Valla kimse kusura bakmasın...
Teşhirciliğin adı ne zamandır modernlik oldu..
Beyaz incecik keten pantolonun içinde siyah g-stringinin iplerini daha net görünsün diye tepeye kadar çeken;
Göğüs çatalını falan geçtim üstten bakıp neredeyse göbek deliğini göreceğin ölçü(süzlük)de dekolte giyen;
Poposunun loblarını ayan beyan görmemizi sağlayacak minicik şortlarla ortalıkta salınan bir bayan bence sadece ve sadece teşhircidir.
Mini şort giyen İstanbul'da bile yok diyen arkadaşlar, gelip Eskişehir'e şöyle bir göz atsınlar o halde..
Ve bunun dinle, ahlakla ilgisi de yok..
Ben de açık bir kadınım..
Yerine göre dekoltemi de giyerim.
Ama sınırları aşmadan, dozunu kaçırmadan..
Kimseye et teşhiri yapmadan..
Kadın-erkek farketmez insanlar benim göğüs ucumu, popo çatalımı görmek zorunda mı..
Nedir yanii bu derece açıklığın, resmen çıplaklığın sebebi..
İlgi çekmek, göze batmak gibi ego tatmini dışında ne gibi bir makul sebebi olabilir..
Haa elbette herkes özgür istediği gibi giyinmeye..
Ama bizim de, onların bu et teşhirini eleştirme özgürlüğümüz var..
Kimseyi yol ortasında çevirip niye böyle açık giyindin diye laf söylemedik..
Ama bir kadın platformunda hemcinslerimizle ilgili eleştiri yapma hakkımıza da kimse laf söyleyemez..O, öyle giyiniyo bakma görme sanane derseniz, ben de size onun çıplaklığını eleştirme hakkına sahibim okuma sanane derim..
Bunun adı modernlik olamaz..
Haa şayet modernlik buysa ben son derece geri kafalı bir kadınım. :sm_confused:
Arkadaşım ; topic sahibi arkadaşın bahsettiği konu zaten mavi ile işaretlediğim yerler..
Yani demek istediğim; siz aslında birçok insanla aynı şekilde düşünüyorsunuz ama işteee nedense ilk etapta farklı bir çıkışla yorumlarınıza başlıyorsunuz ''hani nerde ben göremedim etrafımızı mı sarmışlar? vs. vs.,daha sonra da ''evet arada görüyorum'' demişsiniz....
Eeh biz de arada görüyoruz canım...Sorunuza kendiniz cevap vermişsiniz..Yoksa her saniye ertafımız sarılı değil tabii ki..
Benim sarkmış bir göbek dikkatimi çekmiştir, diğerinin beyaz pantolan içindeki siyah tanga dikkatini çekmiştir. Aynı andan aynı şeyleri hepimizin görmesi mümkün değil zaten neyse..
Ayrıca yazınızda bence çelişkiler var..Sarkmış göbeğini bana gösteren bir bayana ben de bugüne kadar birşey demedim, (bu hiçbir zaman demiycem anlamına da gelmez bunu da söyliyim )dememem zaten saygı duyduğum anlamına gelir..Saygı duyulması lazım demişsiniz de, daha nasıl saygı duyalım geçip gidiyoruz işte yanlarından...
Bu arada benim saygı kavramım da sizinkine göre çok farklı..Onun, benim göz zevkimi bozma hakkını kendinde görmesi (bana göre öyle ), bana saygı duymadığı anlamı taşır bence....
Diyemezler demişsiniz ya ben diyorum tekrar arkadaşım;
Benim göz zevkimi kimse bozamaz, benim bunu, bu platformda söyleme hakkım var , onun bana toplumda ortak kullanılan bir yerde orasını burasını gözüme sokma hakkı varsa benim de bunu deme hakkım var ve bu bence bırakın eleştiri sınırını aşmayı, eleştiriye başlamak bile değildir...
Düşüncelerimiz aynı aslında ama ifade ediş şekillerimiz farklı..
