• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi paranı harcayamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet kredimiz yüksek bir de onun askerlik derdi var bir de ben geven ay hastalandım 1000 lira hastane masrafım çıktı o var
Bedelli askerlik mi?Onu aıle odemıyor mu ya?
Benım 2 oğlum var ben onlara odetmem o rakamı, utanırım yahu

Evlilikte senin paran benim param mevzusuna girmek son derece yanlış bence. Ama sonuçta siz de çalışıyorsunuz ki onun maaşını kişisel ihtiyacınıza harcamamışsınız. Yaptığı yanlış, ama eğer boşanma fikriniz yoksa anne evine gitmeyin, anne evine gitmek direk boşanma sinyalidir. Eşinizle tatlı dille konuşmayı deneyin, zaman verin, tabi eğer olmuyorsa artık hayatı zindan etmenin anlamı yok.

Normalde al karşına konuş derdim ama senin kocan belli ki çok bencil. Hep ben harcayayım, diğerleri fuzuli diye olaya bakıyor. Eve gittiğinde bütün borçları, faturaları, mutfak masrafını, çocuk masrafını ne varsa harcanan çıkarıp 2ye böl. Ortak hesap açtırıp herkes maaşından üstüne düşeni ödesin. Misal onun elinde para kalmıyor ve sende kalıyorsa sigarayı bırak de. Küsmekle olmaz burun sürtme. Kesin yaptırım getirin. Ne demek maaştan harcayamamak.

çok haklısınız tabikide kendinize harcama yapacaksınız. dünyaya köle gibi çalışmak için mi geliyoruz. kendi sigarasına falan harcıyorsa sizinde ihtiyacınız sonuçta. o da sigarasından kessin. siz her ay 160 tl harcama yapsanız dahi hakkınız. ben o konuda taviz vermiyorum. gerçi ben bazen abartıyorum o yüzden eşim laf söylüyor. bende aldıklarımın yarısını söylüyorum ama ben abarttığım için. ayrıca eşinize neden mail gidiyor

Kızlar merhaba,
Iki gündür eşimle küsüz. Sebebi ise çok saçma benim alışveriş yapmam.Calisiyorum hem de çılgınlar gibi öğretmenim ve çalışmayı gerçekten seviyorum geçen gün kolumda kelebekle sınav görevine gittim hatta.Ben 1 yıl diyet yaptım ve 13 kilo verdim iki beden birden kuculdum eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor üstümden düşüyor.Kendime netten 160 liralık bir şeyler aldım eşime mail gitmiş kudurdu resmen bir sürü mesaj attı borcumuz varmış ben nasıl alışveriş yaparmışım kendisi sigara içiyor her ay 300 lira veriyor benim yaptığım 2 kuruşluk harcama göze battı daha geçen ay ailesine 150 lira verdik benim paramdan.
2 gündür de benimle konuşmuyor dün aileme gelmedi bahane bularak bugün de işe kalkmış beni kaldırmadı güya küserek beni adam etmeye çalışıyor.Zaten aramız ailesi yüzünden bozuk 2 senedir bir türlü toparlayamiyoruz aramızda sevgi saygı tahammül hicbir şey kalmadı.Kizlar benim eve gidesim suratını çekesim bile gelmiyor küsecekse de gitsin başka bir yerde küssün .Aklı başına gelene kadar annemde kalmayı düşünüyorum sizce haksız mıyım gece gündüz çalışıp kendine bir şey alamamak büyük bir sorun değil mi?siz olsanız nasıl kalıcı bir çözüm bulursunuz her para harcadigimda aynı sorun bir de kendisi tasarruflu bir insan olsa neyse sadece kendini insan görüyor, o para harcamaya değiyor bir tek beni sinirlendiren nokta bu.Bir daha yaşamak istemiyorum konuşmaktan anlamıyor konuşunca ortamı terk ediyor.Sevgim bitti ona karşı çocuğum için onu tekrar sevmeye çalışıyorum zorluyorum resmen kendimi ona iyi davranayım diye ama olmuyor bir de kendinden daha çok soğutacak şeyler yapıyor.Esiyle mutlu olan eşini seven insanlara imrenerek bakıyorum eskiden daha büyük sorunlar yaşardık ama geçince hicbir şey olamamış gibi devam ederdik şimdi nerdeyse her şeyi batıyor çok uzattım kusura bakmayın.Esiyle mutlu olan bayanlardan formül istiyorum.

