Kendimden nefret ediyorum.O daha bebek.

Siz bebeğinizin rahatı için değil kendi rahatınız için kurallar koymuşsunuz. Istiyorsunuz ki saatli yesin içsin uyusun siz de onu bilip rahat hareket edin. 10 aylık bebek ne anlar kuraldan. Psikolojik destek alın hemen. Çocuğunuz yerleştirmeDi sizi o şehire veya eve.

Yakınlarınızda belediye kültür merkezleri gibi yerler varsa ücretsiz terapi alabilirsiniz.

Hatice Kübra Tongar in "Bagirmayan anneler" kitabi var. Bir oku bence. Iki cocugum var. Evlat yetistirmek sabir isidir. Ama sanirim seni stres altina sokan aslinda cocuk degil. Kime neyi ispat etmek istiyorsun onu bir düsün. Ayrica sosyal medyada "süper anneleri" örnek alma. Bagirmak istiyorsan baska odaya gec bagir birseyi at sakinles geri gel . Cocuga barmaktan iyidir. Kendini hirpalama daha kötü olursun. Kendini sevmesen baskasini da sevemezsin. Annen veya esinin annesi gelip biraz yardim edemez mi? Uyku alabiliyormusun? Ve yemegine icmenw dikkat ediyormusun hic?

Siz bebeğinizin rahatı için değil kendi rahatınız için kurallar koymuşsunuz. Istiyorsunuz ki saatli yesin içsin uyusun siz de onu bilip rahat hareket edin. 10 aylık bebek ne anlar kuraldan. Psikolojik destek alın hemen. Çocuğunuz yerleştirmeDi sizi o şehire veya eve.

Ilk cocukta insan tecrübesiz oluyor. Bir cok kitapta öyle planlar veriliyor. Söyle yesin böyle uyusun felan filan. Bana da ilk basta söylendi iste su saatlerde emzir diye mesela ama ben dinlemedim :D evim de 4/4 degildi. Daginik diye bir sürü laf yedim. Karsimizda biraz yalniz ve tecrübesiz bir anne varm biraz daha yumsak davransak iyi olur

Uyku saatini aksatmamali yemegini duzgun yemeli sutunu guzel icmeli
insan yavrusu o
Robot ya da calar saat degil
Bu rutinleri kendinize uygulayin da empati yapin bence. Hergun ayni dakikada uyuyun, ayni dakikada gramajla yemek yiyin bakalim guzel mi.
Hele ki bu kime gore neye gore gerekli olan seyler icin 10 aylik bebege kizmak asdfghj:KK53:

10 aylik yawrum var dunyalar tatlisi ama ben ona yetemiyorum.
Yani herdey dort dortluk olsun diye ugrasmakdan yetemiyorum.
Uyku saatini aksatmamali yemegini duzgun yemeli sutunu guzel icmeli offffffffff off kurban olurum verene ne çok sorumluluk yüklüyorum yavruma.
Tum bunlar olmayincads bağiriyorum sinirleniyorum.
Nerdeyse sinir krizi geciricem offgg kndimden nefret ediyoru.
Bilmedigim bir sehirdeyim.
Sevmedigim bir evdeyim.
Bir tane eş dost akraba yok.
Esim nobet usulu calisiyor birgun 24 birgun bos.
Bana hic yardimci olamiyor haliyle psikolga gtmem gerek maddi olarak mumkun degil yawruma bağirmak istemiyorum kendimden nefret ediyorummmmm
Ay bağırmayın tabiki kiyamam ya ama bunlar aşılmayacak şeyler deil asılır

Of annemde başak burcuydu böyle disiplinliydi. Biraz rahat bırakın kendinizi çevrenizdeki herkesi ve herşeyi. Kontrol altında tutmaktan zarar veriyorsunuz kendinize. Çocuğunuzu ahlaklı yetiştirmeye gayret edin onun dışında yok saat 8de uyansın öğlen uyusun yok bu saatte yesin yok şu saatte kalksın .. bunları yazarken bile boğuldum küçücük çocuğu kafes içine almış olursunuz. Mutlu olmak için sadece kendinizi dinleyin başkalarını dinlemek olaylardan çok fazla etkilenmenize sebep olur. Bazen şükretmek, sahip olduklarımızla mutlu olmaya çalışmal gerekir. Kendinize hobi edinin. Boş vakitlerde kendinize yer verin..

