kendime bile itiraf edemediğim güven problemi

x_girl_y0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
2.905
2.327
198
Merhabalar,

23 yaşında, 4 aylık nişanlı bir kızım. Kısa süren bir birlikteliğin ardından ailelerimizi tanıştırdık ve nişanlandık. Nasipse, ağustosta düğünümüz var. Duygularımızdan kesinlikle eminiz. Ama benim kendime bile itiraf etmekte zorlandığım bir problemim var. Nişanlıma tam anlamıyla güvenemiyorum. Daha doğrusu güveniyorum ama fazla şüpheci yaklaşıyorum. Bunun bazı sebepleri var elbette. Mesela ilk çıkmaya başladığımızda bir iki kızla mesajlaşması olmuş, daha sonra eski kız arkadaşlarından bir tanesi ısrarla aramış, memlekete dönünce oturup konuşuruz demiş. Benim hayatımda başkası var, artık arama diyememiş! O gün biticekti, ama bırakmadı beni. Yolumuza çıkarsa, senin aklını karıştırıcak şeyler söylerse huzursuzluk çıksın istemedim falan demişti. Ama suçunu kabul etti. O gün yeminler etti, mail şifreleri, face şifresi falan bendede var. Önceleri çok gizlisi saklısı vardı ama artık, nişanlıyız hiç saklı birşeyi yok. Dahada önemlisi, inançlı bir insan, defalarca yemin etti. Ama yinede bazen öyle bir oluyor ki, şeytan dürtüyor beni. Elimde olmadan şüpheleniyorum, oda bunun farkında. Başlarda, hiç aklıma gelmezdi başka bi kızla konuşurmu vs diye. Taa o zamanlar yemin etmiş olmasına rağmen yinede içim rahat ede ede gözüm kapalı güvenemiyorum. Sanki o ben onun nişanlısı değilimde bekçisiymişim gibi hissediyorum bazen :( O da ona güvenebilmem için herşeyi yapıyor. Bu durumda beni çok üzüyor :( İçim gerçekten çok sıkıldı, yazmak istedim buraya. Her türlü yoruma açığım.

Saygılar

Canım ne zamandır birliktesiniz?
Belki daha tam tanımıyorsun..
Bir de güvenini sarsacak şeyler yapmış,
Güvenememen çok da anormal değil.. :ssz:

6 aydır birlikteyiz canım. Aile ortamında tanımak istedim açıkcası. O bize gelip gider, ben onlara gelip giderim. Kayınvalidem kayınpederim ararlar, Allaha şükür hiç bir sıkıntımız yok onlarla. Nişanlımda, o kötü günlerden sonra üzerime çok titredi açıkcası. Gel desem gelir, yap desem yapar. Herşeye beraber karar veriyoruz. Şuan bekar evi var, bir arkadaşıyla kalıyor. O arkadaşını nişanlısını falanda tanıyorum. Az önce konuştuk, eski iş yerinden bir arkadaşı gelicekmiş oturmaya. Tamam dedim, arkadaşın gelmeden kamerada bir göreyim seni dedim. Hemen şüpheleniyorsun dedi, alakası yok özledim dedim ama şeytan dürtüyor beni :26: neyse açtık kamerayı konuştuk falan, arkadaşı aradı o sırada geldim otomatı aç diye, tamam hayatım kapatıyorum hadi ii oturmalar dedim, istersen açık kalabilir bile dedi, düşünün yani :26:

Neden bu kadar acele bir nişan yaptınız anlamadım keşke biraz daha tanısaydın
Bende senin gibi şüpheci bir insanım böyle bir olay yaşasam galiba senin gibi olurdum
O yüzden ne diyeceğimi bilemedim senin içinde bazı şeyleri aşman gerekir
Yoksa hem onu hem kendini yıpratırsın

Aslında değişip değişmediğini anlamamak çok zor olmamalı
Elinden gelenide yapıyormuş o yüzden bu güvensizlik yersiz gibi geldi bana

geçmişte yaşadıklarını bir kenara atmadan mutlu olmazsın ki hem kendine hem ona en güzel günlerini zindan edersin , aklına getirmemeye çalış bunları ama bundan sonra bir yanlışını gördüğünde zaten bitirirsin. arkana bakma güzel günlerinin tadını çıkar bence mutluluklar sana..

canım yazını okuyunca biraz tebesüm ettim çünkü aynısı değilse bile benzer şeyler bana da oluyor :) ama denir ki insana sürekli melekler ilham şeytan vesvese verirmiş. Sen sevginizden eminsen bu vesveselere itibar etme. Dua et kendine de nişanlına da. Şükret başka problemin olmadığı için. Nişanlılığının tadını çıkar inşallah her şey güzel olur sizin için :34:

Güven problemi bendede var ne yazık ki. Bide şüpheci bir insanımdır.
Eğer geçmişte olanları affettiysen ve unutmaya hazırsan çok fazla düşünmemeye çalış zaten nişanlında elinden geleni yapıyormuş.

İste canim, karsimizdaki insan bir kere bile kücük bir hata yapsa o hatadan sonra ona güvenimiz falan kalmaz. Ne kadar özür de dilese, ne kadar inandirsa da bir daha hata yapmayacagina bizi, kisa bir zaman sonra yine güvensizlik baslar. Cok normal yani hatalardan sonra tamamen inanip güvenmek diye bir sey söz konusu olamaz.
Seninki de ayni böyle olmus. Ama bence senin güvensizliginin sebeplerinden biri de kisa bir zamandir görüsüyor olmaniz.
Şahsen ben ne kadar cok sey yasamis da olsam 6 aydir tanidigim insana tam olarak güvenemem yani..

