kendimden geçtim,kızım için endişeleniyorum

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
merhaba arkadaşlar şu günlerde yine kafam çok karışık moralim çok bozuk....
çoğu zaman eşimin ailesi onlardan etkilenerek eşim canımı sıkıyor.2 eltim var biri ile ne samimiyetim var ne de sorunum ama diğeri benimle hem "aşırı" samimi olmaya çalışıyor karşılık vermezsem ben kötü oluyorum ben de samimi oluyorum ama bi o kadar da benim yaptığım her seyin aynısını yapmaya çalılşıyor elinden geldiğince yapıyor.sinir oluyorum.canım bitanem diyor her seyiii taklit ediyor.ikiz gibi dolaşıyoruz.ben zaten buna sinir oluyordum.siz olsanız ne yaparsınız.büyük eltimin kızı benimkinden bir ay büyük ailede beni sinir etmek için herkes onu öne çıkarıp daha çok seviyoruz imajı vermeye çalışıyor maddi olarak yaptıkları haksızlıkları yazmıştım zaten.şimdi taklitci ve samimi eltim hamile kızı olacakmış hem benden kıyafetleri istiyor hem bitanem senin kızın ismi çok güzel ben de yanna ek koyarak o ismii koycam diyor,kızını çok seviyorum diyor ardından bakalım hangimizinki daha zeki olcak diyor.kızımı böyle bi yarısa sokmak istemiyorum.mesafe koysam ben kötü olcam çünkü dili çok tatlı eltimin.ya ne yapcam ben.bi de dyor anne güzel olunca kızı çirkin olurmus.sen de çok güzelsin diyor.böyle bir tip......

elti sizi resmen apaçık kıskanıyor...ama çocuğunuzla doğmamış bebeği kıyaslamak ayıptır günahtır ne biçim insanlar var yaaa....sizde ona tatlı dille laf soksanız mesela bi ailede iki tane aynı isimli çocuk ne alaka yaa gibi yada ben çocuğumun zekasının üstüne tanımam senin çocuğun zekasıda beni bağlamaz canım falan deseniz...

arkadaşlar lütfen bana bi fikir verin yol gösterin.inanın çok geriliyorum kızımın yitiştirlmesine dayanamıyorum.çıldırcam.ben kızımın üzülmesni istemiyorum.akşam eşim k.valide ile konuşuyor kadın tel.de 1 ay büyük olan torunundan bahsediyor o konuşcak sanki sizinkinde bi şey yok mu doktora götürün bi diyor.3 aylık bebeği gığırdanmıyor diye dr.a mı götürcem.kabız oldu dedik aman diğeri hiç olmadı pek iyi senin sütündendir vırt zırt.
o bi daha tombik o bi daha güzel o bi daha bi daha bidaha..... beni sinir etmek için görümcem bebeğimden diğer bebek diye bahsediyor bi düşünün.niye böyle yapıyorlar anlamıyorum.
doğuracak olan eltim ayrı bi alem.
dediğim gibi kendimde geçtim bana ne yaptılarsa da yaparlarsa da umrumda değilama meleğim hep ayrımcılğa uğrayacak kıskanacak üzülecek,imkanları kıskanılacak yitiştirilecek kıyaslancak.ben nasıl davranmalıyım ki kızım bunlardan hiiiiiççç etkilenmesin.lütfen tecrübelerinizden bana bi ışık verin

canım onlar babaanne, hala, yenge... kafana takma. bebeğin için önemli olan sen ve eşin. sizin sevginiz. kıskanacağını sanmıyorum. benim annemin büyük eltisi oldum olası kendi kızıyla beni kıyaslar anneme inat. kendi kızı olan kuzenim 3 yaş büyük benden. çoculuğumdan veri durumun farkındayım ama umrum değil... yengem de öyle bir karakter. oğlunu da diğer eltisinin oğlu ile kıyaslar... beni kıyasladığı kuzenimi çok severim. o da beni sever. ben anne-babam tarafından ne kadar sevildiğimi bilerek büyüdüğüm için onun kıyaslamaları hiç yaralamadı beni.

nedir mesela, ben 8 kuzenim 11 yaşında, kuzenim benden daha iyi bulaşık yıkıyor... e ben 8 yaşındayım yani. benim derslerim çok iyiydi. kuzenim orta okulda ben ilkokuldayken onun dönem ödevlerini yapardım. haset ederdi. bu senelerce gitti böyle. ben üni kazandım onun kızı işe girdi.... ben evlenirken onun çeyizinde şu kadar bilmem ne varmış bende bu kadar.... hatta kayınvalidelerimizi bile kıyaslar.... hiç umrum değil. severim de yengemi bakma o öyle hırslı bir kadın. annem hiç cevap vermez onun hareketlerine "he" der geçer. onun kızını da çok sever. herşeyine yardımcı olur. yani onun gibi karşılık vermedi annem hiç. o yarışa sokmadı bizi. o da kızım dedim. ben bu yüzden kuzenimle yarışa girmedim hiç sevdim onu. şimdi çocuğu var evli, ben evliyim... çok da iyi geçiniyoruz. bırak kıskançlığı yardım ederiz birbirimize.

