istemedim. Kızım Ocak tatilinde İspanya'ya gidecek erasmus için, oğlumda Almanya'ya. İki çocuk peşpeşe olunca gerçekten maliyet yüksek oluyor. Biz de eşimle İstanbul yakını bir şehre gider biraz kafa dinleriz herhalde: )

Eskiden, ben işe giderken bana gelen yardımcı ablayı aradım bugün. Onun gibi birisi hiç gelmedi şimdiye kadar. On yıl birlikte çalıştık ve o kadar çok arıyorum ki kendisini. Bugün arayıp beni ne yap ne et araya sıkıştır dedim. Umarım olumlu yanıt gelir. Çünkü hep sadık ve sabit evlere gidiyor senelerdir. Gerçekten evin dağınık yada istediğim gibi derli toplu ve temiz olmaması beni huzursuz ediyor. Bu da herşeyimi etkiliyor. Bunu çözmeden diğerlerine de odaklanamıyorum.

Herkese keyifli bir akşam diliyorum. :KK200:

Hoşgeldiniz, Allah sağlık sıhhat versin de, o koştrmaca hep devam etsin. Zaman gelecek o günleri de arayacağız. Kitap kulübü de iyi olmuş, okuyunca kitabı yorumlar mısınız? Birlikte yapılan etkinlikler, daha motive ediyor insanı. Ben de kütüphaneden kitap aldım, ama kitaplar sarmadı sanki, zorla okuyorum ama akmıyor.

Back
X