Kendi malınızmış gibi dokunun

NickimTam13Harf

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
10.602
6.964
248
Sevin onları, doya doya öpün. Mikroplu ellerinizi onun elinin yüzünün üstünde gezdirin. Çok küçükler hayır diyemezler. Bol bol elleyin bedenlerini. Annesi size hayır öpmeyin, hayır ellemeyin dese bile dinlemeyin. Sizin hakkınız çünkü. Napalım onlar da bu kadar sevimli bu kadar tatlı olmasınlar ama dimi?
Kendi malınızmış gibi, size aitmiş gibi dokunun. Hasta mı olacakmış, mikrop virüs mü kapacakmış aman size ne canım. Siz bildiğiniz gibi devam edin.

Ben kimsenin çocuğuna ellemiyorum, benim yerime de elleyin. Saygı falan duymayın bedenlerine, el kadar şeyin ne kişisel hakkı olabilirmişki? Annesi de buldumcuk zaten, bi çocuk onda var sanki, ay ne kadar da kıymetli ya görmemişin çocuğu işte nolacak...

Ellemeyin. Allah aşkına ya. Dokunmadan sevin. Rica ediyorum çocukları temassız sevin. Bakışınızla sevin, tatlı sözlerinizle sevin. Hasta etmeyin yahu! Mesela gripli gripli koklamayın çocuğu! Elli yere değen elinizi ağzına kadar sokmayın!

Sevgili kk hanımları, nasıl koruyorsunuz siz bu çocukları? Bıktım bu düşüncesiz insanlardan.

Sevin onları, doya doya öpün. Mikroplu ellerinizi onun elinin yüzünün üstünde gezdirin. Çok küçükler hayır diyemezler. Bol bol elleyin bedenlerini. Annesi size hayır öpmeyin, hayır ellemeyin dese bile dinlemeyin. Sizin hakkınız çünkü. Napalım onlar da bu kadar sevimli bu kadar tatlı olmasınlar ama dimi?
Kendi malınızmış gibi, size aitmiş gibi dokunun. Hasta mı olacakmış, mikrop virüs mü kapacakmış aman size ne canım. Siz bildiğiniz gibi devam edin.

Ben kimsenin çocuğuna ellemiyorum, benim yerime de elleyin. Saygı falan duymayın bedenlerine, el kadar şeyin ne kişisel hakkı olabilirmişki? Annesi de buldumcuk zaten, bi çocuk onda var sanki, ay ne kadar da kıymetli ya görmemişin çocuğu işte nolacak...

Ellemeyin. Allah aşkına ya. Dokunmadan sevin. Rica ediyorum çocukları temassız sevin. Bakışınızla sevin, tatlı sözlerinizle sevin. Hasta etmeyin yahu! Mesela gripli gripli koklamayın çocuğu! Elli yere değen elinizi ağzına kadar sokmayın!

Sevgili kk hanımları, nasıl koruyorsunuz siz bu çocukları? Bıktım bu düşüncesiz insanlardan.

Al benden de o kadar
10 gunluk bebegimin agzina parmak sokmalar mı dersin
Yuzunu öpmeye calışmalar mı dersin
Sorsan ben lohusayım o yüzden bebeğimi kıskanıyorum
Onların yaptığı normal
Delircem bende artık

Dokunmayın demeniz yeterli bence
Yeni doğum yaptığım zamanlar geldi aklıma biri kucağına aldığı zaman gözlerim dolardı kıskanırdım ikincidede verecek kucak arıyordu gözlerim

Hepimiz kendi sınırlarımızı bildiğimizde ve başkalarının sınırlarına saygı duyduğumuzda bu sorunlar kalmayacak. Maalesef bir toplumun yapısı ve kültürü hemen değişmiyor. Türkiye bu konularla henüz çok yeni yüzleşiyor ve içselleştirmesi zaman alacak.

12 gün sonra doğumum var ve korkuyorum.
Korkma canım. Dokunmayın diyeceksin kimsenin elestirmesinden korkma. Artık insanlar dokunmayın deyince cemkirse de dokunmuyor genelde. Göz deviriyorlar laf sokuyorlar sadece

Ben kimsenin çocuğuna dokunmam,etrafimdakiler de öyle.. Hele ki şu sapıklık olayları patladiktan sonra herkes ekstra uzak çocuklara. Bir çok çocuklu arkadaşımız var kimse kimsenin çocuğunu sevmez. Kaldı mı hala öyle çevre ya?

