Kendi malınızmış gibi dokunun

Keske her cocugu sapur supur opme merakında olmasak. Anne adayiyim henüz cocugum yok ama su zamana kdr dunya tatlisi bir bebisi bile opmus izinsiz dokunmus degilim. Zaten en yakin arkadaşımın bebegini cok tatli bulmusumdur onun dışında banane yani her yer cocuk kayniyor ne diye opeyim dokunayim milletin cocuguna.

Hii yani cocuk bakkalda bir yabanci tarafindan kucagina alinmiyorsa sevgisiz büyüyor öyle mi??

Peki yetiskinlerinde sevgiye ihtiyaci var değil mi? Eh o zaman herkes sizide gelip öpsün, sarilsin. Tanidiniz, tanimadiniz ne fark eder dimi ama?

Ah yok, kimse siz istemediğiniz takdirde vücüdünüza dokunamiyormu? O zaman o ayni özgürlüğü cocuklarada verilmeli. Küçük oldugundan ve sesi olmadiğindan dolayi annesi göz kulak olacak.

Yok yani o zaman dunyanin ennnn sevgi dolu toplumu olmamiz gerekir zaten, bizim millet de gelen sarilir giden minciklar ama goruldugu gibi degiliz kaldi ki tacizin en rezil hali de bizde.. cunku cocuklar aman dedem gibi seviyor diye dusunduklerinden aleni tacize ugruyorlar ki onlardan biri de bendim.. benim cocugum elalem tarafindan sevilmemenin sikintisini ceksin arkadas o sorumlulugu ben aliyorum.. hele bir de hamile kadin karni sevmek diye bir rezillik var ki evlerden irak..

Eltimin bebeginin yere dusen emzigini yikamadan agzina veren, elleriyle dokundugu canta kulpunu sirf dis cikariyor diye emmesine izin veren, kendi kasigiyla torununa corba iciren ve annesi kizdigi halde torununa kacak cikolata yedirip bunu soyleyen bir kv varken bu yazdiginiz konuyla nasil basa cikacagimi bilmiyorum :( Soylesem digerleri boyle yapmadi sen buldumcuk ciktin der kuser hatta esimle bile bu konuda tartismamiza sebep olur. Cevredeki insanlarla nasil basa cikilacak bende bilmiyorum :(

İzin vermiyorum. Dışarıda birinin dokunması imkansız zaten. Bazen uzaktan laf atıyorlar. Seveceğini anlarsam uzaklaştırıyorum. Biei yeltenirse de temas etmezseniz sevinirim derim hiç çekinmem.
Az evvel belki kıçını yıkadı ama elini yıkamadı nerden bilicem.

Yakın çevre ve ailede bu konuda hamilelikten beri terör estirrdiğim için öpmüyor.

Sizde çekinmeden söyleyin.
Onlar hasta olsa bebenin canı bizimde ciğerimiz yanacak ve onu seven insanın haberi bile olmayacak.
Direkt olarak söylenmesi gerek diye düşünüyorum

Eskiden çocuk severdim uzaktan da olsa ama çocuk ellemem asla. Ama bir kaç yıldır hele yeğenlerim olduktan sonra, çocuk sevgim falan bitti (evet bezdim çocuklardan). Kolay kolay " bu ne güzel çocuk/ bebek" dediğim çocuk görmedim, genel olarak bebeklik çocukluk güzel olsa da , bence epey çocuk bebek bildiğin çirkin estetik olarak. Gerçi nezaketen sevmek zorunda kaldığım da oldu( evet çocuğunu sevmediğinde bozulan evebeyn var), anne " ay maşallah de teyzesi nazar değecek" diyor, o an çenemi tutmakta ciddi ciddi zorlanıyorum ama yani "kargaya yavrusu şahin gözükürmüş de" bir yere kadar :)) elin yabancısının biblodan bozma estetik harikası çocuğuna nazar değmiyor, bizim kamilin kendisi kadar anca güzel çocuğuna her hafta nazar değiyor.
Benim kızım biblo kadar güzel (kargaya yavrusu şahin görünüyor evet :KK53:) bak bir kere bu cümleyi kullanmadım.Milletteki bu özgüven beni düşüncelere gark ediyor :KK53:

Bende hiç sevmem elalemin çocuklarını öpüp mıncıklamayı. ne anlıyorlar anlamıyorum.bi tek yeğenimi öper severim.
elalemin çocuklarını sevmiyorum diye veto bile yemişliğim olmuştur sende çocuk sevmiyosun diye. sevmek zorundayım sankiEn Büyük KK

Aman elalemde ne meraklı çoluk çocuk sevemeye ya .
Yolda çocuk görsem hiçde sevımlı gelmıyor .
Anca kendı kanımdan olanlar bır nebze sevecen gelıyor . Onuda kucagıma falan alamam alışkın değilim düşürüürm falan elimde kalmasın :D

Ama bir kedi köpek görsem kusura bakma sahıbı kucagıma alıp mıncıklıyabılırım :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Bebeğim 27 aylık gerçekten tombiş mavi gözlü çok güzel bir bebekti.Sokakta yürüyemiyoduk.Asansörlerde avmlerde bebek arabasının içine daldırıyordu herkes elini.Ne yaptıysam ne söyleydiysem olmadı.Akrabaları hiç saymıyorum.Onlar sanane dercesine gözümün içine bakarak öpmeye devam ettiler hep.Şimdi büyüdü öpme diyor.Tabii ikinciye hamileyim sinir harbine hazırım yine.Yani engel olamıyorsun ya bıltım gerçekten

