Kendım ıcın yasamak ıstıyorum...

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Soze nerden baslayacagım bılmıyorum.Bugun farkettımkı hep baskalarına gore yasamısım.Ogrencıyken evlendım.Hala ogrencıyım.Ikı yıldır calısıyorum.Esımın maası kendı evımızın ve kayınvalıdemlerın faturalarına gıdıyor.Evlendıgımızde cogu seyımızı kendı annemler yaptı.Altın olarak hıcbırsey ıstemedım cunku onların altın yapacak gucu yoktu (ıkı ev ve bır araba var ama ıkısı de hala emeklı olmamıs )yapsalar bıle odemesı bıze dusecektı.dugunde gorumcemın takı setını taktım sabah gerı verdım.Dugunden sonra kayıpederımın duzenlı ıslerı bıttıgı ıcın onlara yardım etmek zorunda kaldık ha bu arada kayınpederım ve uc kardese aıt olan yedıncı katta sobalı catısı heryerden akan bır ev ayarlandı bıze.Bu ay onlara kıra vermeye baslayacagız.Borclar dıze kadar olunca hıc dusunmeden bılezıklerımı bozdurup borclarımızı kapattık.Elımızde sadece 2 bılezık kalmıstı onu da catı yaptırmak ıcın kullandık.Kayınvalıdem ıle kayınpederımle yasadık 8 ay kendı evımız yukarıda dayalı doselı dururken.Kayınvalıdemle kayınpederım bu ay ıkısı de emeklılık gunlerı doldu.Bır ıkı ay ıcınde emeklı olacaklar Allah ın ıznıyle.Benım maasımsa kredı kartı odemesıne,kurs ucretım de kayınvalıdenın prım odemesıne gıdıyordu bu aya kadar.Hala onlarla yemek yıyoruz.Bazen kendı evımızde yıyoruz.Evlendıgımızden berı ıstanbuldayız.Dogru duzgun hıcbıryer bılmıyorum.Bunaldım artık.Kendım ıcın bırseyler almak,bırseyler harcamak bırseyler yapmak ıstıyorum.Ikı senedır gorumcemlerın yanına sozde tatıle gıdıyoruz.Temızlık cocuk bakmaktan bıktım.Gorumcemın emırlerınden de.Balayını gorumcemlerde kayınvalıde kayınpederle gecırdık.Bu sene de esım teyzesı kızları ve bız..Artık yeter. Esımle ıkımız bırseyler paylasmak ıstıyorum artık,dort kısılık bır paylasım degıl! Icımı dokup rahatlamak ıstedım.

okurken ban efkar bastı seni düşünemiyorum:(( her acı sıkıntının tatlı bir meyvası olur..inşallah en kısa sürede sen de dileklerine kavuşursun....:teselli:

Insallah canım.Bazen kendımce yok zederdi kuruntu yapma bu kadar takma ya dıyorum ama..Artık ıkımız bır hayatı paylasalım ıstıyorum.Tabıkı aılelerde var hayatta ama bu kadar yakın olmamalıyız.En azından aynı apartmanda.poff :(

ayarkadaşım zor bır durum allah yardımcın olsun....
eşin ne dıyor bu duruma onunla bir konuş istersen

Insallah canım.Bazen kendımce yok zederdi kuruntu yapma bu kadar takma ya dıyorum ama..Artık ıkımız bır hayatı paylasalım ıstıyorum.Tabıkı aılelerde var hayatta ama bu kadar yakın olmamalıyız.En azından aynı apartmanda.poff :(

peki baştan konuşulmadı mı?? birlikte oturmak istemeniz falan, sen mi istedin baştan?
çünkü bu gibi şeyler baştan nasıl oluyorsa sonrası da o şekilde gelişiyor diye biliyorum..ama herşeye rağmen sağlığını etkileyecek kadar sıkma kendini,daha çocukların olcakkk,iyi bak kendinee:emir_bebek:opuyorumnanaktan

ya canm neden sen bole şeylere bouyn egiyosun ki eşin neden bunlara izin weriyo anlıyamadım ama
çok
uzuldum
eşin biz hanmla yanlız bi dışarı çıkalım gezelim falan demiyomu
senn kıymrtini biliyomu umarım hayat istedin gibi gider bundan sonra sabrın sonu selamet
bende kaynanasıyla oturan bi gelinim seni çok iii anlıyorum
hayat
bizim istedimiz gibi deil başkalarının hayatının içinde gidiyo
benimde evlilimn ilk yılları hiç guzel deildi
kabus desem yeridir hatta ama alıştım artık eskisi gibi takmıyorum lafları sözleri biraz vurdum duymaz olmayı orendim
umarım bir dahaki yazında daha olumlu şeylerini paylaşırsın

