Bazi seyleri uclarda yasamak guzel degildir, sen uclarda yasiyorsun anladigim kadariyla.
Kendini cok baskasina adayan insanlarin, hele de gencse bu insan, genellikle kendi hayatlari bos oluyor. Kendi derdin, bir ugrasin, mesguliyetin yoktu sanirim. Simdi var.
O iyi niyetin kotuye kullanilmasinin beklentilerle ilgili oldugunu dusunurum. "Ben soyle yaptim, herkesin derdini bu kadar sahiplendim, onlar da bana boyle ilgili yaklasmaliydi, yaklasmadi, demek ki cikarlari vardi, aldilar gittiler..." Insanlara dedigin kadar verici yaklasacaksan, karsilik beklemeyeceksin ki anlami olsun. Ben iyi niyetliydim, karsimdakiler boyle boyle yapti da degistim diyen insanin iyi niyetine inanmam ben, durust olarak soyluyorum. Cunku iyi niyetli insan kendisi icin iyi niyetlidir, baskasinin iyi ya da kotu olmasi bunu etkilemez. Igneyi biraz kendine batirmayi dene.
Su anda daha az merhametli, umursamaz bir insan olduysan, demek ki icinde yokmus. Sana kendi yaptiklarin agir gelmis. Karsilik goremedigin icin de birakmissin.
Sunu ekliyim. Hemen merhametsiz, umursamaz hissediyorsun diye oylesin diye de birsey yok. Belki de bir tur bunalimdasin, herseyi herkesi sorguladigin bir donemden geciyorsundur. O da olabilir. Ama kendinden nefret edecek bir durum yok. Beklentilerini azalt ve "kendin icin" iyi bir insan olmayi dene.
.