Kendi mi bu düşünceden alıkoyamıyorum?

Haline şükret sağlıklı olduğun için
iyi bir kuaföre git bakım yaptır. mesela kaşını aldır fön çektir makyaj yap kilon varsa diyete spora başla. kendini meşgul et bir şekilde.
hayat bunları sıkıntı yapacak kadar uzun değil...
olmuyor işte. karşımıda aldırsam olmuyor. makyaj bile suratıma olmuyor

bir keresinde prikologa gittim. o da ergenlikten dolayı dedi saldı.

Ama artık ergenlik durumunu geçmiş. O psikolog da ayrı bir olaymış ya neyse.
Maddi durumunuz uygunsa özelde terapi önerebilirim. Çünkü 8 yılda kronikleşen bir durum gibi geldi. Kendi kendinize telkinle aşabilecek olsanız ya da sadece ergenlik olsaydı bu güne kadar bir gelişme olurdu sanki.

Ama artık ergenlik durumunu geçmiş. O psikolog da ayrı bir olaymış ya neyse.
Maddi durumunuz uygunsa özelde terapi önerebilirim. Çünkü 8 yılda kronikleşen bir durum gibi geldi. Kendi kendinize telkinle aşabilecek olsanız ya da sadece ergenlik olsaydı bu güne kadar bir gelişme olurdu sanki.
bana da öyle geliyor. haklısınız

bana da öyle geliyor. haklısınız

Yani bakın ben de sinir stres sebepleri yüzünden terapiye gititm. Yani sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor ama nasıl oluyor bilmiyorum eğer siz de düzelmeye istekli iseniz işe yarıyor. Önce bir yalnız olmadığınızı görüyorsunuz. Bir sürü insan benzer problemler yaşıyor bunu görüyorsunuz. Kendini beğenmeme de bunlardan biri. Sonra zamanla konuşa konuşa benim durumumda 8 ay süreli ilaç kullanarak geçti. Baya baya azaldı yani hiç sinirlenmiyor değilim tabi.

Yani bakın ben de sinir stres sebepleri yüzünden terapiye gititm. Yani sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor ama nasıl oluyor bilmiyorum eğer siz de düzelmeye istekli iseniz işe yarıyor. Önce bir yalnız olmadığınızı görüyorsunuz. Bir sürü insan benzer problemler yaşıyor bunu görüyorsunuz. Kendini beğenmeme de bunlardan biri. Sonra zamanla konuşa konuşa benim durumumda 8 ay süreli ilaç kullanarak geçti. Baya baya azaldı yani hiç sinirlenmiyor değilim tabi.
ne güzel sevindim sizin adınıza

Sizi resminizden tanıdım o zaman üye değildim yahu hala aynı konudasınız demek atlatamıyorsunuz.Güzellik erkek arkadaş sahibi olmakla erkeklerin bakmasıyla ölçülmez.Doğru makyaj stilini öğrenin bence makyajsız kadın günümüzde çok az biliyorsunuzdur.

Sizi resminizden tanıdım o zaman üye değildim yahu hala aynı konudasınız demek atlatamıyorsunuz.Güzellik erkek arkadaş sahibi olmakla erkeklerin bakmasıyla ölçülmez.Doğru makyaj stilini öğrenin bence makyajsız kadın günümüzde çok az biliyorsunuzdur.
lütfen kızmayın bana. gerçekten takmasam sormam

Açtığınız konulara baktım hep bu konudan yakınmışsınız ama bunu değiştirmek için de çabanız yok gibi duruyor. Spor yapın biraz kilo verin özgüven kazanmanızda yardımı olacaktır bence.