Yurt disinda yasiyorum ve dogumdan sonar ilk kez memleketime donuyorum bebegim 3 1/2 aylik. Bu arada ev almisdim evin elektirk su vs islerini halletmeye calisiorum tek basima bebegimle birlikde. Bebegim arabasinda. Gelen gecenmaks aliyor kucagina lamaya calisiyor kimsenin bana birsey sordugu yok. Su idaresindeyim bekliyorum bir evrak vs. bir Kadin "ne tatli bebek bu" dedi ve cocugumu arabasindan almaya kalkdi. E bizde yeni anneyiz kimseye ayip olmasin filan diye pek birsey soyleyemiyordum ama icim icimi yiyordu. Ve bu kucaga alma opme srunu oraya geldigimizden beri var. Herneyse Kadin bana sormadan bebegimi aldi kucagina kas goz arasi o kadar korktum ki kaciricak cocugumu sandim Birden bagirmaya basladim cocugumu birak bana sordundami alioyorsun kucagina, kimden izin aldin sen birak cocugumu " diye bagiriyorum ama ayni zamanda titriyorum. Kadin da ama ben sey ama ben sey dedi kekeledi durdu birakdi. Daha sonar ust kata cikdgimda su idaresinde calisan birisi oldugunu gordum odasindaydi.

Abartmiyorum disari cikamaz olmusdum arabasi o sicak da kanopisini kapatirdim bir de ince tulbent orterdim ki kimse gormesin diye. Birkeresinde de arabasiyla caddede yuruyorum, karsidan da baska bir Kadin kendi bebek arabasini itiyor ve farkidayim benim bebegime bakip guluyor bende tebessum ettim. Yanimdan gecerken " cok guzel bebek" dedi bende "sizinde var bebeginiz" dedim. Kadin bana "senin ki daha guzel" dedi. COk sasirmisdim.

Gercekden benim icin cok stresli bir olaydi disariya cikmak vs. Bebegimin yuzunde atopic dermatic oyle birsey vardi ve opulmemesi, dokunulmamais gerekiyordu ama kimseye anlatamiyordum ki. Anlamiyorlardi.

Size tavsiym mumkun oldugunca insanlardan uzak durun ve soyleyin opmeyin cocugumu, temizmisiniz nesiniz soyleyin cekinmeyin. Umrunuzda da olmasin kimin ne dusundugu. Sizin icin onemli olan cocugunuzu pislikelrden mikroplardan korumak. Simdi bile cocugumu opmek isteyen kim olursa olsun izin alin diyorum eger vermezse opmeyin ben bile izin aliyorum diyorum. Cunku cocuklarimiza kendi vucutlarinda kendilerinden baska kimsenin hakki olmadigini ogretmeliyiz ogretmeliyiz ki kotu niyetli insanlara karsi kendilerini savunabilsinler. Inanin cocugum 5 yasina giricek ve izin almadan poposunu bile silmem. Kendisi farkinda olmali.

Çok haklı bi noktaya parmak bastınız. Ben de başkasının çocuğunu asla izin almadan sevmem, hele bebeklerin o hassas tenlerini öpmeye kıyamam bile, yapan birini görünce sinirlerim tepeme çıkıyor.

Al benden de o kadar
10 gunluk bebegimin agzina parmak sokmalar mı dersin
Yuzunu öpmeye calışmalar mı dersin
Sorsan ben lohusayım o yüzden bebeğimi kıskanıyorum
Onların yaptığı normal
Delircem bende artık
Ne derlerse desinler bırakmadım kucağımdan buyrun burdan bakın öpmüyoruz çok hassas dedim biri bile birşey diyemedi kararlı olun küsen küssüz hiç de umrumda olmadı

İlk 3 aydan sonra bu takınlarım geçti.
Ömür boyu mikroplardan virüslerden koruyamam, kaldı ki emeklediği an ayakkabı yalayan çocuklarım var benim.
Ha, benden izinsiz bir yabancı çocuğuma dokunursa polis diye bağırırım, o ayrı bir şey.

Takıntılı değilim
Akşam mıncıklanan bebek sabahına ateşlendi. Ben dun sabahtan beri ateşle uğraşıyorum 2 saat ancak uyudum

Ben hiç bir çocuga temas etmiyorum zaten pek çocukta sevmem çocuğun öpülmesine dokunularak sevilmesine dr karşıyımdır :KK51:
Ama sanki çocuklarda çok temiz takıliyor asfalt yalayan çocuklar görüyor bu gozler :kusmuk:hele hastanelerde görüyorum heryere dokunuyor ve o el hep ağızda ama anneler bundan rahatsız olmuyor insanların sevmesinden rahatsız oluyorlar nedense bu da çok ilginçtir.

Bebeğim 15 günlük iken densizin biri (samimiyetimize güvenerek zaar ) gripli gripli çocuğumu bir öptü , nefes bile alamıyor kadın burun salya sumuk. .
Benim Bebe bir hastalandı cigerleri iltihaplandi , 5 gün antibiyotik tedavisi gördü :KK43: ve en önemlisi şimdi bronşit :KK43:(
En ufak bi gripte bile mahvoluyor çocuğum , 2 yaşında ..

1 öpücük nelere mal oldu ...

Back
X