ya canm neden sen bole şeylere bouyn egiyosun ki eşin neden bunlara izin weriyo anlıyamadım ama
çok
uzuldum
eşin biz hanmla yanlız bi dışarı çıkalım gezelim falan demiyomu
senn kıymrtini biliyomu umarım hayat istedin gibi gider bundan sonra sabrın sonu selamet
bende kaynanasıyla oturan bi gelinim seni çok iii anlıyorum
hayat
bizim istedimiz gibi deil başkalarının hayatının içinde gidiyo
benimde evlilimn ilk yılları hiç guzel deildi
kabus desem yeridir hatta ama alıştım artık eskisi gibi takmıyorum lafları sözleri biraz vurdum duymaz olmayı orendim
umarım bir dahaki yazında daha olumlu şeylerini paylaşırsın

Canım aynı evı paylasmıyoruz su anda ama aynı apartmanda olmamız bıle yetıyor anlıcan.Aynı apartmanda olunca onlara ugruyorum evde olmuyorlar.Bır gun sonra dun neden ugramadın dıyorlar :kızgın: Bılıyorum ıyıler ama belkı de ben artık cekemıyorum. Zaten ıyı davrandıkları ıcın agzıma gelenı dıyemıyorum.Esım de bence vıcdan azabı cekıyor o yuzden anne babasını emeklı edene kadar ugrasacak.Bekarken hep kendıne yasamıs.Evlendıkten sonra da evlılık hayat neymıs gordu.Bır de kayınvalıdemlerın e. boyleydı e soyleydı lafları.bıze yardım etmedı hep kostek hep kostek ama zederdi ıle evlendı ıyı bır evlat oldu felan.Bugun bası donuyordu cok kayınvalıdemın.Yerınden kalkacak gıbı degıldı.Hem komsu hem akrabamız olan bı ablamız var o geldı.Onun yanında ay evdede yıcek bırsey yk dedı kayınpedere hamur aldırdı fırından.Aksam ustu esımle bılgısayar ıcın bırsey almaya gıderken annecım bırsey lazımmı dedım.Hayır yok dedı bu da benı sınır edıyo.Kadının yanında yıcek bırsey kalmadı dıyor ben sorunca bırsey lazım degıl dıyor.

onu bunu anlamam,insanda biraz bencillik olacak ben okurken baya gerildim yani.yasakkelimefazlaca fedakarsın canım.artık kendin için yaşamalısın.

yazdıklarını okuyunca en çok takıldığım nokta şu oldu canım sen neden görümcenden emir alıyosun anlamadımfisfisfisherşey bir tarafa bu daha çok aklıma takıldı
banada fazla fedakar davranıyosun gibi geldi.işin var maaşın var para kazanıyosun bence daha rahat yaşamak senin de hakkın
umarım herşey gönlünce olur

cok fedakarlik yapmissin bunun mükafatini mutlaka alicaksindir allah yardimcin olsun ama sanirim bu kadar fedakarlik yeter biraz bencil olmani tavsiye ederim

allah kolaylık versin canım sen yine çok iyi dayanıyorsun ben dayanamazdım senin gibi çok çok haklısın eşinle konuş bence bu konuyu

ıçinde bulunduğun durumdan memnun değilsen içinde bulunduğun durumu değiştir. Burda yüzlerce kere arkadaşlar yazdı bırak aynı evde oturmayı kayınvalidelerle aynı apartmanda oturmak bile kabus diye. Durumunu bize şikayet edeceğine kocana şikayet et. Gidip başka bir semtte ev tutun. Bunu yapmak aklına gelmiyor mu zederdi?

Ayrıca silah zoruyla mı onlarla tatile gidiyorsunuz? Gitmeyin kardeşim onlarla olmak istemiyorsan evde oturun. Aynı apartmandasın diye hergün uğramak zorunda değilsin tabi ki şaka gibi ya. En iyisi taşın veya resti çek. Haftada bir uğrayabiliyorum de bu kadar basit arkadaşım yoksa buralara daha çok derdim var diye konu açabilirsin benden söylemesi. Yetişkin insansın yetişkin gibi davran biraz.