Tatlım eşiyle mutlu olan bi kadın,zaten eşi biraz da bu saçma harcama muhabbetlerine girmediği için mutludur,ben de çalışan bi kadınım harcadığım 160 tlyi başıma kaksa cidden çok kırılırdım o kadar haklısın ki hem sinirlenmekte hem üzülmekte.

Tamamen bencillikten başka birşey değil.O aldığı sigarayı çok gerekmiş gibi zaruri ihtiyacı olarak görüyor yani bir nevi onu rahatladan ilaç gibi alınmazsa olmaz ama sizinkini alınsa da olur alınmasa da olacak birşey olarak gördüğü için bu tepkiyi veriyor.Ama ben olsam evde hiç sallamadan konuşmaya devam ederim gülerim hatta hiçbirşey yokmuş gibi.Çünkü ortada gerçekten hiçbir durum yok.

Kızlar merhaba,
Iki gündür eşimle küsüz. Sebebi ise çok saçma benim alışveriş yapmam.Calisiyorum hem de çılgınlar gibi öğretmenim ve çalışmayı gerçekten seviyorum geçen gün kolumda kelebekle sınav görevine gittim hatta.Ben 1 yıl diyet yaptım ve 13 kilo verdim iki beden birden kuculdum eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor üstümden düşüyor.Kendime netten 160 liralık bir şeyler aldım eşime mail gitmiş kudurdu resmen bir sürü mesaj attı borcumuz varmış ben nasıl alışveriş yaparmışım kendisi sigara içiyor her ay 300 lira veriyor benim yaptığım 2 kuruşluk harcama göze battı daha geçen ay ailesine 150 lira verdik benim paramdan.
2 gündür de benimle konuşmuyor dün aileme gelmedi bahane bularak bugün de işe kalkmış beni kaldırmadı güya küserek beni adam etmeye çalışıyor.Zaten aramız ailesi yüzünden bozuk 2 senedir bir türlü toparlayamiyoruz aramızda sevgi saygı tahammül hicbir şey kalmadı.Kizlar benim eve gidesim suratını çekesim bile gelmiyor küsecekse de gitsin başka bir yerde küssün .Aklı başına gelene kadar annemde kalmayı düşünüyorum sizce haksız mıyım gece gündüz çalışıp kendine bir şey alamamak büyük bir sorun değil mi?siz olsanız nasıl kalıcı bir çözüm bulursunuz her para harcadigimda aynı sorun bir de kendisi tasarruflu bir insan olsa neyse sadece kendini insan görüyor, o para harcamaya değiyor bir tek beni sinirlendiren nokta bu.Bir daha yaşamak istemiyorum konuşmaktan anlamıyor konuşunca ortamı terk ediyor.Sevgim bitti ona karşı çocuğum için onu tekrar sevmeye çalışıyorum zorluyorum resmen kendimi ona iyi davranayım diye ama olmuyor bir de kendinden daha çok soğutacak şeyler yapıyor.Esiyle mutlu olan eşini seven insanlara imrenerek bakıyorum eskiden daha büyük sorunlar yaşardık ama geçince hicbir şey olamamış gibi devam ederdik şimdi nerdeyse her şeyi batıyor çok uzattım kusura bakmayın.Esiyle mutlu olan bayanlardan formül istiyorum.
Haklısın sonuna kadar sigara parası veriyor senin kendi paranı sana vermiyor.