Eskiden çocuk severdim uzaktan da olsa ama çocuk ellemem asla. Ama bir kaç yıldır hele yeğenlerim olduktan sonra, çocuk sevgim falan bitti (evet bezdim çocuklardan). Kolay kolay " bu ne güzel çocuk/ bebek" dediğim çocuk görmedim, genel olarak bebeklik çocukluk güzel olsa da , bence epey çocuk bebek bildiğin çirkin estetik olarak. Gerçi nezaketen sevmek zorunda kaldığım da oldu( evet çocuğunu sevmediğinde bozulan evebeyn var), anne " ay maşallah de teyzesi nazar değecek" diyor, o an çenemi tutmakta ciddi ciddi zorlanıyorum ama yani "kargaya yavrusu şahin gözükürmüş de" bir yere kadar :)) elin yabancısının biblodan bozma estetik harikası çocuğuna nazar değmiyor, bizim kamilin kendisi kadar anca güzel çocuğuna her hafta nazar değiyor.
Çok güldüm ya biraz sivri de olsa çok doğru hakkaten.yıllar önce ablamlara bir bayan gelmişti.Ufak da bir bebeği var Ama nasıl esirgiyor.böyle tedirgin bir haller battaniyesini açmıyor falan.ablam o çocuğuna nazar değecek diye çok korkar dedi.sonra emzirmek için çıkardı.Aman Allah'ım ip iri kocaman tostoparlak bir çocuk,ele bile gelmiyor kalıp gibi. Hiç de sevmem öyle çocuğu.o aklıma geldi sizin yorumu okuyunca.
Ben de eskiden çok severdim çocukları bayılırdım az bakmadım yeğenlerime.ama anne olunca o eski sevgim kalmadı ne yalan söyleyeyim. Hiç öyle sevesim gelmiyor başka çocukları.Yıldım çocuk kısmından.bebekken çok tatlı masum şeyler de biraz büyüyünce küçük bir canavara dönüşebiliyorlar

Ben de sizin rahatlığınızı anlayamadım.
Öpücükten ölen bebekler var biliyormusunuz?
Milyonda bir ihtimaldir bu ki şu sn ölmeyeceğimizinde garantisi yok. Hiçbir bebek azıcık mıncırıldı, iki yanak alındı, bir öpücük atıldı, pofpoflanarak sevildi diye ölmez. Gerçekten buldumcuk olmayın. Rahat olun. Çocuklarıda rahat bırakın.

Sevin onları, doya doya öpün. Mikroplu ellerinizi onun elinin yüzünün üstünde gezdirin. Çok küçükler hayır diyemezler. Bol bol elleyin bedenlerini. Annesi size hayır öpmeyin, hayır ellemeyin dese bile dinlemeyin. Sizin hakkınız çünkü. Napalım onlar da bu kadar sevimli bu kadar tatlı olmasınlar ama dimi?
Kendi malınızmış gibi, size aitmiş gibi dokunun. Hasta mı olacakmış, mikrop virüs mü kapacakmış aman size ne canım. Siz bildiğiniz gibi devam edin.

Ben kimsenin çocuğuna ellemiyorum, benim yerime de elleyin. Saygı falan duymayın bedenlerine, el kadar şeyin ne kişisel hakkı olabilirmişki? Annesi de buldumcuk zaten, bi çocuk onda var sanki, ay ne kadar da kıymetli ya görmemişin çocuğu işte nolacak...

Ellemeyin. Allah aşkına ya. Dokunmadan sevin. Rica ediyorum çocukları temassız sevin. Bakışınızla sevin, tatlı sözlerinizle sevin. Hasta etmeyin yahu! Mesela gripli gripli koklamayın çocuğu! Elli yere değen elinizi ağzına kadar sokmayın!

Sevgili kk hanımları, nasıl koruyorsunuz siz bu çocukları? Bıktım bu düşüncesiz insanlardan.
Aynen bende öyle! Önüne gelen gelip elini yüzüne atıyo. Bıktım ellemeden sevin uzaktan sevin demekten.

Hii yani cocuk bakkalda bir yabanci tarafindan kucagina alinmiyorsa sevgisiz büyüyor öyle mi??

Peki yetiskinlerinde sevgiye ihtiyaci var değil mi? Eh o zaman herkes sizide gelip öpsün, sarilsin. Tanidiniz, tanimadiniz ne fark eder dimi ama?

Ah yok, kimse siz istemediğiniz takdirde vücüdünüza dokunamiyormu? O zaman o ayni özgürlüğü cocuklarada verilmeli. Küçük oldugundan ve sesi olmadiğindan dolayi annesi göz kulak olacak.
Kim bakkalda gördüğü çocuğu kucaklıyor Allahını seversen? Yukarıda hanımlar kayınvalidelerinin, evlerine gelen misafirin çocuklarına dokunmasından ne kadar rahatsız olduklarını anlatmışlar. Kastedilen de bu. Çocuk tacizine varacak konulara çarpıtmaya gerek yok. Çocukların dokunulmama hakkı tabii ki var, onu tartışmıyoruz. Yazan hanım da mikrop şikayetini anlatmış. Olayı çocuk mahremiyeti ekseninde tartışan yok yani. Çocuk mahremiyeti konusunda tabii ki çocuğa rahatsız olacağı şekilde dokunulmaz. Anlamıyorsanız, yorum yapmadan önce birkaç kez okuyun :)

Bu tarz konular çok açıldı ve hep insanlar ikiye bölündü. Çocuğumu sevdirmem ve çocuğu rahat bırakın buldumcuk olmayıncılar. Çok prim aldığı için mi böyle konular açıyorsunuz ? Sonuç ne ne değişti mesela siz bu konuyu açınca kaostan başka ?

Back
X