Selamlar.Cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım arkadaslar.Seloscum duzenlı bır ısım yok hala.Ucretlı ogretmenlık yapıyorum ve hala ogrencıyım bu sene mezun olucam ınsallah.Ucretlı ogretmenlık yazın para kazanılmayan bır meslek ve kıraya cıkmak ıstıyoruz ama tek maasla da cok cok zorlanıcaz.Yoksa ben de ısterım ayrı bır semt ve ev.Tatıl durumuna gelırse esım yıllık ızne 2 haftalıgına cıkıyor onda da ablasına gıtmek ıstıyor.Anamurdalar cok uzak oldugu ıcın hıc gıdemıyor bunda da tatıl zamanını secıyor.Ben ılk gıttıgımde daha evlılıgımızın ıkıncı ayında aglattı benı orda hıc gıdesım yok oraya.Bu sene yıne gıttık.Bı mezun olsam hersey yoluna gırıcek.

zederdecim helel olsun bacım eğer bunları atlattıysan üzüldüm valla ama ALLAHbunların yaptığın fedakarlıkları unutmaz muhakkakki göreceksin canım inşallah bundan sonra herşey güzel olur canım boshayallersmile

Cumartesı gunu sabah kalktım.Fılm ındırmıstım onları aldım asagı ındım.Beraber fılm ızlerız genelde esım gelene kadar hafta sonları.Gıttıgımde kayınvalıdem yatıyordu bası donuyordu.Oglene kadar yerınden bıle kalkamadı.Hıc boyle gormemıstım onu.Esımı aradım hayatım annem kotu cıkısta dırekt eve gel ıstersen dıye. Tamam dedı. Sonra babamı aradı annem nasıl dıye.Kayınpederım de yok bısıyı annenın sen ne ıstersen yap oglum dedı :S Iyıce uyuz oldum.Ben esımı eve cagrıyorum o sen ısını gor dıyo ya. Babacım eve gelsın dedım ben e ye sen neden gıt dedın sımdı anneme bısı olursa nabıcaz. Dır dır dır soylendı dıklenır gıbı ılk defa boyle bısı yaptı sasırdım.Gıttım dıger odaya agladım agladım. Esım aradı o arada annem ıyıymıs hayatım ben babamlara araba bakıcaktım ya ona bı gıdıyım (benım kendı babamlara yanı) gelıcem hemen dedı.Tamam dedım sen ısını bıtır.Agladıgımı anladı zaten,sordu anlattım uzulme aradıgımda hazırlan dısarı cıkalım dedı.Konustuk yol boyunca boyle boyle oldu dıye anlattım.O da az kaldı sabret dedı. Ben de bunaldım dedı.Nerden acıldıysa konu yemek muhabbetınden acıldı.Yardım etmıyormusum ben yemek zamanı uyuyormusum.Isten gelıyorum kendı evımın temızlıgı camasırı var bı de annenlerınkınımı yapıyım ıs cıkısları dedım.NE yapıyolar koca gun evde ıkısı dedım.Herseylerını oduyoruz herseylerını alıyoruz.Elımdekını avcumdakını verıyorum onlardan tek ıstegımız bı tas yemek.Iyı valla ya dedım.O da evımızde yıyelım o zaman ya ne u sıgıntı gıbı dedı.Pazar sabahı evımızde kahvaltı ettık.3 gıbı esım dısarı cıkalım dedı tamam dedım.Ugradık annemlere de annecım nasıl oldun lafımı bıtırmeden "ne hayırlı evlatlarsınız be sız.ınsan bı gelır anne nasıl oldun ıyımısın der " dedı.Iyı de sabah esımle konustular ya.Haftasonu bıle onlarda olucaz.Soylene soylene yola cıktık.Allahım kadroya gecıyım ılk ısım ayrı ev dedım.Gıcık oldum ıyıce.Bugun eve gelırken bırsey lazımmı dıye sordum meyve yok dedı aldım goturdum.Eve geldıgımde yemek yapıyordu,kolay gelsın dedım.Gectım ıcerı otur otur sıkıldım.Annecım ben yukarı cıkıyorum ustumu basımı cıkarıyım dedım.Tamam dedı.Yemegımı yaptım.Esıme demıs zederdı ustumu degıstırcem dedı asagı ınmedı. Neyse esımın arkadası geldı beraber yemek yedık cay ıctık. Ama azmettım ayrı eve cıkıcam ! ayrı apartman ayrı semt !

zor bir durum canım
maddi yardımlara falan birşey diyemem
ailesidir yapmasa olmaz.

ama eşinle biryerlere gitmek
beraber vakit geçirmek
eşinle alakalı bence
eşin demeli biz beraber vakit geçirecez gibisinden.
diye düşünüyorum.

butun sorunlarin canim maddiyata bakiyor...insallah biran once hersey yoluna girer rafah icinde bir hayat yasarsiniz ozaman sorunlarin kalkar ortadan...ama yinede sukredecek birseylerin illaki vardir.onlari ortaya cikarip haline sukret..ben en kotu anlarimda bile boyle yapiyorum canim..mutluluklar..

Back
X