Neden bu kadar acele bir nişan yaptınız anlamadım keşke biraz daha tanısaydın
Bende senin gibi şüpheci bir insanım böyle bir olay yaşasam galiba senin gibi olurdum
O yüzden ne diyeceğimi bilemedim senin içinde bazı şeyleri aşman gerekir
Yoksa hem onu hem kendini yıpratırsın

Aslında değişip değişmediğini anlamamak çok zor olmamalı
Elinden gelenide yapıyormuş o yüzden bu güvensizlik yersiz gibi geldi bana

Çıkmaya başlamamız, ailelerin tanışması, nişanımız çok hızlı oldu. Ama diyorum ya sevgimize ve gelecekteki yaşamımızı beraber geçirme isteğimize inancımız sonsuz. Tarif edemediğim bir duygu vardı ona karşı ilk günden beri. Hayır diyemedim, belkide hatalarını gördükten sonra bile hayır demek istemedim, nedense kısmetimin o olduğunu biliyor gibiydim :26: evet bu tavırlarımla ikimizide yıpratıyorum, kurtulmak istiyorum bu hallerden gerçekten :50:

geçmişte yaşadıklarını bir kenara atmadan mutlu olmazsın ki hem kendine hem ona en güzel günlerini zindan edersin , aklına getirmemeye çalış bunları ama bundan sonra bir yanlışını gördüğünde zaten bitirirsin. arkana bakma güzel günlerinin tadını çıkar bence mutluluklar sana..

bundan sonra bir yanlışını görmeyeceğime dair yemin etti, itiraf etmesi zor ama ben sanırım sürekli yanlış arıyorum :43: en güzel zamanımızda bile tutup birşey çıkartıyorum, geriliyoruz ikimizde üzülüyoruz, sonunda barışıyoruz ama.... kurtulmam lazım bu düşüncelerden :(

canım yazını okuyunca biraz tebesüm ettim çünkü aynısı değilse bile benzer şeyler bana da oluyor :) ama denir ki insana sürekli melekler ilham şeytan vesvese verirmiş. Sen sevginizden eminsen bu vesveselere itibar etme. Dua et kendine de nişanlına da. Şükret başka problemin olmadığı için. Nişanlılığının tadını çıkar inşallah her şey güzel olur sizin için :34:

normaldede kıskanç bir insanım, paylaşamıorum sevdiğimi kimseyle. ama payalaşacak bir durum yokki zaten diyor benimki. gelde bunu bana anlat:37: ne güzel demişsin, melekler ilham şeytanlar vesvese veriyor. her ne kadar şeytan vesvesede verse yine ilham kazanıyor, nişanlıma kıyamıyorum. bazen o kadar üzülüyorki, yüzü öyle bir asılıyor ki, ağlayan ben olmama rağmen gidip sarılan ben oluyorum, o an yüreğim cız ediyor. nasıl ona haksızlık yaptım diye.. belkide dediğin doğru, Allaha şükür bazı sağlık problemlerimiz dışında herşeyimiz çok iyi. Banada el bebek gül bebek davranıyor. İnşallah dediğin gibi herşey güzel olur :)

Güven problemi bendede var ne yazık ki. Bide şüpheci bir insanımdır.
Eğer geçmişte olanları affettiysen ve unutmaya hazırsan çok fazla düşünmemeye çalış zaten nişanlında elinden geleni yapıyormuş.

geçmişte olanları affettim ama unutmadım, nasıl unutucam ki.. ama onu gerçekten seviyorum ve dahada önemlisi beni sevdiğine yürekten inanıyorum. bu yüzden gözardı etmem lazım sanırım....

İste canim, karsimizdaki insan bir kere bile kücük bir hata yapsa o hatadan sonra ona güvenimiz falan kalmaz. Ne kadar özür de dilese, ne kadar inandirsa da bir daha hata yapmayacagina bizi, kisa bir zaman sonra yine güvensizlik baslar. Cok normal yani hatalardan sonra tamamen inanip güvenmek diye bir sey söz konusu olamaz.
Seninki de ayni böyle olmus. Ama bence senin güvensizliginin sebeplerinden biri de kisa bir zamandir görüsüyor olmaniz.
Şahsen ben ne kadar cok sey yasamis da olsam 6 aydir tanidigim insana tam olarak güvenemem yani..

aslında şöyle bir dönüp baktığımda birçok ilişkiden daha saygılı, sevgili ve güvenli bir ilişkimiz var, benim bu düşüncelerim dışında tabi :D bugün yine ufak bir tartışmamız oldu, senden hiçbirşey saklamıyorum herşeyim ortada, helede seni bu kadar severken nasıl olurda aklına böyle şeyler geliyor, beni çok kötü bir konuma koyuyorsun tamam hata yaptım ama sana yemin ettiğim günden sonra hiçbirşey yapmadım diye isyan etti resmen. kıyamıyorum işte... çok üzüldüm onu öyle görünce.. açıkcası burda sorulana kadar hiç 6 aydır görüşüyor olmamızı dert etmemiştim, çok uzun zamanlar birlikte olup birçok sıkıntı yaşayan insanlar olduğu için belkide karar alırken biraz daha tanıyım demedim...

hepinize çok teşekkür ederim. derdimi dinleyip yorum yazdınız. sanırım benim asıl problemim, mantıken nişanlıma güveniyor olup, ama duygularıma hakim olamadan güvensizlik yaşamam..

Back
X