- Konu Sahibi tasmeclisi
Ettim zaten haklisinneden şikayet etmiyorsunuz, böyle durumlarda muhattap olmamak en iyisi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ettim zaten haklisinneden şikayet etmiyorsunuz, böyle durumlarda muhattap olmamak en iyisi
Bende merak ettim simdi sizin sordugunuz sorularin cevabini .. bu arada farkli bi cerceveden bakmissiniz her turlu ihtilamli dusunmek lazım cok mantikliBen size üzülerek bir yorum yazacağım. Bir tanıdığım da sizin gibi birkaç yıllık evliydi yaşları da sizinle aynıydı. Adam yakın arkadaşlarına çocuk istiyorum ama ömrümü geçireceğim kadınla mı evliyim emin değilim diyordu. Evlilikte sorun falan da yoktu. Adam karisindan emin degildi sadece. Belki bosanirim çocuk yapmasam mı diyordu. Tekrar söylüyorum evlilikte büyük kavga vs yoktu boşanma ihtimalini düşünürken. Konunuz ayni göründü bana.
Tek bir sey soracağım size. Maddi durumumuz iyi diyorsunuz, iş dışındaki saatlerinizi nasıl geçiriyorsunuz? Yani sık sık haftasonu tatiline gidip, ne bileyim yurt dışına çıkıp evden uzakta oluyor musunuz? Hani evliliğin tadini çıkarıyoruz daha diyebileceginiz bir yasantiniz var mi? Yoksa sadece sizinle olmaktan emin degildir. Bırakın gitsin kardeşinin çocuğuna babalık yapsın.
belkide bilemiyorum gerçektem ne düşüneceğimi şaşırdım.baskı yapmıyorum artık zaten, konuşmuyorum olabildiğinceBence restleşilecek, panikleyecek, gideyim başkasıyla evlenirim diye konuşacak ya da kendini kahredecek bir durum yok şu anda. Şöyle ki, eşiniz 'çocuk sevmem, istemem, işim olmaz' hiç dememiş, zaman ver demiş ki siz 30 yaşında olabilirsiniz ama evliliğiniz genç. (yanlış hatırlamıyorsam 2,5 yıllık) Biraz karı kocalığın tadını çıkarmak istemiş olabilir. Maddi hazırlığını kafasında oturtamamış olabilir. Bir de acılı bir durum yaşanmış, önce habere sevinmiş sonra sonucuna üzülmüş bu da insan yani... Tabi ki geç anne olmak istemiyorsunuz ama zaten 35e kadar geç denmiyor artık, ne olur kendinizi klasik kalıplara sokup dert sahibi yapmayın. Bu ruh haliyle şu an deneseniz de stresten olmayabilir. Kardeşinin beklenenden erken gelen çocuğuna maddi destek vermek istemesi, sevmesi de anormal değil bence. Abartıyorsa bilmiyorum da. Birkaç ay üstüne varmayın, baskı illallah dedirtir, ters teper. İnşallah en kısa sürede dileğiniz kendiliğinden olur.
Bir de, bu ara her yerde sık rastladım da, hanımlar ne olur şu 'çocuk yapmayacaksa neden evlenmiş' kafasını geçelim. İnsanlar sadece sevdiğiyle bir ömür geçirmek isteğiyle evlenebilir, herkes üremeyebilir. Bu işler nasip niyet kısmet kader artık ne derseniz..