yani... hiç takma. sen gaza gelme, o yarışa girme yeter. su akar yolunu bulur...

egerki bebeginizle alakalı olumsuz bir eleştiri gelirse
bir dahada benim bebegimi kimseyle kıyaslamayın, hi. hoşuma gitmiyor,valla kaç zamandır sabrediyorum, bigün sabrımın taşarsa herkesi kırmaktan korkuyorum deee
aynı isim meslesindede
dünyada milyonlarca isim var , bi ailede aynı isimden 2 kuzen olmasın, sen başka bi isim bul, deee
egerki aynı ismi koyarsa mecburen bence sende farklı bir isim bul

yani aslında ne bileyim bi art niyet yoksa taklit etmelerinde bişey yok ama bende şahsen taklit edilmeyi istemezdim

Hiçbi şekilde polemiğe girmeye gerek yok,siz ondan hoşlanmıyorsanız mesafeli olun,zamanla o da anlayacak ve vazgeçecektir...unutmayın insanlar siz izin verdiğiniz kadar sizi üzebilirler...Benim görümcem de benim yaptığım herşeyi taklit eden biri,evime aldığım herhangi bir eşyamı hemen edinmek ısteyen bırı,msla çeyizimde mikrodalga fırınım var dıye gordugunde hemen gıdıp almıstı ve ben şok olmuştum,ilk kez o zaman tanıstım bu yuzuyle,,, oysa bence ınsan neye ıhtıyac duyuyorsa onu edınmelı yanı bırılerınde var dıye neden gıdıp alayım,çok aptalca ama maalesef bu tarz ınsanlar mevcut...eltimle dunya gorusumuz farklı olsa da kendısını severım ( iyi niyetli bi kadındır ) ve gorumcem bunu bıldıgı ıcın bırkac kez bana eltimin dedikodusunu yapmaya calıstı tabıı kı ben ızın vermedım ve açıkça bunu dıle getırdım,üstelik eltim teyzesinin kızı fakat kızcagız köyden gelmiş oldugu için onu her zaman hor gormus ve gormeye de dvm edıyor.Boyle ınsanlardan hoslanmıyorum ve eşimin kardeşi diye ona katlanmak zorunda degılım,bunu dıle getırdım ve su an tavırlarına cok dıkkat eder yanımda.Bence sız de açık olun ve ıstemedıgınız ınsana tahammül gostermeyın,bu kendınızı yıpratmaktan baska bırsey olmaz...

canım genelde ailelerde olan birşey bu, benim kendi annemde çok yaşadı böyle şeyleri babaanne ve dede tarafından, hep büyük yengemin çocukları ilk planda biz ise 2. plandaydık.. ama annem hiç sorun etmez bizimde anladığımız bilir ama boşverin siz eğitiminize önünüze bakın derdi. ki onların sevgisi yetti zaten.. ama kuzenler arasında hiç öyle şeyler olmazdı ki en iyi arkadaşlarım yine kuzenlerim.. hepimiz büyüdük evlendik hala kıyaslamalar olmuyomu tabiki oluyo.. ama sanırım bu bizim toplumumuzda baki kalacak bişi...:31:

sende üzme kendini, sanırım eltinde seni kıskanıyor yada seni çok örnek alıyo sen gibi olmak istiyo.. çocuğunuza en iyi destek anne ve babasından gelir zaten.. en az şekilde etkilenir inş. böyle kıyaslama ve yarışlardan zaten bilincindesiniz herşeyinde farkındasınız..

Eltinin lafları sinir bozucu sen o lafları yutma sorguya çek saf ve iyi niyetli ayağına yatmasın, ne öyle sana kırıcı laflar söyleme cesaretini nerden buluyor? Haddini bildir!

kıskançlık belli ortada. siz hiç laf söyledinizmi

canım şu çok tatlı dilli olan eltime bir sey diyemiyorum açıkçası ama bayramda ayrımcılığı gözümün içine sokan eşimin ailesine hitaben kayınvalideye dedim.kızımı ister sevin ister sevmeyin ama çocuklar bir aradayken sevmediğinizi gözüme sokmayın böyle yaparsanız çocuklar düşman olacak kıskanacak birbirlerini dedim.biz öyle bi sey yapmıyoruz dedi.ama anladığım kadarıyla benim gerçekten niyetimin çocukların sorunlu olmasından korktuğum olduğunu anlamadı.benim üzüldüğümü fark etti ve devam ediyorlar aynı tas aynı hamam.tınlamayayım bakalım bi,razda o zaman...

