• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime hakim olamıyorum.

tasmeclisi

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2018
311
291
23
eski konumda da yazmıştım eşim çocuk istemiyorken hamile kaldım sonra mayıs 18 de kürtaj oldum kalbi durduğu için doktorum 2 ay korunun dedi gelin görünki eşim hala çocuk istemiyor konusunu bile açamıyorum ama ben sürekli ağlama krizlerinden bıktım. kendimi tutamıyorum, bugün arkadaşımın hamile olduğunu ve kızı olacağını öğrendim çok sevindim kıskanmıyorum ama sabahtan beri o kadar üzgünümki bu isteğimi bastıramıyorum içimde. Eşime de dil dökmek istemiyorum sonuçta istemiyor ne yapabilirim ki? Bu arada 30 yaşında 2,5 yıllık evliyim. Neyi bekyor bilmiyorum bende istiyorum tabiki ama ne acelesi var diyor. Böyle diyincede aklıma bin türlü şey geliyor acaba beni sevmiyo mu acaba aklında başka bi düşünce mi var diye.

Bu arada bu tavrından dolayı eşimden ayrılmayı bile düşündüm, sonrasında böyle bi düşüncenin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda şüphe duyduğum için şu an bunu gerilere ittim. Ne yapıcağımı şaşırdım. Gönlüme bi kere düştü bu his kendime engel olamıyorum.

Bu boyle olmaz ki ama.
Oturup soracaksiniz "acelesi ne" cevabi bir cevap degildir ya da en azindan yeterli ve tatmin edici degildir.
Varsa korkulari, kaygilari, sebepleri siz de daha rahat tolere edebilirsiniz belki istememesini.
Boyle neyi bekledigini bilmediginiz halde beklemek zulum gibi.
Konuşmak istedim ama hep aynı cevaplar tamam acelesi yokta ne zamana kadar diyorum cevap yok terapiste gittik sonrasında gitmek istemedi. Baba zaten çok kötü bi rol model o yüzden istemeyebilir mi bilmiyorum?

Tanımadığınız, dünya görüşlerinden bir haber olduğunuz insanlarla evlenince böyle oluyor, dünyanın hali meydandayken her gün konuşulması gereken neredeyse günlük konular haline gelmeliyken bunlar, konuşulmuyor. Konuşmadığınız, hakkında düşüncesini bilmediğiniz bir konu için de eşinizi suçlayamazsınız. İstemek kadar istememek de doğal, koca bir sorumluluk çünkü bu.

eski konumda da yazmıştım eşim çocuk istemiyorken hamile kaldım sonra mayıs 18 de kürtaj oldum kalbi durduğu için doktorum 2 ay korunun dedi gelin görünki eşim hala çocuk istemiyor konusunu bile açamıyorum ama ben sürekli ağlama krizlerinden bıktım. kendimi tutamıyorum, bugün arkadaşımın hamile olduğunu ve kızı olacağını öğrendim çok sevindim kıskanmıyorum ama sabahtan beri o kadar üzgünümki bu isteğimi bastıramıyorum içimde. Eşime de dil dökmek istemiyorum sonuçta istemiyor ne yapabilirim ki? Bu arada 30 yaşında 2,5 yıllık evliyim. Neyi bekyor bilmiyorum bende istiyorum tabiki ama ne acelesi var diyor. Böyle diyincede aklıma bin türlü şey geliyor acaba beni sevmiyo mu acaba aklında başka bi düşünce mi var diye.
Bu kadar çocuk istemeyen bi adamı baba yaparsanız ondan nasıl babalık bekleyeceksiniz? Önce bu konuyu çözün bence

Ben de hic istemiyordum cocuk sahibi olmak, 5 yıl direndim ama bu sene eşimin zoruyla hamile kaldım cok pişmanım.

Adamı zorlamayın bence, adamakıllı konuşun gerekirse ayrılın

Benim kardeşlerim beş yıldan fazla kendi isteğiyle yapmadılar. Yani adam acelesi yok demek de kendince haklı olabilir. Evlenince eee evlendik şimdi sırada ne vara bağlıyor olay sanırım. Baba olmak istemeyen birini baba olmak isteyene kadar baba yapmayın.