Sizin gibi yaklaşık 12 yaşından 19 yaşına kadar hep ben çok çirkinim diye büyüdüm etrafımdaki insanlar bana bu şekilde davrandı. Aynı sizin gibi onaylanma ihtiyacı hissediyordum. Sonra spor yapmaya başladım kilo verdim saçıma başıma özen göstermeye başladım. Şimdi 22 ye girdim çok güzelim demesem de aynaya baktığımda eskisi gibi çirkin bi yüz görmüyorum :) size de ilk baş spor yapmakla başlamanızı tavsiye ederim.

lütfen kızmayın bana. gerçekten takmasam sormam
Kızdığım yok tabii.Çirkin değilsiniz ama makyaj yapmadığınızı söylemiştiniz diğer konunuzda diye hatırlıyorum.Makyaj yapanlar çirkin değil aksine güzellerdir de güzel noktaları vurgulayıp ön plana çıkartmak isterler.Anlatabilmişimdir umarım :)

niye çirkin olasın ki Allah'ın yarattığı çirkin olmaz. Herşeyden önemlisi kimseye ihtiyacın olmadan yaşayabiliyorsun elin ayağın gözün sağlam zihnini böyle düşüncelerle meşgul edip komplekse girme bence Hem daha 20 yaşındasın beğenenlerin elbette olacaktır

Lizzie valasquez...

Bu kadını araştır, hayat hikayesini oku, belgeselini ve konuşmalarını dinle. Dış görünüşün ne kadar önemli olduğunu ondan sonra konuşalım
.
Hay aklınla bin yaşa.

Bir isim daha verelim. Cameron Russell. Kendisi eski bir model. Ted konuşmasını çarpıcı bulmuştum. Merak edenler ted.com'dan izleyebilir. (Türkçe olarak da izlemek mümkün.)

Russell diyor ki; ''Görünüş her şey değildir. İnanın, ben bir modelim.'' Cameron Russell "genetik loto" kazandığını itiraf ediyor: o uzun, güzel bir iç çamaşırı modeli. Ama onu görünüşüyle yargılamayın! Bu korkusuz konuşmada, 16'sında ona oldukça baştan çıkarıcı gelen işine alaycı bir bakışla yaklaşıyor. (TEDxMidAtlantic'te filme alınmıştır.)

Son düzenleme:
Sürekli kendime çirkin olduğumu söyleyip duruyorum. 12 yaşımdan beri kendimi hiç iyi hissetmedim. Şu an 20 yaşındayım. Aynaya bakmak bile istemiyorum. Çünkü karşılaşacağım manzarayı biliyorum. Bunun için yüzlerce kez ağladım. Hiçbir erkek beni beğenmedi. Hiç sevgilim olmadı. Bir kere bile iltifat almadım. Güzel kız görünce yerin dibine girmek istiyorum. Kendimi onlarla kıyaslayınca çok değersiz görüyorum. Daha neler neler düşünüyorum da neyse... Ne olacak benim bu halim. Evde kalacam diye çok korkuyprum. Arkadan laf edilmesini istemiyorum. O çirkindi zaten evlenemezdi gibi falan. Neden böyle düşünüyorum ya.? Nasıl kurtulacağım bu psikolojiden?

B Bigbangd Nickinize ve konularınıza aşinayım. (hatta ara ara paylaştığınız fotoğrafınıza dahi)

Tek söyleyebileceğim; Acilen psikolojik destek almanız gerekiyor...

Kendi kendinize aşamadığınız ortada. Bu durumda yardım almak kadar doğal birşey yok.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yaşadığınız yerde -gençlik danışma ve sağlık merkezi- var mı bir araştırın.

Bu merkezlerde psikolog var diye biliyorum. 24 yaşından küçüksünüz, ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

Birde önerim olacak;

'Mutlu olmak isteyen adam.' Bu kitabı yabana atmayın derim. Bir şekilde bulup okuyun. Tam size göre olduğunu düşünüyorum. Okursanız iyi geleceğine eminim...

Uzun uzun bahsetmeyeyim şimdi ama kitapta sizinle aynı durumu yaşayan yetişkin bir erkek vardı. Asıl önemli olan ona söylenenler...

0000000420561-1.webp

Son düzenleme:
Maddi durumunuz nasıl? Bunu soruyorum çünkü kendini çirkin hissetmenin çaresi yok örneğim vücudumda beğenmediğim bi yer var ve ne kadar bakımlı hoş ve güzel görünsemde çevremdekiler hep manken gibi kız dese de bana yine de iyi hissedemiyorum bu sebeple estetik olacağım. Kendiniİ nasıl güzel hissedecekseniz onu yapın.

Back
X