Kendime cok kiziyorum

Periii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2020
299
441
103
33
Mehaba arkadaslar, sevgi -ortada bir sebep yokken- öylesine azalabilir veya tükenebilir mi? Sanirim bu suan basima geliyor ve ben daha yeni yeni farkina variyorum. 1,5 senelik iliskim var, hic büyük kavgalarimiz olmadi, alttan alan, güzel gönül alabilen ve agladigimda da güzel teselli edebilen bir beyle beraberim. Saygili, olgun ve ne istedigini bilen bir beyefendi. O 30un baslarinda, ben ise 20li yaslarimin sonlarindayim. Aslinda disardan bakilinca gercekten bir sorun yok gibi, ikimiz de birbirimize yakisiyoruz, bakimli, giyimine kusamina dikkat eden bireyleriz. Ama son zamanda sunu farkettim:ben onu cok tersler oldum (o hic bozuntuya vermiyor) ve ben bu davranisimi sonradan farkedip kendime coook kiziyorum. Insan insandan bir hakaret, saygisizlik, sevgisizlik olmaksizin soguyabilir mi? Ortada gözle görülür bir sorun yokken? "Saçmalama kizim ne sogumasi, bundan iyisini mi bulcan" diye sakinlestirmeye calisiyorum kendimi. Sizce nankörlük mü ediyorum? Beni bi sarssaniz, bi tokatlasaniz kardeslerim. Bi kendime getirtseniz.

İnsanlar genelde düzgün bir insan yerine, kötüleri daha çekici bulur. Bu tıpkı, anneleri pis olduğunu söyleyip onları engellemeye çalışşa bile küçük çocukların daima her bulduğunu ağızlarına atmaları gibi sizinki de o hesap olmuş.

Her şey mükemmelse ve şu anda psikolojik olarak bir probleminiz yoksa normal değil.
Her şeyin çok iyi olduğuna emin misiniz? Bunu sorgulayın.
Gereksiz kısıtlamalar, hayatınızla ilgili yönlendirmeler, kendine öncelik tanıması gibi problemler var mı ilişkinizde?

Evliliğimin ilk zamanlarında bende eşime çok haksızlık etdin bağırdım çağırdım durduk yere sinirlerime hakim olamıyordum o susup bakardı öyle susdukca daha çok sinir olurdum sonra ya ben ne yapıyorum ya diyordum özür diliyordum ağlıyordu bazende kendimi dövesim geliyordu ozaman sinirden neden onu üzdüm diye şimdi aklıma gelince o günler kalbim acıyor 😔
Bence böyle şeyler normal gelip geçici sevgi azalması değil sinirlerim bence sadece sakin ol böyle birini bulmuşken kaybetme canım

Neden evliliği düşünmediniz? Ciddi yürümediği için belki heyecanda uzun zamanda bitti şimdi boşlukta hissediyorsun kendini. Ama sevmediğini hissettiysen gerçekten o zaman onunla mutlu olamazsın

Mehaba arkadaslar, sevgi -ortada bir sebep yokken- öylesine azalabilir veya tükenebilir mi? Sanirim bu suan basima geliyor ve ben daha yeni yeni farkina variyorum. 1,5 senelik iliskim var, hic büyük kavgalarimiz olmadi, alttan alan, güzel gönül alabilen ve agladigimda da güzel teselli edebilen bir beyle beraberim. Saygili, olgun ve ne istedigini bilen bir beyefendi. O 30un baslarinda, ben ise 20li yaslarimin sonlarindayim. Aslinda disardan bakilinca gercekten bir sorun yok gibi, ikimiz de birbirimize yakisiyoruz, bakimli, giyimine kusamina dikkat eden bireyleriz. Ama son zamanda sunu farkettim:ben onu cok tersler oldum (o hic bozuntuya vermiyor) ve ben bu davranisimi sonradan farkedip kendime coook kiziyorum. Insan insandan bir hakaret, saygisizlik, sevgisizlik olmaksizin soguyabilir mi? Ortada gözle görülür bir sorun yokken? "Saçmalama kizim ne sogumasi, bundan iyisini mi bulcan" diye sakinlestirmeye calisiyorum kendimi. Sizce nankörlük mü ediyorum? Beni bi sarssaniz, bi tokatlasaniz kardeslerim. Bi kendime getirtseniz.
Biz buna rahat batması diyoruz.

