Kendi kendini sevebilmek öğrenilen birşeymi?

Bazılarının bünyesi doğuştan güçlü..Çevresel destek varsa zaten çok daha kolay ..
Tam olarak neyi soruyorsun ayrıntı versen.Sorduğun çok genel.Sorsan herkes kendini sever...Kendi çıkarlarını düşünmek belki..özgüven belki..
Yapayalnızsan tek olmayı sevmiyorsan bu durumu sevmeyi öğrenmek belki...Burda ben de tıkanıyorum çünkü yalnızlığı doğuştan sevmiyorum.Nasıl motive olur insan nasıl sevebilir ...Yolu var mıdır caresiz derde düşmek midir ;takipteyim..
Belki o kadar yaşama sevinci içinde olacaksın ki başkasını aramayacaksın...O yaşa a sevinci nasıl yükseltilecek.Antidepresan da yükseltmiyorsa nolacak....Maneviyata yönelme çok faydalı ama ona da istek lazım devamlılık lazım...Özgüven artırma teknikleri de verirse arkadaşlar iyi olur..Bak onun çözümü var..
İnsan bazen beynini çöpe atmak istiyor.

Keske sana yardimci olabilsem bende psikiyatristte tedavi oluyorum. sen yapmalisin diyor keske bilsem bende bilmiyorum ve ögrenmek istiyorum. benim kendime güven sorunum var. sendede var mi?
Güven sorunu her keseye var bu gayet normal siz kendinizi öyle yapmışsınız ya
Ailem var 30 yasindayim. üc kardesiz ancak pek yakin degiliz. herkes kendi halinde hayatini yaaiyor. evliydim bosanma sürecindeyim.
Kiz biz baya yazmıştık ozelden hayırla din mi

Keske sana yardimci olabilsem bende psikiyatristte tedavi oluyorum. sen yapmalisin diyor keske bilsem bende bilmiyorum ve ögrenmek istiyorum. benim kendime güven sorunum var. sendede var mi?
Evet aynı sorun bendede var am
Ailen var mı yaş kaç kaç kardeş var daha önce evlendi.n mi bana yaz hepsinin
Özelden yazılıyor mu yeni üye oldum

Cnm çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır seninde illaki seveceği n biri çokça ak yahu bi kız arkadaşın bile yok mu senle muhabet eden sen flört aşk sevgi mi aranıyor Sun yoksa sadce bi dost mu açık yazarsan

31 yaşındayım bekarim hiç evlenmedim aile bağlarımızda kuvvetli değil yoğun bir şekilde aile sevgisine ihtiyacım var mevcut ailemle olmiyacagini anladım evlenmek istiyorum ama beni seven birini bulamıyorum açıkçası yalnız hissediyorum

Ateistim manevi yönüm sıfır çok araştırma yaptım inanç lı olmak için ondanda bir sonuç alamadım
Bu konuda araştırma yapma kafan karışır şeytan upraşır.iman biraz gönül işidir.Görmeden sevmektir.Maddeye baplarsan olmaz.Metafizik boyut da olsa gerçekliğini örtmez madde olmayışı..
Mneviyat bu konuda çokk yararlı.Çok şey kaybediyor ve kaybedeceksin.İyiliğini isteeim senin.

Keşke bende hissedebilsem o manevi duyguyu ama hiç başaramadı m büyük eksiklik belkide

Manevi olarak bütün yönlerden eksiğim, aile sevgisi iletişim yok , aşk sevgili yok, dini inanç yok ... nereye gider bu yolun sonu endiseleniyorum artık

Keşke bende hissedebilsem o manevi duyguyu ama hiç başaramadı m büyük eksiklik belkide
Hissetmesen de atma inancını..Bukadar insan yanılıyor olamaz.Demekki aptal bir his değilmiş..Gelecepini düşün iyiliğini isterim ..
Budurum seni daha çok boşluğa iter...Senin durumdaki birinin inancı olması daha iyi olur..Yaslandığın bir ilahi güç ,bir inanç bir dua bile yok.

Eğer terapi alıyorsan,psikoloğa gidiyorsan kendini sevdiğin için,hayatında birşeylerin olumlu yola girmesini istediğin içindir.

Elbette insanın kendini sevmesi konusunda ailesi ve yetiştiği ortam çok önemli. Ama bu şartlar yoksa sonradan öğrenilebilir. Öncelikle kendine saygı duymalısın ve bu dünyada senin için senden daha değerli kimsenin olmaması gerektiğini fark etmelisin. Çevreni değiştirmelisin mesela. Sana saygı duymayan ya da sevmeyen herkesi çıkartmalısın hayatından. Bol kitap okumalısın, bol gezmelisin... Her sabah aynaya baktığında (kendini güzel bulmasan bile) bugün ne kadar güzelim demelisin. Her gece uyumadan önce güzel hayaller kurmalısın. Kendine sürekli pozitif mesajlar vermelisin. Hani derler ya birine kırk gün deli dersen, kırkbirinci gün deli olur diye. Kendi kendine ne kadar pozitif şeyler telkin edersen o kadar inanırsın.

Once kendini sevebilmelisin.. Kendinden ödün verdikçe bu pek kolay değil,ufak tavizler tabi ki oluyor ama oncelikle "ben" demelisin. Saygı görmek isteyen önce kendine saygı duymalı ki başkaları da duysun.sevgi de öyle iste...

Ama bazi insanlar kendini sevmeyi bile bilemiyor. mesela ben kendimi nasil sevecem? düsünüyorum aklima birsey gelmiyor

Ama bazi insanlar kendini sevmeyi bile bilemiyor. mesela ben kendimi nasil sevecem? düsünüyorum aklima birsey gelmiyor
Kendini sevmediğinden aklına gelmiyor belki.Kendini sevenin aklına gelir herhalde.Kendiyle aşk yaşayanları konuya davet ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…