Canım psikoloğa devlette gidebilirsin ben gittim hiç para ödemedim çokta iyi geldi.çocuğu olamayan ne çok insan varken senin on aylık bebek için düşündüklerin için üzüldüm.ağzı var dili yok bebişin.oysa ki senin sevgine ömür boyu muhtaç olacak o.sonradan pişmanlık yaşamaman için kendine gel lütfen dünyanın en büyük nimetine sahipsin <3

Bende herkesten uzak gurbette olan bir kadınım..2 çocuğum var tek başıma baakıyorum. .ama mükemmel anne olma çabasında değilim. .yemeği icmesi temizliği bu kadar abartilmamali..eşim de elinden geldiğince yardımcı olan biri..Sabah 9 gece 1 de geliyor..biraz sakin ol ve bırak evin dağınık olsun herşey 4 4luk olacak değil. .bebeğin uyuduktan sonra yal işini yemeğini o zaman daha çok vaktin olur herşeye yetişirsin..bunalıma girecek bir durum yok bence tabiki herks farklıdır. .

Bebek sahibi olmak isteyen o kadar insan varken bebeğine sarıl ve hiçbirşey umrumda olmasın. .o daha küçücük derdini bile anlatamaz bağırmak nedir?

Mukemelliyetcilikten vazgecerseniz mutlulugu da yakalarsiniz. Hayati kendinize de bebeginize de zehir etmeyin. Hersey olabildigi kadar mukemmeldirm cocuk bu bir gun uyur bir gun uyumaz bir saat gec uyusa hayatin sonu olmaz ama sizin ona bagirdiginizin etkisi hayat boyu gecmez.

Kimsenin bebeğinin uyku düzenine, yemesine, sessizliğine, yaramazliğına takılma. Uyumuyorsa bırak uyumasın, yemiyorsa acıkınca yer. Sen rahat ol cocukta mutlu olsun. Ben hersey mükemmel olsun düşüncesini bırakalı ikimizde cok mutluyuz.

Devlet hastanesi psikiyatriye gidebilirsin. Gerekirse psikologa yonlendirir. Kendi icimizdeki kkaygilarimiz bagirmaya sebep olan. Kaygilardan uzaklasinca her.sey duzeliyor cok sukur. Her sey dort dortluk olunca omur bitiyor derler. O nedenle birak OLDUĞU KADAR OLMADIĞI KADER...

Ilk cocukta insan tecrübesiz oluyor. Bir cok kitapta öyle planlar veriliyor. Söyle yesin böyle uyusun felan filan. Bana da ilk basta söylendi iste su saatlerde emzir diye mesela ama ben dinlemedim :KK70: evim de 4/4 degildi. Daginik diye bir sürü laf yedim. Karsimizda biraz yalniz ve tecrübesiz bir anne varm biraz daha yumsak davransak iyi olur
Herkes bu durumu yaşayabilir. Hepimiz de çocuğumuza istemeden de olsa bagirabiliriz ama konu sahibi abartmış ve alışkanlık haline getirmiş. Tabi sonuçta bizi ilgilendirmez ama konu açmış ben de görüşümü söyledim.

Beni anlatmışsınız resmen ama arada tek fark var benimkiler 4 uz ve bende tek basima bakiyorum yemekleri uykulari saatli ya da öyle olmak zorunda birbirlerini etkiliyorlar çünkü ya da biri uymadiginda diğerini uyandırabiliyor ya da yemediginde abur cubur isteyince digerleri tok olsa dahi istiyor ve ben de krizlere giriyorum malesef ve şu an 2 yaşındalar tam sendrom donemleri evim alt ust olmus durumda elimi etegimi çekemiyorum mecbur birinin bulasik yikamasi birinin yere dokulen ekmekleri supurmesi camasir toplamasi sermesi lazim haliyle ilgim azalıyor her seyi kirip döküyorlar mutfak esyam kalmadi camasir dolaplarını ha bire dokup dağıtıyorlar surekli tekrar katlayip koyuyorum oyuncaklardan bahsetmiyorum bile
Ve ben kisir bi dongudeyim birak psikoloğa gitmeyi aksam 1 saat oturunca sukrediyorum
Sizin tek cocuk ve kucuk biraz daha sakin olabilirsiniz
Al cocugunu kucagina gez dolas birak yarim yamalak yesin yolda uyusun ne bilim yapabilirsiniz biseyler