çoğu zaman eşimin ailesi onlardan etkilenerek eşim canımı sıkıyor.2 eltim var biri ile ne samimiyetim var ne de sorunum ama diğeri benimle hem "aşırı" samimi olmaya çalışıyor karşılık vermezsem ben kötü oluyorum ben de samimi oluyorum ama bi o kadar da benim yaptığım her seyin aynısını yapmaya çalılşıyor elinden geldiğince yapıyor.sinir oluyorum.canım bitanem diyor her seyiii taklit ediyor.ikiz gibi dolaşıyoruz.ben zaten buna sinir oluyordum.siz olsanız ne yaparsınız.büyük eltimin kızı benimkinden bir ay büyük ailede beni sinir etmek için herkes onu öne çıkarıp daha çok seviyoruz imajı vermeye çalışıyor maddi olarak yaptıkları haksızlıkları yazmıştım zaten.şimdi taklitci ve samimi eltim hamile kızı olacakmış hem benden kıyafetleri istiyor hem bitanem senin kızın ismi çok güzel ben de yanna ek koyarak o ismii koycam diyor,kızını çok seviyorum diyor ardından bakalım hangimizinki daha zeki olcak diyor.kızımı böyle bi yarısa sokmak istemiyorum.mesafe koysam ben kötü olcam çünkü dili çok tatlı eltimin.ya ne yapcam ben.bi de dyor anne güzel olunca kızı çirkin olurmus.sen de çok güzelsin diyor.böyle bir tip......

:30:
yaptıkları şey tamamen kompleks. ve sizi bu tür davranışlarla çıkmaza sokmak aile huzunuzu kaçırmak istiyorlar. asla tuzağa düşmeyin. eşinize de ara ara anlatın bugün şöyle bir konuşma geçti aranmızda diye. ama şikayet edercesine değil

eltiniz sizin aldığınızdan aldığında ''aa hayırlı olsun almasan ben alıcaktım sana zaten deyip geçin.'

çocuğunuzu mu kıyaslıyorlar inşallah senin ki herşeyiyle ennn'ler de olur yoksa sen çok üzülüp Allah korusun bunalıma girersin. benim için sağlıklı olsun nefes alsın yeter deyin'

siz yüzünüzü asmayın. sizde alaycı bir tavır sergileyin.

Son düzenleme:
hiç sıkıntı duymayın...çocuklarınız zannettiğiniz kadar etkilenmez bu olaylardan...
ben bizzat çok yaşayan biri olarak biliyorum...
ilgilenmeyin...
birileri sizi taklit etsin ama sanki taklit eden sizmişsiniz gibi davransın...umursamayın...
daha dün aklıma geldi mevzuu...ağzım küçüktür benim, çok güzel bir bebkmişim, halamın benden 2 yaş küçük oğlu da şahane bir bebekti...
bir akraba ikimizi övüyormuş sizin torunlar ne kadar güzel diye...halam neresi güzel onun ağzı bile kusurlu demiş...annem bazen anlatır, dert olmuş demek ki onun da içine...desiiinnn...çok umurumda...
13 torunun en başarılısıydım ben baba tarafında..herkes yanımda söylerdi beti kadar olamadın diye çocuklarına...onu da sallamazdım...
hatta hatta daha 5-6 yıl önce yengeciğim biz sadece görümcemin çocuklarını işe koyacağız demişti...sanki iş için ona ihtiyacımız varmış gibi...biz kendi işlerimizi bulduk girdik zaten çok şükür...
neyse...
bissürü geçmişe gittim şimdi...

Mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.
Mecbur kaldığınızda söylediklerinden etkilenmemeye çalışın.
Çünkü siz ne kadar etkilenirseniz çocuğunuz bu gerginliğinizden etkilenecektir.
Çocuğunuzu çok seviyorsunuz ve onu korumaya çalışıyorsunuz ama ne yazık ki olumsuzluklarla karşılaşacaksınz.
Siz ayakları yere basan sağlam ve mutlu bir anne olun. çocuğunuzun ihtiyacı olyan tek şey bu.
Size güvenirse diğerlerinden etkilenmemeyi öğrenecektir büyüdükçe

bi de dyor anne güzel olunca kızı çirkin olurmus.sen de çok güzelsin diyor.böyle bir tip......