Tanımadığınız, dünya görüşlerinden bir haber olduğunuz insanlarla evlenince böyle oluyor, dünyanın hali meydandayken her gün konuşulması gereken neredeyse günlük konular haline gelmeliyken bunlar, konuşulmuyor. Konuşmadığınız, hakkında düşüncesini bilmediğiniz bir konu için de eşinizi suçlayamazsınız. İstemek kadar istememek de doğal, koca bir sorumluluk çünkü bu.
Sorunda bu aslında yeğeni oldu şimdi nerdeyse üzerine alıcak çocuğu ilk evlendiğimizde bikaç kez ima etmişti ama çok yeni evliydik öyle geçiştirdik, şimdide istemiyorum demiyo ben seni annelikten kendimi babalıktan mahrum bırakmak istemem ama ne acelesi var ? İle bitiyor cümle, ben artık bu konuyu da geçtim aslında zorlayamam tabiki kimseyi ben bu duygu bu hisle nasıl başa çıkarım onu bilmiyorum.

İstemiyorsa yapacak bir şey yok.
İstemeyen taraf siz de olabilirdiniz.
Eşiniz sürekli bu konuda baskı yapsa fikriniz değişir miydi?
Ben çocuk büyütmek istemediğini açıkça belirten insanları bilinçli buluyorum, kendisini tanıyor demek ki yapabileceği bir şey değil babalık.
Çocuksuz evlilik bana göre değil diyorsanız boşanmalısınız.

Peki hamile kaldığınız dönemde az da olsa heveslenmedi mi. Kalbinin durduğunu öğrenince tavrı ne oldu. Çok üzüldüm bu arada canım benim:110:
İlk öğrendiğimde istemediği için çok korktum hatta eve gelip ağlamaya başladım aldıralım dicek diye. Zaten öyle bişey desede kabul etmezdim o ayrı meshele ama duyunca bana neden ağlıyosun ne güzel bi haber bu, bu haberi böyle niye veriyosun çok mutlu oldum dedi. Doktor almamız gerekli dediğinde de üzülmüştü ben kürtaja girdiğimde de ağlamış, iş arkadaşım söyledi ama şimdi neden böyle bilmiyorum.

İstemiyorsa yapacak bir şey yok.
İstemeyen taraf siz de olabilirdiniz.
Eşiniz sürekli bu konuda baskı yapsa fikriniz değişir miydi?
Ben çocuk büyütmek istemediğini açıkça belirten insanları bilinçli buluyorum, kendisini tanıyor demek ki yapabileceği bir şey değil babalık.
Çocuksuz evlilik bana göre değil diyorsanız boşanmalısınız.
Önceden böyle bir isteğim yoktu, eşim yeter diyordum hep kendime. Ama bu hamilelik olayından sonra çok değişti duygularım, kendime hakim olamıyorum insan sürekli ağlamaklı dolaşır mı ? Kendimden rahatsız olmaya başladım. Eşim bunların farkında değil tabi onun yanında ağlamam.

Bu kadar çocuk istemeyen bi adamı baba yaparsanız ondan nasıl babalık bekleyeceksiniz? Önce bu konuyu çözün bence
Doğru ben arrık istememesini anlayışla karşılıyorum ama ben kendime nasıl hakim olabilirim ne yapabilirim onu bilmiyorum daha önce böyle bişey yaşayan oldumu merak ediyorum kendimi tanıyamıgorum artık.

Önceden böyle bir isteğim yoktu, eşim yeter diyordum hep kendime. Ama bu hamilelik olayından sonra çok değişti duygularım, kendime hakim olamıyorum insan sürekli ağlamaklı dolaşır mı ? Kendimden rahatsız olmaya başladım. Eşim bunların farkında değil tabi onun yanında ağlamam.

Soru sormuştum ama cevabı konuda varmış.

Back
X