doğru söylüyorsunuz bide böyle denicem, üsteledikçe olmuyor ki zaten gözünde deli gibi çocuk için yanıp tutuşan biri olup sürekli eziklenen biri olmakta istemiyorum.Çocuk sahibi olmak ne kadar zor, zahmetli ve ağır sorumluluk biliyor musunuz hayır haberiniz yok ama bilmediğiniz bir vazifeye anneliğe içgüdüsel olarak talipsiniz arzuluyorsunuz çok istiyorsunuz anlıyorum ( olunca ne kadar zormuş böyle olacağını bilmiyordum diyeceksiniz ama önemli değil) garip gelmiyor bana ancak istemeyen bir erkeği zorla ısrarla baskıyla hayallerim var benim diyerek baba yapmak hayatınızın hatası olur. önerilerim şunlar öncelikle eşinize 1 sene daha erteliyorum çocuk işini gezelim tozalım bu zamanların tadını çıkaralım diyorsunuz sonra anne olmak istiyorum çünkü biolojik saatim geriye doğru gidiyor senin öyle bir sorunun yok ama benim var hala gençken çocuk peşinde koşacak enerjim varken 1-2 tane çocuğum oldun istiyorum diyeceksiniz. Ardından ertelemek yok tabi ama bunları söylemelisiniz ilerde acele ettin lafını duymamak ve suçlanmamak için.. sonra nasıl korunuyorsan o yolları sabote edeceksin. Örnek; doğum kontrol hapı bırak ama eşine kullanıyorum de. vücut içi araç kanamam oldu de git çıkarttır. Aylık iğne adet düzenim bozuldu de bırak. eşin mi korunuyor kondomları azalt il dışı seyehatkerinde aceleye getir ya da unut unuttur geç saatte olaylar başlamışken bulamaz zaten masumca bi kerede hamile kalmam herhalde de böyle korunmayınca akışına bırak. oldu bittiye getir ve bende hamile kaldığıma şaşırdım planladığımdan erken oldu de. Hadi geçmiş olsun evladın kucağında babası karşında.
eşim haftaiçleri işten gelir gelmez hemen eve gelir akademik anlamda kendini geliştirmek için sürekli ders çalışıyor.dışarı çıkmaz maça gitmez arkadaşlarıyla takılmaz varsa yoksa kitap, defter, bilgisayar. ben bir yere gidelim demediğim sürece o hiç gidelim demez. olabildiğince geziyoruz dolaşıyoruz tabiki ama benim ön ayak olmamla oluyor. evliliğin tadını çıkaralım kafasıyla değil ben vaktimi harcamak istemediğim için ne yaparsam kar kafasıyla. yoksa eşim 1 ay evden çıkmaz mümkün olsa.Ben size üzülerek bir yorum yazacağım. Bir tanıdığım da sizin gibi birkaç yıllık evliydi yaşları da sizinle aynıydı. Adam yakın arkadaşlarına çocuk istiyorum ama ömrümü geçireceğim kadınla mı evliyim emin değilim diyordu. Evlilikte sorun falan da yoktu. Adam karisindan emin degildi sadece. Belki bosanirim çocuk yapmasam mı diyordu. Tekrar söylüyorum evlilikte büyük kavga vs yoktu boşanma ihtimalini düşünürken. Konunuz ayni göründü bana.
Tek bir sey soracağım size. Maddi durumumuz iyi diyorsunuz, iş dışındaki saatlerinizi nasıl geçiriyorsunuz? Yani sık sık haftasonu tatiline gidip, ne bileyim yurt dışına çıkıp evden uzakta oluyor musunuz? Hani evliliğin tadini çıkarıyoruz daha diyebileceginiz bir yasantiniz var mi? Yoksa sadece sizinle olmaktan emin degildir. Bırakın gitsin kardeşinin çocuğuna babalık yapsın.
belirsizlik kadar sıkıntı veren bişey daha yok.Benzer bir durum bizde de var. Ben de 30 yaşındayım. 2 yıllık çok mutlu bir evliliğim, harika bir eşim var. Benim eşim de çocuk istemiyor. İlk zamanlar kesinlikle istemiyorum diyordu. Son bir kaç aydır ise daha erken seneye yaparız, sonra yaparız falan diyor. Ancak bizdeki fark ben de isteyip istemediğimden emin değilim. Sanki ben de hazır değilim gibi. Bu nedenle hiç bişi söylemiyorum kendisine.
ben istemediği için çok korkmuştum işten eve geldiğimde aldıralım dicek diye korkumdan ağlamaya başladım, söylediğimde "niye ağlıyosun böyle bi haber ağlayarak mı verilir ne güzel" dedi bende istemiyorum dediğin için korktum dedim. olurmu öyle şey dedi.Hamilr olduğunuzu öğrendiyi gün ne tepki verdi eşiniz?
