kendimden nefret ediyorum. ...

Yaptığınız iyilikler sonucunda zarar görmüş olabilir misiniz?
Yada hayatın iyi olanlara iyi şeyler vermediğini anlamışsınızdır
Bende bütün iyi niyetimi bu sebeplerden ötürü bıraktım da.Yürüyen şeytan oldum adeta

Ama ben böyle hayatımı surduremem. Ezilen olmakta istemiyorum ama eskisi gibi merhametli anlayışlı bi insan olmak istiyorum sadece

Herşeyi biriktirdin şimdi bir bunalım yaşıyorsun. İmkanın varsa doktora git. Kafanı dağıt. Başka şeylerle meşgul ol.
olanda hayır vardır. Dert dinle dinleye kendini ihmal etmişsin. Biraz kendinle meşgul ol.

Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Ârif anı seyreyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler

İki halin de uç noktalarda.
iyi niyet ,vicdan,merhamet yerli yerinde kullanılırsa anlamlıdır.
bu biraz da insanları tanımak ve tartmakla alakalı.
Zaman gelir hiç ummadığın insanlardan iyilik görürsün.zaman gelir kötülük..
Toptan herkesi iyi de sayamazsın,kötü de.
Vicdanlı ve merhametli bir insansan özünde bu vasıflarını bir çırpıda kaybetmiş olamazsın canım.
Geçici duygu dalgalanmalarıdır bunlar.
Hakedene iyi niyet te gösterilir,merhamet te.
Öğrenmen gereken kime ne kadar güveneceğin,kime ne kadar iyi niyet göstereceğin.
Yeri geldiğinde de nasıl dur diyeceğin...
Zamanla oturacaktır düşüncelerin...

Herkesin derdini kendine dert bellemek insanın yaradılışına ters herşeyden önce. Kuran'da bile "zaten insan zayıf yaratılmıştır" der. Yani insan kendi nefsiyle mücadelede zorlanıyor, bazen zorluklara dayanamayıp isyan ediyor. Sen bir de tutmuş herkes için ayrı ayrı üzülmüşsün. Halin kalmamış tabii ki daha fazlasına, bezmişsin. İnsan kendine zarar veren şeylerden içgüdüsel olarak kaçar, senin içgüdülerin de seni bu gereksiz üzüntülerden uzak durman için uyarıyor.

Eğer iyi bir insan olmak istiyorsan eski haline dönmeye çalışma. Bil ki o halinin ne sana ne başkasına hayrı var... "İyi olmak istiyorum" diye üzülmek yerine bu isteğini iyi bir şeye çevir.

Kendini biliyorsun,en azından bu güzel.Az da olsa düzelmeye çalışsan,belki eskisi kadar olmaz ama bu halinden iyi olur eminim.Çünkü çok katılaşmışsın.Benim derdimi sıkıntımı dinlemeyen ,insanlara acımasını yitirmiş biriyle arkadaşlık yapmak istemzdim sanırım.İnsanların yüzündeki o tebessüm ve minnetkarlığı görünce eminim yine yumuşarsın.

İnsan yasadiklariyla tecrube ediniyor emin ol suanki dusuncelerinle 2sene sonrki dusuncelerinin arasinda cok fazla fark goreceksin zamana birak kendini gelistir ama iyi yonde gelistir maneviyatini gelistir hkkinda hayirlisi olsun bende zamanla cok degistim eskisi kdr insan saf olmuyor is hayati sosyal hayat okul hayati zamanla kazandigin tecrubelere gore degistiriyor insani. Onemli olan nasil yasadigin

Baskasını duşun, onun için ağla,sunun için uzul kendine birşey bırakmamışsin yıpratmışsin( yıpranmışlar) kendini degerimi o baskalarına zamanı geldiginde yanında olurlarmi olmazlar... Sana tavsiyem kafanı dinle kötü davranman kötü biri oldugun anlamına gelmez bir andada kötü olamazsın zaten kişiliğin değildir sadece öyle sanıyorsun geçici bir durum bir doktorada gidebilirsin bence iyi olur bu arada Yasin kaç?

Bazi seyleri uclarda yasamak guzel degildir, sen uclarda yasiyorsun anladigim kadariyla.
Kendini cok baskasina adayan insanlarin, hele de gencse bu insan, genellikle kendi hayatlari bos oluyor. Kendi derdin, bir ugrasin, mesguliyetin yoktu sanirim. Simdi var.

O iyi niyetin kotuye kullanilmasinin beklentilerle ilgili oldugunu dusunurum. "Ben soyle yaptim, herkesin derdini bu kadar sahiplendim, onlar da bana boyle ilgili yaklasmaliydi, yaklasmadi, demek ki cikarlari vardi, aldilar gittiler..." Insanlara dedigin kadar verici yaklasacaksan, karsilik beklemeyeceksin ki anlami olsun. Ben iyi niyetliydim, karsimdakiler boyle boyle yapti da degistim diyen insanin iyi niyetine inanmam ben, durust olarak soyluyorum. Cunku iyi niyetli insan kendisi icin iyi niyetlidir, baskasinin iyi ya da kotu olmasi bunu etkilemez. Igneyi biraz kendine batirmayi dene.

Su anda daha az merhametli, umursamaz bir insan olduysan, demek ki icinde yokmus. Sana kendi yaptiklarin agir gelmis. Karsilik goremedigin icin de birakmissin.

Sunu ekliyim. Hemen merhametsiz, umursamaz hissediyorsun diye oylesin diye de birsey yok. Belki de bir tur bunalimdasin, herseyi herkesi sorguladigin bir donemden geciyorsundur. O da olabilir. Ama kendinden nefret edecek bir durum yok. Beklentilerini azalt ve "kendin icin" iyi bir insan olmayi dene.

.

Son düzenleme:
Belki senin dediğin yönlerden değil ama bende çok değiştim mesela eskiden tek bir küfür bilmişliğim yoktu ya da kötü söz çünkü beni ailem öyle yetiştirmişti yanımda birşey söylemezlerdi kötü söz anlamında sonra liseye geçtim anlamını bilmediğimi ya da hiç kullanmadığımı ya da duyduğumda benim yanımda böyle şeyler konuşmayın dediğimde bana kahkahalarla güldüler kızım sende ne safsın yaa dediler ezikmişim gibi davrandılar yani diyeceğim o ki insanlar garip işte yoldan çıkarırlar böyleleri bizi yaşadığımız toplum değiştiriyor onlara ayak uyduracağız diye değişiyoruz üzülmeyin ve benliğinizden vazgeçmeyin ne olursa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…