• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime güvenim kalmadı

yagmurkacagii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2014
7
1
1
Ankara
Selam herkese. Hayırlı kandiller öncelikle. Ben KK yı takip ediyordum sürekli ve beni çok strese sokan bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Nişanlıyım ve nişanlım askerde. Geldiğinde düğün yapmayı planlıyoruz ama ertelenedebilir. Gerçi orası aynı bir muamma neyse ben esas sıkıntıma geleyim. Lise mezunuyum bi firmada sekreter olarak çalışıyorum yaklaşık 4 senedir. Nişanlım mühendis. Yaşımın verdiği bir durum diye tahmin ederek artık burada çalışmak istemiyorum çünkü hem ön muhasebe hem çay kahve servisi hem temizlik artık ağırıma gitmeye başladı. Zaten maaşımın da çevreye bakarak az olduğu kanısındayım. Yıl dolmadan zam yapılmıyor burada öyle bir sistemi var. Diğer yandan maddi sıkıntılarım var. İşten çıksam hemen iş bulabilir miyim bilmiyorum falan.. Ve kendimi çok değersiz hissediyorum. Öz güvenim kayboldu. Nişanlımın karşısında ezik hissediyorum mesleğimin olmamasından dolayı. Onun çevresinde hep mühendis ya da meslek sahibi insanlar var ve onların eşleri, nişanlıları da aynı şekilde. Beni tanıştırmak istiyor onlarla ve ben de ne iş yapıyorsun kısmına gelince gerileceğimi biliyorum. Bunu nişanlıma söyleyemiyorum. Aslına bakarsanız gerek maddi sıkıntılarım gerek başka problemler olsun paylaşamıyorum onunla. Nedeni kendimi ezik hissetmem sanırım. Arkadaşlarım kızıyor neden anlatmıyorsun diye ama yapamıyorum. Zaten duygusal biriyim yapı olarak ve hemen gözyaşlarım akmaya hazır. Nişanlım ise hiçbir şekilde bana bu meslek ya da yaptığım iş olaylarını sorun edip beni kıracak bir tavır sergilemedi hiçbir zaman. Fakat ben bunu çok kafama takıyorum. İşten ayrılmak istiyorum ayrılamıyorum. Kendi çabamda bişiler yapayım diyorum cesaretim yok. Nasıl olacak bilmiyorum. Sadece bir çıkış kapısı istiyorum Rabbimden..

madem ezik hissediyorsunuz geliştirin kendınızı açıkögretımden universite okuyun zor degil... ayrıca nişanlınız sizi seçmiş etrafında kendi meslek grubundan birinide tercih edebilirdi bence gurur duyun kendınızle...

maleseff biz insanlar olarak azla yetinmeyi bilmeyiz..
Oysaki işsiz insanlara göre ne şanslısın.. Farkındamısınn?
Nişanlın senin lise mezunu ve sekreter olduğunu bilerek nişanlanmadımı?
Bence sizin kendi kendinize kuruntunuz.. şükretmeyi bilin derimm ..

madem ezik hissediyorsunuz geliştirin kendınızı açıkögretımden universite okuyun zor degil... ayrıca nişanlınız sizi seçmiş etrafında kendi meslek grubundan birinide tercih edebilirdi bence gurur duyun kendınızle...

Aöf okuyorum zaten. Türk dili edebiyatı 3. sınıf. Ama geç kalmış hissediyorum kendimi. Nişanlandıktan sonra ayyuka çıktı bu durum..

maleseff biz insanlar olarak azla yetinmeyi bilmeyiz..
Oysaki işsiz insanlara göre ne şanslısın.. Farkındamısınn?
Nişanlın senin lise mezunu ve sekreter olduğunu bilerek nişanlanmadımı?
Bence sizin kendi kendinize kuruntunuz.. şükretmeyi bilin derimm ..