Size rahat batmış

Farkında olmadığın bişey olabilir mi? Gerçekten seviyor olsan böyle davranmazsın. Öncelikle bunu sor kendine bence. Aksi halde bir gün gelir suskunluğu biter.

Allah Allah burasida kandilli rasathanesine döndü gelen beni sallayın giden beni sallayın diyor.
Şimdi öncelikle kimse sizin duygularınızı değiştiremez bundan iyisini mi bulacaksın demek ne demek hayatımda olduğum kişi benim için böyle söylemiş olsaydı sevgisinden şüphe ederdim siz ilişkide kar amacı mı güdüyorsunuz bundan iyisi dediginiz kişi yeri gelecek belki depresyona girecek bakimsızlasacak yeri gelecek Allah sağlık sıhhat versin ama ameliyat olacak bi süre siz bakacaksınız evlilikte iyi günde kötü günde diye söz verilir siz iyi günde mı olacaksınız acaba.
Önce iç dünyanızı sorgulayın bu gibi iyi güzel giden ilişkilerde taraflardan biri egolarına yenik düşüp doyumsuzluga ulaşıyorlar daha önce böyle biri hayatınızda oldu mu mesela sürekli hakaret etmeniz eleştirmenizde genelde narsistlik özelliğidir belkide bilinç altınızda size verdiği değer yüzünden kendinizi ona layık görememek var yani bana bu kadar değer veriyor çünkü beni kaybetmekten korkuyor çünkü ben daha iyiyim psikolojisi olduğu gibi onun sevgisinin altında ediliyorsa olabilirsiniz

Acaba gerçekten sevginizde mi sorun var? Insanlar bazi zamanlar ellerindekinin kiymetini bilmezler, hani karsi taraf iyidir ya bizi de her halimizle kabul eder, dusuncelerimize saygilidir ve az biraz karsi taraf bize zıt düştüğünde sesimizi yukseltmeye, terslemeye baslariz. Nasilsa bizi cok seviyordur bir yere gitmez... Gözlerinizi kapattiginizda onsuz bir yasami hayal edin onu ozleyecek misiniz, anilarinizdan bahsetmiyorum bizzat sahsin kendisini ozleyip yaninizda arayacak misiniz? Ya da evlilik düşünüyorsanız bu kisi mi olsun istersiniz yaninizda yoksa baska birisi olsa daha mi iyi olur? Hayatinizdaki insanin baska bir insanla evli oldugunu hayal edip düşündüğünüzdenne hissediyorsunuz bunun gibi sorulara cevap bulun. Sevgi öyle yemek gibi degildir bitmez birden çünkü arada öyle güzel paylasimlar vardir ki hiçbirisini kıyıp koparamazsiniz bu kadar cabuk ama ha karsi taraf sorunlu bir tipse anlarim bir yere kadar çekilebilir bazi seyler. Ve nolursa olsun sevmiyor olsaniz bile birini durduk yere terslemeniz ne size ne de kimseye yakışmaz.

İlişkinizde bir atraksiyon olmadığını,monotonlaştıgını farkettıginiz için sevginizi sorgulamaya başladınız sanırım,karşılıklı saygınız ve güveniniz varsa bunları yansıtmayın çünki kaybettiginiz zaman anlarsınız.Eğer sizde hiç birsey kalmadıgını düşünüyorsanız karşınızdakine ve ilişkinze daha fazla haksızlık etmeden ; sen daha iyilerine laiksin (cümlesi gercegıyle yalanı arasına sıkıştırılmış o cümle) konuşmayı yaparsınız.

Sevginiz bittiyse ve ayrılırsanız kimse size bir şey diyemez.
Ancak bu şekilde davranışlarınızı karşı taraf hak etmiyor dürüst olun.:KK12:

bundan daha iyisini mi bulcan diyorsun kendine?

bunu söylüyorsan sevmiyorsun sanirim.
hatta cidden daha iyisini bulsan birakirsin herhalde

Şımarıklık...

Back
X