Siz de ona "canım o zaman desene seninki kesin güzel olacak" deyin.

Canım hamileliğinde yaşadıkların yetmedi mi, gereksiz şeylere neden canını sıkıyorsun.
Takmayacaksın, konuşsun dursun.
Benim görümcem de benden 1 ay sonra doğum yaptı, kızı benim oğlumun neredeyse 2 katı kiloda,
zaman zaman kilosunu övdükleri zamanlar oldu, bende gıcıklığına obez sonu ne olacak diyorum.
İnsanlar boş boş konuşuyor, sen yavruna odaklan, onu ancak senin sevgin korur, hiç kimse birşey yapamaz merak etme.
Kendi kendilerine yarıştırsın dursunlar, sen bu yarışa dahil olma, gerektiği yerde çizgini sert çiz,
benim çocuğum kimseyi ilgilendirmez, de geç.

kızlar ben nasıl başedecem bu insanlarla bilmiyorum,sürekli bir kıyas,yarış,yitişme.......
eltim bugün doğacak kızına alışveriş yapmış biraz...benim aldıklarımın tıpkısının aynısı....ya denk gelir öyle olur tamam ama bu özellikle yapıyor.
hani elti denince akla gelen kıskanç,yitişken,taklitci ve eksik arayan insanlar var ya işte aynısı.tek farkı cok canımlı cicimli şekilde yapması bunu.ve bunu bebeklere bile uygulaması.
gerçekten anlam veremiyorum insan bundan nasıl bir haz alır,sürekli birinin hayatını takip ederek,kafası hep orda olarak nasıl rahat eder,hiç mi yorulmaz nasıl bir mantıkdır bu.
bir de oğlunun öğretmeninden bahsediyor,kadının oğlu da o sınıftaymış ama eltimin oğlu okumaya geçmiş öğretmen çocuğu olduğu halde kadının çocuğu geçememiş demek ki başarılı olmak için öğretmen çocuğu olmak şart değilmiş,inş. kızı da abisi gibi akıllı olurmuş falan filan.....
ya ben kızımla ilgili iyi bir sey olsa onun için sevinirim bi başkası kıskansın diye değil ya da kötü bir sey olsa üzülürüm ama elalem ne der diye değil kendi hayatımız için.
düğün bayram biraraya geldiğimizde benim kız resmen araya kaynayacak işte.babannesi bi yeleği dahi kıskanıyor sizin durumunuz var alırsınız diye,büyük eltimin kızına örüyor bize örmüyor.görümcem kayınpederim eşime ya da bana olan gıcıklığını kızımı sevmeyerek büyük eltimin kızını severek çıkarıyor,kızımdan diğerbebek diye bahsediliyor,küçük eltim hamile kızı olacak anlattığım gibi hayat felsefesi taklitçilik....
ben çok geriliyorum,Allah ım bunlara fırsat veririse ne olur halim bilmem...
eşim ise pek umursamıyor gerçekleri görmek istemiyor hatta bana kızıyor.kafama takıyorum diye.bazen kendi de görüyor üzülüyor ama bana laf söyletmiyor gururundan ve zorla kızımı sevdirmeye calışıyor,sinir oluyorum.
aynı yaşıt eltileriyle çocukları olan arkadaşlar siz nasıl kuruyorsunuz iletişimi...........

Boşver de gitsin kafaya çok takıyosun bence ama kendincede haklı olabilirsin.Benimde eltim kaynanamlara taşındıktan sonra onun kızı benim oğlum vardı aralarında 15 gün vardı bişey oldugu zaman benim oglumu tehdit ediyolardı aşşagiya al git bunu diye bende bi iki derken sonra çaktırdamadan onalrın yüzündende indiğimi belli etmeden aldım indim bidaha da çıkmadım sonra noldu anladılar ve bidaha bişi demediler ben hiç bahsetmedim halde ayrıca benim eltim büyük gelindi sırf kısaknclıktan korunurken hamile kalmıstı bana diyodu yazık ya cocugu assagı yolluyalar dıye sırf fesatlıdan bende dedımkı bırgun olsun hıc deılse kovulunca gıdılecek bı evım var dedım(belkı cok acımazsız oldu ama )haketmişti neyse sölemeden ğecemedim sizde eviniz ayrı galiba gitmeyin sizin sevginiz ona yeter.Ama galiba bilerek yapılıyo böyle durumlarda anne babaya sinirlenince çocuklara malesef böyle davranıyorlar ama hiç öenemli değil sizin ilginiz alakanız sevginiz ona yeter:16:

Back
X