Şükretmeyi biliyorum elbette. Kendi içimde hesaplaşmalarım ve bu psikolojiden kurtulamıyorum.:14:

özgüven problemi yasıyor olabilirsiniz..
Ayrıca mutlu olacaksanız işinizden ayrılın..
Nişanlınız sizi seviyor ve değer veriyorsa baska bi sorun yok bence :34:
sosyalleşin,kitap okuyun .. Kendinizi geliştirinnn :16: mutluluklarr :3:

Şükretmeyi biliyorum elbette. Kendi içimde hesaplaşmalarım ve bu psikolojiden kurtulamıyorum.:14:

özgüven problemi yasıyor olabilirsiniz..
Ayrıca mutlu olacaksanız işinizden ayrılın..
Nişanlınız sizi seviyor ve değer veriyorsa baska bi sorun yok bence :34:
sosyalleşin,kitap okuyun .. Kendinizi geliştirinnn :16: mutluluklarr :3:

gerçekten böyledir değil mi? o beni seviyor ve hiç sorun yapmıyor. sadece beni uyarıyor aslında evlendiğimizde daha rahat olman için kamuda çalışman şart bu benim değil senin için önemli kpss ye hazırlan diyor. ama tabii tembelim sanırım ben. sanki evlenince kafam daha rahat olacakmış da düzelecekmiş her şey gibi hissediyorum :26:

Tabikiiii cnmmm.. :16:
Neden sorun yapıyosunn kiii.. :19:
Tadını cıkar nisanlılık döneminin :38:
kpss giriyorum 2seferdir,bende tembelim :9:

gerçekten böyledir değil mi? o beni seviyor ve hiç sorun yapmıyor. sadece beni uyarıyor aslında evlendiğimizde daha rahat olman için kamuda çalışman şart bu benim değil senin için önemli kpss ye hazırlan diyor. ama tabii tembelim sanırım ben. sanki evlenince kafam daha rahat olacakmış da düzelecekmiş her şey gibi hissediyorum :26:

Selam herkese. Hayırlı kandiller öncelikle. Ben KK yı takip ediyordum sürekli ve beni çok strese sokan bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Nişanlıyım ve nişanlım askerde. Geldiğinde düğün yapmayı planlıyoruz ama ertelenedebilir. Gerçi orası aynı bir muamma neyse ben esas sıkıntıma geleyim. Lise mezunuyum bi firmada sekreter olarak çalışıyorum yaklaşık 4 senedir. Nişanlım mühendis. Yaşımın verdiği bir durum diye tahmin ederek artık burada çalışmak istemiyorum çünkü hem ön muhasebe hem çay kahve servisi hem temizlik artık ağırıma gitmeye başladı. Zaten maaşımın da çevreye bakarak az olduğu kanısındayım. Yıl dolmadan zam yapılmıyor burada öyle bir sistemi var. Diğer yandan maddi sıkıntılarım var. İşten çıksam hemen iş bulabilir miyim bilmiyorum falan.. Ve kendimi çok değersiz hissediyorum. Öz güvenim kayboldu. Nişanlımın karşısında ezik hissediyorum mesleğimin olmamasından dolayı. Onun çevresinde hep mühendis ya da meslek sahibi insanlar var ve onların eşleri, nişanlıları da aynı şekilde. Beni tanıştırmak istiyor onlarla ve ben de ne iş yapıyorsun kısmına gelince gerileceğimi biliyorum. Bunu nişanlıma söyleyemiyorum. Aslına bakarsanız gerek maddi sıkıntılarım gerek başka problemler olsun paylaşamıyorum onunla. Nedeni kendimi ezik hissetmem sanırım. Arkadaşlarım kızıyor neden anlatmıyorsun diye ama yapamıyorum. Zaten duygusal biriyim yapı olarak ve hemen gözyaşlarım akmaya hazır. Nişanlım ise hiçbir şekilde bana bu meslek ya da yaptığım iş olaylarını sorun edip beni kıracak bir tavır sergilemedi hiçbir zaman. Fakat ben bunu çok kafama takıyorum. İşten ayrılmak istiyorum ayrılamıyorum. Kendi çabamda bişiler yapayım diyorum cesaretim yok. Nasıl olacak bilmiyorum. Sadece bir çıkış kapısı istiyorum Rabbimden..