Beni anlatmışsınız resmen ama arada tek fark var benimkiler 4 uz ve bende tek basima bakiyorum yemekleri uykulari saatli ya da öyle olmak zorunda birbirlerini etkiliyorlar çünkü ya da biri uymadiginda diğerini uyandırabiliyor ya da yemediginde abur cubur isteyince digerleri tok olsa dahi istiyor ve ben de krizlere giriyorum malesef ve şu an 2 yaşındalar tam sendrom donemleri evim alt ust olmus durumda elimi etegimi çekemiyorum mecbur birinin bulasik yikamasi birinin yere dokulen ekmekleri supurmesi camasir toplamasi sermesi lazim haliyle ilgim azalıyor her seyi kirip döküyorlar mutfak esyam kalmadi camasir dolaplarını ha bire dokup dağıtıyorlar surekli tekrar katlayip koyuyorum oyuncaklardan bahsetmiyorum bile
Ve ben kisir bi dongudeyim birak psikoloğa gitmeyi aksam 1 saat oturunca sukrediyorum
Sizin tek cocuk ve kucuk biraz daha sakin olabilirsiniz
Allah kolaylik versin masallah 4 uz:)

Aminn aminn illaki veriyor tabi yoksa munkun degil basedilmez
Dun sabah yuzumun acisiyla uyandim tirnaklarimi yuzume geciriyordum istemsiz artik bitik durumdayım:KK43:
Birisi yok mu yardimci anne abla vs? Tekbasiba cok zor.. bi kac seneye okuka krese gidince rahat edersin sende... gerci iki yasta hala guzel ama rahat birak.. biz tek tek dogurduk onunda zorlugu var.. biri anya diyo biri konya:) hepsinjn rutini baska baska..saglik sihhat olsunda gerisi geliyo

Birisi yok mu yardimci anne abla vs? Tekbasiba cok zor.. bi kac seneye okuka krese gidince rahat edersin sende... gerci iki yasta hala guzel ama rahat birak.. biz tek tek dogurduk onunda zorlugu var.. biri anya diyo biri konya:) hepsinjn rutini baska baska..saglik sihhat olsunda gerisi geliyo
Ablam istanbulda annem burda ama calisiyor kv geldi 1.5 yasina kadar yardim etti sagolsun baska da kimse yok malesef annem aksamlari geliyor cok sukur 1 saatte olsa yardim ediyor.
Haklsiin rabbim tum annelere komaylik versin konu sahibine de onun bir avantaji çocuğunu da alip cok bunalinca hava alip gelebilir hic birimiz mukemmel degiliz ve mukemmel olamiyoruz malesef kendine yuklenmeden cozum uretmeli

Bebeginiz herseyi yeni ogreniyor,hayata alismasi oyle kolay olmucaktir. Yemegi saatli vermeyin,saglikli seylerden azar azar cesit verin. Neyi seviyor zamanla anlicaksiniz,diger cocuklarla kiyaslamayin. Ayrica mukemmel anne diye birsey yok. Simdilerde sosyal medya ortaminda o kadar cok mukemmel anneymis gibi gorunen var ki,aslinda her anne kendine ozel ... evet elimizden geldigince dikkat etmeliyiz ,konusurken bile ama ama iste insaniz degil mi arada hatalar oluyor. Her hafta disari cikin,gezin tozun esinizi beklemeyin. Akrabaniz vs. Onlar ancak karismayi bilirler,boylr kafaniz daha iyi.Elinizden geldigi kadar bagirmayin lutfen,korkuyordur ve sizden daha cok guvenecegi biri yok.O minik dunyasini yikmalayalim. Mutlu olun hayat guzellessin.

Back
X