şeklinde yorumluyorsanız, sadece şunu diyebilirim, ayrıntılara takılıyorum ve bazı konularda bazı sınırların bana göre aşılması hiç hoşuma gitmiyor, böyle bir durum gördüğümde de yazmadan geçemiyorum. Yoksa illa da konunun bir yerinde muhalefet olmalıyım gibi bir hırsım yok. Hatta böylesi çok daha uğraştırıcı, iç sıkıcı, yorucu. Ama tutamıyorum kendimi böyle bir şey gördüğümde, problem o.Yani demek istediğim; siz aslında birçok insanla aynı şekilde düşünüyorsunuz ama işteee nedense ilk etapta farklı bir çıkışla yorumlarınıza başlıyorsunuz
deniz güneşciğim fragola hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz söylemlerindeki çelişki apacık ortada
Yazıklarının her kelimesine katılıyorum.Yazın plajda gördüğüm kadınlar bene o kadar iğrenç geldi ki!...Pörsümüş selülitli bacaklarla sarkmış kat kat olmuş göbeklerle denize giriyorlardı.Bari mayosunun üzerine bir şort giyse de görüntü kirliliğini engellese diye az düşünmedim yani.Benim midem bulandı erkekler ne yapsın.Eşim bile en sonunda itiraf etti."Ne iğrenç kadınlar var şu dünyada" diye...
Arkadaşlar bu konuda hala eleştirildiğimi görünce yazmak istedim.Demek ki kendimi iyi ifade edememişim.Birincisi Konuun plajla ne alakası var diyen arkadaşıma yanıtım.Konu aynı görsellik yani.Aklıma ilk gelen şorttu.Organzeden ne kadar güzel tüller ar zarif bayanların beline sardıkları.Üstelik bence altını çizerek söylüyorum bence çok şık duruyor kadında görsel olarak.Tabii ki herkes istediğini giymekte özgür.Kimsenin hayatına müdahale etme hakkımın olmadığı gibi,kimsenin de benim yaşantma karışmaya hakkı yok..Sonuçta plajda ne kadar kafanızı çevirirseniz çevirin öte yana bakarken de gözünüze sokuluyor bu durum. Biz kadınız .Kadın bence her yerde ,hatta evinde yalnızken bile zarif olmalı.abiye falan gisin de demiyorum.Altı üstü birbirinle uyumlu eşofmanla da zarif gözükebilir bir kadın.
Eğer konu zerafetse!....
Ayrıca bu yaz bir köşe yazarının yazısında okumuştum.O ana kadar erkeklere pek dikkat etmemiştim.Bu yaz erkeklerin boxer mayoları tercih ettiklerini,slip mayolu erkeklerin plajlarda azaldığını yazmışlardı.Nedenine gelince,kadınlar slip mayoları kadınsı buluyorlarmış o yüzden boxer mayolara dönmüş erkekler.Sonuç mu yine görsellikyani.
Başka yere başka konu açmaktansa arkadaşımın anafiri aynı olan konusuna yazdım.Bu konuyu saptırmak olmamalı ona katılıyorum.
Ayrıca bu benim fikrim.Fikirlerimden dolayı beni eleştirmenizi istemiyorum.Size yanlış gelebilir belki.Unutmayın eylem yoksa suç da yoktur.Ben kimseye alın üzerinize şunu giyin demiyorum.sadece şu da olsaydı daha zarif bir görüntü ortaya çıkabilirdi diyorum.
Ayrıca Veranın söylediklerine de sonuna kadar katılıyorum.Başörtüsünü takacaksanız onun ağırlığını da taşıyacaksınız.Çünkü onun da bir ölçüsü var.Daracık kıyafetler,yırtmaçlı etekler,dar kot pantolon da giyinmeyeceksiniz.Ama başörtüsünü aksesuar olarak kullanıyorsanız tabii ki ona da sözüm yok.
Gerçekten kendimi ifade edemediğim için üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?