O kadar benziyoruz ki iş konusunda... Bende sonradan dank edince Aöf'ye başladım 4. sınıfım. Evlenince işten ayrılmayı istedim bir ara, ama hemen iş bulamam diye düşünerek vazgeçtim. İşten çıkamaman birazda senelerdir aynı yerde çalışıyor olmandan kaynaklanıyor bende de aynı durum var çünkü. Bir çok programda kendimi geliştirdim ama henüz mezun olmadığım (ve bölümümün işimle alakası olmadığı) için sanırım kendime güvenim yok. Alışkanlıkta oluyor bir dönemden sonra, eziyet gibi gelse de çıkamıyorsun falan. Benzer durumlarda olduğumuz için bir tavsiyem de yok :50:

O kadar benziyoruz ki iş konusunda... Bende sonradan dank edince Aöf'ye başladım 4. sınıfım. Evlenince işten ayrılmayı istedim bir ara, ama hemen iş bulamam diye düşünerek vazgeçtim. İşten çıkamaman birazda senelerdir aynı yerde çalışıyor olmandan kaynaklanıyor bende de aynı durum var çünkü. Bir çok programda kendimi geliştirdim ama henüz mezun olmadığım (ve bölümümün işimle alakası olmadığı) için sanırım kendime güvenim yok. Alışkanlıkta oluyor bir dönemden sonra, eziyet gibi gelse de çıkamıyorsun falan. Benzer durumlarda olduğumuz için bir tavsiyem de yok :50:

ne zamana kadar gidecek böyle bilmiyorum. çok şükür elim ayağım sağlam ama zoruma gidiyor işte. şimdi herkes küçümsüyorsun diyecek ama işi özü öyle değil işte :14:

ne zamana kadar gidecek böyle bilmiyorum. çok şükür elim ayağım sağlam ama zoruma gidiyor işte. şimdi herkes küçümsüyorsun diyecek ama işi özü öyle değil işte :14:

Küçümsemekle alakası olduğunu düşünmüyorum kendinden bahsediyorsun sonuçta burada. Üzülme bu kadar maddi sıkıntıların aşırı değilse, çok mutsuzsan çık bence. İçinden geldiği gibi hareket et, mutlaka bir kapı açılır.

Vallahi adam dert etmemis mesleginizi, sizi severken mesleginizi biliyordu, gozu kor degildi herhalde.:34:

Herif dert edinmiyorsa birakin, siz hic dert edinmeyin.

Aöf okuyorum zaten. Türk dili edebiyatı 3. sınıf. Ama geç kalmış hissediyorum kendimi. Nişanlandıktan sonra ayyuka çıktı bu durum..

Ay tatlim taktigin duruma bak ::))) 30 yasinda okuyan zehir gibi adamlar var.

Dil ogren dil asil. İngilizce ispanyolca vs :)

Hayat diplomalar degil. Nice muhendisler suzme angut.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bence hala çalışırken iş aramaya başlayın bence çünkü işten çıkınca yeni iş bulmak zor oluyor epey bir süre işsiz kalabiliyorsun ama hala çalışırken iş bulmak kolay aöf de okumanı tebrik ettim ama kendini de işinide küçük görme hiç çalışmayıp evde oturmak daha kötü bence

Sekreter olmak kötü birşey değil ki.. Nişanlınızın arkadaşlarıyla bir araya geldiğinizde, yönetici asistanıyım dersin, halkla ilişkiler ve müşteri hizmetlerinde çalışıyorum dersin, o da olmadı müşteri temsilcisiyim dersin. Sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor. =) Hem bu yeni meslek isimleriyle kendini daha iyi hissedersin, özgüvenini kendi kendine kırmamış olursun ...

Yanlış anlama ancak senin yerinde olsam sanırım ben de aynı hissederdim.
Tek fark kendi içimde bu kadar rahatsız olurken duruma boyun eğmek yerine açık öğretimden güzel bi'bölüm okur diplomamı alırdım. Oda mı yetmedi dikey geçişle lisansa tamamlardım.

Bunlarda mı olmadı kpssye kasardım.

Kendini geliştirip, iyi hissetmek senin elinde. Bunları niye yazıyorum çünkü milletin seni eleştirmesinden öte sen kendin bu şekilde mutsuzsun. O yüzden adım atman ve hayatını daha güzel bi'konuma getirmek senin için çok daha kolay.

Nişanlın senin eğitimini bilip evleniyo olabilir. Ancak karşılıklı kendinizi geliştiriyo olmanız evlendiğinizde sohbetinize bile yansı
​r:31:

Yorumlara şimdi baktım:9: Zaten aöf 3 sınıfmışsın daha ne yahu:9:

Son düzenleme:
Back
X