Kendim için bir şeyler yapmak istiyorum.

Effie23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
114
185
103
Merhaba, herkese iyi günler diliyorum öncelikle.

Bu bir dert değil de daha çok tavsiye, sohbet başlığı olsun istiyorum. Sizler neler yapıyorsunuz kendiniz için merak ediyor, faydalanmak istiyorum.

Kendimi kısaca tanıtacak olursam, yirmilerimin ortasında bir devlet memuruyum, bekarım. Açıktan felsefe okuyorum,son sınıf öğrencisiyim. Şu aralar pek verimli çalışamasam da yds için hazırlanıyorum. Yurt içi,yurt dışı seyahatlere çıkan, gezmeyi seven biriyim. Kitap okumayı, anime, dizi, film izlemeyi severim. Yalnız yaşıyorum, arkadaşlarımla ,ailemle olduğu kadar kendi kendime vakit geçirmeyi de seviyorum. Her insan gibi sıkıntılarım da oluyor, mutluluklarım da. Ancak bazen içime hayatı kaçırıyormuşum gibi bir his çöküyor. Sanki yapılacak çok şey varmış da ben bi habermişim gibi.
Sizlere sormak istiyorum, neler yapıp ediyorsunuz? Katıldığınız kurslar, hobileriniz neler ? Hayat kalitenizi artırmak için neler yapıyorsunuz ?

Haydi gelin sohbet edelim :)

Ben de seninle aynı durumdayım bu aralar :)
Bazen hayatımı boş geçiriyormuşum hissi kaplıyor içimi. Bugün ölsem neler yanıma kar kalır diye düşünğrken buluyorum kendimi :)
Ben dans veya müzik aleti öğrenmeyi düşünüyordum ama senin konun umarım bana da yeni fikirler çıkarır

Sakin ha evlenme! Ve hatta erkek arkadas bile edinme. Suan yaptigini yap gez toz. Daha cok gencsin. Sana tavsiyem spor yapabilirsin, yabanci bir dil ogren. Yuruyuslere cik (trekking filan yani caddeye cikip yurumeden bahsetmiyorum ) Temiz ve duzgun insanlarla cevrele kendini. Aptallarla zaman kaybetme hem enerjini hemde hayatini calarlar. Seviyende ki ve ust seviye de ki insanlarla hasir nesir ol. Sanirim bu kadar

8-5 iş, hafatsonu cuma gidiş pazar akşam dönüş yazlık (kızım orada tatil yapıyor onu görmek için gidiyorum yaz başından beri), hafatiçi ev temizliği yemek bulaşık çamaşır, arada dışarda bir yemek senede 1-2 tatil hayatım bundan ibaret..
evli olup çocukta olunca pek öyle free bir hayat sürülmüyor birde maddiyat bağlayıcı oluyor..
ama sana tavsiyem maddiyat seni sıkıntıya sokmadıkça daha çok yer gez, özellikle farklı kültürler insan üzerinde büyük etki bırakıyor, daha çok kitap oku, daha çok film izle, eğer ki yeteneğin varsa müzikle ilgili bir kursa falan yazıl, doğa yürüyüşü ile ilgili dernekler falan oluyor onlara katıl, konserelri takip et yada seviyorsan tiyatro sinema vb. seyleri, spor yap hem stres atarsın

Dans etmeyi ben de istiyorum aslında ama yaşadığım yerde uygun bir kurs yok . Şimdilik zumba seansları ile idare ediyorum diyelim :)
Bekleyelim bakalım ne fikirler gelecek :)

Onu yazmayı unutmuşum :) spor salonu üyeliğim var ve yoga da yapıyorum. Her gün mutlaka yürüyüşe çıkarım.

Başkalarını bilemem de biz ekstra bir şey yapmıyoruz.
İşten eve,evden işe.
Boş vakitlerde film,gezme,yürüyüş.
Yılda bir kaç defa tatil.
Rutin hayat iyidir...

Çalışıyorsun, güzel şeyler izliyorsun, kitap okuyorsun, seyahat ediyorsun, spor yapıyorsun... Bence şükretmen eksik kalmış... Şaka tabii.

Anime seviyorsun madem, anime karakterlerini etamine dönüştür, yastık mastık yap. Ben bir ara feci sarmıştım bu işe. Kendime yetmedi çevremdekileri de sevdikleri filmlerin, grupların, animelerin etamin ıvır zıvırına boğmuştum. Bunun dışında bir bilgisayar programı öğrenebilirsin. Photoshop öğrenmiştim ben, evde kendi kendime öğrenmekten sıkılınca İSMEK kursuna gitmiştim. Kamp olayını çok severiz eşimle, kızıma da iyi geliyor. Seviyorsan kamp yerlerini araştırabilir, gidebilirsin belki, elbette eşlik edecek biri olmalı. Yukarıdaki dans önerisini beğendim. Bir ara zumbaya gitmiştim, spor amaçlıydı ama çok eğlenmiştim. Bir arkadaşım samba öğreniyordu, özenmiştim ama vaktim olmadı.

