Kendi Kliniğini Açmak...

duvarsaatii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
578
1.340
33
Merhaba kızlar.

Yaklaşık 3 yıl çalışma tecrübem var. Maddi açıdan hiçbir birikimim yok ama borcum da yok.
Bundan önce başka mesleğim vardı.
Yaş 32.

Fizyoterapi 3.sinif öğrencisiyim. 2 yıl sonra mezunum diyebilirim.
34te bir yer açmak, okurken eğitimlerle kendimi geliştirmek iyi bir fizyoterapist olmak istiyorum.
Hacamat tarafı da düşünüyorum spor tarafı yoga, pilates de... özetle ilaçsız alternatif tıp yaşam merkezim olsun istiyorum.

Sizce çok mu geç yaş? Yoksa yapabilir miyim.
Gerçekçi yorumları bekliyorum

konunun yaşla alakasını çözemedim

bir işyeri açmanın yaşla alakası yok ki
hani baleye başlamak için geç mi derseniz onu da alanınız itibariyle siz daha iyi biliyorsunuzdur

işyeri açmak ve bu işi sürdirebilmek sektörel bilgi, sermaye, müşteri/danışan potansiyeli, gelir gider dengesi, gibi şeylerle alakalı...

bir de
kendi işimi yapıyorum
köyden çıkmış/şehirli ilk nesilim diyebileceğim bir ailem var. ailede esnaf, ticaret yapan filan yok, ya çiftçi ya memur

kendi işini yapabilmek sadece mesleği bilmeyi değil ticari beceri de gerektiriyor bu beceriyi edinmek mesleki beceri edinmek kadar zor hemen hemen

Teşekkür ederim... Ne güzel umutlanmanıza sevindim

Haklısınız. Peki Bu becerileri kazanmak için geç mi ?

Neden geç olsun ki ?

Biz bu hafta eşimin sırt ağrıları için Antalya’da bir fizyoterapiste gittik. Şimdi yaşına baktım. 34 yaşındaymış. İnstagramda gördüm. 90 bin takipçisi var. Doktorlar sitesinde yorumları iyiydi. Antalya’nın en güzel caddelerinden birinde kliniği var. Eşim hacamat yaptıracak. 900 tl piyasanın üstü bir rakam.
Siz okulu bitirmek için biraz geç kalmışsınız. Yoksa mezun olur olmaz iyi bir network, çeşitli yerlerden referanslar filan gayet kendinizi tanıtabilirdiniz. Şimdi klinik açsanız hasta nasıl bulacaksınız?

O birikim bu yaşta yapılır mi işte? bence de mühim olan bu
Birinin yanında çalışırsınız. Orada işinizin ehliyseniz çevre edinir ve sonrasında yerinizi açarsınız.

Fizyoterapide fazla alet kullanma durumu olmadan da iş yeri açamaz mısınız? Evden eve gidin mesela

Fizyoterapi hakkındaki bilgim bu kadar

Bence bütüncül tıp şu an pek çok kişinin şifa aradığı bir alan. Gtos, mora vs... gibi yöntemlere çok talep var.
Yaşınız gayet olması gerektiği gibi.
Yeterli eğitim ve tecrübeniz varsa bir kuruluşu idare etmek, hastalarla iletişim vs. açısından iyi olabilir.
Birikim illa ki gerekir sonrasında da ekmeğini güzel yersiniz ama.
Çevrenize bi bakın belki yatırım yapmak isteyen biriyle ortaklı kurabilirsiniz. Maddi açıdan daha rahat ilerlersiniz.

2 sene sonra yeni mezun ve deneyimsiz bir fizyoterapist olarak gireceksin bu işlere
okul neden bu kadar sarktı? yaştan ziyade deneyimsiz olman sıkıntı
klinik açmak paraya bakar, tanıdıklardan borç + kredi ile açabilirsin neden olmasın
ama yeni mezun deneyimsiz birine kim gelir bilemedim.
bir ekip kurman onlara da maaş vermen lazım.

Okul niye sarktı bu 2. Lisansım. 3.üniversitem. başka bir meslek icra ediyordum.

Yoga ve pilatesle başlasanız bile çabuk ilerlersiniz diye düşünüyorum.
Çok fazla rağbet var bu iki spora.
Önemli olan doğru konumu bulmak.
Bunlar da dahilse masraflı olmaz iş yeri açmanız hatta belediyelerde de çalışabilirsiniz. Orada çevre edinmeniz daha hızlı olur. Sosyal medya hesabından da yürüyüp gelsin müşteriler.

Yaşınız yeni mezunlara göre ileri olacak ama açıkçası yaşı ileri olan daha çok güven verir, daha tecrübeli diye düşünülür. Bu yaş mevzusu lehinize de olur bana göre.

Haklısınız. Peki Bu becerileri kazanmak için geç mi ?
yani öyle doğuştan ticari zekaya doğan doğal yetenekli bazı tipler var

ama onlar hariç genelde olan insanlar bir süre sektörde çalışıyor pişiyor sermaye biriktiriyor, nasıl müşteri kazanılır, nasıl ihale bağlanır, nasıl reklam yapılır, nasıl eleman çalıştırılır (ki gerçekten müşteri bulmak kadar eleman çalıştırmak da zor emin olun) nasıl pazarlık yapılır, nasıl maliyet hesaplanır, fiyat verilir, bir diğer çok önemli nokta: nasıl sorun çözülür! gibi binlerce şeyi öğreniyor
ticari beceri dediğim bunları da içeriyor -tabii en başta hangi noktada/hangi kanalla, hangi hizmeti/ürünü kime nasıl satacağını bilmek.

geç değil tabii ki bunlar zaten ha deyince olmuyor ama bu sektörde hiç iş deneyiminiz yoksa, sıfırdan klinik açıp çevirebilir misiniz bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…