eski konumda da yazmıştım eşim çocuk istemiyorken hamile kaldım sonra mayıs 18 de kürtaj oldum kalbi durduğu için doktorum 2 ay korunun dedi gelin görünki eşim hala çocuk istemiyor konusunu bile açamıyorum ama ben sürekli ağlama krizlerinden bıktım. kendimi tutamıyorum, bugün arkadaşımın hamile olduğunu ve kızı olacağını öğrendim çok sevindim kıskanmıyorum ama sabahtan beri o kadar üzgünümki bu isteğimi bastıramıyorum içimde. Eşime de dil dökmek istemiyorum sonuçta istemiyor ne yapabilirim ki? Bu arada 30 yaşında 2,5 yıllık evliyim. Neyi bekyor bilmiyorum bende istiyorum tabiki ama ne acelesi var diyor. Böyle diyincede aklıma bin türlü şey geliyor acaba beni sevmiyo mu acaba aklında başka bi düşünce mi var diye.
Bende merak ettim simdi sizin sordugunuz sorularin cevabini .. bu arada farkli bi cerceveden bakmissiniz her turlu ihtilamli dusunmek lazım cok mantikli
eşim haftaiçleri işten gelir gelmez hemen eve gelir akademik anlamda kendini geliştirmek için sürekli ders çalışıyor.dışarı çıkmaz maça gitmez arkadaşlarıyla takılmaz varsa yoksa kitap, defter, bilgisayar. ben bir yere gidelim demediğim sürece o hiç gidelim demez. olabildiğince geziyoruz dolaşıyoruz tabiki ama benim ön ayak olmamla oluyor. evliliğin tadını çıkaralım kafasıyla değil ben vaktimi harcamak istemediğim için ne yaparsam kar kafasıyla. yoksa eşim 1 ay evden çıkmaz mümkün olsa.
Hani çocuk için erken diyenler hayatı doya doya yaşayacağım ayak bağı olmasın çocuk kafasında oluyorlar ya biraz o nedenle sordum. Sizde öyle bir durum yok sanki. Bu arada bu söylediğim çift çok geçmeden çocuk yapmıştı ama karısı adamın ömrünü kendisiyle geçirip geçirmemeyi sorguladığını bilse yapar mıydı bilmiyorum. İyi düşünüp tahlil yapın. Kocanizi en iyi siz tanırsınız. Bana koca boşamak buradan kolay tabi, kendiniz size değer veriyor mu diye bakın çocuk konusu dışında. Başka konularda mükemmelse mesela, evliliği sorgulatacak bir durum yoksa çocuk sorumluluğu korkutuyordur.
biraz sakin olun.
sizin yaşadıklarınızı anlamasını da beklemeyin.
bebek doğduğunda bile baba olamıyorlar ki..
zamanla, çocukla iletişim kurdukça baba olmayı öğreniyorlar.
bu konuyu şöyle 5-6 ay erteleyin bence.
siz de ama..
siz de düşünmeyin. bir vücudunuz toparlansın..
tabi folik asit kullanın iyi beslenin bu arada :)
sonra bu konuyu sağlıklı bir şekilde konuşun.
etraflıca.
öyle şu oldu bunu dedi, yeğenini sever onu alır bunu alır değil.
eşimle konuştum açıkça. ve bana evliliğimizde sorunlar var, ben çocuklu yada çocuksuz mutlu olmak istiyorum önce dedi. ama herkesin evliliğinde sorunlar var sorunsuz evlilik yokki. sihirli değnek gelip dokunacak mutlu mu olacağız? tabikide mutlu yada mutsuz zamanlarımız oluyor anlamadım hiçbişey. insan neyi ne kadar bekleyeceğini bilmeden nasıl yaşar.Bi tanidgimin eside böyle istemiyordu kadin 5 yılık evliydi kadın sonunda adamdan boşandı
eşimle konuştum açıkça. ve bana evliliğimizde sorunlar var, ben çocuklu yada çocuksuz mutlu olmak istiyorum önce dedi. ama herkesin evliliğinde sorunlar var sorunsuz evlilik yokki. sihirli değnek gelip dokunacak mutlu mu olacağız? tabikide mutlu yada mutsuz zamanlarımız oluyor anlamadım hiçbişey. insan neyi ne kadar bekleyeceğini bilmeden nasıl yaşar.