hayatta kucuk seylerden cok keyif almayi kendime huy edindim. mesela bazi sabahlar ofiste baslamam ise, guzel bi kafeye gider, saglam bi kahveyle bi taze kruvasanin verdigi keyifle iki saat ipadimde calisirim, sonradan gecerim ofise ve tum gun tatilde hissiyle gayet verimli calisirim.
tamamen kendimi simartmak amacli yaptigim seylerin basinda alisveris gelir. online alisverisi denemistim bi ara ama ben magaza magaza gezmeyi cok daha fazla seviyorum. hem kendime alisveris yapmayi hem evime. makyaj yapmayi cok seviyorum, her sabah o mini rituelim asiri keyif katar bana.
ennnn cok sevdigim rahatlama yontemlerimden biri 'masaj' dir. thai masajina giderim, kisin cok daha sik, yaz aylarinda asagi yukari ayda bir. asiri buyuk keyif alirim, inanilmaz enerji depolar. aslinda yuz bakimina gitmeye niyetleniyorum hep, ama yeni tasindigim sehirde iyi bir cilt bakim merkezi bilmiyorum. gidemiyorumda. sukur cildim gayet sorunsuz ve temiz ama daha cok o 'relaks' ve rahatlatici havasi icin istiyorum.
yoga demissin, o zaten basli basina bi rahatlama yontemidir. yoga bana hafif geldi, bodybalance yapiyorum. eski yasadigim sehirde grup derslerine gidiyordum, o mumlari yakmasi, los isik..mukemmeldi. maalesef oyle bi ortami yakalayamadim burdaki spor okulumda, bende evde televizyondan acik kendi basima yapiyorum, bunuda sevdim acikcasi. hatta dun aksam 40/45 dk yaptigimda esim gercekten cok tuhaf bakislarla bakti arasira, bi tarafini yirtacan falan diye mirildandi bi ara, ama o kaslari oyle cekistirmek yormak bir nevi kaslara masaj yapilmis gibi bi rahatlama veriyor, cok seviyorum.

cok uzun oldu dimi mesajim. rahatina, keyfine, kendiyle kaliteli vakit gecirmeye cok duskun bir yapim var. belli oluyo galiba.

Aşk, sevgi hangimize lazım değil ki :) o tarz meseleleri akışına bırakmış durumdayım. Gelirse gelsin hoşgelsin, gelmezse de vakti vardır diyorum. Eksikliğini hissetmiyorum çünkü.

Burada mevzu daha çok kendim ile ilgili. Kendim için daha ne yapabilirim, yaşamaktan daha çok nasıl verim alabilirim diye soruyorum kendime. Meditasyon deneyimliyorum misal şu aralar ,zihnen rahatladığımı hissediyorum.

Arkadaş çevrem için şunu söyleyebilirim .Çalıştığım ilçe çok imkanları olan bir yer değil. Yaşayan bir şehirde değilim yani. Biraz bunun eksikliği de var. Çünkü üniversiteyi İzmir'de okumuştum, her şeye kolay erişimim vardı , burda ha diyince istediğim şeyleri yapamıyorum. Onun biraz kırgınlığı var içimde. Gelecek yıl, daha merkezi yerlere atama isteme niyetindeyim. Bu şekilde tolere edebiliyorum. Birlikte etkinliklerde bulunduğum, sevdiğim, birlikte vakit geçirmekten keyif aldığım arkadaşlarım var ancak dediğim gibi imkanlarım biraz kısıtlı. Kendi kendime hep diyorum üniversite iken her seçeneğin oldu bir yerde idim ama param yoktu, şimdi param var ama seçeneklerim az diye :) hayatımdan kesinlikle şikayetçi değilim ama hani daha nasıl geliştirebilirim diye düşünüyorum sadece :)

Yeterince hobiniz varmış zaman geçirme sıkıntınız yok yani. Belki bir alanda uzmanlaşmayı ürün çıkarmayı zorlama zamanınız gelmiştir. Ama ben ille kadınlara söylenen elişi gibi şeyleri değil daha entelektüel ürünleri kastediyorum. Mesela anime izlemeyi seviyorsanız bunların benzer temalı olanlarını ya da aynı yönetmenin çektiklerini izleyip yazabilirsiniz ya da aynı şeyi diziler üstüne yapabilirsiniz. Dergilere gönderirsiniz yayınlanması insan için büyük sevinç ve motivasyon oluyor

Öneriniz çok güzel bir öneri, teşekkür ediyorum paylaştığınız için. Son cümlenizden sizin bu tarz bir şeyi deneyimlediğiniz sonucunu çıkardım, yanlış mı düşündüm acaba

Para problemin yoksa yurtdisi dil okulu dusunebilirsin. Ben universite sonrasi para biriktirip gitmistim londrada 5 ay kaldim. Sene 2010 filandi. 8 sene gecmis ustunden ama hala ozluyorum o gunlerimi. Ne kadar uzun kalirsan o kadar iyi cok sey yasarsin farkli seyler yasarsin.

Öneriniz çok güzel bir öneri, teşekkür ediyorum paylaştığınız için. Son cümlenizden sizin bu tarz bir şeyi deneyimlediğiniz sonucunu çıkardım, yanlış mı düşündüm acaba
Evet ben dergilerde yazı yayınlattım çok zevkli çok motive edici birşey. Aslında insanların sandığından daha da kolaydır yollarsınız dergilere size geri dönerler. Dönmezlerse başka daha küçük daha yerel yayınlara başvurursunuz hiç olmadı yenisini yazarsınız filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…