Böyle durumlarda o 1 küserse ben 2 küserim. Madem böyle istiyor oyunu kuralına göre oynayın ve muhattap olmayın bence.
Bundan sonrada maaşlarınızı ayırın. Borçları yarı yarıya paylaşın kalan paranızı da kendinize ayırın. Artık kendi maaşından anasına para versin sigara içsin beyefendi çok istiyorsa
ben kusmezdim ama maasimi da bolusmezdim sanırım

Para harcayamamak, hem de tüm bunlar 160TL için! Pes diyorum, o eş' e!!!
Evi terketmeyin, konusun,KONUSUN KONUSUN. Bu konu evden kaçarak çözümlenmez. Bir aileyi kurmak zor, ilişkiyi yürütmek bu gibi tavırlarla cok daha zor hal almış.
Siz çalışan bir kadınsınız, ev hanımı da olabilirdiniz hiç farketmez. Sizi bu kadar kilo verdiginiz için aksine desteklemeli, sımartmalı, kıyafet almanız konusunda o sizi desteklemeli. Eşleriyle iyi olan kadınlardan tavsiye istemişsiniz ya, 'ben kilo verdigimde eşim, senin gardolabı yenileme vakti geldi' demişti, ki ben çalışıyorum, yine de bunları o düşünür.
Lütfen konusun, evi de terketmeyin. Bu ona ödül gibi gelir.

O ne yaa .Insan ne icin para kazanir ki ?
Bence taviz vermeyin. Ben de maas alinca her ay kendime mutlaka bir seyler alirim .Hatta esime de alirim .Bir kez olsun boyle bir sey yasamadim .Hatta simdi bebeğim var ucretsiz izindeyim.Esim ben isteyemem diye hesabima her ay alışveriş icin para atiyor .

bence ailesine 150 lira verecekse siz de ailenize 150 tl verdim diyin ister verin ister biriktirin

Benimde ayni sıkıntilarim vardi.Baktim olacak gibi degil maas kartimi aldim elinden once.Sonra kendime bir kredi karti cikardim.Yine alisverisleeimde surat asardi.Baskin basanindir deyip ben bagirdim cagirdim.Suanda sus pus.Simdi ne ne kadar maas aldigimi biliyor ne de ek dersimi.Ben veroyorim parayi ne kadar canim vermek isterse.boyun eymeyin

evlilikte keseler ayrılmaz fakat sizin eşiniz çok bencil sizde taviz verdiyseniz bu hale gelmiş olabilir. Eşinize o paranın sizin olduğunu hissettirin, öğretin kredi ödemem diye tehdit ediyormuş sizde tehdit tehdit edin tek kuruş vermiyorum ödemezsen ödeme olay bu kadar basit sizin bu konuda ciddiyetiniz ve istikrarınızı iyice kavrasın evinizden gitmeyin suçlu siz olursunuz birazcık cazgr olun:KK48:

Boşanmaya cesaret edemiyorum bayildigimdan değil ama klasik Türk aile yapısı biliyorsunuz bir de şu an kendi memleketimde büyük bir şehirde yaşıyorum çocuğuma annem bakıyor ayrılır ayrılmaz beni doğuya gönderirler
Doğuya gitmiyorsun canım, öncelikle o şehirden doğu sayılan bi ilçesi veya köyüne gidersin. Tercihine bağlı yani. Ama beğenmez ve tercih etmezsen, resen doğuya atayabilirler.

Kızlar merhaba,
Sigara içmeyenler sigaradan vurmuş sdamı ☺.ama önceden edinilmiş bi alışkanlık ve kişi bunu masraftan görmüyor. Evi terk etmeniz hata.o ev ortak paylaşım alanınız. Çıktiysanız da gitmeyin bidaha.çünki geri döndüğünde blöf yaptığını düşünücek.o küsüyosa sende konuşma.problemleriniz büyükse o başka tabi.ama egitimli biri olarak dik durun ve taviz vermeyin.hesapsa hesap kitapsa kitap. Siz harcamıyosanız,kimsede sağa sola para saçamaz

Aldıgınız paranın tamamını adamın eline mi sayıyorsunuz
Gercekten yüzaltmıs lira harcayamayacak durumdamısınız
Biraz paranızı ayrı tutun tamam herşey ortak lakin az birazda kendinize harcama yapmalısınız
Yok asla öyle bir şey yapmam param kendimdedir

Back
X