Kendim ustesinden gelebilir miyim?

Iste bende oyle olmaktan korkuyorum. Iyi iki arkadasim var onlarlada evlenince baglarimiz eskisi gibi olmayacak sonucta evin sorumlulugu is sorumlulugu vs. Herkes bir hayat kosturmasinin icinde dalacagiz. Hem bu sehirde kimsem yok. Insanlari takinti yapmamayi ogrenmem lazim.
Sen bunun farkındasın en azından ve bunu atlatabilirsin. Bu durumun normal olduğunu düşünmemek bence bir adım o yüzden bir yardım al derim.

Merhaba, aslinda bu konuyu acmak icin cok dusundum. Kendimden bahsedecek olursam, soğuk biriyim durusumda soguktur. Feci bir özgüven eksikligi yasamaktayim. Bu konusmalarimada yansimakta fazla arkadasim yok. Kisa tabirle evden ise isten eve bir tipim. Rahatsiz oldugum ne varsa yavas yavas duzeltmeye basladim bedenen. Fakat soyle bir sıkıntim var. Birine baglandigimda ondan kopmam yillarimi aliyor. Sevdigim birinin karakterini anlamam uzun sürüyor. Benim tanidigim gibi degiller gozlerime perde iniyor tabiri caizse. Bunun adi ne oluyor bilmiyorum. Eskiden böyle biri degildim. Daha neseli sicakkanli herkese kendimi sevdiren bir insanken artik insanlara tahammulu olmayan negatif soguk nevale biri oldum sürekli depresyona girip girip cikiyorum. Kitap okuyorum, disari cikiyorum pek etki ediyor mu biliyorum. Genel olarak bir sorunumda yok aslinda. Bunlar icin uzman destegi almali miyim yoksa kendi basima bu durumun ustesinden gelebilir miyim?
merhaba, yasadiklarinizin nedeni bence aile icinde cocuklugunuzda yasadiginiz sikintilardir buyuk olasilikla.. Psikologla düzenli terapilerle ilaçsız atlatabilirsuiniz, neden boyle hissettiginizin nedenini size objektif olarak açıklar psikolog, kesinlikle destek alin, bu durumu çözüme kavuşturun... ayrıca psikonet yayinlarinin kitapları var kitapçılarda ve internette kitapçı sitelerinde satılan, arastirin..ozguven uzerine, iyi hissetmek uzerine...google dan bi bakin.

Sen bunun farkındasın en azından ve bunu atlatabilirsin. Bu durumun normal olduğunu düşünmemek bence bir adım o yüzden bir yardım al derim.

Cok tesekkur ederim. Yavastan basladim psikolog araştırmasına iyi biri olsun beni yonlendirsin istiyorum.

merhaba, yasadiklarinizin nedeni bence aile icinde cocuklugunuzda yasadiginiz sikintilardir buyuk olasilikla.. Psikologla düzenli terapilerle ilaçsız atlatabilirsuiniz, neden boyle hissettiginizin nedenini size objektif olarak açıklar psikolog, kesinlikle destek alin, bu durumu çözüme kavuşturun... ayrıca psikonet yayinlarinin kitapları var kitapçılarda ve internette kitapçı sitelerinde satılan, arastirin..ozguven uzerine, iyi hissetmek uzerine...google dan bi bakin.

Tesekkur ederim. Ergenligi.den beri psikolojik siddetin icindeyim. Annem babamla bosandiktan sonra psikolojik siddet ortadan kalkti. Cunku beni begenmeyen babamla kilolular okuyamaz diyen baba tarafi akbabalardan vs. Kurturdum. Ama psikolojikman verdikleri negatif zdusunceler beni yedi. Cok uzattim kusura bakmayin. Suanda anliyorum beynime verdikleri tahribati. Dediginiz yayinevine bakacagim. Sonsuz tesekkurler.

Eğer gecmisinizden gelen bir ozguven kırıcı olay olduysa uzman desteği almalısınız.

Kendinize çok iyiyken , ozguven çok yüksekten birden bu hale geldiyseniz önce çevrenizi değiştirmeli kendinize bir hobi edinmelisiniz.

Bana spor hep iyi gelir.

Eğer gecmisinizden gelen bir ozguven kırıcı olay olduysa uzman desteği almalısınız.

Kendinize çok iyiyken , ozguven çok yüksekten birden bu hale geldiyseniz önce çevrenizi değiştirmeli kendinize bir hobi edinmelisiniz.

Bana spor hep iyi gelir.

Evet benimde spor yapmam lazim. Ergenligimden beri psikolojik siddetle yasadigim icin bi durumu baya benimsemisim ama artik normal olmadigini dusuniyorum. Ama kendim asabilir miyim illa uxman destegimi onu bilemedim.

Back
X